Şimdi Ara

Dünyanın En Zeki İnsanları Neden Yahudiler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
2
Favori
15.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doğrumu bilmem ama lisede edebiyat hocam söylemişti :

    ''İsrail devleti halkına nerde olursa olsun hep yardım eder masraftan kaçınmaz.Okumaları için her hafta yada ay onlara kitap, dergi yollar. Burda bile 5-6 sene öncesine kadar bir yahudi aile vardı ve onlara da düzenli olarak kargoyla kitaplar, dergiler geliyordu.Adamlar okuyor çocuklar okuyor ve bugünkü halleri ortada. O yüzden sizde okuyup ülkeniz için çalışmalısınız ...''
  • sanıldığının aksine yahudilerin önemli bir kısmı inanç bakımında pek de sağlam değil. aşırılar azınlıkta. kalifiye olanları genellikle bu aşırı olmayan inanç bakımından oldukça zayıf insanlardan oluşmakta. einstein,feynman ve freud isimleri bile yeter bunu görmek için. din onlar için sofrada edilen duadan öte gitmiyor. dini duyguları güçlü olsaydı bırakın ilime katkı yapmayı bugünlerde israilde çıkan haberlerde görüldüğü gibi düşünmeyi bile yasaklayan bir zihniyetin kurbanı olacaklardı. ama milli bir bilinç olduğu şüphe götürmez. sebepleri de bazı arkadaşlar tarafından ifade edilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 7 Ocak 2012; 3:29:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stabwound

    ............

    O halde Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür?

    Cevap: Eğitim Yoksunluğu Tam anlamıyla söylersek kaliteli eğitim yoksunluğu. çok kesin biçimde söylersek akılcı olmayan, din eksenli ve
    çağdışı eğitim.

    Yazar: Dr.Faruk Saleem islamabad

    Ustteki yaziyi kismen mesaja ekledim, cevap yazmak isteyenler lutfen yazinin tamamini okusun..

    Bu alintiya katilmakla beraber sonuc kismi bana gore cok dogru bir cikarim degil.

    Islam ulkelerinde din eksenli egitim olmazsa olmazlardan biridir, bir islam ulkesinde hic kimse bunu degistiremez, bunu sadece Ataturk yapabilmistir, yaparken de ulkeyi Islam ulkesi konumundan cikarmistir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocazahir

    La bu kadar milliyetçi ve dinci bir halkın zeki olduğuna inanan kendini bi' zahmet öldürsün. Onlar zeki değil, mal gibi çalışkanlar çünkü mal gibi dinciler, dinleri çalış diyor..

    Müslüman olanların dini de çalış diyor. Hatta çalışırsanız Allah'ın yardımı da sizinledir diyor. Müslümanlar ne yapıyor peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stabwound

    quote:

    Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

    başlığı açan akadaş neden böyle bir düşünceye varmış anlamadım?bana tek zeki olan yahudi ismi yazarmısın?

    tanım: yahudilerin insanlığa hizmetlerini gösteren bir makale.

    biraz empati kurarsaniz anlayacaksiniz..

    not: kimse yazıyı sonuna kadar okumadan yorum yapmasın... ve her yahudiyi siyonist sananlar okumasın...

    Dünyada yalnızca 14 milyon Yahudi var, Kuzey ve Güney Amerika da yedi milyon, Asya da beş milyon, Avrupa da iki milyon ve Afrika da 100 bin kişi. Tek bir Yahudiye 100 Müslüman düşmektedir. Buna rağmen Yahudiler tüm Müslümanların toplamından yüz kez daha güçlüdürler. Nedenini hiç merak ettiniz mi?

    Tüm zamanların en etkin bilim adamı ve Time dergisi tarafından Yüzyılların Adamı seçilen Albert Einstein bir Yahudiydi.

    Psikanalizin babası Sigmund Freud bir Yahudiydi. Karl Marx, Paul Samuelson ve Milton Friedman da öyle.

    ürettikleriyle insanlığa zenginlik katmış olan Yahudilerden bazıları:

    Benjamin Rubin: insanlığa aşı iğnesini verdi.
    Jonas Salk: ilk çocuk felci aşısını geliştirdi.
    Albert Sabin: çocuk felci aşısını daha da geliştirdi.
    Gertrude Elion: Lösemiye karşı ilacı verdi.
    Baruch Blumberg: Hepatit B aşısını geliştirdi.
    Paul Ehrlich: Frengiye karşı bir tedavi buldu.
    Elie Metchnikoff: Bulaşıcı hastalıklarla ilgili çalışmalarıyla Nobel ödülü kazandı.
    Bernard Katz: Nöromüsküler iletişim ( kas -sinir sistemi arası iletişim ) alanında Nobel ödülü kazandı.
    Andrew Schally: Endokrinoloji ( metabolik sistem rahatsızlıkları, diabet, hipertiroid )
    Aaaron Beck Cognitive: Terapi (akli bozuklukları depresyon ve fobi tedavilerinde kullanılan psikoterapi yöntemi) geliştirdi.
    Gregory Pincus: ilk doğum kontrol hapını geliştirdi.
    Gerald Wald: insan gözü hakkındaki bilgilerimizi geliştirerek Nobel ödülü kazandı.
    Stanley Cohen: Embriyoloji ( embriyon ve gelişimi çalışmaları ) dalında Nobel aldı.
    Willem Kolff: Böbrek diyaliz makinesini yarattı.

    Müslümanlar da dahil tüm hastalar Yahudilerin bu buluşlarından yararlanıyor, sağlığına kavuşuyor.

    Peter Schultz optik lif kabloyu, Charles Adler trafik ışıklarını, Benno Strauss pazlanmaz çeliği, Isador Kisse sesli filmleri, Emile Berliner telefon mikrofonunu ve Charles Ginsburg videotape kayıt makinesini geliştirdi. Stanley Mezor ilk mikro-işlem çipini icad etti. Leo Szilard ilk nükleer zincirleme reaktörünü geliştirdi.

    Son 105 yılda 14 milyon Yahudi bilim dalında 100 ün üzerinde Nobel ödülü kazanırken, 1.4 milyar Müslüman yalnızca üç Nobel kazandı.

    Neden Yahudiler bu kadar güçlü ?

    Yahudi inancına bağlı ünlü yatırımcılar: Ralph Lauren ( Polo ), Levi Strauss ( Levi s Jeans ), Howard Schultz ( Starbuck s ), Sergei Brin ( Google ), Michael Dell ( Dell Bilgisayar), Larry Ellison (Oracle ),
    Donna Karan ( DKNY), Irv Robbins ( Baskins & Robbins ) ve Bill Rosenberg ( Dunkin Dougnuts ). Yale üniversitesi nin Başkanı Richard Levin bir Yahudidir.

    Harrison Ford, George Burns, Tony Curtis, Charles Bronson, Sandra Bullock, Billy Crystal, Woody Allen, Paul Newman, Peter Sellers, Dustin Hoffman, Michael Douglas, Goldie Hawn, Cary Grant, William Shatner, Jerry Lewis ve Peter Falk ın da Yahudi olduklarını biliyor muydunuz ?

