Şimdi Ara

Dünya Varmışşş bu LPG neymiş böyle :)) boşuna çırpınmışım aylarca (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
0
Favori
33.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

    merhaba bizde de 2005 toyota corolla var. arabadan memnun olsak da otomatik vitesli olması yüzünden şehir içinde 12-13 lt den aşağı düşüremedik. lpg tak dedim anneme takmam patlar yanar falan dedi. hem bagajda yeterli yer yok dedi.

    arabanın bagajını kullanmadan lpg takabilir miyiz acaba?


    Bence bu durumda en iyisi simit tank ve araçta lastik tamir kiti/kompresör kombinasyonu. Hiç ses çıkarmayan, uzun süre ayar ve bakım gerektirmeyen tam otomatik bir sıralı LPG sistemi ve uzun menzil için 45 ya da 47 litrelik LPG tankı bence bu işi çözer.

    Hatta taktırın, annenize söylemeyin, eminim farkına varmayacaktır, LPG tank göstergesini bozuk para çekmecesi gibi gizli bir yere monte ettirdiğinizde sürücü tarafında hiçbir iz bulunmaz.

    Mazota 10 kuruş zam gelmiş ama galiba benzine de 6 kuruş zam gelmiş, az önce TURKCELL HABER SMS'si geldi, orada yazıyordu.

    12-13 litre kilometreye 50 kuruş demek, büyük hacimli motorlar gibi yakıyor. Kaliteli bir sıralı LPG sistemi ve doğru yapılmış bir montaj tehlikeli değildir. Fabrika çıkışı LPG'li araçlar da bulunmakta, markalar garanti de vermektedir. Bence bir defa daha düşünmekte fayda var.

    İyi geceler,

    Taner Göde


    o görünmeyen tank (herhalde adı simit olan o, 45-47 lt lpg alır mı? çünkü bagaj gerçekten ufak, ve annem bütün ıvır zıvırını içine tıkmaktan hoşlanıyor. babam biraz daha sempatik yaklaşıyor lpg ye her ne kadar onun da ön yargıları olsa da. ancak özellikle ben annemi işten almaktan sıkıldım. neymiş kendi arabası çok yakıyormuş benim kullandığım yakmıyormuş onu alır mıymışım.

    son fiyatlara bakılırsa biz de yakında lpg kervanına katılacağız.




  • Çok sayıda SİMİT TANK çeşidi var. Aracınız piyasada çok sıradışı olan bir model değil ise simit tank mutlaka uyacaktır. Kendim de sıfır aldığım Mitsubishi ASX'e 47 litre simit tank taktırdım, yedek lastiği zaten ince, onu da bagaja gezdiriyoruz.

    http://www.siralilpgsistemleri.com/lpgtanklari.htm

    Genel Bilgi

    LPG tankı basınçlı kaplar statüsünde olup 67.5 Bar patlama ve dış etkenlere dayanımlı olarak yapılırlar. Genellikle bu tanklar; 3-4 mm kalınlığında özel saçlardan imal edilirler. Ayrıca saclar özel kaynak sistemiyle birleştirilir ve kaynaklar röntgen ışınlarıyla kontrol edilirler.

    Silindirik ve stepne olmak üzere iki çeşit LPG yakıt tankı vardır. Tanklar son derece sağlam çarpmalara karşı esnek malzemelerden yapılmışlardır. Tankların çarpma sonucunda yırtılması ve patlaması söz konusu değildir.


     Dünya Varmışşş bu LPG neymiş böyle  :)) boşuna çırpınmışım aylarca




  • peki taner abi bir şey daha sormak istiyorum-her ne kadar konu dışına çıkmaya başlasak da. biraz önce sahibinden piyasasına baktım bu arabanın. sunroofu olmayan fuller 25-26 bin arasında değişiyor. anneminkinde sunroof falan da var. bir tane sunrooflu gördüm. 28.000 tl idi. arabayı bu fiyat civarına satıp üstüne bir 10 bin koyup yeni sıfır ve az yakan bir araba almak daha mı faydalı? bir ara opel corsalara bakmıştı annem. yeni opel corsa almak daha mı iyi olur ki...
  • Önceki aracım hitler motorlu 1.6 seat leondu..80 bin km lpg li gezidm v etadını aldım ya artık bırakmam deyip..

