Şimdi Ara

Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum (151. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.311
Cevap
47
Favori
375.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Saçmalıkları,zırvaları, gerçekmiş gibi sunan ve savunmaya çalışan bir dinciyi görünce ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 19 Şubat 2017; 0:25:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadence1

örnegin rad suresi ---> rad gökgürültüsü demek ..

velekad zeyyessema ed dünya bi mesabih cevirisi şu ; yakın semayı mesabih ile ziynetlendirdik

o ayet rad süresi değil mülk süresi yani tebareke nin 5. ayetidir.

bunu bile yanlış söylemen, bildiğinden değil de sağdan soldan duydugunla ahkam kesiyorsun demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 19 Şubat 2017; 0:51:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

quote:

Orijinalden alıntı: Nahrime94

dünya yumurta biçimindedir. ciddiyim.

Böyle mi? Diğer yumurtalar nerede acaba.Antartikayı geçince belki diğerleri de oradadır.
     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum

Ay ve güneş yuvarlak olabilir. Zaten onlardan başka gezegen gördüğümüz yok.

• Biz yakın göğü, bir süsle, yıldızlarla süsledik.Saffat 6

Ve (gökyüzünü) itaat dışına çıkan her şeytandan koruduk..Saffat 7

Onlar, artık mele-i a'lâ'ya (yüce topluluğa) kulak veremezler. Her taraftan taşlanırlar.Saffat 8

Kovulup atılırlar. Ve onlar için sürekli bir azap vardır.Saffat 9

Ancak (meleklerin konuşmalarından) bir söz kapan olursa, onu da delip geçen bir parlak ışık takip eder.Saffat 10

İşte düz dünyacıların inandığı,gerçek diye kabul ettikleri sözlerden bir kesit.Bu nedir şimdi?Yıldızlarla,göktaşlarıyla şeytan taşlamak,şeytan kovalamak,şeytanı vurup, delmek,göğü şeytandan korumakta neyin nesidir.Bu saçmalıkları kabul etmeyenlere kafir diyorlar birde.Kafir bu arada gerçeği örten,gizleyen demek.Asıl bu tür saçmalıklara inananlar,bunları gerçek olarak görenler kafirdir,gerçeği örtüp,gizliyordur.

• Güneş tutulması videosu seyrettiniz mi hiç, basından sonuna kadar saniye saniye? Güneşin önüne bir cisim çıkıyor tam önünde bir süre duruyor sonra birden bire cekiliyor yani o yörüngesinde ilerleyen ay o kadar hızlı cekilemez.

• Eğer gerçekten böyle bir iddada bulunsaydın 20-30tl değil daha büyük rakamlar söylerdin. Gelmiş burda millete kanıt sundurmaya çalışıyor. 2017 deyiz artık. Millet marsa yerleşecek hey gidi heyyy

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

quote:

dünya yumurta biçimindedir. ciddiyim.

Böyle mi? Diğer yumurtalar nerede acaba.Antartikayı geçince belki diğerleri de oradadır.

Ay ve güneş yuvarlak olabilir. Zaten onlardan başka gezegen gördüğümüz yok.

başka gezegen yok mu?

kendi gözünümuzle görüp resmini çektiklerimiz ne peki?

astronomiden zerre anlamadığınız belli.

en büyük tehlike bilgisi olmadığı halde fikri olanlardır.

bu konuda bile kendi teleskobum ve webcam ile çektiğim Jüpiter var.

telefonla çektiğim Satürn var.

bunlar ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 19 Şubat 2017; 10:17:28 >

• cadence,

Bir sürü şey zırvalamışsın ama yine de cevap vermek lazım..

quote:

nasa bile vektör sembolüyle tüm sahte uzay programlarında bu sihirli rakamı işaret eder 7 gök oldugunu çok iyi bilmekteler çünkü ..

Roscosmos ve NASA'da 7'ye benzettiğin şey havacılığı temsil eden kanat şekli. Adamlar kendileri böyle diyor. Ama derin bilimsel (!) şüpheler içindeki "sen" bunun gizlenmiş "yedi kat" olduğunu iddia ediyorsun.

