Şimdi Ara

Dün akşam ailecek yaşadığımız rezillik. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
8
Favori
5.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimse kusura bakmasın ama orada doktorun hiçbir suçu yok en hafif bir yeri ağıran bile hemen acile koşuyor adam 36 saat çalışıyor ve size hala güler yüzle bakmasını bekliyorsunuz bir de öyle cins hastalar varki onlarlada gün boyu ugrasıyor sorun doktarda değil sorun halkın bilinçsiz olması 1. basamak sağlık kurumlarını sadece ilaç yazdırmak için kullanması
  • Geçmiş olsun, Allah kimseyi hastanelere düşürmesin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam geçmiş olsun ilk 2-3 satırı konuya girmeden , fareyi konunun üzerine getirip okudum ablanız haberinniz olmadan evli filan degilken hamile kalmış sandım başlıkta resmen ona itiyor adamı allahtan öyle bir durum yokmuş.baya yanlış anlamışım :d
    geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: baro007

Kimse kusura bakmasın ama orada doktorun hiçbir suçu yok en hafif bir yeri ağıran bile hemen acile koşuyor adam 36 saat çalışıyor ve size hala güler yüzle bakmasını bekliyorsunuz bir de öyle cins hastalar varki onlarlada gün boyu ugrasıyor sorun doktarda değil sorun halkın bilinçsiz olması 1. basamak sağlık kurumlarını sadece ilaç yazdırmak için kullanması

Son cümlenizin önünde saygıyla egiliyorum. Aile sağlığı merkezine gitse herkes ilk olarak polikliniklerde ne sıra olur ne eziyet.

Hastalıkların %90ının 1. Basamak tedavi hizmetleriyle halledilebileceginden bir haber malesef insanlarımız. Acele telaş hastaneye hücum ediyorlar. Sanırım katkı payı ödemek hoşuna gidiyor insanların. Bedava hizmete tercih ediyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

Geçmiş olsun. İşte ülkenin getirildiği nokta. Birde TV' ye çıkıp denezmermi sağlıkta devrim yaptık...! Asıl devrimi biz size sandıkta yapacaz...! Kul hakkı yiyen Allahtan korkmazlar

sence bunun sebebi ne olabilir? Bu doktarlar eskiden sağlık ocağında bile adama bakmazdı . Devlet otoritesi diye birşey olmadığından denetim sağlanmadığından sürekli özel muayenehanesine yönlendiren doktorlar ile doluydu. Ben ömrü hayatımda sadece 1 kere ssk dan içeri girdim. Bir yanda ilaç kuyrugu bir yanda hasta kuyruğu sabah 8 de gittiğin hastaneden aksam 5 de çıkamazsın ertesi güne tekrar gelirsin tam ızdarıptı. Şimdi öyle değil. Randevu ile gidiyorsun sıran geldiğinde tak içeri gir 10 dk da işin bitiyor.
    Benim bu hükümetin en beğendiğim bakanlığı Sağlık Bakanlığı'dır. Doktorlarda eskiden kalma bir burnu kalkmışlık geleneği var. Ayrıca bizim milletimizde de suç var. Az önce hastaneden geldim. Sıra bana geliyor teyzenin biri çıkıyor ay ben sabahtan beri bekliyorum giriyor içeri. Biri çıkıyor benim kontrol var giriyor içeri. Sen böyle saygısızlık yaparsan o doktorda bir yerden sonra bu hale gelir. Tıp fakültelerinin sayısı arttırılmaya çalışılıyor eğitim hastaneleri açılmaya çalışıyor o malum parti (tammuhalefet) yargıya taşıyor. Kardeşim okulda eğitim gören tıp öğrencileri hem staj yapıcak hem hocalarının kontrolunde doktor bakıcak buna karşı çıkıyorlar. Doktorlar maaşları düşmesin diye tıp fakültelerinin açılmasına karşı. Amaç devleti az sayıdaki doktora mahkum edip parmağında oynatmak. Bunları bilmeden konuşmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

quote:

Orijinalden alıntı: Chucky Pancamo

quote:

Orijinalden alıntı: Kergiday

quote:

Orijinalden alıntı: duayen00

quote:

