Şimdi Ara

Dünyanın en iyi sistemine de sahip olsan önemli olan oyunun seni içine çekebilmesi. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
6.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet hayal gücümden geliyor, hayal ettim ve yaptım, yazılım böyle bir şey işte iyi bir şeyi hayal edip yapınca karşılığını alıyorsun... Herkesin ekonomik durumu aynı olmak zorunda değil, seni inandırmak gibi bir yükümlülüğüm yok ama yine de buyur fotoları çektim...

Dünyanın en iyi sistemine de sahip olsan önemli olan oyunun seni içine çekebilmesi.Dünyanın en iyi sistemine de sahip olsan önemli olan oyunun seni içine çekebilmesi.Dünyanın en iyi sistemine de sahip olsan önemli olan oyunun seni içine çekebilmesi.Dünyanın en iyi sistemine de sahip olsan önemli olan oyunun seni içine çekebilmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Söylediklerin hep doğru ama 7 - 8 fps oyun oynanmaz ya, mümkün değil keyif alamazsın, durarak gider çünkü oyun, ne ateş ettiğini anlarsın ne koştuğunu anlarsın Crysis gibi hızlı bir oyunda hele.

O bence 27 - 28 fps'dir sen 2'yi silmişsindir. Yok yani dünyanın en mükemmel en keyif veren oyunu olsa yine 7 - 8 fps oynanmaz.
    Kardeşim o zamanlar da fraps vardı mağara döneminde değildik 27-28fps bugün konsolların fpssi naptın sen 7-8 fps oynadım açık ve net.Şu an bi crysis ya da benzeri oyunu açıp max 8fps kilit koy koyabiliyorsan.Görüntünün dura dura gitmediğini göreceksin.Sadece ağır çekim gibi oluyor ama görüntü akıyor.Sistemde hdd yavaş olur da takıla takıla gider ya öyle bir durum yok yani.O zamanlar katlanıyorduk tabi ama şimdi oynanmaz kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 4 Ağustos 2019; 17:30:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63EBFC49B

Haklısın :) Eskiden Commodore 64'e kafa ayarı yapıp saatlerce oyunun açılmasını beklerdim. Açıldığı zaman ki mutluluğumu şu an yaşayamıyorum. CS go zar zor bıraktım. Ben bu tür şeylere oyun diyemem, daha çok bağımlılık gibi bir şey. Son oynadığım oyun Starwars battlefront2. Bayağı sardı :) Tomb raider fln..Bilmiyorum yani o kadar çok oyun var ama senin dediğin gibi içine çekmiyor
    Ah commodore 64.. ne günlerdi.. söylediklerinize aynen katılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu söylediklerinizi destekler nitelikte benim yorumum: Silent Hill 2 ve Mafia. Donanım gereksinimleri düşük, ancak beni hikayesiyle kendine bağlayan, içine çeken, hayatımın yerleşik taşlarını yerinden oynatmış iki efsane oyundur. Artık böyle kaliteli yapımlar çıkmıyor malesef. Kesinlikle donanımla ilgisi yok katılıyorum size. Oyunun kendisinde bitiyor olay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi only_raziel -- 4 Ağustos 2019; 17:58:4 >
  • Kendini böyle mi avutuyorsun?
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Evet ağır çekim gibi olur dura dura gitmesi için farklı fps değerleri arasında sıçraması lazım, ya da normal bir değerdeyken aniden takılıp sonra yeniden devam etmesi lazım.

Ama 8 fps'nin ağır çekimi bile çekilmez yani. Çok iyi katlanmışsın bence, ben oyun oynamayı bırakırım gene oynayamam o kadar yavaş çalışsa. Ara sıra gelen 25 fps gibi değerlere katlanabiliyorum ama genelde 30 olması lazım yoksa oynanmıyor. Aynı dönemlerde CoD4 çıkmıştı pek çok sistemde hızlı çalışıyordu, yani crysis'in ağlattığı sistemlerde CoD4 güzel çalışıyordu.
  • valla ben sistemi ac origins yüzünden güncellendim. net ac fanboyuyum, her türlü oyununu it gibi oynarım şaka yok

fx 6300 vardı işte, 4.3 ghza falan ckarıyordum ama yine 15 20 fps oynattı. arada işte açık araizde 25 30 fps görürsem şükür ediyordum

i5 8400 alayım dedim 30 fps üstüne cıktık da çka çıka 30 40 fpsye çıktık XD. lan sonra baktım, zaten fx 6300 ve i5 8400 arasnıdaki ipc farkı tam iki katıymış. tekli çekirdekte, çoklu çekirdekte, tamamen birbirinin iki ktaı bu işlemciler.

