O sayılmazki ama...Alman desteği ile bu günlere geldi...Türkiyede kalıp madonnalığa erişmediki,namus davasından herifin biri keserdi onu burda zatenBunu güçlü kuvvetli bir inşaat amelesiyle evlendiricen,tam buna göre.
Bakın ilginç olan bir şey daha var,
Amerikalı bu gün o toplara "artilerry" diyo,ve bunları hareketli paletler üstüne koyuyor,giden yerlerde duruyor ve ateş ediyor ırak kentine,kaç km öteden...
Birde şey var,arapların icad ettiği gözlükleri bu gün milyonlarca insan kullanıyor görme kusuru için,güneş gözlükleri vs...
Amerikalı ise buna gece görüş sistemi yapıp geceleride Iraklıları vuruyo ne güzel değilmi?Yani arapları...Ama ıraklıların bundan haberi yok...
Daha neler var kimbilir...
ilk denizaltıyı osmanlılar yapmıs
quote:
Orjinalden alıntı: CubaLibre
proforserden araklama
ülker e taklit diyosunuz ama hem yerli sermaye hem kaliteli, eti nin mallarında hiç yiyesim gelmiyo
ülker - eti kavkasını anlamıyorum ülker kimin eti kimin inanın bilmiyorum ama ülkeri daha çok seviyorum
cola-turka ya taklit demişsin cola üretmek taklit mi oluyor
quote:
Orjinalden alıntı: CubaLibre
Türk denizaltıcılık tarihi Eylül 1886’da Abdülhamid ve Abdülmecid denizaltılarının donanmaya katılmasıyla başlamıştır.Ancak 3 Aralık 1719’da “Turtle” denizaltısından 57 yıl önce (kullanılan vede tam olarak su altından saldırı yapmaya çalışan ilk deniz altı) Haliç’te bir denizaltı gemisi denenmiş ve başarılı olmuştur.Lale devri içinde ,padişah III. Ahmet’in oğullarının sünnet düğnünde ilginç eğlence ve gösteriler düzenlemişti.Sünnetin 14. gününde Aynalıkavak kasrı önlerinde Timsah şeklinde bir deniz aracı getirilmişti.Tersane mimarbaşı İbrahim efendinin yapıtı olan ve “Timsah” adı verilen araç ,denizde yüzüyor,ağzını açıp kapıyordu.Daha sonra dalış yapan ve1 saate yakın su altında kalan denizaltı satha çıktığında, ağzından birkaç köçek fırlayıp raksetmişlerdir.
Ama ilk denizaltı fikiri ve modeli iskender döneminden kalmadır haberiniz olsun minyatür bile var bununla ilgili
bu arada bir taklit olayıdır gitmiş şunu söyliim bütün büyük sanatçılar kendi kimliklerini yaratmadan önce başkalarını taklit etmişlerdir kimse bir anda pat diye üretemez yeni bişeyi
bide Türkiyenin bir markası varsa oda insanlarıdır ;)
Arif Mardinli adında çok ünlü bir Türk prodüktör var.Ama geçenlerde vefat etmiş(Allah rahmet eğlesin).Adını daha önce duymamıştım.Yasemin Dalkılıç ve ablasıda dünyaca ünlü.Yasemin Dalkılıç dalış rekoruna sahip.Ablasıda yurtdışında ünlü bir piyanist(miş).Güneri Civaoğlu'nun programında gördüm.
Fındık
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme