Şimdi Ara

Dünya hayatını sevememek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
1.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aynı soruları soruyoruz dostum
    Lise yıllarım bunlarla geçti .Ve gerçekten çevremdekilere bakınca inanasım gelmiyordu. Ailem arkadaşlarım hepsi körü körüne inanmışlar. Soru sormak bile günah onlarca. Cevap istedigin zaman adam birşeyler anlatmaya başlıyor güya sana cevap verecek ama mantıklı şeyler söylemiyor çünkü o da bilmiyor. Yaratıcıya İnanmayan birisine melekler hakkında bir hadise anlatan bir dayı vardı. Karşısındaki adama baktım kırmamak için dinliyor gibi yapıyor.Ama anlatan adamın uslubu o kadar yapmacık ki dayı sus artık diyesim geldi. el hasıl dostum mürekkep yalamış çok cahil insanımız var. Halkı dinden sogutan dini başkalaştırmaya çalışanlar da bunlar.

    Bir kitapta okumuştum. Eski İranda padişahlar azametlerini göstermek için büyük bahçeler yaptırırlarmış. Bu bahçelere girenler çeşit çeşit güzelliklerin arasında çirkin şekilsiz taşlar çarık yapılar da görünce neden o çirkin şeylerin orda bulundugnu anlamazlar. Sorduklarında ögrenirlerki o güzelliklerin arasına çirkinliklerin serpiştirilmesi güzelligin tekdüze olmasını engellemek içinmiş.

    yani nasıl ki sıcagın içine zıttı olan soguk müdahale etmezse sıcaklık sabit kalır. dereceler oluşmaz.

    öylede güzelligin içine zıttı olan çirkinler serpiştirilince güzelligin mertebeleri ortaya çıkıyor. tekdüzelikten kurtuluyor. Yürümek ,görmek ,duymak çok güzel şeyler .Ama ben bir zaman sonra bunların ne kadar güzel olduklarını unutuyorum. Bir bakıyorum hastalık gelmiş. Beni 3 gün hayattan bezdiriyor ama iyileşince içimde yaşama enerjisinin tekrar doldugunu hissedebiliyorum.

    Evrende o bahçe gibi dostum. İçinde çirkin ve kusurlu görünen şeyler var.Fakat yaratıcı bu çirkinlikleri güzellikler iyice ortaya çıksın diye yaratmış. Güzelliklerin açıga çıkması için gerekli olduklarından o kusurular da güzelligin , mükemmel bir dizaynın bir parçası oluyorlar.

    Bahsettigin soruya karşı okudugum en tatmin edici cevaplardan bir tanesi buydu. Bilmem ne kadar aktarabildim. Biraz uzun oldu kusura bakma




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.