Şimdi Ara

Dünyaya Bir Kere Geliyorsunuz Ve Para Kazanma Kaygısıyla Tercih Yapıyorsunuz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sırf bu amaç uğruna hiç istemediğiniz bölümlerde okumak istiyorsunuz,hukuk okumak,tıp okumak,psikoloji,mühendislik okumak istiyorsunuz,burada insanlarla önü açık meslekleri ve hangi meslekte daha çok paranın olduğunu tartışıyorsunuz.Sırf bu amaç uğruna ailelerinizin baskılarınızı sindiriyorsunuz

Bu sırada kendinizi unuttuğunuzun farkına varın artık. 18-19-20 Yaşına gelmiş bireylersiniz,ruhen ve kanunen yetişkinsiniz. 1 kere genç olcaksınız, 1 kere bu çağları yaşıcaksınız. Hayaliniz olan şeyi sırf maddiyat için bir kenara itmeyin. Yetenekliyseniz gidin müzik okuyun,spor okuyun,tiyatro okuyun,çocukları seviyorsunuzdur öğretmenlik okuyun,bitkileri seviyorsunuzdur ziraat okuyun,kazanamadınız bir daha hazırlanın bir daha tekrar tekrar deneyin

Şu ülke kazandığı bölümden memnun olmayıp tekrar hazırlanan insanlarla dolu.Hiçbirimiz doğru yönlendirilmiyoruz. Maddiyat hiçbir şey. Şurada deli gibi sıralamam kaç gelicek şu bölümler çöp diye tartışmayın. Bir hayaliniz var ise gidin onu yapın.Örneğin bir ülkeyi gezmek istiyorsunuzdur. Şimdiden para biriktirmeye başlayın,part time işlere gidin,dilinizi geliştirmek için sürekli yabancı diziler izleyin. Bu yarın olmasa bile belki 3-4 sene sonra olun ama o hayalimi gerçekleştirdim hissini tadın.

Hayalleriniz para kazanmayı istemekten,vasıflı olmayı istemekten daha güzel olsun. İlk baş güzel bir insan olmayı isteyin.Gidin hayalinizdeki bölüm neyse onu okuyun.Belki hayalinizdeki bölümü bilmiyor olabilirsiniz. Önünüzde kocaman bir süre var,yeteneklerinizin farkına varın,kendinizi araştırın,kendinizi tanıyın. Uzunca bir süredir buna vakit ayıramadınız,sıralama tahmini yaptırmaktan daha mantıklı olarak kendinize vakit ayırın.

Yazımı okuyan herkese teşekkürler.Bu tecrübeyi yaşadığımdan dolayı sadece belirtmek istedim içimden geçenleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masterkan -- 28 Haziran 2016; 22:13:59 >

• Hocam biz Türkiye'de yaşıyoruz.. Siz neredesiniz ?
  • Kardeşim bende Türkiyede yaşıyorum. Ben ömrümün geri kalanını bunu kabullenmek yerine bir şeyleri değiştirmek için uğraşıyorum. Değişimide kendimde başlatıyorum.

Sen değişeceksin ki toplum,düşünce yavaş yavaş değişecek.
  • Hayalim üniversite okumak vs. Değil. Bir köyde yaşayıp hayvancılık ve tarım yapmak ve bu işten kazandığım parayla gezebildiğim kadar gezmek. Bolca kitap okuyup rahat rahat dünya gündemini takip etmek, vsvs. ama bunu ailemde başkasına söyleyemiyorum bile neden? Çünkü benim doktor mühendis olmam gerek onlara göre..

Edit: bunları gerçekleştireceğim tabii erken olmaz da geç olur ama gerçekten böyle bir yaşama geçip kendimi soyutlayacağım kötü insanların arasından. Hayvanlarla daha iyi iletişim kurduğumu düşünüyorum desem yeridir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AquaSs -- 28 Haziran 2016; 22:25:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pv=nRT

• quote:

Orijinalden alıntı: AquaSs

Hayalim üniversite okumak vs. Değil. Bir köyde yaşayıp hayvancılık ve tarım yapmak ve bu işten kazandığım parayla gezebildiğim kadar gezmek. Bolca kitap okuyup rahat rahat dünya gündemini takip etmek, vsvs. ama bunu ailemde başkasına söyleyemiyorum bile neden? Çünkü benim doktor mühendis olmam gerek onlara göre..