    Yönetmenler ve yapımcılar arasındaki Yahudiler:

    Steven Spielberg, Mel Brooks, Oliver Stone, Aaaron Spelling (Beverly Hills 90210 ), Neil Simon ( The Odd Couple ), Andrew Vaina ( Rambo 1 /2 / 3 ), Michael Mann (Starzky and Hutch ), Milos Forman ( One Flew Over The Cuckoo s Nest, Amadeus ), Douglas Fairbanks (TheThief of Baghdat ), Ivan Reitman ( Ghostbusters ), Kohen Kardeşler, William Wyler. William James Sidis, 250-300 lük I.Q derecesiyle dünyanın gördüğü en parlak insandır. Bilin bakalım hangi dine mensuptur?

    Soru: Neden Yahudiler bu kadar güçlüdür?
    Cevap: Eğitim (Sorgulayıcı, Araştırıcı, Yaratıcı)
    Soru: Neden Müslümanlar bu kadar güçsüzdür?
    Cevap: Yanlış Eğitim veya Sıfır Eğitim (Din Eksenli, Sorgusuz, Araştırmasız, Ezberci)

    Gezegenimizde yaklaşık 1 milyar 476 milyon 233 bin 470 Müslüman yaşamaktadır. Asya& da 1 milyar, 400 milyon Afrika da, 44 milyon Avrupa da, ve 6 milyon Amerika kıtasında. Toplam dünya nüfusu içinde her beş kişiden biri müslümandır. Her bir Hindu ya iki müslüman, her bir Budist e karşılık iki müslüman vardır ve her bir Yahudi ye karşılık 100 adet Müslüman bulunmaktadır.

    Neden Müslümanların bu kadar kalabalığa rağmen güçsüz olduklarını hiç merak ettiniz mi ?
    Nedeni şudur : islam Konferansı örgütü nün ( OIC ) 57 üyesi ülkelerin tümünde 500 adet üniversite bulunmaktadır ve üniversite başına üç milyon Müslüman düşmektedir. Sadece ABD de 5758 üniversite vardır. 2004 yılında Shanghai Jiao Tong üniversitesi Dünya üniversitelerinin Akademik Değer Listesi hazırlamış ve ilginçtir ki Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerin hiç birinden ilk 500 e giren üniversite yoktur.

    UNDP tarafından toplanan verilere göre Hristiyan dünyasında okuma-yazma bilenlerin oranı neredeyse yüzde 90 ve bunlardan 15 Hristiyan çoğunluğa sahip ülkede okuma-yazma oranı yüzde 100 dür. Müslüman dünyasında buna çok zıt bir durum olarak bir ülkenin okuma-yazma oranı oranı yaklaşık yüzde 40 olup, yüzde 100 okur-yazar oranına sahip hiç bir Müslüman ülke yoktur. Hristiyan dünyasındaki okur-yazar ın yüzde 98 i ilkokulu bitirmişken, Müslüman dünyasında bu oran yüzde 50 dir. Hristiyan dünyadaki okur-yazarların yüzde 40 ı üniversite mezunudur ve bu oran Müslüman dünyasında yüzde 2 yi geçememektedir.

    Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerdeki toplam bilim adamı sayısı 230 olup her bilim adamına düşen Müslüman sayısı 1 milyon kişidir. ABD her 1 milyon Amerikalı ya karşılık yaklaşık 4 bin bilim adamına, Japonya 5 bin bilim adamına sahiptir. Tüm Arap dünyasındaki tam zamanlı çalışan araştırmacı sayısı 35 bin kişidir ve her bir milyon Arap nüfusa 50 teknisyen düşmektedir. ( Bu sayı Hristiyan dünyasında bir milyon kişiye bin teknisyendir.) Ek olarak islam dünyası gayrı safi milli hasılasının yalnızca yüzde 0.2 sini araştırma- geliştirme bütçesi olarak ayırmaktayken Hristiyan dünyası yüzde 5 oranında araştırma-geliştirme fonu ayırmaktadır.

    Sonuç: islam dünyası bilgi üretebilecek kapasiteden yoksundur.

    Bin kişiye düşen günlük gazete sayısı ve bir milyon kişiye düşen kitap çeşidi bilginin toplum içine yayılıp yayılmadığının iki önemli göstergesidir.

    Pakistan da bin kişiye 23 günlük gazete düşerken bu sayı Singapur da 360 dır. ingiltere de her bin stand için 2 bin çeşit kitap bulunurken, Mısır da kitap çeşidi 20 dir.
    Sonuç: islam dünyası bilgi yayılmasını gerçekleştirmekte başarısızdır.

    Bilgi uygulamasının önemli göstergelerinden biri ileri teknoloji ihracatının toplam ihracat içindeki oranıdır. Pakistan ın ileri teknoloji ihracatının toplam ihracatın içindeki oran yüzde 1, Suudi Arabistan ın yüzde 0.3, Kuveyt, Fas, ve Cezayir in aynı şekilde yüzde 0.3 tür. Singapur da bu oran yüzde 58 dir.
    Sonuç: islam Dünyası bilgi uygulamasını gerçekleştirememektedir.

    Neden Müslümanlar güçsüzdür?
    çünkü bilgi üretmiyoruz.
    Neden Müslümanlar güçsüzdür?
    çünkü bilgiyi yayamıyoruz.
    Neden Müslümanlar güçsüzdür?
    çünkü bilgiyi uygulamıyoruz.

    Ve gelecek bilgi- temelli toplumlara aittir. ilginçtir, OIC üyesi 57 ülkenin gayrı safi milli hasılalarının toplamı 2 trilyon doların altındadır. ABD, tek başına 12 trilyon dolar değerinde mal ve hizmet üretmekte, çin 8 trilyon dolar, Japonya 3.8 trilyon dolar ve Almanya 2.4 trilyon dolarlık üretim yapmaktadır. ( Satın alma gücü eşitlenerek hesaplama yapılmıştır. )

    Petrol zengini Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar hep birlikte 500 milyar dolarlık mal ve hizmet üretmektedirler ve bunların çoğu petroldür. Mal ve hizmet üretimi ispanya da 1 trilyon doların üzerindedir. Katolik Polonya 489 milyar dolarlık mal ve hizmet üretimi gerçekleşmektedir. Budist Tayland 545 trilyon dolar değerinde mal ve hizmet üretimi yapmaktadır. islam Dünyasının gayrı safi milli hasılasının tüm dünya gayrı safi milli hasılası içindeki oranı hızla azalmaktadır.

    O halde Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür?

    Cevap: Eğitim Yoksunluğu Tam anlamıyla söylersek kaliteli eğitim yoksunluğu. çok kesin biçimde söylersek akılcı olmayan, din eksenli ve
    çağdışı eğitim.

    Yazar: Dr.Faruk Saleem islamabad

    sayın arkadaşım detaylı açıklaman için teşekür ederim.
    ama genelde okullarda,kütüphanelerde,cafelerde yada heryerde anlamlı sözler yazar.ve bu sözlerin altında hep "confucius","napolyon" vb. isimler yazar.küçüklüğümden beri hep düşündüm "ulan hiçmi atatürkten başka bir türk adam gibi laf etmemiş? diye.sonra anladım ki tarihimize bile ceddimize bile düşman bir toplum olmuşuz.beynimizi böyle sinsice yıkayıp hep faydalı şeyleri kendileri yapmış gibi göstermişler.evet soykırım yapan kim?barbar olan kim?kendini en üst ırk olarak gören kim? biz özenti bir toplum olduğumuz sürece bırak başkalarını zeki görmeyi; üstün ırk görmeye başlarız.
    "rıskın onda dokuzu ticerette" demiş dünyanın en akıllı,zeki insanı.bunu anlayan yavudi ne yapmış müslüman ne yapmış?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WirLieBen

    Gerçekler beyler gerçekler...
    Sevin demiyoruz ama biraz saygı duyun...


