Şimdi Ara

Dunyanin en Buyuk................... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
3.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim kadarı ile mix de mangos kullanıyor cengo da da okumuştum sadece ismini değiştirmiş bazıları hiç isim vermeden kendimiz emu yazıyoruzda diyebiliyordu neyse geçmişi olan bir server sonuçta mixde mangos kullanıyorsa krayhan ve best gibi belkide mangos dbden üst düzeyde anlayan kişilerle birlikte dbnin birleştirilmesi basit bir iş olur istendiğinde mangos içinde her türlü işlemin yapılması çok basit ayrıca oldu ki mix ascent kullanıyor olsun bunun bile convert programları ile karakterlerin aktarılması gibi bir işlem söz konusu yanlız krayhanın da dediği gibi şuan birleşme gibi bir durum ortada yok ama olursa iki yönetim konuşup ortak bir karar alacaktır önceden karizmawowlada aynı konuşmaların olduğunu biliyorum gerçi şuan onlar farklı bir birleşme yapıp yeniden toparlanmaya başladılar

başlıkla tezat yaratan atışmalar okuyoruz belkide neden böyle bir başlık açıldığının asıl cevabı burada. karadenizwow içinde olduğum için osiris söylediklerin çok hoş. ancak bizim içinde bulunduğumuz serverda başkasını kötülemek ne yazık ki yok o yüzden böyle bir başlık altındayız umarım her iki tarafta (maxsephiroth ve osiris )buna ortak olur.

Cousin karadenizwowdaki gmlerin yaptıklarını forumdan takip edebilirsin o zaman ne kadar bilgileri var öğrenebilirsin diğer açılan serverlarda her zaman tabiki arkadaşların öncelikle gm olur ama iş ilerledikçe ve ciddileştikçe gmlerde ona göre ciddileşecektir diye düşünüyorum.

Karadenizwow hiçbir zaman oyuncu sayısına bakmadı şuanda 85 +42 kişide sıra (server kapasitesi 85 kişi) beklediği dönemler yaşıyor zamanında 10 kişide oynuyordu eğerki bir birleşme yapacak olursa veya bir sponsor alacak olursa diğer tarafın sadece düşüncesine bakacağına eminim maxsephiroth u gmlerimizden yutoda biliyormuş ben çok takip etmemiştim açıkcası ayrıca bilirimki oyuncular bası şeyleri çok abartarak yazmayı severler siz 1 kere reset atsanız onlar 10 kez reset atılıyor der açıklamaların için sağol yanlız konuyu tartışmaya çevirecekseniz özel olarak atışmayın tartışmak başka bir şey özel olarak atışmak ve kötülemek başka birşey unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CB1111 -- 11 Eylül 2008; 16:54:26 >

• osırıs,
    etrafındakı dıger toplulukların senın kendı motıvasyon kaynaklarınla aynı sebeplerle yola cıktıgını dusundugun ıcın ve kendı kurtulusunu gerceklestıremdıgını anladıgın ıcın bu kadar hırcınsın sanırsam,

Yıne de sormak gerek sana neyden kurtulus arıyoruz acaba mix olarak ?

toplulukların bırlesımıne neden karsı oldugun hakkında konustugumuz zamanlarda ancak tahmın yurutebılırdım ve tahmın olarak kalmalarını daha dogru buldum, su anda artık bılıyorum kı elde eteyı planladıgın rantı paylasmamak adına saf ve ıyınıyetlı teklıfımızı cesıtlı bahanelerle reddetmıssın.

Bundan bız mı zarar gorduk, bız mı kuculduk teklıfte bulundugumzu ıcın bızım mı oyuncularımız bundan kotu etkılendı, emeklerı cabaları gecırdıklerı saatler bosa heba oldu ?

Dıs kapının mandalısın osiris bu baslık ıcerısınde kasma kendını bence daha fazla keskın sırke kupune zarar...
  • Baslık süper... Eline saglık...

