Şimdi Ara

Dün Gece 4,82’den Dönen Dolar Güne 4,75’ten Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD dolarının küresel anlamda değer kazanması, TL'deki kayıpları artırıyor. Dün gece 4,82 ile zirveyi gören kur bu sabah 4,75 ile güne başladı ve yeniden yükselişe geçti.

    Dün Gece 4,82’den Dönen Dolar Güne 4,75’ten Başladı


    Türk lirasındaki kayıplar hız kesmeden devam ediyor. Dolar dün akşam 22:40 sularında 4,67’yi gördükten sonra, gece 4,82 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Bu sabahki işlemlere 4,75’ten başlayan kur, saat 09:45 itibariyle yeniden 4,77’ye çıkmış durumda. Euro ise 5,62 ile tarihi rekorunu kırdı. Bugün piyasaların odağında ABD Merkez Bankası (FED) toplantı tutanakları yer alıyor olacak.

    Dolar/TL dün gece saatlerinde tarihi zirve olan 4,82 seviyesini aştı.

    Dün Gece 4,82’den Dönen Dolar Güne 4,75’ten Başladı


    Bugün FED, son toplantıya ilişkin tutanakları açıklayacak. Dolar dün öğleden sonra başlattığı yükselişine ara vermeden devam ediyor. Piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın nasıl bir müdahale edeceğini endişe ile bekliyor. Tokyo’da Credit Agricole CIB Döviz Birimi İdari Direktörü Yuji Saito, dün geceki seviyeye ilişkin; işlemlerin New York’tan Tokyo’ya geçmesiyle, zararı durdur emirlerinden etkilenmiş olabileceğini belirtti.

    Bankacılar TL’deki değer kaybının nedeninin ekonomik endişeler ve siyasi belirsizlik olduğunu düşünüyor.

    Dün Gece 4,82’den Dönen Dolar Güne 4,75’ten Başladı


    Makro ekonomik verilerdeki bozulma, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve faiz politikalarına bağlı olduğu düşünülen liradaki kayıp her geçen gün artıyor. TL dolar karşısında en fazla değer kaybeden ülke paralarından biri olmaya devam ediyor.

    Birçok bankacı Merkez Bankası’nın 7 Haziran’da yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısından önemli bir miktarda faiz artırımı bekliyor. Öte yandan söz konusu kararın bu tarihi beklemeden de alınabileceği öngörülüyor.

    Euro şu dakikalarda 5,6243 liradan işlem görürken, sterlin 6,39 ile tarihi rekorunu tazelemiş durumda.

    Dün Gece 4,82’den Dönen Dolar Güne 4,75’ten Başladı


    Türk lirası neredeyse tüm para birimleri karşısında değer kaybediyor. Dolar karşısındaki kaybı ise dün geceki sert yükselişin ardından, yılbaşından bu yana %20,27’ye ulaşmış durumda. TL, dolar karşısında Arjantin’den sonra en fazla düşen ikinci para birimi oldu.


    Kaynak: https://paratic.com/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.