Şimdi Ara

Dünya Hayatını Çok Sevip, Cennette Vaat Edilenle Dalga Geçmek! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hep bu fasıklar yüzünden .
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

Hep bu fasıklar yüzünden .

onlar yine iman ettikleri için cennete gidecekler Allahın izniyle, umarız tevbe ederler diyelim..insanız sonuçta hataya düşebiliriz değil mi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü inanmıyorlar. Bu dünyanın 10 katı kadar yer verme ve seks muhabbetleri avuntudan, kendini kandırmacadan başka hiçbir şey değil. Dalga geçmelerinin asıl sebebini söyleyecek olursak olaya 'realist' bakış açısı ile bakmak olabilir. Olaya şöyle bak; çocuklara okunan herhangi popüler bir masalın gerçek olduğunu iddia eden bir kesim insan olduğunu düşün. Senin karşına geçip ciddi ciddi 3 kafalı ejdarhaların gerçek olduğunu anlatır ve sen dalga geçmez misin? İnanmayanların pencerisinden bakmayı dene. Evet, ilk mesajında söylediklerin güzel şeyler ama burada söz konusu olan şey ''cennet'' bunu unutmamak gerek. Yani bir inanç söz konusu. Sen bu inancın inanç olduğunu unutup ölünce şöyle olacak, böyle olacak dersen karşıt görüşlü birisinin içten içten alay etmesini anormal bulmuyorum açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Çünkü tam bir fakir düşüncesi. 70 yıl sevişme ödül olarak Sonsuza kadar seviş. Dünyada suratına bakmayacak, gördüğünde boşalmana yetecek hatunlar orda senin sex kölen olacak. Böyle sıkış bir zuğurt tesellisi doğru olma olasılığıni geçtim dalga geçilecek kadar acınası ve komik.

Zengin Brad Pittimizde gelmiş, bu gün kaç manita düşürdün bakalım ?

Dinimiz sevişmeyi yasaklamışta haberimiz mi yok nedir ? Kıy nikahı geberinceye kadar seviş, tutanmı oldu ?

Atayizim diyince tüm underground sex partilerine katılma hakkım oluyo ondan kız düşürmek gibi işlerle uğraşmıyorum.

• ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:2:48 >
  • dumprep D kullanıcısına yanıt
    Cennette buradan farklı şeyler olmayacak mı ?

Farkı olanları yazıyorum aklıma geldiğince ve bulabildiğimce;

- Cennette sıkıntı yok.
    - Yaralanma veya bir aksilik yok.
    - Orada pislik yok. (Bunun için tuvalet ihtiyacının olmaması çok normal, size ilginç gelmesin)
    - Kıskançlık yok. (Nasıl olsun ki ? En ufak bir müslümanın bile 10 dünya kadar yeri olacak ne isterse olacak. Tabii kötülük ve kötü şeyler değil.)
    - Parayla değil. Her şey anında önünde olacak. Yani her şeye burada sahibim diyorsun ama 10 lira bir indirim için ne yapıldığını görüyoruz.
    - Ayrıca çok önemli olan bir şey var. Deniliyor ki Dünya'da hani zevk aldığın müthiş böyle aktiviteler vardır. Cennette bu Dünya'da şahit olmadığın şeyler olacak. Burası çok önemli bence. Sonuçta bir farkı olması lazım Cennetin.

Burada da her şeye sahibiz lafına takıldım. Nasıl her şeye sahipsin ? Cennet Dünya ile tarif edilemez. Oradaki bir ağacın gölgesi bile binlerce yıl mesafesinde. Tv'de müthiş manzaralar bazen gösteriyorlar. Daha biz oralara bile gidemiyoruz. Ben sana burada en az 10 dünya kadar yer diyorum ve bunun içindeki aktiviteler ve doğayı Dünya'da gördüklerinle kıyaslayamazsın.

Gerçekten sahip misin bunlara ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Guest-C302EA147 G kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:2:44 >
  • dumprep D kullanıcısına yanıt
    Cennette olacak olan iliski yine bu dunyada oldugu gibi. Gayrimesru bir iliski degilki. Belli zaten niye anlamadigin. Ofken dusuncenin onune gecmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:2:42 >
  • cennetin varligi yoklugu belli degil.

Ama buralarda cennet cennet deyip bilmem kac huri ugruna insanlari cehennemi yasatiyorsan, kadinlarla birlikte olanlari engellemek icin herseyi yapiyorsan elbet dalga gecerler. eger cennet diyorsan, basklarinla ugrasmadan cennetin icin cabala.
  • hsnksy92 kullanıcısına yanıt
    zaten goremezsin. o dine guncelleme geldi ve hristiyanlik veya islama donustu. simdi bu dinlerin tanrisindan korkuluyor.