sonra 15 ve 20 yi ikiyle çarptım, 30 ve 40 elde ettim.

aklım olsaydı bi oyununu daha 15 20 fps oynar, o şekilde yoluma bakar 9900k ya da 3700x falan fistan onlara para yatırırdım. işlemci çok pis bi sonraki nesil oyunlarla 30 altına düşecekmiş gibi geliyor. bu da bana çok koyuyor. benim de sizlerden durumum ters işte. burada cogu kişini 3700x 9900kı falan cıktıgı bi almiştir o oyunları sabit alkıcı 60 oynuyorlar ben 30 fps oynatabilir mi hesapları yapmaya başladım. düşük bütçeli sistem toplamanın dertleri de bu işte. 8400 dediler, 7700kya eş değer falan dediler ama zorttiri çıktı

• gta 3 ü, san andreası kasa kasa oynardık ama gene zevk verirdi. pes13 ü en az 5 sene oynamışımdır.
    ama şu rage2 yi kurdum yarım saat oynayıp sildim hiç zevk vermedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

valla ben sistemi ac origins yüzünden güncellendim. net ac fanboyuyum, her türlü oyununu it gibi oynarım şaka yok

fx 6300 vardı işte, 4.3 ghza falan ckarıyordum ama yine 15 20 fps oynattı. arada işte açık araizde 25 30 fps görürsem şükür ediyordum

i5 8400 alayım dedim 30 fps üstüne cıktık da çka çıka 30 40 fpsye çıktık XD. lan sonra baktım, zaten fx 6300 ve i5 8400 arasnıdaki ipc farkı tam iki katıymış. tekli çekirdekte, çoklu çekirdekte, tamamen birbirinin iki ktaı bu işlemciler.

sonra 15 ve 20 yi ikiyle çarptım, 30 ve 40 elde ettim.

aklım olsaydı bi oyununu daha 15 20 fps oynar, o şekilde yoluma bakar 9900k ya da 3700x falan fistan onlara para yatırırdım. işlemci çok pis bi sonraki nesil oyunlarla 30 altına düşecekmiş gibi geliyor. bu da bana çok koyuyor. benim de sizlerden durumum ters işte. burada cogu kişini 3700x 9900kı falan cıktıgı bi almiştir o oyunları sabit alkıcı 60 oynuyorlar ben 30 fps oynatabilir mi hesapları yapmaya başladım. düşük bütçeli sistem toplamanın dertleri de bu işte. 8400 dediler, 7700kya eş değer falan dediler ama zorttiri çıktı
    AC Origins ve Odyssey optimizasyon özürlü oyunlar.En baba işlemcilerle , son çıkan kartlarla bile belli bir fpsnin üstüne çıkamıyorlar.Tabiri caizse kabız oyunlar.Sırf o oyunlar için sistem yükseltilmez ama başka oyunlar da oynuyorsanız para boşa gitmemiştir.Upgrade işinize yarayacaktır illa.

• aterikasedi kullanıcısına yanıt
    oynuyoruz bakalım şimdilik tomb raider ve metro exodus oyunlarındaki performanslar tatmin etti, genel olarak masaüstünde daha akıcı bi deneyim oldu tabii ki olsun bi zahmet :D

ben hala oyunlardan keyif alaiblen biriyim o konuda sorun yok divinity original sin 1, 2 dragon ageler.

tek korkum cyberpunk valla hocam. eğer o da optimize özürlü cıkar da çok zorlarsa üzülücem. 30 fps üstü oynatırsa eyvallahım var tabi bi de insanların gözünü korkutuyorlar minimum 1080ti 8700k falan diye hadi 1080ti 4k için minimum olsun da işlemci olarak çözünürlüğün alakası yok pek yok niye 8700k ile bşaladı dedikodular insanı korkutuyor zaten ryzen 3600 200 dolara geldi 8700k ile yarişiyor falan bu ortamda i5 8400 nasıl sağ kalabilecek görecegiz
  • Donanım herşey değil ama ''bir şey'' olduğu kesin. Şimdi mesela Max Payne'i eski pc de oynasam tat almam ama oyun eski olması yeni modern pcmde tat almamı engellemiyor. Artık ruhu olan çok az oyun var dostum. Mesela kimse bana Pubg'nin ruhunun olduğuna ikna edemez ama (her ne kadar konsol oyunu olsada) Red Dead Redemption 2'de ruhunu satabilirsin :) Yani kısaca düşünceni destekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavizamanda

