Şimdi Ara

Dünyanın ilk 5G modemi Qualcomm’dan geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın ilk 5G modemi Qualcomm’dan geliyor


    Artık yavaş yavaş 2016 yılını tamamlamaya doğru giderken, beşinci nesil iletişim altyapısı çalışmalarında da önemli adımlar geride bırakılıyor. 2018 yılında ilk kullanım senaryolarının görücüye çıkması beklenen 5G için ilk mobil modem de hazır durumda.


     


    Gelecek Çok Yakında


     


    Qualcomm’dan yapılan açıklamada dünyanın ilk 5G modeminin üretildiği duyuruldu. Snapdragon X50 olarak pazarlanacak olan yeni modem, mobil cihazlarda teorik olarak 5Gbps veri indirme hızlarına ulaşabilecek. Hali hazırda mobil cihazlarda teorik olarak 600Mbps hızlarına çıkabiliyoruz. Global gerçek kullanım ortalaması ise 14.5Mbps seviyesinde.


     


    Uzun yıllar süren bir çalışmanın sonucu olan Snapdragon X50, çok elemanlı anten dizilimini temel alıyor. Antenler akıllı bir şekilde bağlı cihazların yerini saptayarak doğrudan o yöne sinyal gönderebiliyor. Ayrıca engellerden sıçrayarak hedefe daha verimli bir şekilde varabiliyor.


     


    Gigabit Class LTE


     


    Yine Gigabit Class LTE adındaki yeni bir teknoloji ile kullanıcının 5G baz istasyonundan uzaklaştığı durumlarda anlık olarak 4G LTE altyapısı devreye giriyor ve bağlantı hiç kopmuyor. Benzer bir şekilde 4G ve 3G altyapıları arasında da bağlantı kopmasını engelleyici geçişler sağlanabiliyordu.


     


    Elbette henüz bir 5G altyapısı olmadığı için Snapdragon X50 modelini kullanabilme imkanı mevcut değil ancak altyapılar faaliyete geçtiğinde üreticilerin karşısında hazır bir çözüm bulunacak. Önümüzde uzun bir zaman dilimi olduğu için Samsung ve MediaTek gibi isimlerden de ilk örnekler gelecektir. MediaTek hali hazırda 100 mühendisini 5G çalışmaları için ayırdı. Qualcomm ise daha önce ilk 5G test sistemini kullanıma sunmuştu.


     


    Ayrıca Bkz.Huawei, 100 milyon akıllı telefon sattı

    5G konusunda hem firma yatırımları hem de devlet yatırımları söz konusu. Örneğin Avrupa Birliği 2020 yılına kadar en az 1 büyük başkentte 5G altyapısını kurmak istiyor. Yine Çin, Güney Kore, ABD gibi devlerin yoğun çalışması mevcut. İlk altyapıların 2018 yılında ticari olarak faaliyete geçmesi bekleniyor. 2020 yılında ise dünya çapında pek çok noktada 5G altyapılarını ve 5G cihazlarını görebileceğiz.


     


    Qualcomm Snapdragon X50 modelinin gelecek yıl ortalarında örneklemeye başlaması bekleniyor. İlk cihazların piyasaya çıkması ise dediğimiz gibi 2018 yılını bulacak.


     


     



     







  • Bence bizim 3mbps, 100 bin 5g modemini yok eder.

  • RTE'nin dediği gerçekleşiyor mu ne :)

  • 3g yeterde artar şu anlık , 4g yüksek hızda veri transferi , daha hızlı gezinme , buna bağlı olarak daha erken kota bitimi eskiden 250-500mb yapardık 1ay rahat rahat yeterdi , şimdi gb lar havada uçusuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam da zaten 4G'nin teorik max hız 3.0 Gbps DL 1.5 Gbps UPload değil miydi ?

  • Türk Telekom heralde evlerden çekip hızı telefonlara veriyor nasılsa o taraf daha kârlı. 5G hele hiç düşünemiyorum xD

  • Ben şarj uzun gitsin diye hala 2g takılıyorum :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye için heyecan verici değil eminim forumun yarısından fazlasının telefonundaki internet 4 gb ın altındadır

  • 4.5 diye ortaya bir şey attık bu 5G devreye girdiği anda geçmemiz gerek, en hazır ülke biz olmamız lazım operatörler şimdiden başlasın çalışmalara. Tutup biz 4.5 deyiz 5G ile çok fark yok yarımG fark var 6G çıkınca direkt 6 ya geçeceğiz diye saçmalamasınlar sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QUALCOMM zaten APPLE İPHONE 7 'de yüksek hızları destekliyor ANCAK hızı 450mbps ye düşürülmüş rekabet olmasın diye. Bunlar aktif kullanılsa yeterli zaten. ( İntel 450mbps / Qualcomm 650mbps )

  • Adamlarin acesesi var oysaki 5G adam akili kimsenin hayatina giremeyecek , daha önce dedikleri gibi 2020 gibi...

  • Ulan 10G olsa ne yazar. teorik olarak 600Mbps ama gerçekte 14Mbps. Yani bu ne demek oluyor adı 4G ama hız rakamları 3Gnin teorik rakamlarını bile yakalamıyor. Yani senin anlayacağın bu herifler bizi G harfinin önündeki rakamlarlarla çok güzel kandırıyorlar :)

  • 3 Mbit neyinize yetmiyor? :)

  • yakında kG der çıkarız

  • Yine gereksizciler ortaya çıkıp bizde çekmiyor muhabbetleri yapmış.

  • Erdogan in 4 gozle bekleyin 5G cikacak dedigi sey bu.

  • Intel armut toplamıyordur umarım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kundurcali

    Ulan 10G olsa ne yazar. teorik olarak 600Mbps ama gerçekte 14Mbps. Yani bu ne demek oluyor adı 4G ama hız rakamları 3Gnin teorik rakamlarını bile yakalamıyor. Yani senin anlayacağın bu herifler bizi G harfinin önündeki rakamlarlarla çok güzel kandırıyorlar :)

    Anladığım kadarıyla Vodafone kullanıyorsan(çünkü bende Vodafone da öyle). Turkcell 450 Mbps kadar çıkıyor ama asıl sorun şu: Kotanın dayanmaması hani 5G gelse kota kaç dakikada bitirelebilir ?
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Telefonum 4.5G uyumlu değil
    Haberin ilk paragrafında yazıyor ve ayrıca forumdaki 4.5G hız testi konusundan yola çıkarak yorum yaptım. Teorik rakamların yarısını bile kullanamıyoruz günlük hayatta. Siz 450Mbps gördünüz mü cidden?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kundurcali

    Telefonum 4.5G uyumlu değil
    Haberin ilk paragrafında yazıyor ve ayrıca forumdaki 4.5G hız testi konusundan yola çıkarak yorum yaptım. Teorik rakamların yarısını bile kullanamıyoruz günlük hayatta. Siz 450Mbps gördünüz mü cidden?

    Ben 150 Mbps gördüm Turkcell'de (Note 4 max 150 mbps destekliyor). Zaten speedtestte bu hız bile kotadan 200 mb götürdü. Bildiğim şuan Turkiye'deki en yüksek kapisite Turkcell (450 Mbps, diğer firmalar max 300 Mbps).

    Şonuçta ise kota olduktan sonra hızın pek bir önemi olmuyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.