Dünya Hayatını Çok Sevip, Cennette Vaat Edilenle Dalga Geçmek!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 26 Nisan 2016; 14:41:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

Ya tamam da ben ilgilenmiyorum. Israrla hurilerin reklamı niye yapılıyor? İnsanları ileride sevişeceği için şimdi sevişmemelerini söylemek benim takıldığım. Huri meselesi için değil bu dediğim sadece, tüm cennet vaatleri için.

Öfkeli değilim, bana ne ki? Ayrıca müslümanken de çok saçma bulurdum bu cennet vaatlerini. Ama "cennetten öte Allah ın rızasını kazanmak" diyen insanları "tek gayemiz cennet" diyen hayattan izole nurculara tercih etmişimdir söyleyeyim.

Zaten ben bu konuyu dalga gecenler icin acmistim. Ilk mesajlarda da gormussundur alin bu kadina tapin yorumunu. Zaten biz muslumanlarin ilk onceligi Allah in rizasi olmalidir. Bende elimden geldigince bu yoldan gitmeye calisiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:2:40 >
  • kadın diye ölüp tutuşan tiplerin cennette verilecek kadınlar nedeniyle dalga geçmesini anlayabilen ,bunu da anlar :)
    işlerine gelmiyor çünkü
    sabah akşam ibadet edeceksin ,yasaklarına uyacaksın vs.vs.
    bunun yerine Tanrı yok dersin ve canının istediğini yaparsın ,oh ne ala
    bir işe girmek için imtihana girerken hiç sormaz ,niye imtihan var diye
    ama dünyanın imtihan yeri olduğunu saçma bulur ,gel de anla ?
    kutsal kitapta yığınla konudan bahsederken ,dönüp dolaşıp konuyu kadınlara getirmeleri
    neden sence ?
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    felsefe bölümünün hakkını veriyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Cennette buradan farklı şeyler olmayacak mı ?

Farkı olanları yazıyorum aklıma geldiğince ve bulabildiğimce;

- Cennette sıkıntı yok.
    - Yaralanma veya bir aksilik yok.
    - Orada pislik yok. (Bunun için tuvalet ihtiyacının olmaması çok normal, size ilginç gelmesin)
    - Kıskançlık yok. (Nasıl olsun ki ? En ufak bir müslümanın bile 10 dünya kadar yeri olacak ne isterse olacak. Tabii kötülük ve kötü şeyler değil.)
    - Parayla değil. Her şey anında önünde olacak. Yani her şeye burada sahibim diyorsun ama 10 lira bir indirim için ne yapıldığını görüyoruz.
    - Ayrıca çok önemli olan bir şey var. Deniliyor ki Dünya'da hani zevk aldığın müthiş böyle aktiviteler vardır. Cennette bu Dünya'da şahit olmadığın şeyler olacak. Burası çok önemli bence. Sonuçta bir farkı olması lazım Cennetin.

Burada da her şeye sahibiz lafına takıldım. Nasıl her şeye sahipsin ? Cennet Dünya ile tarif edilemez. Oradaki bir ağacın gölgesi bile binlerce yıl mesafesinde. Tv'de müthiş manzaralar bazen gösteriyorlar. Daha biz oralara bile gidemiyoruz. Ben sana burada en az 10 dünya kadar yer diyorum ve bunun içindeki aktiviteler ve doğayı Dünya'da gördüklerinle kıyaslayamazsın.

Gerçekten sahip misin bunlara ?

Hocam böyle bir şeyi nasıl istiyorsunuz anlamıyorum?Ve böyle bir şeyi nasıl tanımlıyorsun?

Bak sanal bir senaryo kuralım.

Dünyada ölümsüz olduğunu düşün ama doğuştan.Her istediğinin her an önüne geldiğini düşün,parasız pulsuz kaza yok bela yok aksilik yok sorun yok.Tamam kaza bela dünyada keyif veren sorunlar değilde hayatı asıl anlamlı kılan aksiliklerin,sorunların,sıkıntıların arasında o sorunları çözüp rahat bir hayat yaşamak.

Dert,tasa,görev,sorumluluk olmayan bir yer nasıl hayal ediyorsunuz?Ya siz cenneti yanlış biliyorsunuz çünkü ayetler,yaratıcının emirleri ciddi şekilde güzel yazılmış yada bu konuştuklarımızda masal ne yazık ki.

Zengin çocukları zaten bu dediğimiz hayatı yaşıyor.Dert tasa yok, sorumluluk yok,problem yok,her istediğini anında al.Sonra sonuç ne 3-5 ay sonra intihar.Hedefiniz cennete girmek orada hedefiniz ne olacak ?