Ama altta yazılanlar baslıga uymuyor , hatta tam tersi. Yazık dedittiriyor... ' Cob '
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxsephiroth

osırıs,
    etrafındakı dıger toplulukların senın kendı motıvasyon kaynaklarınla aynı sebeplerle yola cıktıgını dusundugun ıcın ve kendı kurtulusunu gerceklestıremdıgını anladıgın ıcın bu kadar hırcınsın sanırsam,

Yıne de sormak gerek sana neyden kurtulus arıyoruz acaba mix olarak ?

toplulukların bırlesımıne neden karsı oldugun hakkında konustugumuz zamanlarda ancak tahmın yurutebılırdım ve tahmın olarak kalmalarını daha dogru buldum, su anda artık bılıyorum kı elde eteyı planladıgın rantı paylasmamak adına saf ve ıyınıyetlı teklıfımızı cesıtlı bahanelerle reddetmıssın.

Bundan bız mı zarar gorduk, bız mı kuculduk teklıfte bulundugumzu ıcın bızım mı oyuncularımız bundan kotu etkılendı, emeklerı cabaları gecırdıklerı saatler bosa heba oldu ?

Dıs kapının mandalısın osiris bu baslık ıcerısınde kasma kendını bence daha fazla keskın sırke kupune zarar...

benim hırçınlığım yok zamanında başıma gelen olayı tekerrür ettim sadece.
    eğer messenger log'larını bulabilirsem isteyen kişilere gönderebilirim.(amacım seni rencide etmek değil)
    kurtuluş olayına gelince birçok pc'den oluşan platformdan bahsetmiştin bana ama ne yazıkki ben yaptığım araştırmalardan sonra mix.gen.tr'nin tek pc üzerinde kurulu olduğunu gördüm.birçok oyun ile altyapı sorumluluğunu üstlenmek zor olsa gerek.
    acaba world of warcraft bölümünü başka birilerinin üstüne yıkıp amaç patron olmak ve üzerindeki yükü azaltmak olabilirmi ?
    çünkü benimle konuşmaların bu yönde idi.bunu anlayamamak için ahmak olmak gerekmiyor.
    nerden mi bu kanıya vardım ?
    zamanında mix'i kapa arthasrise.com'a gel dediğimde birçok platformdan oluştuğunu ve bunun mümkün olmayacağını söylemiş olmandı.(benim 70 player online sayım var iken mix'in 15-20'yi geçmiyordu.)
    sonuç olarak büyük balık küçük balığı yer tezi geçerli olması gerekirken küçük balık büyük balığı yemeğe kalktı ; sonuç hüsran oldu.(grup birleşiminde az kişi çoğunluğa katılır ; söylemek istediğim kanı bu )
    senin sevmediğim ikinci bir yanın player'larla ilgileniş tarzın olmasıdır.
    bunun yüzünden zamanında 30 kişini kaybettin (Deccal,Angelica,Gishh,Hate,Azorga ve aklıma gelemeyen 25 kişi daha).
    şart'lar ve durumlar bunu gösterdiğinde ben sorunun bende değil sende olduğunun kanaatindeyim .
    konu benim sunucudan para kazanamamam vs değil.çünkü hiçbirzaman böyle bir istekte bulunmadım.
    malesef sen yanlış anladın.belkide türkiyedeki çıkarların için bunu böyle anlamak istedin.burasıda beni alakadar etmiyor.
    ben bu sahalardan çekildim.uzun bir zaman da ilgilenmeyeceğim ( belkide hiç )
    çünkü telekom servis sağlayıcımız olduktan ve bizi bu denli yolduktan sonra türkiyede hiçbirşeyler yolunda gitmeyecek . ( Bkz : ISP Yurtdışı Çıkış Kapasiteleri , Kurulan Birçok Freelance Sunucu )
    ben olması gerekeni yada olacakları burda taraflara açıkca sundum.gerisi beni ilgilendirmiyor artık.
    ama iyi birşeylerin olması benimde hoşuma gider.
    gelir oynarım
    iyi çalışmalar ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OSIRIS -- 11 Eylül 2008; 17:39:20 >

• Mix'in tek bir pc uzerıne kurulu oldugunu gordugunden bahsetmıssınız ?
    Nasıl ve hangı verıler ıle bu sonuca vardınız cok merak ettım dogrusu bızı aydınlatabılırmısınız ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxsephiroth

Mix'in tek bir pc uzerıne kurulu oldugunu gordugunden bahsetmıssınız ?
    Nasıl ve hangı verıler ıle bu sonuca vardınız cok merak ettım dogrusu bızı aydınlatabılırmısınız ?