Adamların ne dediği kendilerini nasıl tanımladığının bir önemi yok senin için. Düşünce yapın bu temelde şekillenmiş çünkü.

Dindarsın, Allah sana göre zaman ve mekandan münezzehtir mesela. Allah "hayır değilim" dediği halde sen Allah'a "hayır değilsin, sen zaman ve mekan ötesisin" diyorsun :)

Ha, Ruslar ve Amerikalılar dünyanın haberi olmadan 50 sene önce yarışa girdiler, Venüs'e araç indirdiler. Bunu "ileride halkı kandırırız, dursun kenarda" diye yaptılar di mi?

Madem dünya düz ve gizliyorlar bizden, ne gerek vardı roket çalışmalarına, bu kadar masraf ve göz boyamaya. Uzaya çıkılmadı der ve olur biterdi. Niye basit bir kandırmaca için uzay gibi maliyetli bir alana yatırım yaptılar? Dünya milletlerini kandırmak zor değil biliyorsun..

"Dünyanın en büyük problemi, akılsız ve fanatik kişilerin kendilerinden son derece emin olması, buna karşılık zeki insanların sürekli şüpheler içinde olmasıdır"

Şimdi diyeceksin ki "küre modelinden şüphe ediyorum işte". Edersin tabii, kafanda tanrısız bir evren modeli ihtimaline dahi yer yok. Her olguyu ona uydurmaya şartlandırmışsın. Ona uymuyorsa senin açından her şey yanlıştır.

• Clausewitz C kullanıcısına yanıt
    asıl senin yazdıkların zırvalık .

1- tanrısız bir evren mümkün degil .. senin enerjinin ana kaynağı Allah teala .. düşünebiliyor olmanın eylemlerinin içinde yasadıgın sistemin BASKA BİR ACIKLAMASI MÜMKÜN DEGİL . gördüğün görmediğin herşeyin bir tasarım oldugunu ve bilim denilen şeyin özünde bu tasarımları açıklamak oldugunu hepimiz biliyoruz .. varolan senden önce olan sistemi oluşturan olgulara konulmuş kanunları anlamaya çalışıyorsun .

çok açık yazacam sistemin bir mimarının programcısının olmadıgını iddia etmek APTALLIK tır . insan için akletme melekelerinin yitirilmesidir . bu sebeple sen gibilerle tartışmayı sevmiyorum işin gercegi ...

gercekliği reddeden bir kişiye ne anlatabilirsin . ?

2- nasanın vektör sembolü nün ne anlama geldiğini biliyorum ben .. yok efendim komploculuga gerek yok bildiğin ucak kanadı işte aya ganatla mı gittin bu sacma sapan kanat acıklamasını cocuklara anlat . bir haftanın 7 gün olması 7 ana renk 7 müzik notası hep 7 gökle ilgili .. sen bilmiyor olabilirsin bir haftanın neden 7 gün oldugunu hiç arastırmamış olabilirsin .. senin bilmiyor olman veya yanlış biliyor olman bizi ilgilendirmez ve bağlamaz

3- sende bir dindarsın .. herkesin bir diyni var herkes dini üzere yaşar .

4-roket çalışmalarına niye gerek olmasın ki sonuçta işe yarayan bir icat çük benzeri roketler çoğusu uyduruk animasyon maket olsada .. ne alaka yani

nasa nın mali danışmanımısın yavrucum sen !! neye ne kadar harcadıgını biliyon .. nasa cok fazla para harcamıyor çünkü çoğu olay kurgu film animasyon cgi dan ibaret ... hiç bir yatırımları yok insanlığa hiç bir artısı yok nasa esa gibi kurumların .. tam tersi abd halkının verilerini sömüren baska birilerine hortumlamaya yarayan kurumlar .. batıl bi b.ka yaramayan reklam kurumları

venüse arac indirmişlermiş .. ufoya inanan saf köylü diesim geldi

• NASA ve Roscosmos simgelerinde benzerlik olsa da olmasa da, ABD - Rusya kabaca son bir asırdır ortak hareket ediyorlar. Aralarında danışıklı dövüş (premeditated fight) belgesi olarak şu resim yetmeli:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d8/Tehran_Conference%2C_1943.jpg

