Şimdi Ara

düşük bütçeli upgrade yapacağım yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Uzun yıllardır aynı odayı paylaştığım aynı tozu soluduğum bilgisayarıma çok ufakta olsa bir yükseltme yapmak istiyorum sizinde yardımlarınızla.
    Aşağıdaki hali ile photoshop visual studio csgo lol vs. iyi denebilecek derecede çalıştırıyor.
    Mevcut hali

ANAKART = MSI G31M MS-7379
    İŞLEMCİ = Core 2 duo (2cpu's) 2.2ghz
    EKRAN KARTI = NVIDIA GEFORCE GT 630
    RAM = 4GB (Mhz leri tahmin ettiğiniz gibi anakart sağolsun bayağı düşük)

Benim aklımda şöyle birşey var ilk olarak anakartı yükseltip (işlemci uyarmı günümüz anakartlarına bilmiyorum) uyarsa işlemci sonraki iş uymazsa anakart ve işlemciyi ilk olarak yükselteyim. Daha sonraki zamanlarda ekran kartınıda gtx 1050ti yapıp ram'ide 8 gb yapayım.

Şimdi ben bu sırayla bir yükseltme işlemi uygulayacak olursam nasıl bir anakart ve işlemci almalıyım ki sonrasında 1050ti ile destekleyeyim? yani istediğim daha sonradanda sistemim yükseltilebilir olsun.
    Örneğin aşağıdaki linklerdeki gibi düşünüyorum siz nedersiniz bu fiyatlarda daha iyi önerileriniz varmıdır ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-h110m-pro-vd-intel-h110-soket-1151-ddr4-2133mhz-vgadvi-anakart.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-pentium-g4560-soket-1151-3-5ghz-3mb-onbellek-14nm-islemci.html

bunları alıp sonrasındada gtx 1050ti ve 8 gb ram şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FancyDevil -- 18 Haziran 2017; 22:14:45 >

• Sistemi degismen lazim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet, h110m analart ve g4560 işlemci al gerçi bir de DDR4 RAM de alman gerekecek.
    yani 3 parçayı aynı anda değiştirmen gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

evet, h110m analart ve g4560 işlemci al gerçi bir de DDR4 RAM de alman gerekecek.
    yani 3 parçayı aynı anda değiştirmen gerekecek.

h110m asrock mu yoksa msi mı tavsiye edersin? Birde kaç woltluk bir psu gerekir?
  • FancyDevil F kullanıcısına yanıt
    msı olabilir 450 500 w bir PSU yetecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci lga775 sanırım, bu işlemci için alacağınız anakart yeni nesil desteklemez. Güncelleme için ram-anakart-islemci değiştirmeniz gerekir ki bu da 700 TL civarı tutar. Tabi güzel bir güç kaynağınız olduğunu düşünürsek.

• FancyDevil F kullanıcısına yanıt
    marka takıntım yoktur sonuçda ikisi de Tayvanlı şirket aynı kalitededirler.
    Asrock h110m r3 anakartlar kabylake bios yüklü orası kesin bilgi,ama msi anakarda böyle bir kesin bilgi yok. biosu güncelde olabilir eski versiyon da olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Ignorant

İşlemci lga775 sanırım, bu işlemci için alacağınız anakart yeni nesil desteklemez. Güncelleme için ram-anakart-islemci değiştirmeniz gerekir ki bu da 700 TL civarı tutar. Tabi güzel bir güç kaynağınız olduğunu düşünürsek.

lga775 ne anlama geliyor bilmiyorum fakat anakart ddr4 inşallah bir dahaki güncellemeyi yaparsam bu anakarta i7 ye kadar uyuyor bildiğim kadarıyla işlemciler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

marka takıntım yoktur sonuçda ikisi de Tayvanlı şirket aynı kalitededirler.
    Asrock h110m r3 anakartlar kabylake bios yüklü orası kesin bilgi,ama msi anakarda böyle bir kesin bilgi yok. biosu güncelde olabilir eski versiyon da olabilir.

Açıkçası asrock pek duyduğum bir marka değil msi daha yakın geliyor yazılım olarakta almışken msi alıp herşey uyumlu olsun istiyorum ama kabylake dediniz önemlimi bu yani i7 takıcam diyelim gelecekte sıkıntı doğururmu veya güncelleyebilirmiyim biosu
  • Ben sizin suanki anakartınızdan bahsediyorum yoksa h110m sağlam anakarttır

Ayrıca satın aldığınız yerden isterseniz bios update yapıp gönderirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abradolf Lincler -- 18 Haziran 2017; 23:2:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Ignorant

Ben sizin suanki anakartınızdan bahsediyorum yoksa h110m sağlam anakarttır

Ayrıca satın aldığınız yerden isterseniz bios update yapıp gönderirler

ilk olarak onu değiştireceğim .d bayağı bir götürdü inzivaya çekilsin artık.
  • Hocam oncelikle bir max butce belirtirseniz ona gore sağlıklı oneri alabilirsiniz.

1500 tl butceniz varsa elinizdeki sistemi satip ( en fazla 250 300 tl eder) komple yeni sistem alip yolunuza bakin. Elizndeki kasa zaten bi ederi yok, sisteminiz eski oldugu icin kullandığınız psuyu yeni sistemde kullanmanizi kessinlikle onermem.

Butceniz yeni sistem icin yeterli gelmeyecekse, bu sistem uzerinde yapabileceginiz sey kisitli sadece islemci ve ekran kartini degistirebilirsiniz. Ram ekleme sansiniz yok anakart max 4 gb ram destekliyor.

İslemci olarak anakartiniz quad islemcileri destekliyor. Yani elinizdeki yerine q9400 q9500 q9550 gibi bir islemci alabilirsiniz. 100 120 tl ye bulunabiliyor. Buna da gtx 750ti (250 300tl) gibi bir ekran kartini takip sisteminiz hatiri sayılır olcude güçlendirmis olursunuz.

Keske anakartini, 8 gb ram desteklese daha iyi bir guclendirme olurdu.

Bu ek olarak 120 gb bir ssd alabilirsiniz. Anakartinizn sata3 cikisi yok gerci ama yinede elinizdeki hddlerden kat kat daha hizli calisirlar sata2 olmasina ragmen. Ssd almanin faydasi ne olur oyunlar da ciddi nir katkisi olmasada sistem acilisini ve kullandiginiz programların calismasini hatiri sayilir ölçüde hizlandiracaktir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.