    harıl harıl hitler motorlu 2010 model passat aradım ve istediğim gibi buldum..brc kit takılı,benzinin ne kadar olduğunu bile unuttum..ama lpg kötü kötü..iyi dersek zam gelir.


    daha 6000 km de aldığım passatım şimdiden 15.000 oldu uzun süre binmeyi planladığımdan ebaydan miriko propan gaz detectörü de aldım..arada bağlantı yerlerini kontrol ederim..nede olsa kl yapısı..evdede fırını kontrol ediyorum pratik bir alet..

     Dünya Varmışşş bu LPG neymiş böyle  :)) boşuna çırpınmışım aylarca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cornelius09 -- 12 Temmuz 2011; 23:21:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EIRP

    lpg'de performans dusuklugu ust devirlerde hissedilir.


    Sıralı sistem LPG kitlerinde güç kaybı baya düşüktür. Abartı bir kayıp yaşanmaz. Eğer yakıt tasarrufu yapmak manksadında değilse bir kişi zaten 2.0 yada 2.5 ten aşağı araca binmez. Eğer 1.6 araç alınıyorsa kesinlikle yakıt da düşünülüyor demektir verginin yanında. Durum böyleyken LPG kiti taktırmak çok mantıklı bir davranış olacaktır.

    LPG'den korkulmasının sebebi, zamanında merdiven altında üretilen tankların sıkışma esnasında gaz kaçırıp kaza esnasında oluşan kıvıcım ile alev alması sonucu oluşan aracın yanma olaylarıdır. Kaliteli bir tank sıkışma ile patlamaz. Adamlar metrelerce yükseklikten dolu tankların üzerine tonlarda yükler bırakıyolar testlerde. Tank yarılmaz ve uygun basınçla doldurulursa yoktur bir tehlikesi. Tabi sisteminin sızdırmazlığını da kontrol ettirmek gerekir arada güvenlik için...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AxiRyzz


    quote:

    Orijinalden alıntı: suicide


    quote:

    Orijinalden alıntı: AxiRyzz


    quote:

    Orijinalden alıntı: suicide


    quote:

    Orijinalden alıntı: AxiRyzz

    Biz de Megane II var 1.6 Benzinde araba daha bi ayrı gidiyo babam görmesin bu mesajı benzinde 240 yaptım lpg de 200 ü zorladı ancak çekişi düşürdü alırsak yeni araba dizel düşünüyoruz bir de otomatik vites ondan olabilir mi ? devirini ayarlayamıyoruz viteste triptronic olsa bile

    Güney Gaz mı ne çok saçma bi yerden gaz aldım bir kez ucuz diye arabanın çekişi arttı sesi değişti babam dedi arabaya bişey mi yaptırdın filan güney gaz da öneririm fakat 1 kere deneyebildim sadece babam genelde Shell opet tercih ederdi shell performans olarak zayıf kalınca opet tercih ediyor şuan

    hangi bayırdan aşağı yapıyor acaba 240 ı 115lik değil mi onlar altı üstü.

    Devirli Kullanırsan Geliyo ya Dümdüz yolda
    220 yi zorladım sonra bi yerde arkadan esti heralde 240ı gördüm

    valla bilemedim şimdi bana biraz fazla yanılmış gibi geliyor kadran neyse hayırlısı diyelim

    Tamam Hafif Rampa vardı




    arkadan iyi esmiş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89


    quote:

    Orijinalden alıntı: samsa*


    quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Millet coşmuş valla biz 50 tl lik gaz ile 200 km zor gidiyoruz, herkes 400-500 gidiyor.


