Şimdi Ara

düşük devirde 12 v 1 amper verebilecek alternatör!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkürler mehmet hocam peki son bişi 70 v ve uzeri dc motor onerebilirmisin bana surda bulunur sundan çıkar hurdada surdan bulursun gibi....
  • quote:

Orjinalden alıntı: utopiautopia

teşekkürler mehmet hocam peki son bişi 70 v ve uzeri dc motor onerebilirmisin bana surda bulunur sundan çıkar hurdada surdan bulursun gibi....

eksik anlamışsın

illa70 volt olması gerekmiyor.24-36 volt 800 yada 1000 devir motorda işini görür.
    nereden buluruma gelince;aydında şurada var demek namümkün çünkü aydını bilmiyorumama genelde robotik uygulamalarda kullanılıyor.tekstil firmalarından cıkan makinelerden yada hız kontrolü olan makine lerden temin edebilirsin.araştırman lazım yani.yada sana buradan temin etmeye çalışırız diyeceğim ama....

saygılar
  • anladım hocam
    peki 220 v ac motorlar çamaşır makinası iş makinası motorları var çok sayıda hurdacıda büyük ve küçük bunlardan 12 v ve üzeri alabiliriz sanırım köprü diyot yardımıylada doğrultup depolayabiliriz sanrım

mehmet hocam sizi baya bi yordum msn adresim samdir_009@hotmail.com dilerseniz ekleyebilirsiniz...

herşey için teşekkürler.
  • sadece rotorunda yada statörlerinde sabit mıknatıs olan motorlar basit şekilde elektirik üretebilirler.
    birde mıknatıs olmaksızın elektrik üretebilen asenkron motorlar var ki detay hakkında malumatım henüz yok .bunalmış arkadaş birşeyler ortaya koymaya çalışıyordu en son. sabırla ve merak la onu bekliyorum.
  • elimde blenderdan söktüğüm bir motor var. 220v 0,9A. içinde mıknatıs yok. bununla elektrik üretebilir miyim?

düşük devirde 12 v 1 amper verebilecek alternatör!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: hbayraktar

elimde blenderdan söktüğüm bir motor var. 220v 0,9A. içinde mıknatıs yok. bununla elektrik üretebilir miyim?

hayır

• quote:

Orjinalden alıntı: MEHMET TURHAN

sadece rotorunda yada statörlerinde sabit mıknatıs olan motorlar basit şekilde elektirik üretebilirler.
    birde mıknatıs olmaksızın elektrik üretebilen asenkron motorlar var ki detay hakkında malumatım henüz yok .bunalmış arkadaş birşeyler ortaya koymaya çalışıyordu en son. sabırla ve merak la onu bekliyorum.

burada da neden üretemeyeceğin yazıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: utopiautopia

arkadaşlarım bu konuyu daha önceden 1-2 defa farklı sorularla pörtlettim

ancak rüzgarın olduğu ancak kuvvetli olmadığı bir bölgedeyim aydında...

bana düşük devirde 12 v 1 amper verebilecek içi kolay dönen bir alternatör lazım...

bunları kanat çapı 50 cm olan küçük güllere bağlamayı düşünüyorum...bir kaç tane yapılacak yani...

herşeyi planlasamda alternatör seçeneği ki en önemlisi olmayınca böyle bir sistem kuramıyorum...

bana da yaklaşık 5-6 amper fln lazım bir anda döndürmez burdaki rüzgar bu değeri bende parçalamaya karar verdim ...

bu tip dc motor olur alternatör olur bi fikri olan yazarmı????????

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.......

hocam sen projende traktör şarj dinamosu kullanman lazım bende izmir/gaziemirde dağ evim için aynı projeyi uyguladım uzun araştırmalarım sonucunda traktör dinamosuyla sorunu çözdüm

• arkadaşlar gercekten traktör şarj dinamosu işimizi görürmü?
  • quote:

elimde blenderdan söktüğüm bir motor var. 220v 0,9A. içinde mıknatıs yok. bununla elektrik üretebilir miyim?