    önyargı işte bizim milletimizde bu meretten bolca var. son yaşanan olaylar, siyasi tartışmalar ve özellikle medya onları bu duruma getiriyor. İslam sevgi hoşgörü dini derler ama önlerine bi yahudi koy hayvanlar gibi parçalarlar acımasızca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Otganbıllık

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocazahir

    La bu kadar milliyetçi ve dinci bir halkın zeki olduğuna inanan kendini bi' zahmet öldürsün. Onlar zeki değil, mal gibi çalışkanlar çünkü mal gibi dinciler, dinleri çalış diyor..

    Müslüman olanların dini de çalış diyor. Hatta çalışırsanız Allah'ın yardımı da sizinledir diyor. Müslümanlar ne yapıyor peki?


    ellerinde kitap yanlarında hayatları karartılmış köpek gibi muamele gören 4 kadın, insanların hayatlarına müdahale edip kısıtlama getiriyorlar. ota boka günah diyerek insanların aklını karıştırıyorlar, kimileri de ülkeyi bölmeye çalışıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stabwound

    quote:

    Orijinalden alıntı: Otganbıllık

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocazahir

    La bu kadar milliyetçi ve dinci bir halkın zeki olduğuna inanan kendini bi' zahmet öldürsün. Onlar zeki değil, mal gibi çalışkanlar çünkü mal gibi dinciler, dinleri çalış diyor..

    Müslüman olanların dini de çalış diyor. Hatta çalışırsanız Allah'ın yardımı da sizinledir diyor. Müslümanlar ne yapıyor peki?


    ellerinde kitap yanlarında hayatları karartılmış köpek gibi muamele gören 4 kadın, insanların hayatlarına müdahale edip kısıtlama getiriyorlar. ota boka günah diyerek insanların aklını karıştırıyorlar, kimileri de ülkeyi bölmeye çalışıyor.

    İslam düşmanlığıyla bir mesaj yazmışsın ancak söylediklerinde doğruluk payı var. Müslümanlar aslında İslam'ı yaşamıyor.
    Aman canım, bu zamanda da herşey haram olur mu gibi saçma söylemlere katılmıyorum ancak Müslümanların günümüzde İslam'ı Allah'ın emrettiği şekilde yaşamadığına eminim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Otganbıllık

    quote:

    Orijinalden alıntı: stabwound

    quote:

    Orijinalden alıntı: Otganbıllık

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocazahir

    La bu kadar milliyetçi ve dinci bir halkın zeki olduğuna inanan kendini bi' zahmet öldürsün. Onlar zeki değil, mal gibi çalışkanlar çünkü mal gibi dinciler, dinleri çalış diyor..

    Müslüman olanların dini de çalış diyor. Hatta çalışırsanız Allah'ın yardımı da sizinledir diyor. Müslümanlar ne yapıyor peki?


    ellerinde kitap yanlarında hayatları karartılmış köpek gibi muamele gören 4 kadın, insanların hayatlarına müdahale edip kısıtlama getiriyorlar. ota boka günah diyerek insanların aklını karıştırıyorlar, kimileri de ülkeyi bölmeye çalışıyor.

    İslam düşmanlığıyla bir mesaj yazmışsın ancak söylediklerinde doğruluk payı var. Müslümanlar aslında İslam'ı yaşamıyor.
    Aman canım, bu zamanda da herşey haram olur mu gibi saçma söylemlere katılmıyorum ancak Müslümanların günümüzde İslam'ı Allah'ın emrettiği şekilde yaşamadığına eminim.


    Kardeşim olay şu.

    Biz altın çağımızı yaşarken adamlar.Kiliseye bağlı olarak yaşıyorlar.Ters bir görüşte yargılanıyorlar.
    Hatta erkek çocuk doğuramayanlar ise cadı ilan edilip öldürülüyorlardı.

    Evet bende karşıyım şu dünyanın en zekileri bunlar yok şunlar ama.

    Hani buda bir gerçek .

    Çünkü adamlarda reform oldu.

    Ama islam da değişim adına hiç bir şey olmadı.

    Çünkü müslümanlar bu kadar cesur değil.kökten değişikliği yapacak kadar.

    mesela dünyadan başka bir yere ayak basılınca kıyamet kopacağına inanırdık.yok hadis yok o yok bu diye diye.

    ama ne oldu adamlar artık dünya dışında bir yerde hayat var mı su var mı diye araştırıyor ayak da basıldı ama kıyamet kopmadı.

    sonra adam ne diyor bu zaten kuranda yazıyordu.
    ama yanlış anlaşıldı ee nasıl yazıyordu dediğinde orada ayak basan değilde.

    orada ki hafrlerin integrallerini selsüslerini ve sincosA sibcos b ve dik 90 derecelik açılarla baktığımız zaman.Ve çözünen ve çözülen dengesinde orada ki cümlenin o olmadığını anlaşılıyor.

    diye diye saçma saçma açıklamalar yapılıyor.

    bu ve bunun gibi yanlışlar islam dan ya kaldırılmalı yada köklü reformlara gidilmelidir.
    Evet eskiden çağın ilerisinde idik..
    ama bugün çok geriden takip ediyoruz.senin telefon kullanan pc kullanman onlarla aynı seviyede olduğunu göstermez kafa yapısı ve yanlış bilgiler çok çok fazla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Otganbıllık

    quote:

    Orijinalden alıntı: stabwound

    quote:

    Orijinalden alıntı: Otganbıllık

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocazahir

    La bu kadar milliyetçi ve dinci bir halkın zeki olduğuna inanan kendini bi' zahmet öldürsün. Onlar zeki değil, mal gibi çalışkanlar çünkü mal gibi dinciler, dinleri çalış diyor..

    Müslüman olanların dini de çalış diyor. Hatta çalışırsanız Allah'ın yardımı da sizinledir diyor. Müslümanlar ne yapıyor peki?


    ellerinde kitap yanlarında hayatları karartılmış köpek gibi muamele gören 4 kadın, insanların hayatlarına müdahale edip kısıtlama getiriyorlar. ota boka günah diyerek insanların aklını karıştırıyorlar, kimileri de ülkeyi bölmeye çalışıyor.

    İslam düşmanlığıyla bir mesaj yazmışsın ancak söylediklerinde doğruluk payı var. Müslümanlar aslında İslam'ı yaşamıyor.
    Aman canım, bu zamanda da herşey haram olur mu gibi saçma söylemlere katılmıyorum ancak Müslümanların günümüzde İslam'ı Allah'ın emrettiği şekilde yaşamadığına eminim.


    hayır islam karşıtı bir cümle kurmadım sadece sinirlendim. müslüman toplumu yerinde sayarak diğer millet ve dine mensup insanları eleştirmeyi çok iyi biliyor. özellikle komplo teorisi kurma konusnda 1 numaralar. kendi tarihlerinde sütten çıkmış ak kaşık, fakat durum arap ve türklerin dışındaki milletler, islamın dışındaki dine mensup insanlar olunca hepsi şeytan. hani insanlar bir tartışma içersinde hep kendilerini haklı görür karşı tarafı haksız bulur ya, dinlemezler, anlamaya çalışmazlar, karşı taraf bir konuda haklı olsun illa onu haksız çıkarmaya çabalarlar ya öyle bir durum işte.