1940'ların Rus Diktatörü Stalin, Amerika'nın anayasasını çiğneyerek 3.kez kendini başkan seçtiren, bir kerecikten birşey olmazcı Roosevelt ve yanlarında son asırların en tehlikeli politikacısı Churchill yanyana. Yer Tahran, şu işe bakın 1953 İran darbesini Churchill hazırladığını kendi itiraf etti, 1979 İran Devrimine ise hiç girmeden Churchill'ın İslam üstadı ve İslamı kullanarak dünya düzenini değiştirme konusunda cok başarılı olduğunu hatırlatalım sadece.

Chedjou'nun bacağı nasıl orta yapacak Moussa ne şovlar hazırlayacak diye saatlerce Uydu TV seyreden, her akşam haberlerden gördüğü kadarıyla dünya görüşünü oluşturan average person asıl gerçek dünyayı kadar bilebilir velev ki ne kadar merak edebilir?

Dün gece 2,5 gibi çevre yolunda ilerlerken aşağı doğru dönük kalın hilal şeklinde fakat kırmızımsı ay dikkatimi cekti ve yine düşündüm: Diğer zamanlarda beyaz LED gibi, şimdi kırmızı, tabi tabi atmosfer onu kırmızı yaptı. Ayrıca güneş alttan ışığı vuracak ve ayın tüm hareketi boyunca ışık hattı 100% hep aynı kalacak, mümkün değil!

Uzay senaryoları ile dünya gerçekleri arasında öyle fark var ki. Medya, eğitim sistemi, politikacı figürler, ticari eğlenceler vs ile bu farkı ne görebiliyor, ne dikkat edebiliyoruz varsa yoksa medyanın çizdiği yolda ilerleyen robotlar gibiyiz, ancak bunun farkında değiliz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cadence1

asıl senin yazdıkların zırvalık .

1- tanrısız bir evren mümkün degil .. senin enerjinin ana kaynağı Allah teala .. düşünebiliyor olmanın eylemlerinin içinde yasadıgın sistemin BASKA BİR ACIKLAMASI MÜMKÜN DEGİL . gördüğün görmediğin herşeyin bir tasarım oldugunu ve bilim denilen şeyin özünde bu tasarımları açıklamak oldugunu hepimiz biliyoruz .. varolan senden önce olan sistemi oluşturan olgulara konulmuş kanunları anlamaya çalışıyorsun .

çok açık yazacam sistemin bir mimarının programcısının olmadıgını iddia etmek APTALLIK tır . insan için akletme melekelerinin yitirilmesidir . bu sebeple sen gibilerle tartışmayı sevmiyorum işin gercegi ...

gercekliği reddeden bir kişiye ne anlatabilirsin . ?

2- nasanın vektör sembolü nün ne anlama geldiğini biliyorum ben .. yok efendim komploculuga gerek yok bildiğin ucak kanadı işte aya ganatla mı gittin bu sacma sapan kanat acıklamasını cocuklara anlat . bir haftanın 7 gün olması 7 ana renk 7 müzik notası hep 7 gökle ilgili .. sen bilmiyor olabilirsin bir haftanın neden 7 gün oldugunu hiç arastırmamış olabilirsin .. senin bilmiyor olman veya yanlış biliyor olman bizi ilgilendirmez ve bağlamaz

3- sende bir dindarsın .. herkesin bir diyni var herkes dini üzere yaşar .

