Şimdi Ara

Dün açılan pc bugün açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha düne kadar sorunsuz çalışan pc'yi bugün açmaya çalıştığımda anakartın markasının ve kısa yollarının gözüktüğü ekran geliyor ve orda kalıyor.
    Bu arada sistemin yüklü olduğu hdd'den periyodik tekrar eden sesler geliyor.
    Az önceye kadar sistem yazılarının gözüktüğü siyah ekran geliyordu ama şimdi oda gelmiyor.
    Sistem açılırken sorunsuz açıldığını belirten bip sesi geliyor.
    Ama gigabyte ekranı geliyor ve kalıyor öyle.
    Dün hiç bir sorun yoktu yardım edin lütfen

• dün yüklediğin herhangi bi program dan dolayı olmuş olabilir eğer HDD de önemli bilgilerin yoksa format atmanı öneririm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrTrmn

dün yüklediğin herhangi bi program dan dolayı olmuş olabilir eğer HDD de önemli bilgilerin yoksa format atmanı öneririm...
    dün hiç bir şey yüklemedim.Format atardım ama cd'yi taktığımda cd den ön yükleme yapın bölümü bile gelmiyor.Gigabyte'ın gözüktüğü ekranda kalıyor.
  • Dostum İşletim sistemi cd sini tak, sonra restart yap.işletim sistemini gösteren ekran gelmeden sürekli f8 tuşuna bas.güvenli mod falan yazan ekran gelene kadar f8 tuşuna bas.sonra oradan güvenli mod seç.daha sonra çalıştırı aç cmd yaz. "sfc /scannow" yaz xp onaracak.o zaman büyük ihtimal sorun hallolacak.sistemin doğru çalıştığını belirten seslerden eminsen,her zaman onar komutuyla halledebilirsin. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceylankral

Dostum İşletim sistemi cd sini tak, sonra restart yap.işletim sistemini gösteren ekran gelmeden sürekli f8 tuşuna bas.güvenli mod falan yazan ekran gelene kadar f8 tuşuna bas.sonra oradan güvenli mod seç.daha sonra çalıştırı aç cmd yaz. "sfc /scannow" yaz xp onaracak.o zaman büyük ihtimal sorun hallolacak.sistemin doğru çalıştığını belirten seslerden eminsen,her zaman onar komutuyla halledebilirsin. ;)
    sürekli bastım ama güvenli kip seçeneği gelmedi aynı yerde kalıyor.
  • quote:

Dostum İşletim sistemi cd sini tak, sonra restart yap.işletim sistemini gösteren ekran gelmeden sürekli f8 tuşuna bas.güvenli mod falan yazan ekran gelene kadar f8 tuşuna bas.sonra oradan güvenli mod seç.daha sonra çalıştırı aç cmd yaz. "sfc /scannow" yaz xp onaracak.o zaman büyük ihtimal sorun hallolacak.sistemin doğru çalıştığını belirten seslerden eminsen,her zaman onar komutuyla halledebilirsin. ;)
    biosa girebiliyomusun peki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrTrmn

biosa girebiliyomusun peki...

Alıntıları Göster
    biosa da giremiyorum hdd'den ses geliyor.Ama yedek hdd'yi çıkardığımda biosa girebiliyorum.

İşletim sistemi Windows 7 2-3 aydır sorunsuz kullanıyordum taki bugüne kadar

Biosa yine girmiyor çıkarmama rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00100 -- 7 Kasım 2009; 12:32:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 00100

biosa da giremiyorum hdd'den ses geliyor.Ama yedek hdd'yi çıkardığımda biosa girebiliyorum.

İşletim sistemi Windows 7 2-3 aydır sorunsuz kullanıyordum taki bugüne kadar

Biosa yine girmiyor çıkarmama rağmen.

Alıntıları Göster
    yedek hdd çıkarınca biosa girebiliyorasn güvenli kip e de gireblilrsin.bi dene. ayrıca buraya mesajı nasıl yazıyorsun :)
  • quote:

yedek hdd çıkarınca biosa girebiliyorasn güvenli kip e de gireblilrsin.bi dene. ayrıca buraya mesajı nasıl yazıyorsun :)

Alıntıları Göster
    Mesajı laptoptan yazıyorum.Yedek hdd çıkardım yine girmiyor demin giriyordu biosa hatta first bootu cdrom yaptım.
  • quote:

Mesajı laptoptan yazıyorum.Yedek hdd çıkardım yine girmiyor demin giriyordu biosa hatta first bootu cdrom yaptım.