Allah belasını versin zaten o acillerin doktorların tavırlarıda bi ayrı arkadaş sanki biz hasta oluyozda o olmuyo gibi 1 karış üstten çok bilmiş tavırlar
    en son boyun ağrısından kambur yürüme şikayetinden gittim adam yazıcıdan bi kağıt yazdırdı 1 -2 hareket var al bunu yap dedi yolladı lan sanki biz bilmiyoz onu geçmedi işte sporlaki sana geldik ama anlatamazsın

Birader sen o doktorun orda kaç saat nöbet tuttuğunu biliyor musun ? Adamlar uyumadan nöbet tutuyo milletin tavırlarıyla uğraşıyo ipini koparan acile geliyo yok ben mıçamıyorum yok bilmem ne

yanlız olay acilde dedğil normal poliklinikte oldu ayrıca evet biliyorum amcam eniştem kuzenim doktor asistanlıkları çok zor ama uzman olduktan sonra hakettiklerinden bile fazla para alıyolar

Çok kolaysa sen de gir sen de haket.

Valla hocam bizzat benim ve kiz arkadasimin annesinin hastanelerde gorduklerinden sonra ben de demeye basladim "haketmiyorlar" diye.

Siz de girin hocam o zaman, tabi eğer o kapasiteye sahipseniz.

• Noldu La kullanıcısına yanıt
    aynen kardeşim benimde ayağıma paslı civi girmişti civinin ağrısından kıvranırken köpek elimi cizmişti abim apar topar hastaneye götürmüştü aynı sorun bendede vardı başı ağrıyon kolu ağrıyan gelmişti 1 tane doktor kapıda bakıyordu bir şey yapmadan duruma göre acile git yada gitme diyordu ayağımdan kan akıyor umurlarında değil böyle rezillik olmaz ya..kuduz aşısı olucaktım doktor bunu yanlış yazmış dedi gittim doktora götürdüm bana sırana gelene kadar 30 dk geçmişti neyse doktor imzaladı tekrar geri gittim adam tekrar sıra almam gerektiğini söyledi bi 40dk daha bekledm o gün toplamda hastanede 2.5 saat durmştum Allah acil hastalara kolaylık versin
  • hangi devlet hastanesi?

• Her yerde boyle , hastanelerde gercekten berbat bir ortam var , herkes agresif,sinirli,tahammulsuz..Bu arada ben tam 2hafta cektim o agriyi ablani cok iyi anliyorum durumu nasil iyilestimi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 24 Aralık 2013; 19:13:09 >
  • Acilde sigorta şartı aranmadigi ve ücretsiz olduğu için ipini koparan gidiyor. Adam aksam elinde dondurma yiyerek geziyor ailecek. Diyor şuraya da bir ugrayalim, belimde bir ağrı var...

Beleş oldumu mok dagitsan alır millet. Maalesef. ..

• Şu an gayet iyi hocam ilaç tedavisine ve beslenmesine dikkat etmeye devam ediyor.
  • Oncelikle gecmis olsun. Su konuda bile at gozlugunu cikaramamis bircok uye var. Isteyen ustune alinsin.

Acili bilerek oy ugruna yesil alan yaptilar, sohbet edip ilac yazdirmaya gelen teyzelerden tut 3 saattir hic cisim gelmedi 2 bardak su icmeme ragmen diye gelenler var. Ayrica doktor sayisi yetersiz.

Acili ucretli yapsan, kolum agridi diyip gelene cezai yaptirim uygulasan, zavalli pratisyeni 36 saat calistirmasan durum ne olur?

Iste bunlar hep oy...

Bu durumda 36 saat araliksiz calisan doktor ve saglik personelinde suc arayan insanlar biraz bakis acisini genisletip bunu gormuyor ustune stres ustune stres ekleyip olay cikartiyor.