4-roket çalışmalarına niye gerek olmasın ki sonuçta işe yarayan bir icat çük benzeri roketler çoğusu uyduruk animasyon maket olsada .. ne alaka yani

nasa nın mali danışmanımısın yavrucum sen !! neye ne kadar harcadıgını biliyon .. nasa cok fazla para harcamıyor çünkü çoğu olay kurgu film animasyon cgi dan ibaret ... hiç bir yatırımları yok insanlığa hiç bir artısı yok nasa esa gibi kurumların .. tam tersi abd halkının verilerini sömüren baska birilerine hortumlamaya yarayan kurumlar .. batıl bi b.ka yaramayan reklam kurumları

Bir şeyin tasarım olup olmadığını anlamanın objektif yolu nedir?

quote:

acıklamasını cocuklara anlat . bir haftanın 7 gün olması 7 ana renk 7 müzik notası hep 7 gökle ilgili .. sen bilmiyor olabilirsin bir haftanın neden 7 gün oldugunu hiç arastırmamış olabilirsin .. senin bilmiyor olman veya yanlış biliyor olman bizi ilgilendirmez ve bağlamaz

Hee, hee. Allah'ın hakkı da üçmüş:) 13 yaşındayken inanırdık bunlara.

quote:

sende bir dindarsın .. herkesin bir diyni var herkes dini üzere yaşar

Din nedir onu tanımla bir önce. Herkesin dini yoktur. Her inanışa din diyeceksen işimiz var.

quote:

roket çalışmalarına niye gerek olmasın ki sonuçta işe yarayan bir icat çük benzeri roketler çoğusu uyduruk animasyon maket olsada .. ne alaka yani

Salyut, Soyuz, Orion, Pegasus, Saturn V. Hepsi yalan di mi. Hiç işe yaramayan animasyonlar di mi? Balistik füzeler de yalan:)
    quote:

nasa cok fazla para harcamıyor çünkü çoğu olay kurgu film animasyon cgi dan ibaret ...

Maşallah dil papuç gibi, her konuda ahkam kes. Animasyon filmlerinin dakikası filmine göre 1,5-4 milyon dolara mal oluyor. Polar Express mesela, çekildiği dönemde dakikası 1 milyon dolardı. 100 milyon dolarcık..

quote:

hiç bir yatırımları yok insanlığa hiç bir artısı yok nasa esa gibi kurumların .. tam tersi abd halkının verilerini sömüren baska birilerine hortumlamaya yarayan kurumlar

Füzelere, uçak gemilerine, BM ve ABM'lere, roketlere, radarlara, tanka, topa, tüfeğe ve uçaklara harcanan para insanlığa çok faydal di mi? Suriye ve Irak'a çok faydası dokunmuş. Mars yolculuğuna harcanan masraflar silah ve gayduru guppak bir sürü masrafın yanında devede kulak.

quote:

Evet, adı Venera 9. Alet iyi fotoğraf çekmiş:)

• quote:

Dün gece 2,5 gibi çevre yolunda ilerlerken aşağı doğru dönük kalın hilal şeklinde fakat kırmızımsı ay dikkatimi cekti ve yine düşündüm: Diğer zamanlarda beyaz LED gibi, şimdi kırmızı, tabi tabi atmosfer onu kırmızı yaptı. Ayrıca güneş alttan ışığı vuracak ve ayın tüm hareketi boyunca ışık hattı 100% hep aynı kalacak, mümkün değil!

Ay'In küre olduğu konusunda ikna oldun mu?

quote:

Uzay senaryoları ile dünya gerçekleri arasında öyle fark var ki. Medya, eğitim sistemi, politikacı figürler, ticari eğlenceler vs ile bu farkı ne görebiliyor, ne dikkat edebiliyoruz varsa yoksa medyanın çizdiği yolda ilerleyen robotlar gibiyiz, ancak bunun farkında değiliz.

Dinler de NASA ve bahsettiğin kurumlar gibi yüzyıllarca dünyayı kandırmış:)

• 7 gök sembolik bişey. İnsanın sudan, topraktan yaratılması gibi. Göktekileri anlatmak için yerdeki ögelerden yararlanırsın ama bu göktekilerin yerdeki gibi oldukları anlamına gelmez. Allah arşa oturdu dersen haşa tahta oturdu anlamı çıkmaz. Gidip de gökte bir taht oldupunu da söyleyemezsin.

Dünyanın yuvarlak olması ve güneş etrafında dönmesi daha mantıklıdır bana göre. Daire sembolü kolektif bilinçaltında olacak ki mitolojide de var. Atomaltı seviyeden galaksilere kadar aynı şekiller ve düzen var. Bana göre de bu mantıklı.

