Şimdi Ara

Dünyanın en büyük rüzgar türbini projesi hayata geçiriliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Rüzgar bir yılın kaç günü esiyor ki. En rüzgarlı sahiller bile bazen durgun. Yani rüzgar türbinleri sürdürülebilir bir enerji kaynağı Un öğütmek için yel değirmeni değil ki bu yılın bir dönemi çalışsın diger dönem çalışmadan yatsın. Rüzgar türbinleri yılın 365 günü rüzgar olsa da olmasa da dönüyor. Bunun en mantıklı açıklaması türbinlerin rüzgar ile dönmemesi, elektrik ile dönmesi ve o elektriği de atmosferdeki elektrikten cekiyor olmalılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizin rüzgar ve güneş sayesinde yeşil enerji üretebliliriz hatta dünyanın en iyi firmalari bizim ülkemizde olması gerekiyordu ancak bilimden çok uzaklaştığımız için maalesef her şey yazıda kaliyor.

  • johonwayni kullanıcısına yanıt
    Kışın aylarca güneş görmez, yılın birkaç günü hariç rüzgar esmez Anadolu boydan boya rüzgar ve solar tesis ile donatılsa bile şu anki elektrik enerjisi bu güvenilirlikle kesintisiz üretilemez. Şu anki elektrik, şehir dışına cıktığımızda her tarafta gördüğümüz yüksek pilonlara asılı açık kablolar ile atmosferdeki elektrik çekilerek üretiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Atmosferde elektrik yok hocam. Bazen iyonlaşma ile ortaya çıkan yıldırımlar var. Onları da kontrol etmek mümkünsüz. Sizin komplo teoriniz biraz zayıf kusura bakmayın.
  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Atmosferde elektrik var. Richard Feynman Fizik Dersleri Cilt 2 Ünite 9 Atmosferik Elektrik 'e bakınız.

    İyonlaşma ile yıldırım ortaya cıkmadan o elektriği çekme yöntemleri var.

    Drone'a iliştirilmiş ince bakır kablo 10-20 metre yüksekte dahi atmosferdeki elektriği bir motoru cevirecek kadar çekebiliyor. igne ucu kadar kablo elektrik çekebiliyorsa kmlerce uzunlukta onlarca kalın kablo ne kadar elektrik çeker onu da siz düşünün.

    yeni tasarım pilonlar. bir hatta 12 kablo taşıyor ve dikkat ettiyseniz kablolar atmosferle en cok etkileşim alanı olacak şekilde tasarlanmış. üstte 2 kablo daha var fakat onlar atmosferden elektrik cekmiyor cunku pilondan izole değiller.

    Dünyanın en büyük rüzgar türbini projesi hayata geçiriliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Feynmanın fizik derslerini anlayabileceğim bir dilde bulamadım. Biraz göz gezdirdim fakat anladığım kadarıyla bir kanıt sunulmamış, yalnızca bilgi verilmiş gibi duruyor. Anlayan birileri varsa açıklasın bize lütfen. Diğer yandan atmosferde bir elektromanyetizma söz konusu fakat rüzgar türbinleri, Em. alandan verimli bir şekilde yararlanabilecek formda mı? Ayrıca Feynmandan anladığım kadarıyla elektrik alan olsa bile, türbinler kullanışlı bir yöntem mi?

    Elektrik kablolarının dışında yalıtkanlar var diye biliyorum.

    Hiç anlamadığım bir konuda çok lüzümsuz bir tartışmaya çekiyorsunuz beni.

  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    kanıt var. drone'a iliştirilmiş igne ucu büyüklüğnde metale bağlı ince kablo ile drone 10-20m yüksege cıktıgında, kablo + yer - olacak sekilde küçük elektrikli motora bağlandığında motor dönüyor. youtube ta birkaç videosu var. yani atmosferde elektrik var. toplu iğne büyüklüğünde metalden o kadar elektrik elde edilebiliyorsa halat kalınlığında kmlerce uzunlukta 10-20 kablodan binlerce mega watt elektrik elde edilebilir.

    rüzgar türbinleri ile atmosferdeki elektromanyetizma arasında bağlantı yok fakat atmosferdeki elektrik ile em arasında bağlantı var. elektrik ve mantetizma birbiriyle bağlantılı cunku. feynman ile türbinler arasında da net bağlantı yok.

    pilonların üzerindeki kabloların dışında yalıtkan yok. hepsi cıplak kablo. yalıtkan olsa atmosferdeki elektriği cekemez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tr de türbinler ortalama 80--120-150metre.

    Kule, oda(makine dairesi) ve kanat olarak üçe ayrılır. Kule sabit. Rüzgar nereden esiyorsa oda rüzgarın dikine doğru dönüyor. Kanatlarda kendi içinde rüzgara göre dönüyor.

    arabanın gidiş yönüne elini çıkarıp avuc içini gidiş yönüne tutarsan elin geri gider. Avuç içine yere doğru çevirince elin geri gitmez. Kanatlarda rüzgara göre maksimum güc üretmek için kendi kendini döndürüyor. Az rüzgarda komple avuç içi gibi açılıyor rüzgar hızlandıkça Kanat içini yere doğru çeviriyor. Rüzgar 25 km üstünde ise kitler, dönmez.

    Rüzgar veritabanı buldum isteyen inceler tureb.com.tr

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.