Bir de tip fakultesi aciyorlar doktorlar parasi azalacagi icin karsi cikiyor diyenler olmus. Ileride niteliksiz mezun tip diplomali birinin eline dustugunuzde hatirlayin bu yazdiklarinizi. Hoca yok lab yok fakulte aciyorlar bunlarin acisi hep halktan cikacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: duayen00

quote:

Allah belasını versin zaten o acillerin doktorların tavırlarıda bi ayrı arkadaş sanki biz hasta oluyozda o olmuyo gibi 1 karış üstten çok bilmiş tavırlar
    en son boyun ağrısından kambur yürüme şikayetinden gittim adam yazıcıdan bi kağıt yazdırdı 1 -2 hareket var al bunu yap dedi yolladı lan sanki biz bilmiyoz onu geçmedi işte sporlaki sana geldik ama anlatamazsın

Birader sen o doktorun orda kaç saat nöbet tuttuğunu biliyor musun ? Adamlar uyumadan nöbet tutuyo milletin tavırlarıyla uğraşıyo ipini koparan acile geliyo yok ben mıçamıyorum yok bilmem ne

yanlız olay acilde dedğil normal poliklinikte oldu ayrıca evet biliyorum amcam eniştem kuzenim doktor asistanlıkları çok zor ama uzman olduktan sonra hakettiklerinden bile fazla para alıyolar

Çok kolaysa sen de gir sen de haket.

Valla hocam bizzat benim ve kiz arkadasimin annesinin hastanelerde gorduklerinden sonra ben de demeye basladim "haketmiyorlar" diye.

Siz de girin hocam o zaman, tabi eğer o kapasiteye sahipseniz.

Turkiye'de Gs hukuk ve bilkent hukuk disinda giremedigim fakulte, bolum yoktu hocam tercih yaptigim yil. o da sayisalci oldugumdan dolayi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• acil muayenesini yap bakalım 10 lira 326. değil 26. sırayı anca verirlerdi.bedava değil mi ipini koparan akıyor.

düzeltme:doktora,sağlık çalışanlarına hakaret edenler nereleriyle düşünüyor merak ettim.akıl büyük nimet gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC07A6798 -- 24 Aralık 2013; 19:35:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noldu La

Evet arkadaşlar olay dün akşam 7-8 sularında yaşandı. Ablamın bir kaç gündür midesinde ağrılar var kız kıvranıyor doktorun verdiği ilaçlarda fayda sağlamayınca acile götürelim dedik saat 19:30 gibi. Neyse apar topar taksi geldi gittik acile sıra 290 da bize geldi 326 neyse dedik bekleyelim bu sırada ablam hala kıvranıyor kızın ağlamaktan gözünde yaş kalmadı. Ben dayanamadım acil servisin yanında ön kontrol odası gibi bir şey var oradaki eleman ayak üstü muayene ediyor ve aciliyete karar verirse sıra beklemeden girebiliyorsun aldım ablamı soktum odaya adam bakmadı bile neyin var dedi 2 günden beri midesi ağrıyor ayakta duramıyor dedik. Kaşeyi bastı gönderdi sıra beklemeye. resmen başından savdı babamlar tutmasa indirecektim ağzını yüzünü oracıkta. Gittik sıra beklemeye saate baktım hiç abartısız 25-30 dakikada 3 sıra geçti. Yok 65 yaş üstü yok bıçaklanma yok başı ağrıyan yok ayağına kramp giren ipini koparan gelmiş Koskoca merkezin acil servisinde 4-5 doktor var. Dayanamadım çağırdım yine taksiyi bindirdim ablamı götürdüm özel hastahaneye (gediz tıp) Neyse geldik önüne apar topar soktum hastahaneye kadın acil servisimizde doktor bulunmamaktadır dedi kaynar sular indi resmen başımdan. Hayda yine taksi çağırdık döndük acil servise sıra hala 293. Sinirden elim ayağım titredi millet acil servisin önünde kakara kikiri muhabbet ediyor gülüyor vb. Biri bir yandan başım ağrıdı ondan geldim bi serum taksınlar diye diyor diğer ayrı muhabbet. Delirecektim resmen ya olmaz böyle dedim hadi tekrar taksiye şehrin öbür ucundaki başka bir özel hastahaneye götürdüm. Hemen ilgilendiler sağolsunlar ama sorun biter mi bitmez. Hasta kayıt alırken elini bir cihaza okutuyorlar sağ eli aldı sol eli bir türlü kabul etmiyor makine 5 dakikadan fazla ayakta dikilip onunla uğraştırdılar ablamı hasta hasta en sonunda bunu daha sonra yapsak olmaz mı kız ayakta duramıyor diye bağırdım birden bütün hastahane bana baktı. Aldık götürdük hemen içeri tedavisini oldu. Sonuç olarak ülkemizde her şey ayrı dert kimsenin başına gelmesin berbat bir durum artık devlet hastahanesi mi? Aman uzak dursun veririm üç beş bişey giderim özele en azından kafam rahat olur elin pisliğini çekmem.