Dünya güneşin etrafında ve yuvarlak.

• quote:

Orijinalden alıntı: SM01_VXG

7 gök sembolik bişey. İnsanın sudan, topraktan yaratılması gibi. Göktekileri anlatmak için yerdeki ögelerden yararlanırsın ama bu göktekilerin yerdeki gibi oldukları anlamına gelmez. Allah arşa oturdu dersen haşa tahta oturdu anlamı çıkmaz. Gidip de gökte bir taht oldupunu da söyleyemezsin.

Dünyanın yuvarlak olması ve güneş etrafında dönmesi daha mantıklıdır bana göre. Daire sembolü kolektif bilinçaltında olacak ki mitolojide de var. Atomaltı seviyeden galaksilere kadar aynı şekiller ve düzen var. Bana göre de bu mantıklı.

Dünya güneşin etrafında ve yuvarlak.

al işte bilir bilmez konuşur .. bilmediğin bir konu hakkında ne diye fikir beyan edersin

ne demek sembolik 7 gök ? açık ve net

kaza demek tamamlamak bitirmek yapmak demek ... fekada hünne onları 7 semavat olarak 2 gün içinde kaza etti tamamladı .. ve vahyetti her semaya emraha -----> işini yapmaları gerekenleri

demekki her semanın bir görevi bir işlevi mevcut ... diğer ayetlerdede acık ve net 7 semavat ifadesi defaatle geçer ..

sen kim oluyorsunda sembolik diyorsun !!! sembolikmiş

verdiğin sacma sapalak örnege bak hele dur biraz güleyim

insanın sudan topraktan yaratılması gibi sembolikmiş .. sen su içip büyümüyormusun yavrucum annen seni 2 yıl emzirmedi galiba sütüyle bak bu komikti dimi ... annenin sütü topraktan yediği gıdalardan sudan oluşmadımı ? nasıl sembolik oluyormuş leyn !!! ananın yaptıgı yemekler sembolik mi evladım

biraz düşünerek yaz .. sende topraktan yaratılıyorsun el'an sürekli ... sembolikliği felan yok bunun .. yediğin etin hayvanı toprakta otluyor gökte otlamıyor ot yiyor yerden ekmeğin buğdayı da toprakta yetişiyor

yiyorsun düşünmüyorsun işkembe-i kübradan sallıyorsun

senin dünyan yuvarlak olsun top gibi sen böyle inanmaya dewam et ..

arş taht demektir ve arş bir gercekliktir mahiyetini bilmiyoruz sadece .. ne semboliği sembolik sensin

• Kendi içindeki tutarsızlıklarını yazayım:

Semboliklik yok deyip topraktan yaratılmaya 'yediğin hersey topraktan gelmiyor mu?' ve 'su ile büyümüyor musun' gibi kendince bir anlam verdin.Birşeye anlam verdiğinde pratik olarak anlam verdiğin şey sembol olur. Çünkü sembol yorumlanan bişeydir. Ars mevzusunda mahiyetini bilmediğini söylemene ragmen topraktan yaratılma konusunda aynısını söylemen gerekirdi. Çünkü topraktan yaratılma mevzusunun da mahiyeti de bilinmez. Şu kesindir diyemezsin ki alim değilsin,müfessir değilsin ki söyleyebilesin. Bunu sen kendince anlamlandırdın ve yediğin her sey topraktan gelmiyor mu dedin. Ars bildiğimiz kral tahtı değilse( bunu sen söyledin aslında ) topraktan yaratılma da bildiğimiz topraktan olmayabilir ya da baska tür bişey olabilir. Bilmiyoruz mahiyetini.

Alaycı tavrını beğenmedim. Ben düzgün uslub ile cevap vermeme ragmen alaya alır gibi yazdın.