okuma problemlerinde var sanırım.neyse "yaptığım araştırmalar sonucu"
    burayı okumamışsın sanırım.
    Bkz1 : Datafon Iletisim A.S - özel kaynaklar gerisini açıklayamam
    Bkz2 :
    ping->wow.mix.gen.tr
    ping->cs.mix.gen.tr
    ping->cod.mix.gen.tr
    ping->uo.mix.gen.tr
    ping->bnet.mix.gen.tr
    =
    91.102.160.36
    =
    aynı datacenter içersinde aynı isp'de bir ip'yi birden fazla pc'ye atayamazsın = sunucularının tek bilgisayar olduğuna dair tezlerimi güçlendirdi.
    üstelik wow sunucunda oynayan playerlerinde oluşan lag'dan pek'te memnun olmadıklarını gördüm.
    maxsephiroth artık uzatma konuyu istersen ..

• Dns sunucumuzun uzerıne kayıtlı olan alt web sıtelerının adreslerını pınglemıssınız sız saldırayım da nerden olursa saldırayım telasıyla sayın Osırıs,

yalnız farkında olmadıgınız bır nokta var bızım hızmet verdıgımız oyun sunucularında sızın sorgusunu yaptıgınız adresler kullanılmıyorlar o adresler sadece web sıtelerının http hızmetı verdıgı adreslerdır.

aktıf wow sunucumuza ulasmak ıcın

wow1.mix.gen.tr
    test ve arge wow sunucumuz ıcın

wow2.mix.gen.tr

counterstrike sunucularımıza ulasabılmenız ıcın

css1.mix.gen.tr
    css2.mix.gen.tr
    css3.mix.gen.tr
    css4.mix.gen.tr
    css5.mix.gen.tr
    css6.mix.gen.tr

ultıma onlıne sunucumuz ıcın
    uo1.mix.gen.tr

battle.net sunucumuz ıcın
    battle.mix.gen.tr

adreslerını pınglemenız gerekıyor.

Once pınglerı atın ondan sonra ozur dılersınız.

Tezler uzerıne fıkrı beyan etmek rısklı bır sey bence ozellıkle bılgı sahıbı oluınmayan konularda.

• mixde lag 100 üstüne cıkmıyor Osiris orda yanlısın var
  • sallamak ;
    hehe . sizin gibi bilgi sahibi ; yaşını başını almış ve platform sahibi bir insana hiç yakışmadı .
    Allah yolunuzu açık etsin ..
    @Kray :
    konunu kirlettim kusura bakma.Mangos'ta bi aralar developer'lık yaptım.sıkıştığın biryer olursa yardımcı olmaya çalışırım ..
    İyi çalışmalar ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OSIRIS -- 11 Eylül 2008; 20:17:37 >
  • osiris,
    icinde sallamak gecen bır cumle kurdugumu hatırlamıyorum yıne hezeyanlar ıcındesın sanırım.

Yolumuz acık zaten osırıs, senın gıbı sozumona "yaptıgı arastırmalar sonucunda" ıthamlarda bulunan cok oldu bu zamana kadar alıstık artık ne dıyelım , tamamına yakını da bır yanlıs yaptıgında cesurca ozur dıleyebılmekten yoksun ınsanlardı.

Kendı kendını komık duruma dusuren mesajlarına son vermenı dılerım.
  • saldırayım=sallamak;
    bak bu konuda haklı çıktın .. pardon ..
  • Dns sunucumuzun uzerıne kayıtlı olan alt web sıtelerının adreslerını pınglemıssınız sız saldırayım da nerden olursa saldırayım telasıyla sayın Osırıs,

bu cumleden bahsedıyorsunuz sanırım, yalnız bu cumle deki ozne sizsiniz, tekrar okuyun anlayabılmek ıcın ıstersenız.
  • Kray_68 , bana bır mesaj gelmedı ? nereden gonderdın acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: OSIRIS
    ok şöyle bir dipnot ile açıklayayım .
    Bkz 1 :http://www.mix.gen.tr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15959 - ve Max'ın verdiği cevaba bakın ..
    Bkz 2 :http://www.karadenizwow.com/durum_online.htm [World Of Warcraft = 51 Online]
    Bkz 3 :http://www.mix.gen.tr/ [World Of Warcraft = 20 Online]
    YuTo Sana Gelince :
    Bkz 4 : cmd->ping->www.karadenizwow.com
    Bkz 5 :http://www.nudembilisim.com.tr/whois.php ->

