Şimdi Ara

DUSa hazırlanan biri olarak tavsiyelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar son sınıf diş hekimliği öğrencisiyim ben de sizin gibi yoğun tempoyla dusa hazırlanıyorum. Buraya alışkanlıktan dolayı yıllardır gelirim (7-8 yıldır YGS LYS kısmını takip ederim). Şu an kahve molası verdim ve kafa dağıtmak için tekrar uğradım ama çoğu kişinin motivasyon eksikliği yaşadığını gördüm. Son zamanlarda dünyadaki kötü durumdan dolayı çoğunuz derslere odaklanamiyorsunuz, evet canınız sıkılabilir bundan normal bir şey yok ama unutmayın ki kazananlar hep stresli anlarda da durumu kontrol edebilenler olacaktır. Siz şu an dünya ne hale gelecek sınavım olacak mı (olmaması imkansız) (en fazla ertelenebilir) kafasına girip calismazken asıl rakipleriniz resmen krizi fırsata çevirip harıl harıl çalışıyor. Onlara duygusuz demeyin, elbette duygusuzlar vardır ama çoğu sadece ipi bırakmadı sizler gibi. Nereden mi biliyorum? Çoğu kişinin hedeflediği tıp ve diş camiasındaki öğrencilerin karakterini beş yıldır görüyorum onlar da haklı. Bu sınav öyle ya da böyle olacaktır. Hatta ertelenmesi, daha zor sorulması anlamına gelebilir! O yüzden bu kara bulutları üstünüzden atıp devam etmelisiniz. Üzücü haberler gelecektir çünkü salgın yayılacaktır (inşallah bu çok çok az olur). Dünyada bunun kat kat fazlası olmuştur (1920 İspanyol gribi salgınında 100 milyona yakın kişinin öldüğü biliniyor). Bu salgın kesinlikle hafife alınmamalıdır ama çoğu kişi de hafif atlatmaktadir. Tedbirli olmaktan başka bu salgın için yapmanız gereken bir şey yok. Saatlerce oturup buna kafa patlatınca siz mi düzelteceksiniz salgını? Salgın bittiğinde ne olacak? Ertelense bile o sınava illa ki gireceksiniz ve yapabileceğinizin çok altında yaparsanız o zaman nolacak?

    Sizlere tavsiyem böyle düşünen arkadaşlar, kendinize gelin. Ben de yaklaşık bir haftadır bu sekildeydim ve son birkaç gündür toparladım. Şu anda çalışma tempomdan memnunum. Benim de belirsiz biiir sürü isim var. (Stajlarim nolacak, diploma alana kadar atamaları kaçıracak miyim, dus muhtemelen daha zor olacak, rakiplerim deli gibi çalışıyor toparlanmam lazım vs vs.)

    Sizleri seviyorum 6 yıl önceki halim gibisiniz, hepinize kolay gelsin

    Herhangi sorusu olanlar sorabilir müsait oldukça cevaplayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    DUS'a Hazırlananlar İçin Kazancı Artıracak Tavsiyeler

    DUS sınavına hazırlanırken, başarıya ulaşmış kişilerin tavsiyelerinden yararlanmak çok önemlidir. Ancak bu yolculukta kendi çalışma stilini bulmak ve sana en uygun yaklaşımı benimsemek de bir o kadar önemlidir.

    DUS'a Nasıl Çalışılır?

    • Hedef Belirle: Öncelikle hedeflerini net bir şekilde belirle. Hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsun ve bu hedeflere ulaşmak için ne kadar zamanın var?
    • Çalışma Programı Yarat: Gerçekçi bir çalışma programı oluştur ve buna sadık kal. Çalışma saatlerini, molalarını ve dinlenme zamanlarını önceden belirle.
    • Hangi Dersten Başlamalı: DUS'a hangi dersten başlayacağın kişisel tercihlerine bağlıdır. Genellikle öğrencilerin kendi ilgi alanlarıyla ilgili derslerden başlaması önerilir.
    • Evde DUS Çalışmak: Evde çalışmak, kendi hızında ve programında ilerlemeni sağlar. Ancak disiplinli olmak ve dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak durmak çok önemlidir.

    Kazananlardan Tavsiyeler:

    • Tutarlılık Anahtardır: Her gün, hatta küçük adımlar da olsa, çalışmaya zaman ayır.
    • Anlamayı Ezberlemeye Öncelik Ver: Konuları anlamak ve kavramak, sadece ezberlemekten çok daha önemlidir.
    • Soru Çözümüne Odaklan: Sınav formatını iyi anla ve bol bol soru çözerek pratik yap.
    • Zayıf Yönlerini Belirle: Hangi konularda ek desteğe ihtiyacın olduğunu belirle ve bu alanlara odaklan.
    • Motivasyonunu Yüksek Tut: Uzun ve zorlu bir yolculuk olabilir. Motivasyonunu yüksek tutmak için başarılarını kutla ve zor zamanlarda pes etme.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şuan bir işte çalışıyor musun?
  • Duj

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lordemircan

    şuan bir işte çalışıyor musun?
    Hayır 5.sinifta öğrenciyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • progressive overload kullanıcısına yanıt
    Hocam siz atama stresine giriyosunuz.Diş hedefleyenler ne yapsın 5 sene var daha önlerinde en erken.Dişçi sayısı doygunluğa ulaştı mı diyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haleptıplı

    Hocam siz atama stresine giriyosunuz.Diş hedefleyenler ne yapsın 5 sene var daha önlerinde en erken.Dişçi sayısı doygunluğa ulaştı mı diyorsunuz?
    Zaten dis hedefleyenler atama için hedeflemesin devlete ataninca 15 dkda bir dolgu yaptırıyorlar ne doğru düzgün iş yapılabiliyor ne mesleki tatminlik oluyor. Zaten atama sayısı da az %5-10u atanıyor bekleyenlerin. (Ben atamaya gireceğim evet ama uzmanlık sınavını kazanamazsam diye). Okuyanların çoğu uzmanlık veya özel düşünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla alakasız lakin yeni Diş Hekimlerinin asgari ücret aldığı doğru mu hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huseyinadukeeee

    Konuyla alakasız lakin yeni Diş Hekimlerinin asgari ücret aldığı doğru mu hocam.
    Maalesef doğru. Yeni başlayıp böyle çalışanlar var. Part time çalışıp 1500-2000e çalışıp dusa hazırlanan da çok. Şehirden şehire değişir ama başlangıçta öyle 6-7 alayım gibi bir durum (yeni mezun özele girmiş biri için) yok. 3-4 bile iyi sayılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.