    Biz sanıyoruz ki tüm dünya bizim etrafımızda dönüyor, her olay bizle ilgili, sürekli bir komplo teorisi ortaya atmakla uğraşıyoruz. bazı düşünceler doğru olabilir ama bire de 1000 katmayı çok seviyoruz. ha bide herkes bize düşman diye bundan gurur da duyuyoruz bi yandan, çekemiyolar diyoruz ya neyimizi çekemesinler? onlar mı bizim köpeğimiz biz mi onların?

    yahudi bilim adamının birisi tıp alanında insan sağlığı için olumlu bir keşifte bulunuyor nobel ödülü alıyor, bu keşifler sayesinde dünyadaki hristiyan müslüman ayırd edilmeden tüm hastalar yararlanıyor, sonra yahudiler kötü şeytan, hiç görmüyorlar hayatlarının bazı alanlarında onlara bağlı olduklarını. Bunları geçtim hristiyan, yahudi toplumu bir bütçe ayırıyor teknolojik gelişmelere hayatımızı kolaylaştırıcak bir çok buluş gerçekleştiriyor, şuan senin benim burda konuşmamı sağlıyor, onun yaptığı klavye, mouse, lcd ekran, ekran kartı, anakart, ses kartı ve internet sayesinde inssanlar bir çok iş ve kişisel ihtiyaçlarını gideriyor. ama biz onların ilerlemiş teknolojilerini kullanarak onlara ateş püskürüyoruz. Şunu hiç düşündünüz mü, o yahudi veya hristiyan dediğiniz hatta gavur kafir dediğiniz bilimadamları sayesinde şuan rahat bir yaşam sürüyorsunuz. Müslümanlar, Türkler, Arapların ne gibi bir katkısı var şuan sürdüğünüz hayata sorarım? Şunu kabul etmek lazım hristiyan ve yahudilere bağımlıyız onların teknolojik bilimsel ilerlemeleri olmasaydı şuan magarada yaşıyor olurduk. kendi topraklarımızı koruduğumuz tanklar silahlar mermiler araçlar herşey onların yapımı.

    yani kısacası karşındakini eleştirmeden önce kendine bakıcaksın. tabi eleştirebilirsin israilin yaptıklarını bende tasvip etmiyorum ama bire bin katarak sırf o katliamı yaptı diye her yahudiyi her hristiyanı şeytan olarak ilan etmek, aldıkları nobel ödüllerine g.tten uydurma yalanlarla saldırmak pek doğru bir hareket değil.




  • Bilimsel çalışmaları için ateş püsküren var mı bilmiyorum. Yahudilerin sevilmemesinin sebebi piyasada lider olduktan sonra tekelciliğe gitmeleri. Kanun, kural tanımamaları ve kitaplarında yazdığı gibi seçilmiş kişiler olduklarına inanarak kendilerinden olmayanlara insan dışı muameleleri olması. Her yahudi böyledir demiyorum. Hatta Amerika'da ki yahudiler İsrail'e hizmet etmedikleri için dinden çıkarılmakla yüz yüze geldiler geçtiğimiz senelerde.

    Onlar olmasaydı biz mağarada yaşıyor olurduk fikrine katılmıyorum çünkü sanayi devrimine kadar olan kısımda Türk tarihine bir daha bakmanız gerekiyor. Türkler olarak hatamız İslam dışı fetvalarla teknolojik gelişmelere uzak duruşumuz oldu. İnsanlık sadece buharlı makine veya lcd ekran yapmak değildir. Ne kadar eleştiri alsa da 600 yıldan fazla süren bir imparatorluk Müslümanlar tarafından idare edildi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stabwound

    quote:

    Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

    başlığı açan akadaş neden böyle bir düşünceye varmış anlamadım?bana tek zeki olan yahudi ismi yazarmısın?

    tanım: yahudilerin insanlığa hizmetlerini gösteren bir makale.

    biraz empati kurarsaniz anlayacaksiniz..

    not: kimse yazıyı sonuna kadar okumadan yorum yapmasın... ve her yahudiyi siyonist sananlar okumasın...

    Dünyada yalnızca 14 milyon Yahudi var, Kuzey ve Güney Amerika da yedi milyon, Asya da beş milyon, Avrupa da iki milyon ve Afrika da 100 bin kişi. Tek bir Yahudiye 100 Müslüman düşmektedir. Buna rağmen Yahudiler tüm Müslümanların toplamından yüz kez daha güçlüdürler. Nedenini hiç merak ettiniz mi?

    Tüm zamanların en etkin bilim adamı ve Time dergisi tarafından Yüzyılların Adamı seçilen Albert Einstein bir Yahudiydi.

    Psikanalizin babası Sigmund Freud bir Yahudiydi. Karl Marx, Paul Samuelson ve Milton Friedman da öyle.

    ürettikleriyle insanlığa zenginlik katmış olan Yahudilerden bazıları:

    Benjamin Rubin: insanlığa aşı iğnesini verdi.
    Jonas Salk: ilk çocuk felci aşısını geliştirdi.
    Albert Sabin: çocuk felci aşısını daha da geliştirdi.
    Gertrude Elion: Lösemiye karşı ilacı verdi.
    Baruch Blumberg: Hepatit B aşısını geliştirdi.
    Paul Ehrlich: Frengiye karşı bir tedavi buldu.
    Elie Metchnikoff: Bulaşıcı hastalıklarla ilgili çalışmalarıyla Nobel ödülü kazandı.
    Bernard Katz: Nöromüsküler iletişim ( kas -sinir sistemi arası iletişim ) alanında Nobel ödülü kazandı.
    Andrew Schally: Endokrinoloji ( metabolik sistem rahatsızlıkları, diabet, hipertiroid )
    Aaaron Beck Cognitive: Terapi (akli bozuklukları depresyon ve fobi tedavilerinde kullanılan psikoterapi yöntemi) geliştirdi.
    Gregory Pincus: ilk doğum kontrol hapını geliştirdi.
    Gerald Wald: insan gözü hakkındaki bilgilerimizi geliştirerek Nobel ödülü kazandı.
    Stanley Cohen: Embriyoloji ( embriyon ve gelişimi çalışmaları ) dalında Nobel aldı.
    Willem Kolff: Böbrek diyaliz makinesini yarattı.

    Müslümanlar da dahil tüm hastalar Yahudilerin bu buluşlarından yararlanıyor, sağlığına kavuşuyor.

    Peter Schultz optik lif kabloyu, Charles Adler trafik ışıklarını, Benno Strauss pazlanmaz çeliği, Isador Kisse sesli filmleri, Emile Berliner telefon mikrofonunu ve Charles Ginsburg videotape kayıt makinesini geliştirdi. Stanley Mezor ilk mikro-işlem çipini icad etti. Leo Szilard ilk nükleer zincirleme reaktörünü geliştirdi.

    Son 105 yılda 14 milyon Yahudi bilim dalında 100 ün üzerinde Nobel ödülü kazanırken, 1.4 milyar Müslüman yalnızca üç Nobel kazandı.

    Neden Yahudiler bu kadar güçlü ?

    Yahudi inancına bağlı ünlü yatırımcılar: Ralph Lauren ( Polo ), Levi Strauss ( Levi s Jeans ), Howard Schultz ( Starbuck s ), Sergei Brin ( Google ), Michael Dell ( Dell Bilgisayar), Larry Ellison (Oracle ),
    Donna Karan ( DKNY), Irv Robbins ( Baskins & Robbins ) ve Bill Rosenberg ( Dunkin Dougnuts ). Yale üniversitesi nin Başkanı Richard Levin bir Yahudidir.

