Şimdi Ara

Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum (260. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13.311
Cevap
47
Favori
375.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Defalarca çürütülmüş olanlarla ciddi konuşmamayı tercih ediyorum. Yanlışlarını en basit şekilde göstermeme rağmen, en basit şeyleri bile ya anlamıyorlar, ya da gerçeği çarpıtma konusunda birer paralı askerler.

Siz de eğer onların bir yan hesabı değilseniz (zaman bunu gösterir) sizinle ciddi konuşuruz.

Gök haritasının değişmemesi uzaklıkla alakalı. Nasıl ki bir otobüste seyahat ederken bir direğin yanında hızla geçersiniz, ama kilometrelerce uzaktaki bir ağaca veya dağa baktığınızda onu sabit görürsünüz, burda da aynı durum söz konusu. Uzaklık arttıkça bu hareketi fark etmek zotlaşıyor.

Sizden 2 şeyi düşünmenizi rica ediyorum. Düz dünya diyor ki; güneş gece batar çünkü perspektifden dolayı güneş uzaklaşarak yok olur. Evet, perspektifte cisimler uzaklaştıkça küçülür, mesafeler de küçülür, ama alçalmaz. Biz güneşin küçülerek yok olduğunu görmüyoruz. Tam tepemizde bir nokta hayal edersek, güneş ile tepe noktası mesafesini perspektif etkisiyle azalmış gibi görmüyoruz. Ama ne hikmetse perspektif etkiyle güneş ile ufuk arasındaki mesafeyi alçalıyor görüyoruz, hem de güneş küçülmeden. İlginç.

Bir diğer konu yıldızlar. Ne hikmetse, düz dünyaya göre havada asılı duran yıldızlar güneye gittikçe görünmemeye başlıyor ve güneyde farklı yıldızlar görüyoruz.neden acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu küre modelde millete kutup die kakalanan coğrafi bölgeler hakkında biraz konuşalım gutup demişken .

bakıyorsun google eartha 90 derece nokta sözde kutup bölgesi bildigin deniz var kutupluk bir mekan yok ortalıkta görünenlere göre .. manyetik kuzey die bişeyler uyduruyorlar coğrafi kuzeyden sapma gösteriyormuş

ortalığa tabiri caizse atıyorlar sonrada sıvamaya calışıyorlar

Because opposite poles attract, the Earth's South Magnetic Pole is physically actually a magnetic north pole

en.wikipedia.org
    South Magnetic Pole - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/South_Magnetic_Pole

wtf !!! aslında manyetik güney kutbu -----> fiziksel manyetik kuzey kutbuymuş

kutup var mı yok mu belli degil .. denizci adam munmarks limanına gitmiş pusulalar hem cyro hem manyetik pusula 60 dan sonra calışmıyor diyor

60-90 arasında ne var bilinmiyor kutuplar bir soru işareti ? kocaman bir grönland var ada gercekte var mı yok mu bu bile belli degil .. aynı enlemde bulunan diger topraklarında buz kar olması gerekir mantıken

rusyanın kuzey bölgeleri bile soru işareti rusya nın sözde devasa toprakları var haritalarda yarısı uyduruk toprak parcaları ..

• quote:

Orijinalden alıntı: futurist16

Normal geometrik şekillerle izah etmeye kalkarsak haklısın. Dediğin gibi sağ ve solda eliptik görünmesi lazım.
    Ama bu Revivo72'nin şeklini çürütemiyor. Sanki onu okumamış gibi yazmışsın.

Yıldızların sabitliği konusunda da bir görüşün olmalı diye düşünüyorum.

Bu arada sadece alaycı yazabildiğini sanıyordum; bu şekilde görmek bence daha iyi.

eger zor sorular sorarsan cevaplayamazsa -------> sana yan hesap fake hesap die çamur atacak ... etkintroll cevab veremediğinde alay etmeye calışan cabalayan bir üye ... bende kendisini çok sewerim iyi anlaşırız

• etkinus kullanıcısına yanıt
    Ben kimsenin yan hesabı değilim. Az yazıyor olsam da forumda yıllardır varım ve her kimi düşünüyorsan bakabilirsin mesajlardan yazım şeklinden anlaşılabilir.
    Bu sanal Dünya'da kimseden saygı beklenmeyeceğinin farkındayım ama saygısız sürekli alaycı mesajlar görürsem yapılacak şey kişiyi engellemek olacaktır.
    Gök haritası ile ilgili benim yazdığıma cevabın orada verdiğim bilgilerden ötürü yüzeysel kalmış. Zaten senin cevabını ben düşünüp yakın yıldızlarda bile açı değişimi yok diyorum. 11 ışık yılını da bilimin açıkladığı; "güneş sistemi saatte 800 bin km hızla hareket ediyor"a göre hesapladım; 15 bin yılda yaklaşık 11 Işık yılı eder. Ayrıca bir, iki, üç, beş yıldızla farklı açı oluşturmamasını anlıyorum da tamamı ile hiç açı değişmiyor. 15 Bin yıldır. Bu fotolar sadece Göbekli tepeye özgü değil. Yıldız bilgileri onbinlerce yıldır aynı.