    harbiden haa


    onlar motorsiklet falan heralde 50tl ye 400km gitmeyi bırakın 300km giden araç varsa hemen söylesin hangisi gidip onu almazsam yarın.zaten 2 senede yaktığım yakıttan aracın parasını çıkarırım 50tl lik gazla gitse gitse 200 giderk arkadaşın dediği gibi 400-500 imkansız litresi 50 kuruştan fln almak lazım anca belki o zaman


    benim arabada bi dengesizlik var. uzun yolda 55 liraya 293 km gittim(tüketim 7,8/ 100 km litre fiyatı 2,39 izmitten ankaraya) şimdi ise şehir içi 14 litreye falan çıktı gene. bakımları mı geldi diyeceğim ama alakası yok ki




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

    peki taner abi bir şey daha sormak istiyorum-her ne kadar konu dışına çıkmaya başlasak da. biraz önce sahibinden piyasasına baktım bu arabanın. sunroofu olmayan fuller 25-26 bin arasında değişiyor. anneminkinde sunroof falan da var. bir tane sunrooflu gördüm. 28.000 tl idi. arabayı bu fiyat civarına satıp üstüne bir 10 bin koyup yeni sıfır ve az yakan bir araba almak daha mı faydalı? bir ara opel corsalara bakmıştı annem. yeni opel corsa almak daha mı iyi olur ki...


    Üzerine 10.000 TL daha koyup (28.000 TL + 10.000 TL = 38.000 TL) aracı değiştirmek ile araca 1.500 TL'ye LPG taktırmak arasında elbette çok fark var, çünkü LPG etkin bir çözüm ama araç değiştirmek büyük bir adım. Toyota Corolla'dan Opel Corsa'ya geçmek, 6 yıl model yükseltmek ancak benzinden vazgeçip dizel almak ile olur.

    Yeni almayı düşündüğünüz aracın AZ YAKAN BENZİNLİ olmasını düşünüyorsanız bunun pratikte uygulaması olmadığını ve bilhassa şehiriçinde benzinli motorların ortalama yakıt tüketimlerinin 8 litre civarında olduğunu belirtmekte faîde var. Hangi marka olursa olsun, yeni teknolojiler geliştirilmiş olsa da şehiriçinde taş çatlasın 1 litre tasarruf edebilirsiniz. Düşünün ki ilk çıkan 1600 motorlu MURAT 131 ile son çıkan Tempra motorlu ŞAHİN 1.6 arasında 1 litreden az oynamaktadır.

    Aracınızı değiştirmeyi düşünüyorsanız;

    - aracınızı satın alan kişinin hemen LPG takacağını (bu zaten artık sizi ilgilendirmiyor)
    - LPG takmaktan vazgeçerseniz dizel motorlu bir otomobil tercih etmeniz gerektiğini
    - eskiden benzinden dizele geçip sıkıntılıyken artık kolay ve rahat bir adım olduğunu
    - benzinli araç kullanmaya alışmış insanların dizel motorlu bir aracı benimsediklerini

    gözönünde bulundurmanızda fayda var. Hatta dizel + otomatik bir model dahi düşünebilir, forumdan bir arkadaşımızın satın aldığı ASTRA CLASSIC 1.3 CDTI gibi bir aracı da alternatiflerinizin arasına alabilirsiniz.

    Türkiye'de KUYUYU KİRLETMEK (SPOIL THE WELL) gibi garip bir merak var insanlarda. Bir ürün, hizmet, çözüm veya fırsat ne kadar iyi ve ne kadar yaygın ve faîdeli olursa olsun, binlerce ve yüzbinlerce kişiye yayılmaya başlasın, en ufak olumsuzluk tümüne mal ediliyor. Medyanın bunda etkisi de büyük. Patlayan her otomobili "LPG TANKI BOMBA GİBİ PATLADI" şeklinde manşetlere taşımak hiçkimseye yarar sağlamadığı gibi sorumlu gazetecilikle de bağdaşmıyor, bir süre sonra bakıyorsunuz ki LPG tankı patlamamış, benzin hortumundan akan yakıt alev almış, bu da aracın yanmasına sebep olmuş. Kaldı ki yeni araçlarda LPG-DİZEL-BENZİN yakıt kesme sistemi mevcuttur ve yakıt besleme sistemine enerji gönderen kaynak kesildiğinde yakıt sevkiyatı da kesilmektedir.