    Harrison Ford, George Burns, Tony Curtis, Charles Bronson, Sandra Bullock, Billy Crystal, Woody Allen, Paul Newman, Peter Sellers, Dustin Hoffman, Michael Douglas, Goldie Hawn, Cary Grant, William Shatner, Jerry Lewis ve Peter Falk ın da Yahudi olduklarını biliyor muydunuz ?

    Yönetmenler ve yapımcılar arasındaki Yahudiler:

    Steven Spielberg, Mel Brooks, Oliver Stone, Aaaron Spelling (Beverly Hills 90210 ), Neil Simon ( The Odd Couple ), Andrew Vaina ( Rambo 1 /2 / 3 ), Michael Mann (Starzky and Hutch ), Milos Forman ( One Flew Over The Cuckoo s Nest, Amadeus ), Douglas Fairbanks (TheThief of Baghdat ), Ivan Reitman ( Ghostbusters ), Kohen Kardeşler, William Wyler. William James Sidis, 250-300 lük I.Q derecesiyle dünyanın gördüğü en parlak insandır. Bilin bakalım hangi dine mensuptur?

    Soru: Neden Yahudiler bu kadar güçlüdür?
    Cevap: Eğitim (Sorgulayıcı, Araştırıcı, Yaratıcı)
    Soru: Neden Müslümanlar bu kadar güçsüzdür?
    Cevap: Yanlış Eğitim veya Sıfır Eğitim (Din Eksenli, Sorgusuz, Araştırmasız, Ezberci)

    Gezegenimizde yaklaşık 1 milyar 476 milyon 233 bin 470 Müslüman yaşamaktadır. Asya& da 1 milyar, 400 milyon Afrika da, 44 milyon Avrupa da, ve 6 milyon Amerika kıtasında. Toplam dünya nüfusu içinde her beş kişiden biri müslümandır. Her bir Hindu ya iki müslüman, her bir Budist e karşılık iki müslüman vardır ve her bir Yahudi ye karşılık 100 adet Müslüman bulunmaktadır.

    Neden Müslümanların bu kadar kalabalığa rağmen güçsüz olduklarını hiç merak ettiniz mi ?
    Nedeni şudur : islam Konferansı örgütü nün ( OIC ) 57 üyesi ülkelerin tümünde 500 adet üniversite bulunmaktadır ve üniversite başına üç milyon Müslüman düşmektedir. Sadece ABD de 5758 üniversite vardır. 2004 yılında Shanghai Jiao Tong üniversitesi Dünya üniversitelerinin Akademik Değer Listesi hazırlamış ve ilginçtir ki Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerin hiç birinden ilk 500 e giren üniversite yoktur.

    UNDP tarafından toplanan verilere göre Hristiyan dünyasında okuma-yazma bilenlerin oranı neredeyse yüzde 90 ve bunlardan 15 Hristiyan çoğunluğa sahip ülkede okuma-yazma oranı yüzde 100 dür. Müslüman dünyasında buna çok zıt bir durum olarak bir ülkenin okuma-yazma oranı oranı yaklaşık yüzde 40 olup, yüzde 100 okur-yazar oranına sahip hiç bir Müslüman ülke yoktur. Hristiyan dünyasındaki okur-yazar ın yüzde 98 i ilkokulu bitirmişken, Müslüman dünyasında bu oran yüzde 50 dir. Hristiyan dünyadaki okur-yazarların yüzde 40 ı üniversite mezunudur ve bu oran Müslüman dünyasında yüzde 2 yi geçememektedir.

    Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerdeki toplam bilim adamı sayısı 230 olup her bilim adamına düşen Müslüman sayısı 1 milyon kişidir. ABD her 1 milyon Amerikalı ya karşılık yaklaşık 4 bin bilim adamına, Japonya 5 bin bilim adamına sahiptir. Tüm Arap dünyasındaki tam zamanlı çalışan araştırmacı sayısı 35 bin kişidir ve her bir milyon Arap nüfusa 50 teknisyen düşmektedir. ( Bu sayı Hristiyan dünyasında bir milyon kişiye bin teknisyendir.) Ek olarak islam dünyası gayrı safi milli hasılasının yalnızca yüzde 0.2 sini araştırma- geliştirme bütçesi olarak ayırmaktayken Hristiyan dünyası yüzde 5 oranında araştırma-geliştirme fonu ayırmaktadır.

    Sonuç: islam dünyası bilgi üretebilecek kapasiteden yoksundur.

    Bin kişiye düşen günlük gazete sayısı ve bir milyon kişiye düşen kitap çeşidi bilginin toplum içine yayılıp yayılmadığının iki önemli göstergesidir.

    Pakistan da bin kişiye 23 günlük gazete düşerken bu sayı Singapur da 360 dır. ingiltere de her bin stand için 2 bin çeşit kitap bulunurken, Mısır da kitap çeşidi 20 dir.
    Sonuç: islam dünyası bilgi yayılmasını gerçekleştirmekte başarısızdır.

    Bilgi uygulamasının önemli göstergelerinden biri ileri teknoloji ihracatının toplam ihracat içindeki oranıdır. Pakistan ın ileri teknoloji ihracatının toplam ihracatın içindeki oran yüzde 1, Suudi Arabistan ın yüzde 0.3, Kuveyt, Fas, ve Cezayir in aynı şekilde yüzde 0.3 tür. Singapur da bu oran yüzde 58 dir.
    Sonuç: islam Dünyası bilgi uygulamasını gerçekleştirememektedir.

    Neden Müslümanlar güçsüzdür?
    çünkü bilgi üretmiyoruz.
    Neden Müslümanlar güçsüzdür?
    çünkü bilgiyi yayamıyoruz.
    Neden Müslümanlar güçsüzdür?
    çünkü bilgiyi uygulamıyoruz.

    Ve gelecek bilgi- temelli toplumlara aittir. ilginçtir, OIC üyesi 57 ülkenin gayrı safi milli hasılalarının toplamı 2 trilyon doların altındadır. ABD, tek başına 12 trilyon dolar değerinde mal ve hizmet üretmekte, çin 8 trilyon dolar, Japonya 3.8 trilyon dolar ve Almanya 2.4 trilyon dolarlık üretim yapmaktadır. ( Satın alma gücü eşitlenerek hesaplama yapılmıştır. )

    Petrol zengini Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar hep birlikte 500 milyar dolarlık mal ve hizmet üretmektedirler ve bunların çoğu petroldür. Mal ve hizmet üretimi ispanya da 1 trilyon doların üzerindedir. Katolik Polonya 489 milyar dolarlık mal ve hizmet üretimi gerçekleşmektedir. Budist Tayland 545 trilyon dolar değerinde mal ve hizmet üretimi yapmaktadır. islam Dünyasının gayrı safi milli hasılasının tüm dünya gayrı safi milli hasılası içindeki oranı hızla azalmaktadır.

    O halde Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür?

    Cevap: Eğitim Yoksunluğu Tam anlamıyla söylersek kaliteli eğitim yoksunluğu. çok kesin biçimde söylersek akılcı olmayan, din eksenli ve
    çağdışı eğitim.

    Yazar: Dr.Faruk Saleem islamabad

    Şu yazıya iki şeyde ben ekleyeyim;

    Bizim için söylüyorum 'Türkler'

    -Neden Müslümanlar güçsüzdür?