Hadi güzel bir şey daha düşünelim.İslamiyette evlilik öncesi ilişki yasak ama çok eşlilik serbest.Şimdi bu çok eşlilik sadece erkeğe mi özel olacak orada yoksa kadınlarda bu imkana sahip olacak mı?Erkekler cariye hayalleri kuruyor.Bunu anlamıyorum zaten.Öbür tarafta evlenmeden ilişki serbest olacaksa niye dünyada yasak.E Orada da yasak olacaksa nerede bunun keyfi.Hadi serbest oldu sevdiğin kız 3-5 erkekle bir şey yapıyor olarak görsen delirirsin.E kadınlara yasak olsun.Bu sefer eşitsizliğe gel.

Yani nereden baksan elinde kalıyor.

Dünyada binlerce din var.Her inanışa göre herkesin kendini dini doğru ve gerçek diğerleri yanacak.Arkadaş bu nasıl bir ideoloji gelişimidir ki insanlarla beraber dinlerde sürekli olarak günümüz şartlarına göre güncellenmiş.Yavaş yavaş şekillenmiş.

İslamiyetin biyoloji türünde verdiği bilgiler ve hadisler gerçekten etkileyici fakat bu dünyadaki din bolluğu,müslümanların cennetten beklentisi,koşullu iyilik gibi şeyler dinlerin içini boşaltıyor.

Ödüllendirilmek için iyilik yapmak , para kazanmak için sevmediğin bir işte çalışmak gibi bir şey.Bir de işin diğer dinler mevzususu var.Çok iyi biri müslüman değil diye niye yanıyor.Adam belki bir kere bile küfür söylemedi.Kimseye bir fiske bile vurmadı,etmedi başkanını hakkını gasp etmedi.Sırf elhamdüllah ben müslümanım demediği için neden yanıyor ki?

Yaratıcıya nasıl böyle bir anlam yükleniyor.Böyle bir düzeni yaratan varlık olduğuna inanılıp nasıl böyle bir anlam yükleniyor.Beyni var eden bir varlık psikolojik karşılık peşinden mi koşacak.Bu kudrette bir varlık senin kendi iradenle hiçbir baskı ve yönlendirme altında kalmadan insanlara kötülük veya iyilik edip etmediğine mi bakacak yoksa bak yapmazsan yanarsın diyerek mi denetler.

Düşünün ki bir arkadaşınız sizin yanınızdaki bir arkadaşınızı düzenlediği etkinliğe,partiye çağırıyor size teklif etmiyor gel demiyor yani.Siz şimdi bu durumdan sonra ayıp etttin eyvallah biz insan değil miyiz deseniz ve o da tamam sende gel hadi tamam dese gider misiniz?Bu da aynı durum. Önemli olan korkuların baskıların altında ne yaptığın değil karşılıksız olarak ne yaptığındır.

@dumprep

Bir de dediğiniz durumlar var.Bmw insan yapımı orada tak diye Bmw'mi istiyorsun?Bu dünyada sahip olabilirsin çalış al havadan bekleme sahip ol.

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Tek tek sorarsan daha iyi olur. Şimdi ben bunların hepsine cevap vermeye kalkarsam karışırtırırm. Çok uzun sürer. Kafana takılan soruların mantıklı açıklaması var. İstersen tek bir soru halinde gidelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Tek tek sorarsan daha iyi olur. Şimdi ben bunların hepsine cevap vermeye kalkarsam karışırtırırm. Çok uzun sürer. Kafana takılan soruların mantıklı açıklaması var. İstersen tek bir soru halinde gidelim.

Hocam istediğini cevapla. Dinin huzurunu kabul ediyorum ben mesela.Dediğim gibi İslamiyet'in insanlar hakkında verdiği bilgilerde etkileyici.Bir nevi bizim yaşam klavuzumuz gibi.Böyle böyle çalışırsın,böyle daha verimli olursun şeklinde detaylı doğru ve kesin bilgiler var ama bunun yanında yukarıda yazdığım gibi bir takım meseleler var.
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinden bir tanesini cevaplayayım. Diğer istediklerinden soracağın varsa tek bir soru halinde sorarsan daha düzgün olur.

Burada erkeklerin bazı üstünlükleri olduğu gibi kadınlarada bazı üstünlükler verilmiştir. Mesela kadınlar cennette öyle güzel olacak ki hurilerden bile çok daha güzel olacaklar. Allah böyle takdir etmiş. Erkeğe onu üstün kılmış kadına da bunu üstün kılmış.

• İnandırıcı gelmiyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.