Donanım herşey değil ama ''bir şey'' olduğu kesin. Şimdi mesela Max Payne'i eski pc de oynasam tat almam ama oyun eski olması yeni modern pcmde tat almamı engellemiyor. Artık ruhu olan çok az oyun var dostum. Mesela kimse bana Pubg'nin ruhunun olduğuna ikna edemez ama (her ne kadar konsol oyunu olsada) Red Dead Redemption 2'de ruhunu satabilirsin :) Yani kısaca düşünceni destekliyorum.
    Rdr 2'yi oynamak için can atıyorum zaten.Ya bi ps4 pro ya da one x alacağım onun ıcın.Oynayıp satarım sonra.
  • Benim için Dünyanın en iyi oyunu Red alert 2 yr gir cnc nete sabahlar olmasın sisteme ne gerek var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soykanhalil -- 4 Ağustos 2019; 21:8:43 >
  • Ya abi çocukluktaki heyecan ve hisler daha canlıydı. Arkadaş ortamıyla birlikte sabahlara kadar oynanırdı her türlü oyun. Arkadaş ortamı iyiyse hala her türlü oyunu zevkle oynarsın. Yoksa solo takılıp zevk alacağın oyunlar aynı tadı vermez.
  • Belli bir yaştan sonra oyun ne yazık ki olamıyor. 27 yaşımdan sonra oyunlardan aldığım zevk ciddi düştü (şu an 36), hem çocukluğumdan beri oyun oynamanın, aynı hikayenin, aynı atmosferin sürekli aynı tür oyunlarda birbirini tekrar etmesi en önemli neden. Aşırı tekrar var.

Tabi arada bu tekrarı kıran muhteşem altın oyunlar gelince halen eski heyecanımız gelmiyor değil, Witcher, Soma, Last of Us bunlara en güzel örnekler. Cyberpunk bomba gibi geliyor, Last of Us 2 ve Death Stranded de güzel olacak inşallah. En üzüldüğüm şey Konami'nin Kojima'yı satması yüzünden asla oynayamayacağımız muhteşem olabilecek korku oyunu P.T. Bence o oyun Silent Hill 1-2'den sonra dünyanın en iyi korku oyunu olacaktı. Neyse hayırlısı bakalım...
  • Cod modern warfare ve cyberpunk sayesinde belki oyunlardan tat alirim eskisi gibi

BUYUK NOT: Witcher3 bitiren biri diger oyunlardan tat alamiyor bu ispatli ve kanitlidir.

• Bu duyguyu yaşayanlar ben dahil Sorun yaşlanmakta beyler

• Sorun şurada aptal insanlar baz alınarak oyunlar yapılıyor.Yok otomatik hedefleme yok otomatik al otomatik bin gibi gibi aptalca eklentilerle de en salak kişinin bile oyun oynaması hedefleniyor.
    Bu da eski oyunların tadlarını alamamamızın yegane sebeplerinden.

Ben hatırlıyorum kuzenle beraber ps 1 de alone ın the dark oynardık gecenin bir yarısından sabahlara kadar hem deli gibi korkardık o yaratıklardan hem severek oynardık.Saatlerce şifre çözmek için uğraşır anahtar bulmak için deli dana gibi dolanırdık.
    Keza diablo sonra half life serileri crysis serileri nfs serileri,witcher serileri,cod,bf,fallout,mafia hepsi birbirinden ayrı başyapıtlar.

Şimdiki oyunlara bakıyorsun yok ağbi sarmıyor.Tek tük bi kaç oyun hariç...
  • hocam merhaba bende lise web tasarım mezunuyum geçen yıl 4 yıllık gidiyim diye mezuna kaldım olmadı bu yıl 2 yıllık programcılık okuyacağım ama şuan zaten bir çok dil ile yazılım geliştirdim ve proje oluşturdum ama fazla para kazanamadım. Öneriniz nedir. size dm atıyorum bu arada.
  • 7600k ve 1060 sahibiyim oynadıgım tek oyun Rocket League. Dediğiniz gibi oyun seni içine çekecek sürekleyecek keyif verecek sistemin pek etkisi olmuyor :D

Ama bu oyunu oynarken de xbox one kontrolcü yedim 3 tane şuan 4. var onunda A tuşu bazen çift basıyor :D :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.