    Saygılarımla,

    Taner Göde




  • simit tank taktırsak bu ince yedek lastiklerin fiyatı nedir acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yirthan

    simit tank taktırsak bu ince yedek lastiklerin fiyatı nedir acaba


    İnCe Stepne, LPG li araçlar için (ÜCRETSİZ KARGO)

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-aksesuar-ekipman-ince-stepne-kucuk-yedek-lastik-mini-istepne-bu-ilana-dikkat/detay/

     Dünya Varmışşş bu LPG neymiş böyle  :)) boşuna çırpınmışım aylarca


     Dünya Varmışşş bu LPG neymiş böyle  :)) boşuna çırpınmışım aylarca


    Osman Karataş
    Telefon (İş) +90-242-2213478
    Telefon (Cep) +90-531-5606335

    ARACININ STEPNE YERİNE TÜP TAKTIRIP BAGAJ SORUNU YAŞAYANLAR!!!
    BAGAJINIZ YETERİNCE DAR BİR DE KOCAMAN STEPNE Mİ TAŞIYORSUNUZ ?
    O ZAMAN BİZİMLE TANIŞMANIZIN ZAMANI GELDİ!!!
    HER MARKA VE MODEL ARACA UYGUN FABRİKA ÇIKIŞLI (ORJİNAL) SAC YADA ÇELİK JANTTAN KÜÇÜK STEPNE YAPILIR
    KESİNLİKLE UYDURMASYON BİR İŞLEM YOKTUR (TORNACILARDA NE GÖBEGİ ALINMIŞTIR NEDE YENİ BİJON DELİGİ AÇILMIŞTIR )TAMAMEN ARAÇLARIN ORJİNAL OLAN JANTLARINDAN KÜÇÜLTME YAPILIR
    YAPILAN İŞLERİMİZ AVRUPA STANDARTLARINA UYGUNDUR
    ARACINIZA UYACAKTI YADA UYMAYACAKTI GİBİ BİR SORUN KESİNLİKE OLMAZ
    YAPILAN İŞLER GARANTİLİDİR VE MEMNUN KALINMADIGI TAKDİRDE İADE ALINIR
    ÜRÜNLER İÇİN REFERANSLARIMIZ VARDIR
    AYRICA TÜRKİYENİN HER YERİNE KARGO EDİLİR
    ÜSTELİK KARGO MASRAFINIZ OLMADAN
    KARGO BİZE AİTTİR
    FARKLI MARKA VE MODELLER İÇİN YAPMIŞ OLDUGUMUZ STEPNELERİ GÖRMEK İÇİN DİGER İLANLARIMA BAKINIZ
    ÜRÜNLERİMİZ SIFIRDIR
    FİYATLANDIRMALARIMIZ İÇİN LÜTFEN İRTİBATA GEÇİNİZ
    AKDENİZ SANAYİ SİTESİ 5009 SOKAK (ABDİ YAVUZ BULV) NO 63 ANTALYA





    www.incestepne.com

     Dünya Varmışşş bu LPG neymiş böyle  :)) boşuna çırpınmışım aylarca


    LPG`Lİ VE RUN FLAT (PATLAMAYAN ) LASTİKKULLANAN ARAÇ SAHİPLERİ ARTIK STEPNESİZ YOLA ÇIKMAYA SON!




  • teşekkürler değerlendireceğim
  • Geçen perşembe düğün için sivastan bursaya gittik. 860 km yol yaptık. araç bora 1.6 otomatik tüplü.

    140tl lik gaz ile gideceğimiz adrese vardık. Yalnız hız yapmadık,Neredeyse tüm yolu 100-110km ile gittik.
  • ctesi safefast atiker taktıracam bende umarım sizin değerlere ulaşırız...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenman

    Geçen perşembe düğün için sivastan bursaya gittik. 860 km yol yaptık. araç bora 1.6 otomatik tüplü.

    140tl lik gaz ile gideceğimiz adrese vardık. Yalnız hız yapmadık,Neredeyse tüm yolu 100-110km ile gittik.


