Şimdi Ara

Dünyanın 7 harikası tekrar seçiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lütfen ayasofya'mızın da dahil olması için oylarınızı esirgemeyin

işi biraz sıkı tutuyorlar, oy kullanırkan 7 seçenek işaretlemeyi unutmayın, e-mail adresinizi yazmanız gerekiyor, mail adresinize konfirmasyon maili geliyor ve onu tıkladıktan sonra oyunuz geçerli oluyor.

http://www.new7wonders.com/index.php?id=409

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chakra -- 5 Temmuz 2007; 20:00:41 >

• Ya yanlış anlamayın ama 2 senedir seçiliyor bu? Bence mail toplamak için yapılmış bir şey,başka da bir şey değil...
  • kaç yıldır seçemedilermi ya bu nası iş böyle yoksa farklı farklı organizasyonlarmı seçiyo nedir?
  • OoOo BUNLARDA YANİ NEYSE YİNEDE OYUMU ESİRGEMEM
  • ben kültür ve turizm bakanlığının sitesinde gördüm.
    tv8 haber bülteninde sıralamada pek şansımızın olmadığı, çünkü diğer ülkelerin müthiş tanıtım yaptığından bahsedildi.
  • Reklamımızı çok iyi yapmamız lazım.

Albenili olmak kolay değildir...
  • "new7wonders.com" adlı sitede yapılan ankette dünyanın 7 yeni harikaları, yarın belirlenecek.

21 aday arasında Ayasofya Camii’nin yanı sıra Eyfel Kulesi, Çin Seddi, Rio’daki Hz. İsa heykeli, New York’taki Özgürlük heykeli gibi eserler bulunuyor. Bugüne kadar 70 milyon oy kullanılan anketin sonuçları yarın Portekiz’in başkenti Lizbon’da gerçekleştirilecek olan organizasyonda açıklanacak.

Kültür araştırmacılarından Nicole Bolomey, yeni 7 harikanın belirlenmesi projesinin bilimsel ya da politik bir organizasyon olmadığını, dünyanın sayılı olarak bulunan güzellikleri korumayı ve daha iyi tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Dünyanın günümüzde sahip olduğu görkemli yapıların korunması için başlatılan proje, son gününde bütün herkesin oylarını bekliyor.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=28188&cat=180&dt=2007/07/06
    -----------------------------------------

biraz geç kalmışız, sonuç yarın açıklanacakmış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de yeni gördüm

bi oy kulanayım dedim ama yarın açıklanacaksa eğer kullanmak anlamsız sanırım
  • Bence harika ibaresine layık olabilmesi için biraz kadim olması ve estetik kaygı taşıması lazım. Bu yüzden eiffel kulesi, özgürlük anıtı, çin seddi, sidney opera binası ve kiyomizu tapınağı elenmelidir. Bir yedili belirlenecek olursa angkor, kolezyum, machu picchu ve tac mahal kesinlikle bu yedilinin içinde olmalıdır.

Bu arada çin seddi'nde geçen şu ibare çok ilgimi çekti.

quote:

The Great Wall of China was built to link existing fortifications into a united defense system and better keep invading Mongol tribes out of China
  • zaten bu yapılar eski binalar yenisi yapılsa seçilsin diyeceğim de.var olan 7 harika yı değiştirmenin anlamı ne ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RavENLoft

zaten bu yapılar eski binalar yenisi yapılsa seçilsin diyeceğim de.var olan 7 harika yı değiştirmenin anlamı ne ki.

yani, onlar ztn 50 senedir var (çin seddini saymıyorum :D) gereksiz birşey olmuş yıllarca olan şeyleri şimdi harika die tabir ediorlar ayrıca eiffel kulesinin ne işi var(artık eiffel ne oluosa ben bile anlamadım ne otel ne alışveriş merkezi..) o zmn bütün gökdelenleri alalım burj, sky tower, taipei 101 ... peh

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 6 Temmuz 2007; 12:24:06 >
  • ya arkadaşlar. bu değişikliğe karşı çıkanları anlayamadım. zamnında bu 7 harikayı seçenler de insanlardı, şimdi de seçecek olan insanlar. sanki resmi bir kanunla ilan edildi bu bildiğimiz 7 harika.
  • Şimdi Rianna, Zeynep'ten güzel. Fakat Zeynep yurdumun insanı oldugu için Zeynep'i seçiyorum olayı mı bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeraltından Notlar -- 7 Temmuz 2007; 1:51:18 >
  • haberlerde izlemiştim ilk başta baya çokmuş sonra yetkililer(!) bunu 21'e indirmişler. sonra topu bize atmışlar

herkesin güzellik anlayışı bir değildir. bence saçma birşey...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.