Edit: bunları gerçekleştireceğim tabii erken olmaz da geç olur ama gerçekten böyle bir yaşama geçip kendimi soyutlayacağım kötü insanların arasından. Hayvanlarla daha iyi iletişim kurduğumu düşünüyorum desem yeridir

Umarım hayal ettiklerinizi bir gün yaşarsınız hocam
  • Ellerine sağlık güzel yazı olmuş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet, para kaygısıyla bir kere geldiğimiz hayatta bazı zorluklar yaşıyoruz ama ondan sonra krallar gibi yaşıyoruz, bir meydanda yalnız başımıza otururken yav hayallerimi gerçekleştirdim yav demiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: psycho1905

Pv=nRT

Ama ben para kazanma derdiyle bir yer yazmıcam muhtemelen tıp tutacak ama hedef mühendis.

ben dünyanın en iyi mühendisi olucam :)
  • Kardeşim bende en iyi mühendis olmak icin yapıyorum bu işi doktor olup paraya gerek yok hayallerimiz aynıymış

• Eksi tuşu nerde amq?

• Kardeş Türkiye burası

• Hocam ben teknik lise elektrik elektronik mezunuyum.Muhendislik istiyorum ama aldigim egitim belli.Guc bela bir yere yerlesmek icin cirpiniyorum.Sevdigim meslegi yapmak istiyorum bigisayar muhendisligi ya da elektkrik elektronik muhendisligi.Bi kere en basta insanlari anlayamiyorum.Surda burda okunur mu diye sorsan yok orasi cop yok ordan bi mok olmaz.E guzl kardesim bu ulkede sadece ilk 30bin mi universite okuyacak.Eger oyle olsa 2 milyon kuur ogrenciyi kac senede yerlestireceksin 30 30 30..?

Gelelim is muhabbetine.Ben odtu itu yildiz vb. Universiteler disindanda duzgun geire sahip olunabilecegi kanaatindeyim.Bir insan isini severek yaparsa hak ettigi ucreti alir diye dusunuyorum.Ama gerek toplum gerek aile,boyle dusunmuyor.Hep yukseklerdeyiz anca odtu okuyan adam olur zihniyetindeyiz.. Oncelikle bu fikri bi yikmak lazim.

• bir kez üniversite okunur sözüyle yola çıkıp ömrünün en verimli çağlarını çöpe atmak çok saçma. sadece para odaklı düşünerek tercih yapmak da çok saçma. eğer jobs kadar kırık değilseniz mükemmelliyetçilik yapmak da çok saçma.- bu tipler üniversitede kalırlar genelde ve en büyük hobileri öğrenci sindirmek olur. işe yaramaz adamlar.- yapılan işin çalışma ortamı,durumu, ilgi çekiciliği, gelecekteki durumu, gidilecek üniversite gibi parametreler güzelce harmanlandıktan sonra tercih yapılmalı.bir tanesine bel bağlanarak tercih yapmak çok saçma. ben 9. sınıftan bu yana istediğim bölümü yazdım. ama pişman değilim. şu an bakınca aslında güzel seçeneklerim varmış diyorum. gerçi pek de umrumda değiller şu an.büyük kumar oynamışım diyorum kendime. velhasıl. bölümün mezunu ne yapar bakın. üniversitedeki öğrencilerin durumlarına kesin bakın. babacan akademisyenlere mail atın. ben tercih yaparken yazmıştım birkaç tanesine. Allah razı olsun güzel dönüşler aldım bazılarından. en önemlisi beyler. sorunun parçası adam vardır. çözümün parçası adam vardır. madalyonun iki yüzünden de bilgi alın. ardından tercih yapın. yoksa mühendis sayısı çok tıp zor kafasıyla evde kalırsınız. benden söylemesi

• Adam haklı iş bulma kaygısı olmasa moleküler biyoloji yazardım

• boyle konular gormek guzel bu da benden olsunhttps://m.youtube.com/watch?v=tHMt89N0XMM

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.