inetnum: 87.212.0.0 - 87.212.63.255
    netname: VERSATEL-CONSUMER-2
    descr: Versatel Consumer is one of the largest ISP\'s in the
    #!!! -Netherlands- !!!#
    descr: Pop Den Haag, Ring Rotterdam
    country: NL
    admin-c: ZA134-RIPE
    tech-c: ZA134-RIPE
    tech-c: VT1029-RIPE
    remarks: ------------------------------------------
    remarks: For abuse issues please contact
    remarks: abuse@versatel.nl
    remarks: ------------------------------------------
    status: ASSIGNED PA
    mnt-by: AS13127-MNT
    source: RIPE # Filtered

#!!! -- !!!# arasındaki değere dikkat.
    anlatabilmişimdir umarım.ben tezimi sundum.

osiris sen bizim kaynaklarımızı bizden daha iyi bildiğini mi zannediyorsun da kanıtlama yollarına düşüyorsun? neden bu kadar kafayı takmışsın bu konuya da ona da bir anlam veremedim.

• İlk olarak kimseyle atışmak için yazmadım, sadece birkaç yanlış gördüm yazıda düzeltmek istiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: Kray_68

Ilk defa bilgi paylasimini tam anlamiyla internette Open Source Project denilen konularda gordum, yani acik kaynak projeleri misal Linux. Bu projelerden bir tanesine distan bir misafir ve kullanici olarak bende katildim bunlardan bir tanesi Mangos. Mangos genel MMORPG sunucusu � Ayrintili bilgiler burda:
    http://www.mangosproject.org/forum/index.php?showtopic=7590 Bu proje ve program sayesinde ogrenmek ve test amacli WOW clienti calistirabiliyorsun. Bu program kesinlikle emulator degildir. Buna benzer binlerce open source projeler var fakat birkac tanesinde dikkatimi ceken bizim Turklerin katilimi cok az. Asil gercekler open source projeler cogu maalesef ingilizce lisan oldugu icin en buyuk zayifimiz burda. Fakat buda bir engel olmamasi lazim, misal ayni projenin Turkce bir bolumu olabilirdi. Maalesef oyle yapacagimiza her sunucu kendi basina ayni tekerlegi tekrar icaat etmeye calisiyor. Bilgileri birlestirip misal UDB (unified databashttp://www.udbforums.org/index.php? ) bolumunde Turkce bolumu yok, fakat Subforums: French, German, Spanish, Russian, Simplified Chinese, Czech, Italian var. Bizim bilgili insanlarimiz kendi basina birkac gorevi Turkceye cevirdikten sonra bir bakar hmmm 9000+ ustu gorev varmis neyse bosver nasil olsa en buyuk benim sunucum diyerek pes eder. Halbuki 16 milyonluk nufusu olan ulkenin sunucusu 5k oyuncusu varken bizimki en buyuk benim diyerek 250 oyuncuya razi olur.

Mangos bir emülatordür, sadece öğrenme altına girmesinin sebebi 3 sene önce yoğun olan ama şu an takmayan blizzard baskısından kaçmaktır. Emülatör olmaması için, genel amaçlı bir sunucu olması gerekmektedir. Ama mangos içinde blizzard'a özel paketleri bulunduran bir emülatör yazılımıdır. Mangos'un çıkış hikayesi ise 3 sene önce wowd'nin leak olması ile 'The Luda' önderliğinde kurulmuş olmasıdır.

quote:

Digeri Burlex�in (Espire) hazirladigi alt yapili sunucuyu kendisine ozgun kabul ettirmeye calisarak sunucuyu kapattiktan sonra satmaya calisir. Baskasi wow sunuculuk kolay zannederek hazir paketlerle basliyor cabukca birkac google hit kazanayim veya donation sistemi kurayim zengin olayim zanneder. Veya oyunculara parayla esya veya lvl satarak birkac genc ogrenci kardesimizin cebindeki harcligina gozunu dikmistir. Zaten parali olacaksa ozaman blizzardi kapatalim herkes senin sunucunda parayla oynasin, eger bazi masraflari karsilayamiyorsan o zaman bunun ismini free server koyma ve kapat gitsin. Bir ise basladigin zaman once ismini koyacaksin amaclarin hem kendine hem baskalarina acik acik belli olmasi lazim. Bu yukarda yazdiklarim gerceklere dayanan ornekler hicbiri uydurma degil. Peki benim amacim ne? Turkleri bilgi ve danisma dunyasinda yuksek seviyelerde gorebilmek!! Turklerin 16 milyonluk halki olan (Espire Hollandali oldugunu proje icinde olanlar bilirler) WoWScape gibi sunucularin reklamini yapmasi degil, zamanla kendi yaptigimiz basarimizin reklamini yapmak ve dunyaya tanitmak! Halbuki cok basarili insanlarimiz ve genc ogrenci kardeslerimiz var 80 milyon insanin karsisinda kucuk bir ulkenin sesi duyulmamasi lazim�

Öncelikle, Burlex (fake adı ile Espire), Hollandalı bir arkadaşımız değil. Tam tersi hollandaya hiçte yakın olmayan bir yerden. Eskiden grubumuz da olduğu için ve aramızda anlaşma olduğu için kişisel bilgi veremiyorum.

Ascentemu tamamiyle burlex'in diye birşey söz konusu değil. AscentEmu uzun yıllar uğraş verilmiş Team Phyton->OpenWow->OpenWoW+WoWD->WoWD'den gelmiş bir sunucudur. Üstünde gizli olarak yaklaşık 13 kişi çalışmıştır. 13'ten 8'i statik gerisi farklı zamanlarda çalışmıştır. Ben takıma WoWD zamanı, ve 1.2.1 leak'inden sonra girdim. O aralar emülasyon hakkında gram bilgim yoktu ve wademu kullanıyordum, ama bilgilerini benle paylaştılar. (Wowd'nin sızmış kodunu düzeltmeye çalışırken farkettiler, farkeden arkadaşta s***** idi). Burlex, bu ekipe ben girdikten tam 2 sene sonra katıldı. Kısaca o girdiğinde zaten çoğu şey yazılmış ve paketler ters mühendislik yapılmış haldeydi.

WoWD'nin taban pet,guild,spell,aura,raid,party,charter ve daha birçok küçük tarafını ben yazdım.(Daha sonra çok değiştirildi tabi). En çok spell kısmıyla uğraştım, ve Spell.dbc nin kaynak koduyla ilişkilendirilmesinde, Effectlerin ve auraların yazılmasına uğraştım.(2 ay boyunca günde 8 saat kod yazdığımı biliyorum). Tam o ara wowd'nin 1.9.x sürümü internete sızdı ve Mangos'ta bundan destek alarak daha ileri gitti. Burlex sadece yazılmış şeyleri yeniden yazarak işlemci zamanı bakımından daha hızlandırdı.

Burlex hiçbirşey yapmadı demiyorum, çünkü daha sonra ekstra çok özellik ekledi. Algoritmik bilgisi güçlü olmasına rağmen yaşı gereği üstünde sürekli bir ego varki bunu belirtmişsin zaten :D. Bir ara espire emu diye çıkan şey, WDDG'ye WoWD'nin ne kadar kuvvetli ve gerçek olduğunu göstermek için, WoWD test sunucusunun public hale getirilmesiydi. Burlex'in Espire ismini kullanmasıda blizzard'dan korkmasıydı.

WoWD'nin dağılmasında en büyük pay onundu. Normalde WoWD tamamlanana kadar açık kaynak kod olmayacaktı. (Ki bunu sombrenuit'in dünyada 2. sırada BC'ye geçen sunucu olmasından anlayabilirsiniz. Dipnot olarak: Mangos'un BC kodlarını burlex sağlamıştır.) Bu görüş devam ederken, ekip içinden birinin kodları dışarı sızdırdığını öğrendik ve onu ekipten attık. Oda bizi kodu açıka çıkarmakla tehdit etti, (emupedia'da hala konuşmalar duruyordur). Bunun sonucunda, kodu biz yazdık bizim göstermemiz gerek diyerek, kodu açık kaynak kodlu hale getirdiler. Bu olay sırasında ben ve 5 6 kişi takımdan ayrıldı. Çünkü çoğu amerika'da olduğu için blizzard'a yakalanma tehlikesi var. Geri kalanı da burlex'e ters düştü egosu yüzünden. Daha sonra burlex ve bu diğer arkadaşın aralarında anlaştığını öğrendik ama iş işten geçmişti.