    Çünkü şeref,namus,ar,merhamet var.

    -Neden Müslümanlar güçsüzdür?

    Çünkü Osmanlı zamanında fethedilen yerlere sadece Cami inşa edeceğimize herkese tecavüz edip,zorla dilimizi öğretip,ürettiklerini değil teknolojilerini alıp,sürüm sürüm süründürüp,ayrıcalık tanımayıp,çocuk yaşlı ayırmayıp öldürseydik ve tam sömürü yapsaydık şu anda tüm dünya bizi konuşuyor olacaktı...




  • "Çünkü şeref,namus,ar,merhamet var. "

    bu cümleyi yazarken gerçekten inanarak mı yazdın? sen ve çevrendeki insanlar öyle olabilir ama çoğunun lafta olduğunu görüyoruz. iran'da şeriatla (kuran emirleri) yönetilen bir ülkede aç kaldığı için ekmek çalan 3 yaşındaki çocuğun kolundan jip geçiriliyor. tecavüz desen haddi hesabı yok müslüman ülkelerinde bu mu namus? kızı babası yaşında adamla evlenmek yerine sevdiğiyle kaçtı diye çocuklarıyla kocasıyla beraber öldürülüyor bu mu merhamet insanlık? dini duygular kullanılarak elde edilen bağışlar müslümanım diyenlerin ceplerini dolduruyor bu mu şeref? kendinizi kandırmayın. burdaki eleştirim dine değil o dine mensup olan insanlara. herşey göz önünde hala bu şeref namus merhamet konusunu nasıl açabiliyorsunuz anlamıyorum. insanları gömüp taşlıyorlar kollarını bacaklarını kesiyorlar. bir kadına tecavüz ediliyor, kadın tecavüzcüsünden daha çok ceza alıyor.

    Osmanlı askerlerinin işgal ettikleri yerdeki halka tecavüz etmediğini, baskı altında bırakıp öldürmediğini nerden bilebiliyorsun? Osmanlı döneminde avrupa'da teknoloji namına ne vardı da alacaktık?

    Kendimizi çok büyütmeyelim bu dünya tarihindeki en büyük devlet osmanlı değildi. bir çok imparatorluk geldi geçti, biz sadece okulda osmanlı tarihi gördüğümüzden böyle zannediyoruz. çok tek taraflı düşünüyorsunuz ki bunu çoğu kişi yapıyor. şuan sen yahudi bir ailenin evladı olsaydın farklı bir forumda aynı konu üzerinde farklı düşüncelerle gelirdin. bunu inkar edemezsin. müslüman doğmuş olman şuanki düşüncene göre senin seçilmiş kişilerden biri olduğunu düşündürüyor sana.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GusFring


    quote:

    Orijinalden alıntı: stabwound

    quote:

    Orijinalden alıntı: GusFring


    quote:

    Orijinalden alıntı: eldblo

    zeki değil diyenler var tamam bende sevmiyorum bu milleti ama
    nobel almış bilim adamlara bir bakın yarısı yahudi şimdi diyeceksiniz orhan pamuk ta aldı
    fizik, kimya, tıp alanlarında nobel alanlara bakın
    ya alman yada yahudi...

    Yahudinin yahudiye verdigi bir odul...nobel
    baris odulune alfred nobelin yani eli kanli nobeli isminin verildigi su dunyada bu odullerin hic bir degeri
    yahuder zekidir diyen yahudi olmadan yahudilerin ustun oldugunu kabul etmis oluyor ki buda ilginc

    özellikle 1900'lu yıllarda yahudi karşıtı bir avrupada verilen nobel ödülleri hakkında bunu nasıl söyleyebilirsiniz?

    Nobel ne zaman verilmeye baslandi biliyormusun?
    Ayrica yahudiler dun guclenip bugun zorbalik yapmaya baslamis degillerdir

    evet biliyorum?

    Edebiyat:
    1910 - Paul Heyse
    1927 - Henri Bergson
    1958 - Boris Pasternak
    1966 - Shmuel Yosef Agnon
    1966 - Nelly Sachs
    1976 - Saul Bellow
    1978 - Isaac Bashevis Singer
    1981 - Elias Canetti
    1987 - Joseph Brodsky
    1991 - Nadine Gordimer World

    Barış:
    1911 - Alfred Fried
    1911 - Tobias Mich ael Carel Asser
    1968 - Rene Cassin
    1973 - Henry Kissinger
    1978 - Menachem Begin
    1986 - Elie Wiesel
    1994 - Shimon Peres
    1994 - Yitzhak Rabin

    Fizik:
    1905 - Adolph Von Baeyer
    1906 - Henri Moissan
    1907 - Albert Abraham Michelson
    1908 - Gabriel Lippmann
    1910 - Otto Wallach
    1915 - Richard Willstaetter
    1918 - Fritz Haber
    1921 - Albert Einstein
    1922 - Niels Bohr
    1925 - James Franck
    1925 - Gustav Hertz
    1943 - Gustav Stern
    1943 - George Charles de Hevesy
    1944 - Isidor Issac Rabi
    1952 - Felix Bloc h
    1954 - Max Born
    1958 - Igor Tamm
    1959 - Emilio Segre
    1960 - Donald A. Glaser
    1961 - Robert Hofstadter
    1961 - Melvin Calvin
    1962 - Lev Davidovich Landau
    1962 - Max Ferdinand Perutz
    1965 - Richard Phillips Feynman
    1965 - Julian Schwinger
    1969 - Murray Gell-Mann
    1971 - Dennis Gabor
    1972 - William Howard Stein
    1973 - Brian David Josephson
    1975 - Benjamin Mottleson
    1976 - Burton Richter
    1977 - Ilya Prigogine
    1978 - Arno Allan Penzias
    1978 - Peter L Kapitza
    1979 - Stephen Weinberg
    1979 - Sheldon Glashow
    1979 - Herbert Charle S Brown
    1980 - Paul Berg
    1980 - Walter Gilbert
    1981 - Roald Hoffmann
    1982 - Aaron Klug
    1985 - Albert A. Hauptman
    1985 - Jerome Karle
    1986 - Dudley R. Herschbach
    1988 - Robert Huber
    1988 - Leon Lederman
    1988 - Melvin Schwartz
    1988 - Jack Steinberger
    1989 - Sidney Altman
    1990 - Jerome Friedman
    1992 - Rudolph Marcus
    1995 - Martin Perl
    2000 - Alan J. Heeger

    Ekonomi:
    1970 - Paul Anthony Samuelson
    1971 - Simon Kuznets
    1972 - Kenneth Joseph Arrow
    1975 - Leonid Kantorovich
    1976 - Milton Friedman
    1978 - Herbert A. Simon
    1980 - Lawrence Robert Klein
    1985 - Franco Modigliani
    1987 - Robert M. Solow
    1990 - Harry Markowitz
    1990 - Merton Miller
    1992 - Gary Becker
    1993 - Robert Fogel