• Nasa önümüzdeki ay AY dan canlı yayın yapacakmış .....

sadece şaka hiç gitmediler ve gidemeyecekler. bu adamlara saf gibi inananlar kuran a dil uzatmasa iyi olur ...
  • quote:

senin dünyan yuvarlak olsun top gibi sen böyle inanmaya dewam et ..

arş taht demektir ve arş bir gercekliktir mahiyetini bilmiyoruz sadece .. ne semboliği sembolik sensin

Yani Allah'ın oturduğu bir taht var demek istiyorsun. SM01_VXG zaten çelişkilerini sıralamış. Gerçi çelişkinin ne olduğunu bildiğinden şüpheliyim.

Allah'ın katındaki bir gün bizdeki 1000 gün gibiymiş. Cebrail o mekana 50.000 senede varırmış. Zaman ve mekan var.

Mecaz di mi?:)

Din bilgin muazzam yüksek görünüyor!. Şu ayette baldır diyor.

"(Hatırla ki o gün) baldır(lar)ın açılacağı, kendilerinin secdeye davet edileceği bir gündür. Fakat buna güç yetiremeyeceklerdir. Evet secdeye davet edilecekler gözleri düşük, kendilerini bir zillet sarmış olarak. Halbuki onlar bu secdeye dünyada her şeyden salim ve sapasağlam iken davet ediliyorlardı." (Kalem, 68/42-43)

Açıklaması şu hadis.

"Rabbimiz baldırını açar, her mümin erkek ve her mümin kadın O'na secde eder. Dünyada iken kendisine riya ve gösteriş olarak secde edenler geri kalırlar. Onlar da secde etmeye kalkarlar, ancak sırtları bükülmeyen yekpare bir tabakaya dönüşür (ve secde edemezler.)." (Buhari, Tefsir, Nun ve Kalem 2, Nisa 8, Tevhid 24; Müslim, İman 302)

Kaynaklar çok sağlam..

Mecazdır di mi?:)

• quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

NASA ve Roscosmos simgelerinde benzerlik olsa da olmasa da, ABD - Rusya kabaca son bir asırdır ortak hareket ediyorlar. Aralarında danışıklı dövüş (premeditated fight) belgesi olarak şu resim yetmeli:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d8/Tehran_Conference%2C_1943.jpg

1940'ların Rus Diktatörü Stalin, Amerika'nın anayasasını çiğneyerek 3.kez kendini başkan seçtiren, bir kerecikten birşey olmazcı Roosevelt ve yanlarında son asırların en tehlikeli politikacısı Churchill yanyana. Yer Tahran, şu işe bakın 1953 İran darbesini Churchill hazırladığını kendi itiraf etti, 1979 İran Devrimine ise hiç girmeden Churchill'ın İslam üstadı ve İslamı kullanarak dünya düzenini değiştirme konusunda cok başarılı olduğunu hatırlatalım sadece.

Chedjou'nun bacağı nasıl orta yapacak Moussa ne şovlar hazırlayacak diye saatlerce Uydu TV seyreden, her akşam haberlerden gördüğü kadarıyla dünya görüşünü oluşturan average person asıl gerçek dünyayı kadar bilebilir velev ki ne kadar merak edebilir?

Benim Rusya ve Amerika'ya seçerek okuma konusunda bir borcum var :)
    Demirperde'nin yeni yıkıldığı günlerde (90ların başı)tesadüfen okuduğum bir haberin peşine düştüm
    Haberde soğuk savaş boyunca ABD'nin SSCB'ye buğday başta olmak üzere bir çok konuda yardım ettiğini yazıyordu.
    Onlarca yazı okudum sonrasında da bazı makalelerde verilen belgelerle birlikte bu bilgi benim için neredeyse kesinleşti.
    Bu durum da benim Dünya'yı tekrar sorgulamama neden oldu.
    Dünya Düz/Küre olabilir... Ama bu konu kesin ABD-Rusya özellikle soğuk savaşta rol paylaşımı yaptılar.
    Topla sektirmeyi top cambazlıklarını (uzaya ilk çıkış, ilk hayvanlı çıkış, uzayda dışarı çıkan ilk insan, uzayda en uzun süre kalma rekorları vb.)
    hep Rusya üstlendi. Fakat golü söylendiği tarihte ABD attı. Aslında bilimsel veriler aya çıkış için 2000 yılını gösteriyordu ama sixty nine yaptılar. Herkes ABD'yi öpmeye koştu. Sanki iki kutuplu bir Dünya varmış gibi yapıldı.
    Rusya'da sıfır işsizlik vardı. Bir traktör fabrikası 1991'de açıklandığına göre 3000 yılına yetecek kadar traktör lastiği subapı üretmiş :) Nerelerine takacaklardı acaba?
    o güne kadar 500 civarında kitap okumuştum klasikler (büyük çoğunluğu), polisiye, casus gibi türlerden daha bilinçli seçerek okumaya başladım.
    Sadece ABD SSCB değil. Sağ-sol saçmalığının da kurgu olduğunu öğrenmek artık çok şaşırtmadı.