Yazdığına bak "Yok 65 yaş üstü yok bıçaklanma yok başı ağrıyan yok ayağına kramp giren ipini koparan gelmiş Koskoca merkezin acil servisinde 4-5 doktor var"

4-5 Doktor olması yanlış ama buna triyaj denir yazdıkların karın ağrısından önemli şeylerdir büyük ihtimalle.

Bu arada "ülke eyiye gediyi" diyenlerdensen iyi olmuş umarım daha çok sıra beklersin.

Ama sistemi eleştirenlerdensen yürekten geçmiş olsun diyorum.

Ha bu arada (sözüm sana değil) doktorlara "dayağı hak ediyor" "çok maaş alıyor" "doktorlar gebersin" vs vs diyenler hepiniz umarım doktorsuz kalırsınız.

• Doktorlarınne ssuçu var onların çalışma şartlarıaağır.. Asıl suç devlet politiklarunda!!!!!

• Konuyu baştan sona dikkatlice okudum.
    Bazı arkadalşlar hastane anılarını anlatmışlar.
    Dikkat ederseniz hiçbiri acil değil.
    Böyle olunca da cildeki yığılmalar gayet doğal.
    Acil vakalar şunlardır;
    -Kalp krizi
    Hipertansiyon atakları
    şeker komaları
    ateşli silah yaralanması
    kesici alet yaralanması
    sindirim sistemi kanamaları
    hayatı tehdit edici yaralanmalar
    trafik kazaları
    kafa içi kanama, beyin damarı tıkanmaları vs

Ama bakıyorsun acillere gribal enfeksiyonla dolu. Adam işte çıkmış gidiyor acile.
    Yani sorunu vatandaşın kendisi yaratıyor.
    Çalıştığım bir devlet hastanesinde 24 saatte acile başvuru sayısı 1000-1200 kişi arasında değişiyordu.
    Bunların %90 ı acil değildi. Biraz düşünün ve varın siz karar verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 24 Aralık 2013; 19:46:01 >
  • Bizim acilde sadece 1 doktor oluyor.Ama maxsimum 5 dakika bekliyorsun doktor değiller sanarsın tam otomatik silah.Daya serumu iste tatlili geç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

bir gece mıgdem bulandı rahatsızlandım özel hastaneye gıttım.4 kez kollarımı deldiler damar bulamadılar,yanlış serum taktılar ıyıce halsızlestım sonunda dogru serumla duzeldım al işte

bu konuda cok sansliyim elimin uzerinde 4 damar var koluma bile bakmiyorlar. takiyolar birine tek denemede :D

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Konuyu baştan sona dikkatlice okudum.
    Bazı arkadalşlar hastane anılarını anlatmışlar.
    Dikkat ederseniz hiçbiri acil değil.
    Böyle olunca da cildeki yığılmalar gayet doğal.
    Acil vakalar şunlardır;
    -Kalp krizi
    Hipertansiyon atakları
    şeker komaları
    ateşli silah yaralanması
    kesici alet yaralanması
    sindirim sistemi kanamaları
    hayatı tehdit edici yaralanmalar
    kafa içi kanama, beyin damarı tıkanmaları vs

Ama bakıyorsun acillere gribal enfeksiyonla dolu. Adam işte çıkmış gidiyor acile.
    Yani sorunu vatandaşın kendisi yaratıyor.
    Çalıştığım bir devlet hastanesinde 24 saatte acile başvuru sayısı 1000-1200 kişi arasında değişiyordu.
    Bunların %90 ı acil değildi. Biraz düşünün ve varın siz karar verin.

önünde ki sıra için doktoru suçlayanlara ne demeli.acil vaka kime,neye göre?buna hızlı bir şekilde karar veren bir görevli var ve ona saygı duyulmalı.gözümün üstünde kaşım var diyen adama sorsan en acil benim der.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.