Şimdi Ara

DÜNYANIN EN KÖTÜ MİLLİ EĞİTİM BAKANI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 2021TytAytYolcusu

Hadi yiyorsa söv de göreyim o edecegin lafların hepsine tek tek öyle bir cevap veririm ki tek kelime edemezsin.Senden psikolog falan olmaz.İnsanlari sevmeyen,empati yapamayan,nefret diliyle konuşan ve genellemeler yapıp insanları kategorize eden bir insanın psikoloji okuması tam bir facia.

Ne demissin Ziya Selcukun bir tek ögretmen maaslari yük lafini destekliyorum demissin.Ula bütün ogretmenler mi vasifsız belesci maas alan isci?Sen nasil boyle genelleme yapabilirsin?İsini hakkiyla yapan birsuru ogretmen de var bu ulkede onlarin hakkini yemekten utanmiyor musun?

Ögretmenler sayesi de kazanmadım psikolojiyi demissin.Senin yks ye hazırlandigin kitaplari soru bankalarini yazanlar,youtube da kanallarindan videolarindan faydalandigin kisilerin hepsi ögretmen bunun farkinda misin cok akilli psikolog arkadasim?

Anlama kıtlığın var, empati yoksunusun. Bir de bana empati yoksunu, nefret dili diyor. Ben olduğu gibi yazıyorum, hiçbir şekilde nefret dili yok. Okuduğunu anlayamayan biri daha öğretmen olacak, al işte

Youtubeda izlediğin videolardakiler de öğretmen diyor. Dediğim gibi anlama kıtlığı. Allah yardımcın olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolog2010 -- 6 Ağustos 2021; 14:34:30 >

• Öğretmenler çok önemli, lisede hadi kendi kendine çalışıp sınavı kazanırsın ama ilk öğretimdeki öğretmenler zeka seviyeni bile etkiliyor. Ve ilkokulda 40 kişilik bir sınıfta okuyan çocuğun 10Kya girme ihtimali 15 kişilik özel okul sınıfında okuyan çocuktan kat kat düşük. İstisnalar kaideyi bozmaz. 2 tane dandik hoca 1 tane kaliteli hocadan iyidir ülkemizdeki duruma bakılınca bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İkinci durum tartışılabilir, neye göre. Zeki öğrencilerin bulunduğu yerde mi yoksa ilkokulda vasıfsız öğretmenler tarafından hayatı heba edilmiş öğrencilerin bulunduğu yerde mi?

• Katılıyorum.Bunu ben ögretmenlik seçecegim icin beni atasinlar diye söylemiyorum ancak 40kisilik siniflarda egitim-ögretim çok zor.Devlet bütçe ayırip yeni okullar inşa edip 20 kisiye düsurse sinifları ortalama matematik netlerimiz gercekten yukselirdi.Ahir gibi sıniflarda sesini bile duyuramayan ögretmen ne yapsin?20kisi olsa 2-3 yaramaz ogrenciyi kontrol atına alip bastirirsın ama 40kiside cok zor ve bu ögretmenim suçu degil bütçesi saraylara 50araclik konvoylara yeten ama yeni okullar yapmaya yetmeyen hukumetin suçu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 6 Ağustos 2021; 14:36:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bekir Avşar vs ögretmen degil mi?Yotubedakiler de öğretmen.Dedigin gibi ögretmenlerin içinde de vasıfsizlar var ancak bu devlette çalısan her meslekte var.Muayene etmeden suratına bile bakmadan ilaç yazıp gönderen doktorlar,herhangi bir devlet dairesinde suratina bok atsan yapismayan kendini bir bok sanip isini düzgun yapmayan memurlar vs...Her meslekte var.Gozune bir tek ogretmenler mi battı hayrola?Birtek ogretmenleri hedef alman nefret dilidir.Madem anlamamisim sabirli ol bana bir daha anlat.Biliyorsun bir psikologun sabırli olmasi gerekir saatlerce insanlari dinleyeceksin yorum yapacaksın ilk alıstirmana benle baslayabilirsin.

