Şimdi Ara

Düğün Salonu Fotoğrafçısıyım soruları alayım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
3
Favori
8.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EFE_57

quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Niye sana maliyeti 5 lira olan bir çekimin baskıdan geçip salonda ki davetlilere 50 liraya çakıyorsunuz ayıp değil mi

50tlye fotoğraf satan hiçbir yer bilmiyorum. çalıştığımız 7 tane düğün salonu var. en ucuzunda fotoğraf 7.5tl. maliyetine gelirsek birçok kişi sadece fotoğraf ve kağıt maliyeti olarak bakıyor. fotoğraf,kağıt,eleman,salona verilen para,vergi vs bunlarıda katınca maliyet artıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Benden Adam Olmaz

Ne alaka ya taşmı yesin geçenler fotoğrafçıdan 70 tane fotoğrafı 20 tl ye çıkardım.Bir de en uyuz olduğum şey düğün salonunda kendi makinan ile fotoğraf çektirtirmiyorlar,ben bir fotoğrafa 10 lira vermek zorundamıyım.

maliyet konusunu açıkladım. beğenmediğiniz hiçbir fotoğrafı almak zorunda değilsiniz. Ben çalıştığım salonlarda sadece takı sırasında fotoğraf çektirmem. Taktir edersinizki benim para kazandığım tek yer o an.

Hocam en son gittiğim düğünden aktarıyorum. Adamın teki çektiği fotoğrafı getirmiş. Yok almıyoruz demiştim. Adam da niye o zaman çektiriyorsun demişti.Ben de dans ediyorduk sen el ettin biz de poz verdik çektin dedim. Kim haklı şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamJam -- 26 Kasım 2012; 17:19:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SamJam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Niye sana maliyeti 5 lira olan bir çekimin baskıdan geçip salonda ki davetlilere 50 liraya çakıyorsunuz ayıp değil mi

50tlye fotoğraf satan hiçbir yer bilmiyorum. çalıştığımız 7 tane düğün salonu var. en ucuzunda fotoğraf 7.5tl. maliyetine gelirsek birçok kişi sadece fotoğraf ve kağıt maliyeti olarak bakıyor. fotoğraf,kağıt,eleman,salona verilen para,vergi vs bunlarıda katınca maliyet artıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Benden Adam Olmaz

Ne alaka ya taşmı yesin geçenler fotoğrafçıdan 70 tane fotoğrafı 20 tl ye çıkardım.Bir de en uyuz olduğum şey düğün salonunda kendi makinan ile fotoğraf çektirtirmiyorlar,ben bir fotoğrafa 10 lira vermek zorundamıyım.

maliyet konusunu açıkladım. beğenmediğiniz hiçbir fotoğrafı almak zorunda değilsiniz. Ben çalıştığım salonlarda sadece takı sırasında fotoğraf çektirmem. Taktir edersinizki benim para kazandığım tek yer o an.

Hocam en son gittiğim düğünden aktarıyorum. Adamın teki çektiği fotoğrafı getirmiştim. Yok almıyoruz demiştim. Adam da niye o zaman çektiriyorsun demişti.Ben de dans ediyorduk sen el ettin biz de poz verdik çektin dedim. Kim haklı şimdi?

Çeken arkadaşın sizin almama gibi bir hakkınızın olduğunu bilmesi gerekiyor. Siz haklısınız tabiki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş Bi Düğünde Foto Çekilmiştim Adam 10 Lira Almıştı Kendisini Hala Saygıyla Anıyorum Sende Onlardan Mısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chet7

Kardeş Bi Düğünde Foto Çekilmiştim Adam 10 Lira Almıştı Kendisini Hala Saygıyla Anıyorum Sende Onlardan Mısın

Sende onlardanmısın derken anlayamadım ?

• yakaladımı affetmeyenlerden

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Chet7

Kardeş Bi Düğünde Foto Çekilmiştim Adam 10 Lira Almıştı Kendisini Hala Saygıyla Anıyorum Sende Onlardan Mısın

Sende onlardanmısın derken anlayamadım ?

şöyle ki fotoğraf bir sanat olmasının yanında hepimizin yaptığı gibi ticari bir araçtırda. O fotoğraf 10 liraya satılıyor ama girilen ihaleler, ödenen kiralar, eleman ve vergi maliyetlerini hesap ederseniz sadece 1 baskılı fotonun 10 TL olması sizi şaşırtmayacaktır. sonuçta hergün aldığınız birşey değil.
  • Neden şu maaliyeti 1 lira olan fotoğrafları 10 liraya satıyorsunuz=?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thriller2

Neden şu maaliyeti 1 lira olan fotoğrafları 10 liraya satıyorsunuz=?

şöyle ki fotoğraf bir sanat olmasının yanında hepimizin yaptığı gibi ticari bir araçtırda. O fotoğraf 10 liraya satılıyor ama girilen ihaleler, ödenen kiralar, eleman ve vergi maliyetlerini hesap ederseniz sadece 1 baskılı fotonun 10 TL olması sizi şaşırtmayacaktır. sonuçta hergün aldığınız birşey değil.
  • Bi fotoğrafı 10 liraya çakıyorsunuz değil mi doğru söyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ripper Roo

Bi fotoğrafı 10 liraya çakıyorsunuz değil mi doğru söyle

arkadaşım okuman mı yok acaba?
  • Herkeste niye bu kadar pahali oldugunu sormus. Tamam biraz pahali olabilir ama meslek sonucta ve bir emek veriyor. Bir yerden cikarmasi lazim masrafi.Bir de kardesim, firmanin adini pm atar misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli Süt -- 30 Kasım 2012; 0:58:17 >
  • Özel cekim yapıyormusunuz? Nü gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Çıplak flaş mı kullanıyosun yoksa bounce, diffuser vs kullanıyor musun? Marka/model ne olursa olsun kit mi kullanıyorsun bir de?

Hocam bu kadar yüklenmeyin.
  • saçmalamışsınız resmen
  • ben de düğünde fotoğraf sattım çok yorucu. bulaşmayın.
  • paraya ihtiyaç olunca yapcak bişiy yok. Her iş yorucu zaten..
  • Maliyeti hesaplarken neden sadece baskı maliyetini hesaplıyorsunuz. Bunun düğün salonu parası var, fotoğraf makine ve ekipman maliyeti var, bu işe vakit ayırmış kişilerin emeği var. Ekipmanların amortisman denen bir olayı var. bunlar neden hesapta yok. Kendim uğraştığım için biliyorum öyle deklanşöre basmakla iş olmuyor. Karsız mı yapsın işi. Rakam çok gelebilir ona birşey demem ancak pazarlık denen birşey de var.
  • Arada kendini dugunun havasina kaptiriyorsundur. Gelinle damatla halay felan... eglenceli olur

• Ekipman ne kullanıyorsunuz?

5 yıllık tecrübeyle ne önerirsiniz? Lens body flash vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

Ekipman ne kullanıyorsunuz?

5 yıllık tecrübeyle ne önerirsiniz? Lens body flash vs...

Nikon D80,D90,D7000 var. flas sb800 var. lens 18-105,18-135 adetli tabiki bunlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.