• futurist16 F kullanıcısına yanıt
    Hız bilgisi biraz eksik ola da, evet büyük bir hızla hareket eriyoruz, ve her şey mesafelerden dolayı hâlâ durağanmış gibi.

Burda atlamamanız gereken bir karşı şüphecilik de var, bu küresel dünya yalanını uyduranlar güneşimiz sabit ve evren durağan da diyebilirdi.

KBT Bilim Sitesi
    Güneş Sistemi'nin Hızı Nedir? - KBT Bilim Sitesi
    http://www.kuark.org/2015/04/gunes-sisteminin

• Dünyanın düz olabileceğine ihtimal veren bir kişi daha eklenince hemen "yan hesap" iddiası, güzelmiş.

futurist16 yan hesap olamaz, cunku orjinal şeyler yazıyor. klavyesi olan herkes birşeyler yazıyor fakat ancak düşünüp gözlem yapan orjinal şey yazabilir.

O yan hesap iddiasında bulunan kişiyi ben birkaç hafta evvel blokladım, bloklama gerekçemse salt eğlence amaçlı mesajarı abartarak zaman israfına yol açmak. bloklayana kadar defalarca sinyal verdim, bazen şaka ve eğlence güzeldir ancak her bir mesajda günde 30 mesaj şaka ve eğlence olmaz dedim, baktım bana mısın demiyor, blokladım gitti. bloklamama rağmen benim mesajları ya yan hesap ya başka şekilde bulup alıntılıyor. Tabi ki alıntıladığı o mesajlarını blokladığım için göremiyorum.

İşbu mesajımı, gerçeği bulmaya gönüllü ve zamanı değerli kişiler için yazdım :=)

Kutuptaki düzleşme saçmalığından da eğlencelik materyal çıkarmış nitekim; alıntılanan mesajda göz ucuyla gördüm. Deniz, kutuplarda eğim değiştiremez. Net ve açık. Tartışılacak, geyik yapılacak yönü dahi yok. Küre dünyada denizler tam bir küre şeklinde dünyayı kaplayabilir ve küresel eğim olabilir. Bakın buna ben de evet diyorum, fakat kutuplara doğru o küre eğiminin birden farklı eğim alıp düzleşmesi tam bir illüzyon.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sitede Güneşin hızı saniyede 200 km diyor yani saatte 720.000 km eder.
    Ben iki ya da üç sitede 800.000 km hızla gidiyor yazdığını okumuştum.
    Neyse sonuçta burada yazılana göre 11 değil 10 ışık yılı yapar.

Hız konusunda ise eksik yoktu; bu topic'e attığım ilk mesajda
    Dünyanın hızı yıldızların konumunun değişmezliğini yazmıştım;

Kendi etrafında 40000/24~=1666 km/saat
    Güneşin etrafında 108.000 km/saat
    Güneşle birlikte Samanyolu'nda 800.000 km
    Galaksi ile birlikte yaklaşık ışık hızıyla gidiyorsak diyerek.

Eğer bir sistemi tersine çevirmek istiyorsan olabildiğince kompleks birşey üretmen gerekiyor.
    Öyle kompleks olmalı ki kolay kolay kimse anlamasın anlar gibi görünsün.
    Tıp bilimi gibi... Latince öğrenmek tıp öğretiminin yarısı... Neden acaba?
    Adam köylüye bile Latince/İngilizce konuşuyor abi kültüre bak. Bu adam elma ye tarçın vb ye der mi? Apranax yazar Agumentin yazar.
    Accured Immun Deficency Syndrome Pozitif çıktı der. Hasta zaten ölmez X olur.
    sizde "Huzursuz Bacak Sendromu var" der. İlaca göre hastalık bulunur. Sistem ne kadar kompleks gösterilirse karşıdakini aşağılık kompleksine sokarsan sistemi işletirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futurist16 -- 24 Nisan 2017; 17:48:35 >

• futurist16 F kullanıcısına yanıt
    Bu sizin düşünceniz.