    Tıp:
    1908 - Elie Metchnikoff
    1908 - Paul Erlich
    1914 - Robert Barany
    1922 - Otto Meyerhof
    1930 - Karl Landsteiner
    1931 - Otto Warburg
    1936 - Otto Loewi
    1944 - Joseph Erlanger
    1944 - Herbert Spencer Gasser
    1945 - Ernst Boris Chain
    1946 - Hermann Joseph Muller
    1950 - Tadeus Reichstein
    1952 - Selman Abra ham Waksman
    1953 - Hans Krebs
    1953 - Fritz Albert Lipmann
    1958 - Joshua Lederberg
    1959 - Arthur Kornberg
    1964 - Konrad Bloch
    1965 - Francois Jaco B
    1965 - Andre Lwoff
    1967 - George Wald
    1968 - Marshall W. Nirenberg
    1969 - Salvador Luria
    1970 - Julius Axelrod
    1970 - Sir Bernard Katz
    1972 - Gerald Maurice Edelman
    1975 - Howard Martin Temin
    1976 - Baruch S. Blumberg
    1977 - Roselyn Sussman Yalow
    1978 - Daniel Nathans
    1980 - Baruj Benacerraf
    1984 - Cesar Milstein
    1985 - Michael Stuart Brown
    1985 - Joseph L. Goldstein
    1986 - Stanley Cohen [& Rita Levi-Montalcini
    1988 - Gertrude Elion
    1989 - Harold Varmus
    1991 - Erwin Neher
    1991 - Bert Sakmann
    1993 - Richard J. Roberts
    1993 - Phillip Sharp
    1994 - Alfred Gilman
    1995 - Edward B. Lewis

    listedekilerin hepsi yahudi kökenli nobel ödülü sahibi kişilerdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Otganbıllık

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocazahir

    La bu kadar milliyetçi ve dinci bir halkın zeki olduğuna inanan kendini bi' zahmet öldürsün. Onlar zeki değil, mal gibi çalışkanlar çünkü mal gibi dinciler, dinleri çalış diyor..

    Müslüman olanların dini de çalış diyor. Hatta çalışırsanız Allah'ın yardımı da sizinledir diyor. Müslümanlar ne yapıyor peki?


    Onların ayıbı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stabwound

    "Çünkü şeref,namus,ar,merhamet var. "

    bu cümleyi yazarken gerçekten inanarak mı yazdın? sen ve çevrendeki insanlar öyle olabilir ama çoğunun lafta olduğunu görüyoruz. iran'da şeriatla (kuran emirleri) yönetilen bir ülkede aç kaldığı için ekmek çalan 3 yaşındaki çocuğun kolundan jip geçiriliyor. tecavüz desen haddi hesabı yok müslüman ülkelerinde bu mu namus? kızı babası yaşında adamla evlenmek yerine sevdiğiyle kaçtı diye çocuklarıyla kocasıyla beraber öldürülüyor bu mu merhamet insanlık? dini duygular kullanılarak elde edilen bağışlar müslümanım diyenlerin ceplerini dolduruyor bu mu şeref? kendinizi kandırmayın. burdaki eleştirim dine değil o dine mensup olan insanlara. herşey göz önünde hala bu şeref namus merhamet konusunu nasıl açabiliyorsunuz anlamıyorum. insanları gömüp taşlıyorlar kollarını bacaklarını kesiyorlar. bir kadına tecavüz ediliyor, kadın tecavüzcüsünden daha çok ceza alıyor.

    Osmanlı askerlerinin işgal ettikleri yerdeki halka tecavüz etmediğini, baskı altında bırakıp öldürmediğini nerden bilebiliyorsun? Osmanlı döneminde avrupa'da teknoloji namına ne vardı da alacaktık?

    Kendimizi çok büyütmeyelim bu dünya tarihindeki en büyük devlet osmanlı değildi. bir çok imparatorluk geldi geçti, biz sadece okulda osmanlı tarihi gördüğümüzden böyle zannediyoruz. çok tek taraflı düşünüyorsunuz ki bunu çoğu kişi yapıyor. şuan sen yahudi bir ailenin evladı olsaydın farklı bir forumda aynı konu üzerinde farklı düşüncelerle gelirdin. bunu inkar edemezsin. müslüman doğmuş olman şuanki düşüncene göre senin seçilmiş kişilerden biri olduğunu düşündürüyor sana.

    1. o cümleyi yazarken inanarak yazdım çünkü ben ve çevremdeki insanlar öyle.

    2. 3 yaşındaki çocuğun hırsızlık yaptı diye kolundan jip geçirilmesi hiçbir dinde yok ki müslümanlıkta olsun.

    3. “Yahudiler yetmiş bir (71) fırkaya ayrıldılar, biri hariç diğerlerin hepsi cehenneme girer. Hristiyanlar yetmiş iki (72) fırkaya ayrıldılar, biri hariç diğerlerin hepsi cehenneme girer. Bu ümmet de yetmiş üç (73) fırkaya ayrılacak, biri hariç hepsi cehennem girer.”(Ebu Davud, Sünnet, 1; Tirmizî, İman,18; İbn Mace,Fiten, 17; İbn Hanbel, 2/332).

    Aynen yukarıda yazdığı gibi ben bunu gerçek müslümanlar için söyledim.Dini istismar edip milleti kandırıp para kazananlar,acımasız şerefsiz insanlar değil...

    quote:

    Osmanlı askerlerinin işgal ettikleri yerdeki halka tecavüz etmediğini, baskı altında bırakıp öldürmediğini nerden bilebiliyorsun? Osmanlı döneminde avrupa'da teknoloji namına ne vardı da alacaktık?


    Bize matbaanın geç gelmesi,Hezarfen Ahmet Çelebinin sürgünü gibi şeylerin hepsi sahte ve çıkarcı müslümanlar tarafından olmuştur.

    4. Bu dünya tarihindeki en büyük devletlerden biride Osmanlıydı,kendimizi çok küçültmeyede gerek yok...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stabwound

    "Çünkü şeref,namus,ar,merhamet var. "

    bu cümleyi yazarken gerçekten inanarak mı yazdın? sen ve çevrendeki insanlar öyle olabilir ama çoğunun lafta olduğunu görüyoruz. iran'da şeriatla (kuran emirleri) yönetilen bir ülkede aç kaldığı için ekmek çalan 3 yaşındaki çocuğun kolundan jip geçiriliyor. tecavüz desen haddi hesabı yok müslüman ülkelerinde bu mu namus? kızı babası yaşında adamla evlenmek yerine sevdiğiyle kaçtı diye çocuklarıyla kocasıyla beraber öldürülüyor bu mu merhamet insanlık? dini duygular kullanılarak elde edilen bağışlar müslümanım diyenlerin ceplerini dolduruyor bu mu şeref? kendinizi kandırmayın. burdaki eleştirim dine değil o dine mensup olan insanlara. herşey göz önünde hala bu şeref namus merhamet konusunu nasıl açabiliyorsunuz anlamıyorum. insanları gömüp taşlıyorlar kollarını bacaklarını kesiyorlar. bir kadına tecavüz ediliyor, kadın tecavüzcüsünden daha çok ceza alıyor.

    Osmanlı askerlerinin işgal ettikleri yerdeki halka tecavüz etmediğini, baskı altında bırakıp öldürmediğini nerden bilebiliyorsun? Osmanlı döneminde avrupa'da teknoloji namına ne vardı da alacaktık?

    Kendimizi çok büyütmeyelim bu dünya tarihindeki en büyük devlet osmanlı değildi. bir çok imparatorluk geldi geçti, biz sadece okulda osmanlı tarihi gördüğümüzden böyle zannediyoruz. çok tek taraflı düşünüyorsunuz ki bunu çoğu kişi yapıyor. şuan sen yahudi bir ailenin evladı olsaydın farklı bir forumda aynı konu üzerinde farklı düşüncelerle gelirdin. bunu inkar edemezsin. müslüman doğmuş olman şuanki düşüncene göre senin seçilmiş kişilerden biri olduğunu düşündürüyor sana.