Orijinalden alıntı: 2021TytAytYolcusu

Bekir Avşar vs ögretmen degil mi?Yotubedakiler de öğretmen.Dedigin gibi ögretmenlerin içinde de vasıfsizlar var ancak bu devlette çalısan her meslekte var.Muayene etmeden suratına bile bakmadan ilaç yazıp gönderen doktorlar,herhangi bir devlet dairesinde suratina bok atsan yapismayan kendini bir bok sanip isini düzgun yapmayan memurlar vs...Her meslekte var.Gozune bir tek ogretmenler mi battı hayrola?Birtek ogretmenleri hedef alman nefret dilidir.Madem anlamamisim sabirli ol bana bir daha anlat.Biliyorsun bir psikologun sabırli olmasi gerekir saatlerce insanlari dinleyeceksin yorum yapacaksın ilk alıstirmana benle baslayabilirsin.

abi bekir avşardan benim hocam, tonguçtan vs mi bahsediyorum. Devletten maaş alan, zorunlu olan devlet okullarındaki öğretmenlerden bahsediyorum. öğretmenliği karalamıyorum, Türkiyedeki öğretmenlerin devlette çalışanlarının %60'ının "öğretmenlik" mesleğini icra etmediklerini söylüyorum. Anlıyor musun? Öğretmenlik diğer mesleklerden zor meslektir. Bilmek farklı bir şeydir, öğretmek farklı bir şeydir. Biz de bilen ama öğretmeyi bilmeyen öğretmen oluyor. Öğrencinin halinden anlamayan, devlete kapak atıp kurtulmak isteyenler öğretmen oluyor. Biz ilkokulda ortaokulda çok dayak yedik durduk yere. Tek bir olaydan böyle değil, küçümsüyorsunuz yeter.

• psikolog2010 kullanıcısına yanıt

Dediklerinde dogruluk payı var böyle sözde ögretmenler çokça var ancak yüzde 60 mıdir orani bilemem.Simdi ben ögretmenlik düsundügum icin çokça arastirdım sistemde tıkanikliklar var ve bu da ogretmenlerin şevkini düsürüyor.

1)Artık sınifta kalma diye bir olay yok.Çocuk hiç çalısmasa bile sınifi geçecegini biliyor.Bu durumda ögrenciyi notla korkutamıyorsun.Eskisi gibi eti senin kemigi benim diyen veliler yok disiplini saglamak adina ogrenciye en ufak bagirsan bile ertesi gün veli müdure seni şikayet ediyor özür bile dilemek zorunda kalabiliyorsun.Şimdi söyle bana sınifta bırakmak yasak,bağirmak yasak,velilerin ögrencilerin iyice şımartilip ögretmenin şamaroglanı edilip elindeki disiplini saglayacak tüm kozlarin ali digi ortamda ögretmenin yillarca mesleki şevkini sürdurmesi kolay birsey mi saniyorsun?

2)Ücretli sozlesmeli kadrolu diye ayni isi yapan ogretmenler farkli statude farkli maaslar aliyorlar.Halkin gozunde ogretmenin itibarini yerle bir etmissin.İlkokul mezunu veliler bile sana artistlik yapiyor.4900maasla bekciden az maasla ise basliyorsun,2yillik kanatli hayvan yetistiriciligi mezunu adami ücretli ögretmen diye ilkogretim matematik ogretmeni diye koyuyorlar,egitim fakultesi mezunu Kpss de 74almis adam issiz evde oturuyor.Tüm bunlar ogretmenligin sayginligini azaltiyor.Sayginlik azalinca veli de ogrenci de ogretmeni takmiyor,40kisilik siniflarda cabasi,disiplin sorunlari had safhada.

Tum bunlarin sorumlusu ögretmen mi kardesim?Ögretmenin mesleki şevkini tüketen bu hukumet bu egitim sistemidir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.