• Burada İngilizce dediğin PDF dosyayı daha sonra verdin galiba. Türkçe doküman aynısı mı linki var mı onunda?
  • 5 yaşındaki kuzenim bu konudaki bazı insanlardan daha zeki
    guneş sistemimiz guneşimiz ışık yılları

küllühüm masal ... kim uydurmuşsa bravo diyorum .. güneşin samanyolunu turlaması 240 milyon yılı bulabilirmiş

sen şindi bu masallara inanıyon mu ?

milattan önce piramidleri dizayn eden mimar mühendis astronomlar senden daha çok biliyordu güneş ay ve yıldızlar hakkında ..

ulen birazda küre modele karsı şüpheci olsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrystalCacik

5 yaşındaki kuzenim bu konudaki bazı insanlardan daha zeki

kuzenin sana çekmemiş demekki
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadence1

quote:

Orijinalden alıntı: CrystalCacik

5 yaşındaki kuzenim bu konudaki bazı insanlardan daha zeki

kuzenin sana çekmemiş demekki

size benzemediği sürece,bana benzememesinde bir sıkıntı yok.
  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    "Şimdi sen buna inanıyon mu?"

"Nasıl olur aklın almıyor"

Senden bunlar haricinde elle tutulur birşey duysak inanmam belki. Benim kendi gözümle yaptığım gözlem, kendi elimle yaptığım deney seni çürütüyorken seni niye ciddiye alayım?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

Kutuplarda basık mı değil mi ispatı çok kolay. Hassas bir kantara (kuvvet ölçülebilmesi için elektronik kantar) önce 100 kiloluk bir ağırlık koyun. Sonra aynı ağırlığı aynı kantarla sibiryada tartın. Ağırlık farkı yoksa adınız tarihe altın harflerle yazılır.

sen tarttın sanki kesin eminsin

nie atıp tutuyorsun deneysellemediğin test etmediğin bişeyi sagdan soldan okuyup uyduruyorsun .. sibiryaya gitmiş sanki tartım yapmışta

Aynısı senin için de geçerli sanki dünyanın düz olduğunu gördün de savunuyorsun. Sen kilometrelerce yükseğe çıkıp gördün mü gözünle? Başkasına laf atmaya çalışırken kendine de bak küçük duruma düşüyorsun.

• Dünya düz ise neden deprem olunca denizin yarısı aşağı dökülmüyor?

• Dış Ses kullanıcısına yanıt
    ben gözümle gördüğüm test ettiğim için DÜZ diyorum zaten bu kadan sayfa düz die söylenirken gördüklerimiz üzerinden hareket ediyoruz ..

km lerce yüksege çıkmama gerek yokki ... zaten bu toprakta yaşamıyormuyuz küremi görüyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: madro

Dünya düz ise neden deprem olunca denizin yarısı aşağı dökülmüyor?

küre dünyada deprem oldugunda denizler titreşiyormuş bu titreşme küreye daha çok yapışmasını saglıyormuş su kütlelerinin --->

1 gram bile dünyadan uzaya su kaçmıyormuş
  • quote:

ben gözümle gördüğüm test ettiğim için DÜZ diyorum zaten bu kadan sayfa düz die söylenirken gördüklerimiz üzerinden hareket ediyoruz ..

km lerce yüksege çıkmama gerek yokki ... zaten bu toprakta yaşamıyormuyuz küremi görüyorsun ?

Senin gözün önceki sayfalarda bu eklediğim resimlerde görüdüğüne de "DÜZ" demişti.

Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum

Dolayısıyla senin gözünün gördüğü şey "azıcık aklı olanlar" için hiçbirşey ifade etmiyor.
    aklı olmayanları bilemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 24 Nisan 2017; 18:32:19 >

senin üzerinden diger arkadaslarada bir soru sorayım ..

erastotehenes deneyini bilirsin .. güneş ışınlarının paralel oldugunu varsayıyoruz ve yeryüzü şekli üzerinden gölgeyi anlamaya çalışıyoruz .. küreci olalım bir saatliğine

21 haziranda aswanda güneş ışınları kuyuda gölge oluşturmuyor aynı tarihte aşağı mısırda iskenderiyede gölge oluşuyor

23. kuzey enlemi -----> aswan syene
    31. kuzey enlemi ------> iskenderiye alexsandria

3. bir mekan daha secelim 15. kuzey enleminde .... yani aswan tam ortada olsun gölge yok burda

soru şu ; 31. enlemde bulunan iskenderiyede ve 15. enlemde bulunan mekanda gölge ne tarafa düşer çubugun hangi yönünde gölge oluşur ?

gölgenin kuzeyde olması gerekir iskenderiyede ... bu cevap doğrumu yanlış mı ?
    gölgenin güneyde olması gerekir 15. enlemde .... bu cevap doğru mu yanlış mı ?

senin cevabın ne ?

cünkü gölgenin yönü bize yerin şeklini gösterecek

• 
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.