Şimdi Ara

'Duma Adası' yada 'Blaze' okuyanlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Stephen King'in Duma Adası'nı yada Blaze'i okuyanlar varmı...yorumlarınızı alabilirmiyim nasıldır merak ediyorum sizce okumalımıyım hangisini almalıyım yada ilk önce hangisinden başlamalıyım..

Duma Adası

Stephen King
    ALTIN KİTAPLAR

Sevgiye dörtelle sarılma, yaratıcılığın tehlikeleri, hafızanın esrarı, doğaüstünün doğası... Stephen King
    bizlere büyüleyici olduğu kadar ürkütücü bir roman sunuyor.
    Kötü talihi Edgar Freemantle’yi inşaat alanında yakalar. Üstüne düşen vinç sağ kolunu koparır, konuşma ve düşünme yetisini hasara uğratır. Mutlu evliliği aniden biter, nekahet dönemi karabasana dönüşür. Edgar kazadan sağ kurtulduğuna pişmandır. "Coğrafi bir deği-şiklik"yapıp çok uzaklara gitmesini öneren psikiyatrı, "Neyin onu mutlu ettiğini," sorar. "Resim yapmak," yanıtını alır. Edgar, Florida sahilinde Duma Adası’nda ev kiralar. Meksika Körfezi’ndeki muhteşem günbatımı ona resim yapmasını fısıldar. Ve Edgar resim yapma-ya başlar. Edgar münzevi yaşamının duvarlarını yıkar, dostlar edinmeye başlar. Kendi yaralarından söz etmekten çekinen ve onunla aynı hamurdan yoğrulmuş Wireman’la kökleri Duma Adası’nın derinliklerine uzanan yaşlı Elizabeth’le tanışır. Harikalar yaratan becerisi onun silahı olur. Elizabeth’in geçmişinden sayfalar açılıp kadının çocukluğundaki hayaletler ortaya çıkınca onarılmaz yıkımlar başlar...

Blaze
    Yüzyılın Suçlusu

Stephen King
    İNKILAP KİTABEVİ

BLAZE YÜZYILIN SUÇUNU İŞLEDİ... HEM DE ÖLÜ BİR ADAMLA!
    Blaze, Küçük Clayton Blaisdell’in öyküsüdür... Ona karşı işlenen ve onun işlediği suçların öyküsü… Blaze’in kafası, çocukluğunda babası tarafından merdivenden atıldığından ve sonra bir daha atıldığından beri yavaş işliyordu. Gençliğinde kötü muamele gördüğü ıslahevinden kaçtıktan sonra Blaze, her şeyi bildiğini düşünen George adlı tecrübeli bir suçluyla takılmaya başladı. George onu yüzlerce numarayla ve büyük bir fikirle tanıştırdı: zengin bir ailenin çocuğunu kaçırma fikriyle. Ama sonra George öldürülünce Blaze, partnerinin hayaleti tarafından ziyaret edilse de artık tek başına kalmıştı. Edebiyat tarihinin en sempatik suçlularından birine dönüşen Blaze’in öyküsü şaşılacak kadar güçlü ve hüzünlü. Stephen King’in Tom Gordon’a Aşık Olan Kız kitabı kadar gerilimli ve büyüleyici...

• duma adasını okudum ve beğenmedim.beğenmememin birinci sebebi kitap fazla uzatılmış yani kitabın yarıdan çoğunda hep aynı şeyler var son 150 sayfasında birden olaylar hızlanıp sona eriyor.ikinci sebebi birkaç yerde yazarın daha sonra olacak bir olayı önceden söyleyip heyecanın içine etmesi.üçüncü sebebi de çevirinin çok sırıtması acemice olması.bu yorumu da stephen king'in 3-4 kitabı haricinde tüm kitaplarını okumuş biri olarak yapıyorum.
  • hmmmm...vallahi öyle soyledinki yani alıcaktım ama vazgeçtim..artık en son okucaklarıma bırakayım ozaman..
    bide eğer okuduysan medyum nasıl? yazarsan sevinirim..
  • göz veya hayvan mezarlığını okudun mu?ya da o'yu?bu 3ü de baya iyi.
  • medyum güzel.stephen king ana konusuna bakarsan son sayfada tavsiye ettiğim kitaplar var onlara da göz atabilirsin.
  • Duma adasını okuyorum şu anda.İnana bi hevesle aldım heyecan vardır diye.Ama olaylar okadar uzatılmışkioku oku bitmiyor.Ama konusu çok hoş.
  • Blaze okudum.
    Çok uzun değil ama farklı bir roman. Biraz değişik bir tadı var. Hoşuma gitti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KING HAYVAN MEZARLIĞI DIŞINDA YAZDIKLARI PeK HOŞUMA GİTMİYOR.

Ana konudan çok, yan konulara önem verip kitabın uzun olamasını sağlıyor. Edebi yönü iyi fakat bir süre sonra sıkılıyorsunuz. Fakat filmleri güzel oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreturr

KING HAYVAN MEZARLIĞI DIŞINDA YAZDIKLARI PeK HOŞUMA GİTMİYOR.

Ana konudan çok, yan konulara önem verip kitabın uzun olamasını sağlıyor. Edebi yönü iyi fakat bir süre sonra sıkılıyorsunuz. Fakat filmleri güzel oluyor.

Bana göre ise tam tersi geçerli. Detayları güzel anlatması okuyan kişiye atmosferi iyi hissettiriyor. Kitabı okurken haz almanızı sağlıyor. King' in edebi yönünü konuşmaya gerek bile yok. Filmleri ise hiç beğenmiyorum. Asla kitabtan aldığınız keyfi vermiyor. Hatta hikayeyi katlediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.