    Burada eleştirilerin ne dine, ne de o dinin mensuplarına. Çünkü bunları yapanlar o dine mensup sayılmıyor. Sadece ve sadece dini kullanıp kendi arzularına uyuyorlar.

    Tek taraflı düşündüğümüzü iddia edebilirsin ancak Osmanlı'nın emperyalist ülkeler gibi sömürgeciliğe bulaşmadığını ve insan haklarına olan saygısını inkar edebilmek için uzun yıllar boyunca uğraşman gerekir. Objektif bir gözle tarihe bakarsan tarihinde sömürgecilik olmayan nadir hanedanlıklardan biridir Osmanlı.

    Yahudi olarak doğmuş olsaydın... meselesine gelirsek, varsayımlar üzerinden konuşmak hatta varsayımlar üzerinden konuşmanın vakit kaybı olduğunu söylemek bile bir vakit kaybıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrebo

    quote:

    Orijinalden alıntı: stabwound

    "Çünkü şeref,namus,ar,merhamet var. "

    bu cümleyi yazarken gerçekten inanarak mı yazdın? sen ve çevrendeki insanlar öyle olabilir ama çoğunun lafta olduğunu görüyoruz. iran'da şeriatla (kuran emirleri) yönetilen bir ülkede aç kaldığı için ekmek çalan 3 yaşındaki çocuğun kolundan jip geçiriliyor. tecavüz desen haddi hesabı yok müslüman ülkelerinde bu mu namus? kızı babası yaşında adamla evlenmek yerine sevdiğiyle kaçtı diye çocuklarıyla kocasıyla beraber öldürülüyor bu mu merhamet insanlık? dini duygular kullanılarak elde edilen bağışlar müslümanım diyenlerin ceplerini dolduruyor bu mu şeref? kendinizi kandırmayın. burdaki eleştirim dine değil o dine mensup olan insanlara. herşey göz önünde hala bu şeref namus merhamet konusunu nasıl açabiliyorsunuz anlamıyorum. insanları gömüp taşlıyorlar kollarını bacaklarını kesiyorlar. bir kadına tecavüz ediliyor, kadın tecavüzcüsünden daha çok ceza alıyor.

    Osmanlı askerlerinin işgal ettikleri yerdeki halka tecavüz etmediğini, baskı altında bırakıp öldürmediğini nerden bilebiliyorsun? Osmanlı döneminde avrupa'da teknoloji namına ne vardı da alacaktık?

    Kendimizi çok büyütmeyelim bu dünya tarihindeki en büyük devlet osmanlı değildi. bir çok imparatorluk geldi geçti, biz sadece okulda osmanlı tarihi gördüğümüzden böyle zannediyoruz. çok tek taraflı düşünüyorsunuz ki bunu çoğu kişi yapıyor. şuan sen yahudi bir ailenin evladı olsaydın farklı bir forumda aynı konu üzerinde farklı düşüncelerle gelirdin. bunu inkar edemezsin. müslüman doğmuş olman şuanki düşüncene göre senin seçilmiş kişilerden biri olduğunu düşündürüyor sana.

    1. o cümleyi yazarken inanarak yazdım çünkü ben ve çevremdeki insanlar öyle.

    2. 3 yaşındaki çocuğun hırsızlık yaptı diye kolundan jip geçirilmesi hiçbir dinde yok ki müslümanlıkta olsun.

    3. “Yahudiler yetmiş bir (71) fırkaya ayrıldılar, biri hariç diğerlerin hepsi cehenneme girer. Hristiyanlar yetmiş iki (72) fırkaya ayrıldılar, biri hariç diğerlerin hepsi cehenneme girer. Bu ümmet de yetmiş üç (73) fırkaya ayrılacak, biri hariç hepsi cehennem girer.”(Ebu Davud, Sünnet, 1; Tirmizî, İman,18; İbn Mace,Fiten, 17; İbn Hanbel, 2/332).

    Aynen yukarıda yazdığı gibi ben bunu gerçek müslümanlar için söyledim.Dini istismar edip milleti kandırıp para kazananlar,acımasız şerefsiz insanlar değil...

    quote:

    Osmanlı askerlerinin işgal ettikleri yerdeki halka tecavüz etmediğini, baskı altında bırakıp öldürmediğini nerden bilebiliyorsun? Osmanlı döneminde avrupa'da teknoloji namına ne vardı da alacaktık?


    Bize matbaanın geç gelmesi,Hezarfen Ahmet Çelebinin sürgünü gibi şeylerin hepsi sahte ve çıkarcı müslümanlar tarafından olmuştur.

    4. Bu dünya tarihindeki en büyük devletlerden biride Osmanlıydı,kendimizi çok küçültmeyede gerek yok...

    aynı şeyleri düşünüyoruz sende bende olay insanda bitiyor. fakat kuranda hırsızlık yapılan kişinin hırsızlığı yaptığı elinin veya kolunun kesilmesi gerektiği yazıyor diye biliyordum. bahsettiğim çocuğun kolunun kırılma anı resim ve video olarak mevcut internette. bi aralar çok yankı tepki uyandırmıştı.

    son olarak ta osmanlı devleti zamanının en büyük devletlerinden birisiydi. fakat tarih boyunca ne imparatorluklar gelmiş onları gözardı edemeyiz. osmanlı en büyüktü en kudretliydi diyemeyiz, kendi zamanında dünyanın en kudretli imparatorluğuydu. youtubede bi video altında yabancılarla yazışıyorduk gelen bi soru üzerine utandım resmen, siz türkler, araplar veya müslümanların insanlık tarihine ne gibi katkısı oldu diye bi soru sordu. tabiki katkıları olmuş olabilir ama batılı insanlar kadar olamadı.

    hani şu kapitalist rejim bizim gibi alt sınıf insanları kullanıyor onları eziyor diyoruz ya evet doğrudur fakat tarih boyunca insanlık daha kötü durumlarda hayatlarını sürdürdü. Bugün çin'de olduğu gibi tarih öncesinde insan canına değer bile verilmiyordu. Dünyada insan hakları yasaları insanları tarih öncesi durumlardaki gibi mağdur bırakmıyor ha tabi ki bazı pisliklerde olmuyor değil ama hristiyan ve yahudilerin elinde olan şu düzen, tarih öncesi insanların yaşadığı dönemlere göre çok daha humanist bi yaklaşım sergiliyor. Ben istemez miydim Türk toplumu yahudiler gibi 1 numara olsun isterdim. O zaman bizimde pisliklerimiz de gün yüzüne çıkarılırdı.




  • evet.
    yahudi uşaklığı yapan yalakalar olduğu sürece daha çok"neden yahudiler zeki insan" gibilerinden başlıklar görürüz.
    gerçekten zekiler!kendilerine nasıl olurda binlerce yalaka bulurlar aslında bunu araştırmak lazım?
    sanırım luzifer işi
  • he he en zeki biziz he...tüm dünya kıbrıs rum kesimini tanıyor biz tanımıyoruz, ermeni soykırımını en sonunda filistin bile kabul edecek , bizde netice alacak hiçbir adım yok, en "zeki"mizin aklına fransa elçiliğinin karşısına cezayir soykırım heykeli dikip milli marş dinletmek geliyor....bugün cezayir başbakanı "bizi kullanarak siyaset yapmayın " demiş...bundan iyi @2 mi olur...biz zekiyiz evet evet...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.