Şimdi Ara

Dünya - Güneş - Milkyway merkezi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • " Her Aralık ayının sonlarına doğru güneşimiz, dünya'dan bakınca galaksinin merkeziyle neredeyse aynı hizada görünür. " bu bir kaynaktan alıntıdır. aslı var mı acaba? bu gözlemin yapılabilmesi samanyolu içerisinde yer alan güneş sisteminden nasıl yapılabiliyor acaba? keza kayıp bir alandan yani galaksiye göre yok olan bir yerden devasa bir büyüklüğü olan samanyolunun merkezini görebiliyor olmak. önemli bir husus olabilir mi bu? keza güneş de hareketli ve vega yıldızı boyunca ilerliyor diye biliyorum. bu durumda herşey hareketli iken bu hizalanma sürekli aralık ayına mı denk gelecek diye bir konu açalım.. bugün uzaydan devam ediyoruz hayırlısıyla

    y



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 18 Ocak 2012; 19:52:18 >









  •  Dünya - Güneş - Milkyway merkezi


     Dünya - Güneş - Milkyway merkezi


     Dünya - Güneş - Milkyway merkezi


     Dünya - Güneş - Milkyway merkezi


     Dünya - Güneş - Milkyway merkezi




  • burada söylenmek istenen sanırım kış ayında ya da aralık sonunda güneşin, dünya ile galaksi merkezinin arasına denk geldiği.
    galaksinin merkezine günümüz koşullarında bakılabiliyor. bir belgeselde buradaki yıldızların görünmeyen birşeyin etrafında ışık hızına yakın hızlarda döndüğü görülmüştü. bu sebeple galaksi merkezinde milyonlarca güneş kütlesine sahip bir dev karadeliğin bulunduğuna kanaat getirdiler.
  • güneşimiz galaksi etrafında 225 milyon yılda bir tur atıyor yani bu hizlanma uzunca bir süre için doğru ama birkaç milyan yıl sonra biraz kaymış olacak belki iki hafta kadar

    http://people.sabanciuniv.edu/ekalemci/publications/galaksiler.pdf
    açıklayıcı bilgiler
  • tuvnera da çok anlamlı bir mesaj atmış. kendisine katılıyorum, resimler çok manidar. biraz saçma gelebilir ama bu noktada şöyle bir soru sormak geldi içimden. dünyanın güneş etrafındaki eliptik yörüngesi güneş merkezine göre dönüş yapmıyor diyoruz bu yukarıdaki açıklamadan hareketle? yani en azından böyle bir anlam çıkarıyorum lakin çok küçük bir alanda ne taraftan bakarsak bakalım yine bu hizalama ortaya çıkar bu durumda bahsedilen açıklamayı, hep aralık ayında gerçekleşecek olan bir kural olarak mı algılamak gerekiyor acaba? yani özetle dünyanın güneş etrafındaki eliptik yörüngesi, "güneş merkezli olarak", çevredeki diğer gezegenlerin de güneş etrafındaki yörüngeleriyle birlikte yani topyekün bir dönüş içerisinde olamaz mı? sonuçta herşey dönüyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 19 Ocak 2012; 0:11:53 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.