Şimdi Ara

dünya klasikleri liste

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar internette uzun süre araştırmalarım hüsranla sonuçlandı. Dünya klasiklerinin tam listesini bulamadım elinde olan bir kardeşimiz var ise paylaşabilir mi böylece ben ve diğer arkadaşlarımız da bundan faydalanmış oluruz.

• Arkadaşım araştırdım. 143 kitaplık liste buldum. İnşallah yardımcı olur.

Dünya Edebiyatı - Okunması Gerekenler
  • Teşekkür ederim baya yardımı dokunur ama sanırım bu listede eksik benim ilk gözüme çarpan jack london oldu. Onun dünya klasiklerinde 2'den fazla kitabı yokmuydu.
  • Çok fazla sayıda klasik kitap var hepsini bulman zor fakat daha öne çıkanları ve ya daha çok okunması gerekenleri bulabilirin. En azından 100 kitaplık bir liste Meb'in belirlediği var en azından fikir sahibi olmana yardımcı olur.
  • Peki teşekkür ederim cevabınız için
  • Evet arkadaşlar koskoca forumda bu sorunun yanıtını verebilecek 3-4 kişimi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdasd123x

Evet arkadaşlar koskoca forumda bu sorunun yanıtını verebilecek 3-4 kişimi var?

Çünkü forumda kimse tüm klasikleri bitircem diye kasmıyor hangi kitap denk gelirse onu alıyor.İş Bankası Hasan Ali Yücel Serisine bakabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Can Yayynlarynyn da ?öyle bir listesi var (Klasikleri gayet iyi çevrilmi?) :

http://www.canyayinlari.com/firma_urun.asp?dzid=551

Ben bazylaryny e-kitap olarak okuyorum, TTNET Kitap'ta %50 indirim var bu ara. Yolda belde okumak için idealhttps://www.ttnetkitap.com/kitap/detay/kitap/4059

• Bende böyle bir liste arıyordum. takip
  • arkadaşım bende burda tüm klasikleri bitircem şeklinde bir iddia da bulunmadım. Sadece elimin altında böyle bir liste bulunmasını ve kitap seçerken bu liste içerisinden hafiften başlayarak ilerlemeyi istiyordum.

Sadece ben değil bazı arkadaşlarda bu listeyi arıyor eğer yardım etmeyeceksen boşuna yazma zahmetinede katlanma.
  • hasan ali yücel klasikler dizisini öneririm
  • tam listeyi nerden bulacaksınki boşver
  • bybursa dostum eğer yardımcı olmayacaksan yazmanın anlamı yok üsttede belirttim. Tam listeyi bulamadığım için böyle bir konu açtım tam listeyi arayan bir kaç arkadaş daha var illaki koca forumda elinde liste olan biri vardır.
  • Turgenyev-tolstoy-gorki-stendhal-hugo-goethe bunlar şuan aklıma gelen klasik yazarları ötekileride bulursun zaten herhangi bir kitapevinin klasikler bölümünde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben klasik alacağım zaman alttaki linklerden seçip farklı sitelerden alıyorum.

Modern Klasikler - İş Bankası Kültür Yayınları
    Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi - İş Bankası Kültür Yayınları
  • arkadaşlar böyle bir liste aramamın nedeni malum klasikler ağır kitaplardır klasiklere başlamak isteyen bir çok arkadaş bu yüzden vazgeçiyor.
    eğer tam düzgün bir liste bulabilirsek arkadaşlar buradaki yazar isimlerinden hangi edebiyata ait olduklarını bulabilir ve bu sayede gidipte rus edebiyatından başlayıp sıkılmazlar.

Mesela ben jack london ile başladım vahşetin çağrısı ve beyaz dişi okudum. bazı dünya klasikleri diye geçen listelerde jack london'ın başka bir kaç kitabı var bazılarında yok eğer varsa bende okumadan başka yazarlara geçmek istemiyorum.

bu yüzden elinde gerçekten dünya klasikleri listesi olan varsa paylaşabilirse çok yardımcı olur.
  • Aslında tam liste benim de işime yarayabilir.Takip
  • Demek ki koca forumda böyle bir listeye sahip biri yokmuş.
  • up
  • Aşağıdaki linkte İş Bankası'nın çevirdiği klasikler bulunmakta:

https://eksisozluk.com/entry/45521020
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.