Şimdi Ara

Dünya klasikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar. Klasikleri bitirmeye karar verdim de tüm klasikleri nedir? Bi bilginiz var mı? Şimdi "Hasan Ali Yücel Klasik Dizisi" derseniz fazla yanlış olmaz ama onda da Victor Hugo falan yok. Kısaca şunu demek istiyorum: bu klasikler neye göre belirleniyor? Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gran_visiR -- 27 Ağustos 2011; 12:57:15 >

• İş bankası yayınlarının Victor Hugoyu yayımlamaması klasik saymadığını değil yayım haklarını almadığını gösterir. Genel olarak klasik ne dersen insanların her devirde okuyup kendinde bir şeyler bulabileceği kitaplardır. Mesela günümüzde çıkan adam fawer dan brown gibi yazarların kitapları 10-15 yıl sonra okunmaz çünkü kitabın sonunu öğrenince gerisinin bir önemi kalmıyor kitaptaki her olay sonunu öğrenmeye yönlendiriyor bizleri ve merak ettiğimiz için okuyoruz herhangi bir duygu için değil. Ancak klasiklerde anlatılanlar yüzyıllar sonra zaman mekan araç değişse dahi insanın yine kendinden bir şey bulabileceği asla değişmeyecek duyguları aktarıyor bizlere.

Bu yazarlar kim dersen edebiyat akımlarını araştır (romantizm - realizm - klasizm - natüralizm vb) karşına çıkanlar başlıca "klasik" yazarlar

• Güncel hiçbir kitabı okumadım

Yok olasılıksız, yok aşk , yok bilmem ne

Fakat hemen hemen bütün klasikleri okumaya çalışıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.