Spell'leri yazarken, sırf ilerde türk vatandaşlarım bana inanmaz diye içine özellikle türkçe yazılmış bir comment koydum. Ama kimse inanmak istemiyor. Burda ego yapmıyorum, sadece emek ve saygı ikilemini anlatmaya çalışıyorum. Bu yüzden instance yazarak veya kendi başıma bug düzelterek bunları türk oyuncularına göstermeye çalışıyorum. Dünyadaki mangos olmayan (genel test sunucusundan başka) 2 sunucudan da biriydim uzun zamandır.(Tabi girenler bu mangostur kesin başka ne olacak diyorlardı ama sonra başka birşey olabileceğini de gördüler). TC Kimlik uygulamasını bile sadece türk arkadaşlara ait ve dünyadaki bütün sunucularla yarışabilecek bir sunucu olması için yaptım. Saatlerce instance, quest, büyü scriptlemem, ve sunucu içindeki abuk sabuk oyunu bozacak hataları düzeltmem de bundandır. Ama insan yaptığı şeylerden sonra, hala birileri tarafından eleştirildiğini görünce üzülmüyor değil.

Farkettiysen kray, şu ana kadar sadece senin sunucu başlığına mesaj yazmadım, çünkü neyi nerden aldığını yazıyorsun. Ama diğer ekipler( Lütfen cevap yazmayın ama gerçekler bunlar, kimseye laf atmıyorum ). Ya Arcemu, yada mangos kullanarak sunucu yazdık diye geçiniyorlar. Bu çok yanlış. Bu yüzden insan closed source mantığına kaçıyorki, çalıp başka yerde kullanmasınlar ben yaptım diye.

quote:

Ben ilk baslangicta yazdigim gibi amaclarim ogrenmek ve paylasmak (bu sitedewww.cengonet.com Türkiyenin İlk Ve Tek Worldofwarcraft Emulatör Paylaşım Platformu.. elimden gelen yardimi ediyorum veya kendim birseyler ogrenmeye calisiyorum). Gencligi guclerinizin ve bilgilerinizin birlesmesine davet ediyorum. Bos laflarla ve hayali gerceksiz amaclarla birbirinize rekabet degil, ciddi sekilde Dunyaya rekabet olun.

Saygilar sevgiler, Krayhan.

Saygılar ve sunucunda başarılar.

Not:Daha çok şey yazılırdı ama şu kadar şey bile gayet yeterli, gerisi kişisel bilgiye giriyor.
    Not2: İlerde kimbilir belki cross-realm bg'ler yapılır :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadknightWoW -- 12 Eylül 2008; 12:17:43 >

• bu tartışma pekte yabancı gelmedi bana

@Deadknight diablo2 zamanından hatırlar sanırım :)

karadeniz in oyuncusu mix in ise güçlü altyapısı var
    karadenizde bg ye girince lag dan kafanı kaldıramıyorsun 4mb hattım var 5k ping le pvp yapmaya çalışıyorum
    mix de ise 10-30 arası ping de bg ye adam bulamıyoruz

bilgidim kadarı ile her iki serverin ortak yönü kar amaçlı kurulmaması(maddi çıkar düşünülmedigini varsayarak %10 şans veriyorum birleşmeye yoksa imkansız :) )

bir birleşme olacaksa bunda hepimiz karlı çıkarız.az lag ve çok oyuncu
    birleşme olunca karakter sıfırlanması gerekiyorsa mix. in ilk lvl70i ve olabilecek en iyi iteme sahip biri olarak karakterlerimin silinmesine dünden razıyım :)
    sonuçta bliz. seviyesinde bir serverde oynuyorsak item ve lvl den daha önemli şeyler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazuya58 -- 12 Eylül 2008; 14:50:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kazuya58

bu tartışma pekte yabancı gelmedi bana

@Deadknight diablo2 zamanından hatırlar sanırım :)

karadeniz in oyuncusu mix in ise güçlü altyapısı var
    karadenizde bg ye girince lag dan kafanı kaldıramıyorsun 4mb hattım var 5k ping le pvp yapmaya çalışıyorum
    mix de ise 10-30 arası ping de bg ye adam bulamıyoruz

bilgidim kadarı ile her iki serverin ortak yönü kar amaçlı kurulmaması(maddi çıkar düşünülmedigini varsayarak %10 şans veriyorum birleşmeye yoksa imkansız :) )

bir birleşme olacaksa bunda hepimiz karlı çıkarız.az lag ve çok oyuncu
    birleşme olunca karakter sıfırlanması gerekiyorsa mix. in ilk lvl70i ve olabilecek en iyi iteme sahip biri olarak karakterlerimin silinmesine dünden razıyım :)
    sonuçta bliz. seviyesinde bir serverde oynuyorsak item ve lvl den daha önemli şeyler var

bazı arkadaşlarınıza anlatmaya çalıştım onlar anlamadılar.
    mix.gen.tr türkiye lokasyonlu bir sunucudur.battlegroundlarda lag olması yada fear attığınızda lag olması mangos'un fazla ram yemesinden kaynaklanıyor bunun nedeni de tahminimce değişkenlerin yüksek integer değerlerinde atanması.(rami fazla kullanmasına yol açıyor)
    karadeniz ise hollanda lokasyonlu bir sunucumuz.evet 50 kişi var.ama normalde de mix'e göre lag olacaktır.
    çünkü yurt dışı çıkışların çok kötü olması buna sebebiyet veren en büyük etmenlerden birisi.
    mix'te lag yok çünkü dediğim gibi türkiye lokasyonlu olması ve fazla kişinin olmaması.
    artı mangos'un windows platformunda çok problemleri var.bildiğim kadarı ile karadeniz linux mix ise windows üzerine kurulu bir wow platformu.
    işin nihayetinde karadeniz kalkıp mix'e gitse mix 50-60 kişiden sonra yukarda belirttiğim sebeplerden dolayı isterse 32GB ram'i olsun yinede lag olacaktır.
    peki mix kalkıp karadeniz'e giderse ne olacak?
    bildiğim kadarı ile karadeniz'in linux olması güvenlik açısından problem.fakat lag loss olayı ile ilgili eğer türkiyede olsa idi problem yaşamayacaktınız tahminimce.
    karadeniz'in yurt dışı olmasının ziyanı da cabası.
    benim görüşlerim bunlardır.
    lütfen bazı arkadaşlarımız benim kanıtlanamayan parasal egolarım ile ilgili yorum yapmadan cevaplar verirlerse tartışma ortamının oluşmayacağından eminim.
    iyi çalışmalar ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OSIRIS -- 12 Eylül 2008; 15:37:59 >

• test aşamasında 150+ online ile 100 pingle oynuyorduk mix te
  • kray68,

bır ses yok hala ?
    ne zaman nasıl bır ortamda goruselım eger gorusmek ıstenıyorsa sızın taraftanda ?
  • Karadeniz linux üzerine kurulu değil şuanki revden dolayı 50 kişilik grupta laglar oluyor daha önceki revlerde 85 kişi ile 2 ins 1 bgye katılım olduğunda lag başlıyordu. linuxda kurulu olsa bu kadar lag zaten olmaz diye düşünüyorum bende. karadenizwowun en büyük dezavantajı hollanda da bir ev bilgisayarında kurulu olması osirisin belirttiği üzerede Ttnetin dış hatlarındaki sorun en çok bu serverı etkiliyor.
    Kazuya test aşaması diye belirtmiş acaba mix de 150 kişi aynı anda online olmuşmuydu çünkü şöyle düşünün test yapılırken sadece 2 3 wow açarak sayıyı yükseltmişseniz o tam değeri vermeyebilir tekil olarak 150 kişi aynı anda mı giriş yapmıştı bu önemli ayrıca bir faktörde giren charların lvl 70 ve full kullanımda olan charlar mıydı çünkü normal lvl 1de kasan oyuncular zaten lag yaşamıyor çoğu yerde laga maruz kalan kişiler lvl 70 olan ve bg ye raide bossa giren kişiler.
    DK yazdıklarını ve paylaştığın bilgileri okudum daha öncede bazı yerlerde yazılarına rastlamıştım sana neden inanmadıklarına gelince sanırım yanlış şekilde tanıttın kendini çünkü türkiyede kime sorsan ben yapıyorum diyor böylece kimse ona inanmıyor sende hiçbirşey düşünmeden ben yaıyorum diyince tabiki kimse inanmadı gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CB1111 -- 12 Eylül 2008; 18:24:14 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.