Şimdi Ara

Düşük Güçlü İnverter Çıkışındaki Peakleri Sönümleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 20 watt gücünde kare dalga çıkışlı bir inverter yaptım. Trafonun çıkışlarını osiloskopa bağladığımda şu görüntüyü elde ediyorum: Düşük Güçlü İnverter Çıkışındaki Peakleri Sönümleme

    Düşük güçlü bir inverter olduğu için, bu çıkıştaki peak'i çıkışa paralel olarak 1000V-100nf civarı kondansatör bağlayarak sönümleyeceğimi düşündüm ama emin olamadım.

    Sizlere sorum şu:

    1- Çıkışa kondansatör bağlamam peak'i sönümlememe yardımcı olur mu?

    2- Çıkışa kondansatör bağladığımda kondansatör kendisini ilk doldurma evresinde trafodan anlık olarak yüksek akım çekecektir diye tahmin ediyorum. Sizce bu anlık yüksek akım anahtarlama transistörlerine veya trafoya zarar verir mi?







  • Kondansatörler AC akımda anlık değil devamlı akım çekerler.Bu akım çekme kond.un kapasitesi,voltaj ve frekans sayısı ölçüsünde olur.
    Kullanacağınız kond. 100nF olacağına göre bu kond. yaklaşık 6 miliamper akım çeker,,önemli değildir.Daha güçlü kond. deneyin,,yine olmazsa yarı iletkenleri (mosfet yada TR.)süren kare dalganız gürültülüdür.Temiz,net kare dalga ile sürmeye çalışın.Bu görüntü sürücüdeki kare dalganın mevcut yansımasıdır.

    Haa,,bu tezimi görebilmek için osiloskop 1.kanalına sürücü kare dalgayı,, 2. kanalına çıkışı bağlarsanız,farkı gördüğünüzde ne demek istediğim anlaşılacaktır.
  • Belki şöyle bir ilave işe yarayabilir denemek gerek.
    http://archive.siliconchip.com.au/cms/A_30291/article.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 20 Kasım 2016; 17:38:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.