The Sopranos Vikipedi, özgür ansiklopedi The Sopranos
The Sopranos HBO kanalında yayınlanan Amerikan TV dizisi. 2000'li yıllarda New Jersey'de yaşayan İtalyan-Amerikan bir mafya ailesinin yaşantısını konu alan dizi bir çok dalda Emmy Ödülü kazanmıştır. HBO kanalında 1999-2007 yılları arasında yayınlanmış; 6 sezon (89 bölüm) sonunda bitmiştir. Türkiye'de E2 kanalında yayınlamaktadır.
Şimdiden tüm zamanların en iyi TV dizilerinden biri sayılan The Sopranos, 21 Emmy ve 5 Altın Küre ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül almıştır.
IMDB PUANI Overview User Rating: 9.5/10 28,964 votes
Şimdiye kadar Lost,prison break dexter house m.d fringe friens how i meet your mother my name is earl heroes super naturel kylex 4400 scrubs two half men rome californication v.s bir çok dizi izledim bunların içinde ilk 3 girebilecek kalitede bir dizi olan sopranosun sezon final bölümlerinin alt yazısının olmaması beni çok şaşırttı inşallah birisi bu işe el atarda benim gibi binlerce sopranos hayranını mutlu ederler...
bu arada en beğendiğim ilk 5;
1:LOST 2:FRİENDS 3:HOUSE M.D 4:SOPRANOS 5:DEXTER
MEDYADA SOPRANO’LAR Dizinin, pek çok medya kaynağında referansları mevcut. Eriştiği popülerlik düzeyi onu gerçekten de bir kültür olayına dönüştürdü. TV Guide onu gelmiş geçmiş En İyi 50 TV Şovu listesinde, beşinci sıraya koydu. TIME dergisi Tüm Zamanların En İyi 100 TV Şovu listesinde yer verdi. New York Times diziyi “Amerikan popüler kültürünün son 25 yıldaki en büyük eseri” olarak tanımladı. Vanity Fair, onu “Günümüze kadarki en önemli pop kültür başyapıtı” ilan etti. Newsweek ise “Açık farkla, televizyondaki en iyi şov” olduğunu söyledi. Dizi, ilk sezonunun gösterildiği 1999’da bütün En İyi TV Şovu listelerinde bir numaraydı. Altı sezonda aralarında 21 Emmy, beş Altın Küre olmak üzere sayısız ödül kazandı. Tony Soprano karakteri The Simpsons’a Şişman Tony olarak girdi. Silvio Dante, Paulie Walnuts ve Chris Moltisanti, aynı bölümde, Jersey’nin sert çocukları olarak boy gösterdi. Family Guy’da Christopher Moltisanti karakteri Stewie’ye çukur kazmakta yardımcı olmuştu. Ayrıca The Sopranos’un şaşırtıcı bitişi de Family Guy dizisinde sıkça espri konusu oldu.