Şimdi Ara

Dünya gerçekten yuvarlak mı? ve Dönüyor mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
1
Favori
5.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam teleskopla nasıl görcek teleskopla selfie mi yapcak
  • Yil olmus 2016 tartisilan seye bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coutinho

quote:

Orijinalden alıntı: GEYIK-

hocam teleskopla nasıl görcek teleskopla selfie mi yapcak

Teleskopla diğer gezegenler gözlemlenemez mi? Gözlemlediğin gezegenlerden, dünyadan ne farkı var? Dünya yuvarlaktır diyen adam, onu demeden önce uzaya mı çıktı?

Gözlemlenir
    Gözlemlediğimiz gezegenlerin dünyadan boyca , cisimce farklıdır .
    Peki sen bu soruları sormadan önce diğer gezegenlere gittin mi ?

• Yav duzdur diyenler sunu aciklasin bende diyecegim dunya duz.

Ayni yolu surekli gittigimizde dumya duzse ne oluyor ? Asagi mi dusuyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aaron Paul kullanıcısına yanıt
    burj khalifanın tepesinde güneşin doğuşunu izleyip aşağı inersen güneşin doğmamış olduğunu görürsün aynı şekilde aşağıda batışını izleyip yukarı çıktığında daha batmamış olduğunu görürsün eğim dışında nasıl açıklanabilir ?
  • Açık denizde uzaklaşan bir gemiyi takip etsen geminin sadece küçülmediğini aynı zamanda denizin içine batıyormuş gibi gözüktüğünü kendin de gözlemleyebilirsin. Başka bir şey aramaya gerek yok.

Dünya gerçekten yuvarlak mı? ve Dönüyor mu?
  • Rovaniemi kullanıcısına yanıt
    Ne güzel bir parçaymış.
  • Dünya Geoit ve dönüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fernando melo

burj khalifanın tepesinde güneşin doğuşunu izleyip aşağı inersen güneşin doğmamış olduğunu görürsün aynı şekilde aşağıda batışını izleyip yukarı çıktığında daha batmamış olduğunu görürsün eğim dışında nasıl açıklanabilir ?

Teşekkürler, işte böyle cevap arıyordum.
  • Hatta dünya tepsi şeklinde
  • Hocam, ben sizin 'eski insanlar gelişmişmiydi' konusuna arada up yapıyordum. o konuya pek çok kez yazdım. oradan hatırlarsınız belki?. Ben mantıklı cevaplar arıyordum. veya ilginç bir şeylere inanan var mı vs. kimler farklı fikirler sunuyor vs. Yani. ben dünya yuvarlak değildir. dönmüyordur vs demiyorum... İlginç cevapları merak ettiğimden konu açtım. Sende üstte bir arkadaşı alıntılayıp . ''seviyeye bak '' felan demişsin. ondan açıklama gereği duydum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketto plazma

daire şekli her maddenin dönüşmek istediği şekildir. Bkz. atomlar gezegenler vs. çünkü en az enerji kullanarak bulunabilecekleri en kolay konumdur. o yüzden dörtgen bi şekilde dünya saha mantıksız olurdu.

Peki döndüğünü açıklayan bir bilginiz var mı? Yani ne yönünde dönüyor ve. çok süratli ise. misal 2 uçak düşünün. ikiside aynı noktadan gidiyor. birisi kanada ya. diğeri ise japonyaya gidiyor. uçakların bulunduğu yer aynı, ve bu noktadan japonyada 1000 km kanada da 1000 km. peki böyle durumda ikiside nasıl aynı yere 1 saat de varıyor. dünyanın dönüşü neden etkilemiyor...
  • Aaron Paul kullanıcısına yanıt
    Döndüğünü anlamak için foucault sarkacı'nı araştırın.
    Peki neden uçaklar etkilenmiyor ? Şu yüzden ;mesela kocaman bir gemide olduğunuzu düşünü gemi belli bir hızla hareket ediyor, merkezden 2 kişi aynı hızda geminin arkasına ve önüne yürüse aynı anda uç noktalara varırlar -çok küçük bir fark olur aynı fark uçaklarda da var ve çok daha küçük (insanla geminin ornına kıyasla dünya ve uçağın oranı çok daha fazla olduğu için)-

Edit: yürümekle uçmak aynı şey mi dersen deney maket helikopterlerle de yapılabilir fakat dışarıyla hava bağlantısı kesilmiş büyük bir alan gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernando melo -- 10 Haziran 2016; 2:32:57 >
  • Hay allahım :( yıl 2016 yapmayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dünya gerçekte dönek ve yuvarlanıyor.
  •  Dünya gerçekten yuvarlak mı? ve Dönüyor mu?

Uzaydan çekildiği iddia edilen bütün video ve resimler bilgisayar işi.
  • illüzyon olamaz mı gördükleriniz? Ben geoitdir diyorum fakat %100 emin asla olamayız tıpkı uzaklardaki yıldızların milyonlarca yıl önceki görüntülerini gördüğümüz gibi dünya da belki başka bir şekildedir ama sonucta her gezegen evreni büküyor vs optik illüzyondan öte bir şey de olabilir bizim için.
  • Ya yıl 2016 oldu bee . Şakaysa hiç komik değil ciddiyse çok komik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aaron Paul

quote:

Orijinalden alıntı: ketto plazma

daire şekli her maddenin dönüşmek istediği şekildir. Bkz. atomlar gezegenler vs. çünkü en az enerji kullanarak bulunabilecekleri en kolay konumdur. o yüzden dörtgen bi şekilde dünya saha mantıksız olurdu.

Peki döndüğünü açıklayan bir bilginiz var mı? Yani ne yönünde dönüyor ve. çok süratli ise. misal 2 uçak düşünün. ikiside aynı noktadan gidiyor. birisi kanada ya. diğeri ise japonyaya gidiyor. uçakların bulunduğu yer aynı, ve bu noktadan japonyada 1000 km kanada da 1000 km. peki böyle durumda ikiside nasıl aynı yere 1 saat de varıyor. dünyanın dönüşü neden etkilemiyor...

Gravity diyor ecnebiler. Yerçekimi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.