Şimdi Ara

Dünya çapında üniversitelerin sonunun gelmesinin sebebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • üniversitelerin bulma kurumu olarak görülmesi. üniversite araştırma alanıdır iş bulma kurumu değil. deleuze'ün önerisi üniversiteleri teknik üniversiteler ve araştırma üniversiteleri olarak 2ye bölme önerisi çok mantıklı ama herif bunu yaklaşık 50 yıl önce söyledi.

• “Üniversiteler iş bulma kurumu değildir” ben buna katılmıyorum. İşim olması için okuyorum,okumazsam babamdan kalan bir param falan da yoksa nasıl iş yapacağım¿
  • Türkiye'de durum bu sadece, çoğu ülkede üniversite bizdeki kadar iş imkanı sağlamaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya akıl var fikir var tamam üniversite iş bulma kurumu değil ama tıpı doktorluğu insanlar nerede öğreniyor ?

Uçak motoru üretecek adam fizik yasalarını termodinamiği ne bileyim mekaniği nerden öğreniyor ?

Hemşire nerede yetişiyor ?

Üniversitenin tek gerekli olmadığı durumlardan sadece bir tanesi yazılım olabilir. O da yine bir yere kadar. Üniversiteler kişiye belirli bir alanda yüksek eğitim bilgisi sunar. O bilgiler ile o kişi iş bulur. Tıpta yine bu geçerli değil.
  • İşte bu yüzden yurtdışındaki üniversiteler bizden iyi... Bizdeki devlet üniversitelerinin kendilerine faydası yok devletten ordan burdan para gelsinde laboratuvarlara alet koyalım diye bekliyorlar, özel üniversiteler ise para bastığı için devletten gelecek parayı beklemek zorunda değiller. Yeni fakülte kuranlara lafım yokta her fakültesi olupta para basan özel üniversiteler paraları yemek yerine o bütçeyi araştırmaya ayırmalı. Kayıt günlerinde özel ünilerin dışına kadar taşıyor bu kuyruk ünilerin tamamen ticarethaneye döndüğünün açık ve net göstergesi. Ne zaman özel üniler bütçelerini araştırmaya ayırırsa o vakit gelişeceğiz...
  • yanlışlıkla sizi etiketledim sorry
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Önemli değil o zaman hocam ben de siliyorum mesajı o halde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.