Şimdi Ara

..:.:.:DÜNYANIN ENLERİ:.:.:.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
69.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: coyjonquil

Konuda gördüğüm bir bilgiyi düzeltmek isterim. Ben de bunu daha dün öğrendim. Yanlış bildiğimiz bir çok şeyden sadece 1 tanesi bu; Dünya'nın en büyük dağı Everest değil Mauna Kea'dır.

Açıklaması da şu şekilde;

8848 metre yüksekliğiyle Tibet’lilerin deyimiyle; Dünyanın Ana Tanrıçası Everest, 8611 metre ile hemen arkasından gelen Karakurum dağlarının efsanevi K2’si ve ardından 8598 metrelik Sıkkım’lıların koruyucu tanrısı Kangchenjunga dağları dünyamızın göğe en yakın noktalarını oluşturur. Belirli bir seviyenin üzerindeki hemen hemen tüm dağcıların hayallerini süsleyen bu muhteşem kütleler, bütün ihtişamları ve ürkütücü görünümlerine rağmen, Pasifiğin ortasında yer alan küçük kız kardeşleri Mauna Kea ve Mauna Loa ile kıyaslandıklarında, adlarının önündeki bütün “en” sıfatlarını yitirirler.

Mauna Kea; deniz seviyesinden yüksekliği 4205 metre olan bu dağın, okyanus tabanından ölçüldüğünde yüksekliği tam 10203 metre olur. 8848 metrelik Everest’e bile 1350 metre tepeden bakabilecek olan bu dev kütle tabanı ile zirvesi arası ölçüldüğünde yerküremizin en yüksek dağı olarak karşımıza çıkar.

dağların yükseklikleri deniz seviyesinden itibaren alınır. okyonusun içerisindeki yükseklikleri hesaba katılmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: mr.logic

dağların yükseklikleri deniz seviyesinden itibaren alınır. okyonusun içerisindeki yükseklikleri hesaba katılmaz.

Bunu ben değil aşağıdaki kaynaklar gösteriyor;

http://www.nasuhmahruki.com/?inc=gunce.inc&id=9

http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=L5Z7D3AWS4TMXOW3HFPI

Biri uzman bir dağcıdan, biri de yeni yayınlanmış bir kitaptan örnekler.

• quote:

mr.logic

Katılıyorum.
    Aslında ifadelerde de yanlışlık var
    Everest in zirvesi dünyanın en yüksek (gökyüzüne en yakın ve dünyanın merkezine en uzak) noktasıdır.
    Dolayısı ile dünyanın zirvesi en yüksek, dağı ya da tepesi olarak ifade edilmelidir bence.
  • Gerçekten çok güzel bir araştırma yapmışsın Teşekkürler
  • tekrardan PHI ya katkıları için teşekkür ediyorum
  • dünyanın en büyük şelalesi çok güzelmiş
  • Panama kanalı suni, değil mi?
  • peki Türkiye'de dünyanın enlerine girecek bir şey yokmu??
  • tüm bilgiler çok güzel,hele resimler falan mükemmel. ellerinize sağlık hocam.
  • Çoğunu biliyordum ama resimlerle daha güzel olmuş.Ayrıca şimdilik dünyanın en uzun binası tayvandaki taipei 101 dir
  • Dünya'nın en uzun binasının bu olduğuna emin değilim. Adını tam hatırlayamadığım yeni bir bina yapılmıştı.
  • Kültür/Bilim'e yakışır konu. Teşekkürler.
  • En çok dil konuşulan ülke Papua Yeni Gine - 869

en çok bu ilgimi çekti acaba hangi diller konuşuluyor
  •  ..:.:.:DÜNYANIN ENLERİ:.:.:..

Ne kadar güzel gözüküyor.
  • Güzel paylaşım kardeşim ellerin dert görmesin.
  • teşekkürler.
  • Dünyanın en uzun demiryolu tüneli: Seikan-Japonya?53,9 km. Bu tünelde benim uykum gelir. Dünyada en çok magandanin oldugu ülke olarak Türkiye de bu listeye girer.
  • angel muhteşemmiş sahra da bir o kadar ürkütücü.düşünsenize tek başınasınız orada.
    bir de aklıma takılan birşey oldu grönlandın ingilizcesi greenland.yani yeşil ülke.neresi yesilki o adanın,ironimi yapmışlar isim verirken?
    bir de ekleme,listenin yenilenmesi lazım.misal dünyanın en büyük binası burj dubai veya buj khalifa (burj halife) listede yazandan neredeyse iki kat daha büyük,tam 828 metre.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bur%C3%A7_Halife

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 5 Eylül 2010; 0:10:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

angel muhteşemmiş sahra da bir o kadar ürkütücü.düşünsenize tek başınasınız orada.
    bir de aklıma takılan birşey oldu grönlandın ingilizcesi greenland.yani yeşil ülke.neresi yesilki o adanın,ironimi yapmışlar isim verirken?
    bir de ekleme,listenin yenilenmesi lazım.misal dünyanın en büyük binası burj dubai veya buj khalifa (burj halife) listede yazandan neredeyse iki kat daha büyük,tam 828 metre.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bur%C3%A7_Halife

galiba grönlandı bulan adam arkadaşlarını kandırmak için böyle deiş.her tarafı buz olan bir ada buldum demek yerine yemyeşil bir yer buldum demiş olabilir

• Dünyanın en soğuk yerinde bir insanın bulunması mümkün mü? Ya da sorumu şu şekilde değiştireyim: Üzerine kaç kat kıyafet giyinmelidir?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.