• Kur ana dil uzatıyormuş. Kur'anda kesin bir şekilde düz olduğu yazsaydı fünyanın yuvarlak oldupunu söyleyen islam bilginleri de çıkmazdı. Mesele budur.

Ayrıca doğada düz birşey olduğunu ne gördüm ne duydum ne de bir yerde okudum. Düzlük insana has bir şeydir. İnsan üretimi bişeydir. Doğada cetvel gibi düz bişey yoktur ya da pürüzsüz bişey hatta cetvel bile düz ve pürüzsüz olmayabilir mikro düzeyde. Düz dünya algısı da insan üretimi bişeydir. Allah elmayı yuvarlak yaratmış, yumurtalar yuvarlak. Ben de sezgisel bilgimi kullannarak dünyanın da yuvarlak yaratıldığını söyleyebilirim. Elektronlar çekirdeğin etrafında ve dönerler. Artı ve eksi kutup birbirini çeker, kızlar ve erkek ilişkisi gibi :) dünya da güneşin etrafında dönebilir. Mikrodan makroya aynı düzen var yani. Allah böyle yaratmıştır.

Dünyanın düz olduğunu söyleyenlere kendi içindeki tutarlılıklarını test etmek için sorularım şunlardır:

Yuvarlak olmaması illa düz olması anlamına mı geliyor?

Düzlükten kasıt nedir? Düzse ne kadar düzdür, nasıl düzdür?Düzlük ne yani? Bu düzlüğün başı sonu var mıdıır?

• quote:

Orijinalden alıntı: SM01_VXG

Kur ana dil uzatıyormuş. Kur'anda kesin bir şekilde düz olduğu yazsaydı fünyanın yuvarlak oldupunu söyleyen islam bilginleri de çıkmazdı. Mesele budur.

Ayrıca doğada düz birşey olduğunu ne gördüm ne duydum ne de bir yerde okudum. Düzlük insana has bir şeydir. İnsan üretimi bişeydir. Doğada cetvel gibi düz bişey yoktur ya da pürüzsüz bişey hatta cetvel bile düz ve pürüzsüz olmayabilir mikro düzeyde. Düz dünya algısı da insan üretimi bişeydir. Allah elmayı yuvarlak yaratmış, yumurtalar yuvarlak. Ben de sezgisel bilgimi kullannarak dünyanın da yuvarlak yaratıldığını söyleyebilirim. Elektronlar çekirdeğin etrafında ve dönerler. Artı ve eksi kutup birbirini çeker, kızlar ve erkek ilişkisi gibi :) dünya da güneşin etrafında dönebilir. Mikrodan makroya aynı düzen var yani. Allah böyle yaratmıştır.

Dünyanın düz olduğunu söyleyenlere kendi içindeki tutarlılıklarını test etmek için sorularım şunlardır:

Yuvarlak olmaması illa düz olması anlamına mı geliyor?

Düzlükten kasıt nedir? Düzse ne kadar düzdür, nasıl düzdür?Düzlük ne yani? Bu düzlüğün başı sonu var mıdıır?

Bolivia Salt Lake
    http://www.travelzoo.com/blog/wp-content/uploads/2015/04/14863560864_d5ce12631a_k-1.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 20 Şubat 2017; 1:53:51 >

• 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.