Rotoru boşaltıp, mıknatıs takarsan niye olmasın

• Bu motorda da Stator sargılarını ayırıp statora DC verip (statoru sabit mıknatıs haline getiriyorsun) , rotoru çevirdiğinde rotordan DC alabilmen lazım ama uygun değerler ve verim nedir??? denemen lazım

quote:

Orjinalden alıntı: Self Control

quote:

Rotoru boşaltıp, mıknatıs takarsan niye olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 25 Haziran 2009; 9:17:58 >

• arkadaşlar peki mobylete nin elektirik üreten yeri kaç devirde elektirik üretmeye başlar?kaç amper üretir bilen varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: latif.07

arkadaşlar peki mobylete nin elektirik üreten yeri kaç devirde elektirik üretmeye başlar?kaç amper üretir bilen varmı ?

mobylete'nin dinamosu motorunun krank miline bağlı olup onunla aynı devirde yaklaşık 3000-4000 devir/dakika hızla döner...
    üretim kapasitesi ise 5 watt aydınlatma için, 5 watt ise ateşleme, sinyal v.s. devreleri için dersek...
    en fazla 10 watt kapasitesi olan bir dinamosu vardır...
    yani ondan fazla hayır bekleme....
    normal araç dinamolarına yönelin...
    onların gücü daha yüksektir....
    saygılar...
  • Kardeş ateşleme ayrı. Normal mopette 15 W far 5 W arka lambadır zaten kendi alternatörü yeter bunlara. Ben kendim sardım aküsünü şarj ediyor pejonun :) Volan kapağına bir mil ayarlamalısınız bu kısmı zor biraz.
  • tamam 2 amper üretsin ozaman :)

mobylete'nin rolentisi 1500 devir !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • yok yaw boş verelim mobylette işini.
  • arkadaşlar ben de bu işi yapmaya merak sardım.bu iş için en iyisi servo motor.servo motora 4diyot bi kondansatörden bir regüle yap.daha sonra lm7812 ile 12voltta sabitle.kaç amper istiyorsan da ona göre bir power transistörle sür. 1A ufak bi rakam 3 tane 7812yi paralel bağla gitsin.eğer aklına yatarsa motor doğrultma devresinin ve regülenin sistematiğini yazabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky762005

Adresteki motor bisiklet için kullanılıyor.
    Akülü elektrikli bisiklet olayında set fiyatı olduğu
    için 700.00ytl. galiba.Set içinde motor,akü,
    24v. akü şarj cihazı,24v. motor kontrol ünitesi,
    gaz kolu,elcik var setin içinde.Ama hem rüzgar gülü
    hemde akülü elektrikli otomobil yapılabilir bundan.

bu sitede ve diğer sitelerdeki bu ürünü satan kişi sensin. farklı forumlarda üye olup da bu ürünü öve öve bitiremeyen ve üyelerin almalarını sağlayan yine sensin.ilginç bir pazarlama yolu bulmuşsun kendine. ama güzel taktik. çünkü forumlarda doğrudan reklam yasak.
    işin ilginç yanı da "Akülü elektrikli bisiklet olayında set fiyatı olduğu
    için 700.00ytl. galiba" sözün. okuyunca çok güldüm. kendi belirlediğin fiyatı galiba diyerek sanki ilk kez görüyormuşsun gibi bir hava olmuş. gayet de inandırıcı.
    açık açık arkadaş ben bu ürünün satışını yapıyorum desen ve forum üyelerine de alışveriş sitelerindeki verdiğin fiyattan değil de daha uygun bir fiyattan pazarlasan daha iyi olmaz mı?
    yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikelektronik -- 4 Eylül 2009; 13:24:59 >

• neden bu kadar uğraşıyorsunuz anlamıyorum gidin hurdacıya eski bir jenaratör bulun yok pahasına alırsını 50 lira ortalama motor kısmını ayır kullan işte mis gibi
  • arkadaşlar dir jeneratör motorunu ruzgarda döndürmek ne kadar kolay sizce birde dc motorlardan akım almak kolay fakat devir için redüktör zor hele 12 voltluk bir motor dahada zor yoksa heryerde bunler var elimde 220 volt motorlar var elinle hafıf çevirince bir metre led şeritini yakıyor yada bir ışıldagın ledlerini tamamen yakıyor peki bunu aşırı rüzgarlarda nasıl kullanıcaz regüle edicez bununda devreleri var pahalıya geliyor fakat kendin yapmak istiyorsan birşeyleri deerlendirmek istiyorsan çalışıp ögrenicez ben henüz bişeyleri başaramadım . buradakı herkesin sorunu motor dinamo bence en basıtı bu .. heryerde motorda var mıknatısda var dc motor dahada çok var .. elimdeki motorların kaç volt verdigini ölçüyorum fakat kaç amper oldugunu nasıl çlçebilirim bu konuda yardıma ihtiyacım var birileri ile görüşmem lazım acil yardım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.