    Hesap yaptım:

    140 TL / 840 km = 0,1627 TL / km yakıt gideriniz

    140 TL / 2,26 TL/l = 62 l LPG almışsınız (1,5 depo)

    840 km / 62 l = 1 l LPG ile 13,5 km yol almışsınız

    62 l / 840 km x 100 = 100 km'ye 7,38 l LPG yakmışsınız


    Bir de matematikten anlamadığımı sanıyordum

    Tek kelime ile BRAVO! ve iki sözcük ile TEBRİK EDERİM!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde


    quote:

    Orijinalden alıntı: greenman

    Geçen perşembe düğün için sivastan bursaya gittik. 860 km yol yaptık. araç bora 1.6 otomatik tüplü.

    140tl lik gaz ile gideceğimiz adrese vardık. Yalnız hız yapmadık,Neredeyse tüm yolu 100-110km ile gittik.


    Hesap yaptım:

    140 TL / 840 km = 0,1627 TL / km yakıt gideriniz

    140 TL / 2,26 TL/l = 62 l LPG almışsınız (1,5 depo)

    840 km / 62 l = 1 l LPG ile 13,5 km yol almışsınız

    62 l / 840 km x 100 = 100 km'ye 7,38 l LPG yakmışsınız


    Bir de matematikten anlamadığımı sanıyordum

    Tek kelime ile BRAVO! ve iki sözcük ile TEBRİK EDERİM!


    Sayın Taner bizi değil volkswagen borayı tebrik etmek gerek. :)

    Şunuda belirteyim araçta 2 kişiydik fazla bir yükümüz yoktu.

    Aynı araçla şehir işi 0.26 yakıyor.

    Arkadaşım lpg den çok memnun.




  • 97 model opel corsa kullanıyorum, 40liralık benzin ile ancak 100km gidebiliyorum.. bu konuyu okuduktan sonra ben de LPG olayına girmeye karar verdim ama bir yandan da aracımı satıp modelini yükseltsem mi diye düşünüyordum.. ancak bu yükseltmeyi finanse edecek durumda değilim, sanırım LPG taktırıp aynı araçla devam etmek en mantıklısı
  • VW BORA'daki 100 HP'lik 8V SOHC "Hitler" AKL motor sağolsun! Sağlam motordur, LPG'de harikalar yaratır.

    Almanya'da AUTOGAS (LPG'nin oradaki adı) acaip yaygınlaşmaya başladı! Öyle SINIF farkı da gözetilmiyor, en büyük araca dahi LPG takıyorlar, bazıları ÇİFT TANK bile yaptırıyor. Değeri 6 veya 7 bin € tutan eski aracına bile 1.500 - 2.000 Euro'ya LPG takanlar var.

    Aşağıda ÇİFT TANK resimleri ile LPG takılmış LÜKS SINIF araçlar var.

     Dünya Varmışşş bu LPG neymiş böyle  :)) boşuna çırpınmışım aylarca


     Dünya Varmışşş bu LPG neymiş böyle  :)) boşuna çırpınmışım aylarca


     Dünya Varmışşş bu LPG neymiş böyle  :)) boşuna çırpınmışım aylarca


    http://www.gib-gas-mit-autogas.de/autogas-bilder/Bilder_Nuernberg/index.html

     Dünya Varmışşş bu LPG neymiş böyle  :)) boşuna çırpınmışım aylarca




  • quote:

    Orijinalden alıntı: antique

    97 model opel corsa kullanıyorum, 40liralık benzin ile ancak 100km gidebiliyorum.. bu konuyu okuduktan sonra ben de LPG olayına girmeye karar verdim ama bir yandan da aracımı satıp modelini yükseltsem mi diye düşünüyordum.. ancak bu yükseltmeyi finanse edecek durumda değilim, sanırım LPG taktırıp aynı araçla devam etmek en mantıklısı

    40 TL ile 105 KM yapiyordm benzinde sehir ici simdi 40 TL lik gaz ile 180-185KM yapiyorum.
  • Kötü kötü cıss

    Edit:1,4 Era Team Lpg'li araç kullanıcısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfssfr -- 13 Temmuz 2011; 13:04:51 >
  • 475 kmlik yolda ben 120 tllik benzin yiyorum sanırım 1.4 cliy symbol
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.