Alıntıları Göster
    sana verebileceğim bir tavsiye daha var ama bu tavsiye biraz riskli.eğer kabul edersen.kasanın içerisinden ekran kartının olduğu bölümü çıkar.yani ekran kartın takılı olmasın.sonra pc yi tekrar açmayı dene.eğer açılırsa ekran kartı yenilemen gerekecek.eğer ekran kartından değilse ana hdd yi çıkar ve dene.Anlayacağın şu;pc tanımlayamadığı yani bozuk bir parçadan dolayı kendini başlatamıyor.bi dene.dikkat et ama fazla hırpalama parçaları yakabilirsin :)

• quote:

sana verebileceğim bir tavsiye daha var ama bu tavsiye biraz riskli.eğer kabul edersen.kasanın içerisinden ekran kartının olduğu bölümü çıkar.yani ekran kartın takılı olmasın.sonra pc yi tekrar açmayı dene.eğer açılırsa ekran kartı yenilemen gerekecek.eğer ekran kartından değilse ana hdd yi çıkar ve dene.Anlayacağın şu;pc tanımlayamadığı yani bozuk bir parçadan dolayı kendini başlatamıyor.bi dene.dikkat et ama fazla hırpalama parçaları yakabilirsin :)

Alıntıları Göster
    ekran kartını ve sistemiin yüklü oldğu hdd yi çıkarıp iki şekildede deneyeceğim.Bunların ne riski var?

• quote:

ekran kartını ve sistemiin yüklü oldğu hdd yi çıkarıp iki şekildede deneyeceğim.Bunların ne riski var?

Alıntıları Göster
    dediğim gibi çok fazla hırpalarsan yanarlar :)

edit: yada vazgeçtim hdd yi çıkarma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceylankral -- 7 Kasım 2009; 12:47:00 >
  • quote:

dediğim gibi çok fazla hırpalarsan yanarlar :)

edit: yada vazgeçtim hdd yi çıkarma.

Alıntıları Göster
    hdd yi çıkardım win 7 cd si yükleniyor bu sefer herhalde onarım yapacağım işlemleri anlatırmısınız sağolun.
  • quote:

Alıntıları Göster
    olası sorun hdd nin artık vaktini doldurmuş olmasından olabilir. Yada bu tarz problemler PSU nun zamanla üzerindeki gücü verememesinden kaynaklanıyor. Power HDD n için gerekecek gücü sağlayamıyor.Mümküncse başka bir PSU ile kasayı açmayı deneyin. Bir başka çözüm ise anakartının sapıtmış olabieceği ki bu kolay. Anakartının üzerindeki pili söküp 1-2dk bekleyip tekrar takarak bios ayarlarını sıfırlayabilirsiniz. Kasayla oynamadığınızı birden bire olduğunu söylüyorsunuz bu nedenle ide yada sata kablondan oluşma ihtimalini, anakartın ide yada sata girişlerinden olma ihtimallerini düşünmüyorum.
    İlginçtir ama aynı sorunu aşma yollarımdan biri aklıma geldi; kasa çok tozlanmıştı kompresör ile iyi bir hava tuttum ve düzeldi.

belki yazdıklarım bir işine yarayabilir.
    saygılar

• quote:

hdd yi çıkardım win 7 cd si yükleniyor bu sefer herhalde onarım yapacağım işlemleri anlatırmısınız sağolun.

Alıntıları Göster
    window 7 yi açıkçası bilmiyorum.windows 7 mi kuracaksınız.ayrıca hdd yi geri taktınız mı açıldıktan sonra.
  • quote:

window 7 yi açıkçası bilmiyorum.windows 7 mi kuracaksınız.ayrıca hdd yi geri taktınız mı açıldıktan sonra.

Alıntıları Göster
    açtıktan sonra takmak riskli herhalde.Sorun hdd'de sistem biosa girdi win 7 cd'sini gödü ama onarımı hdd ye yapmam lazımdı ve hdd takılı değil.
  • quote:

açtıktan sonra takmak riskli herhalde.Sorun hdd'de sistem biosa girdi win 7 cd'sini gödü ama onarımı hdd ye yapmam lazımdı ve hdd takılı değil.

Alıntıları Göster
    dostum o zaman tek çare yeni hdd. o hdd yi başka pc ye tak dene.eğer sorunsuz açılırsa bilgilerini yedekle.anca böyle olur.
  • quote:

dostum o zaman tek çare yeni hdd. o hdd yi başka pc ye tak dene.eğer sorunsuz açılırsa bilgilerini yedekle.anca böyle olur.

Alıntıları Göster
    aha hdd takılı iken win 7 cd si yüklendi sesde gelmiyor.
  • quote:

aha hdd takılı iken win 7 cd si yüklendi sesde gelmiyor.

Alıntıları Göster
    nasıl yani.iyi mi kötü mü?
  • quote:

nasıl yani.iyi mi kötü mü?

Alıntıları Göster
    iyi.win 7 yükleme ekranı geldi bende zaten yüklü ben diski onarmak istiyorum.Daha önceden olmamıştı bu birde win 7 cd siz normal açmaya çalşayım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.