Şimdi Ara

Düğün Dernek 2 (2015) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
1
Favori
6.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • izledim.güzeldi. beklentiyi yüksek tutmamak önemli. yoksa güzel film. bol bol güldü sinemadakiler. bende güldüm çok fazla olmasa da. tadımlık güzel bir film.
  • Bu ekibi, yaptıkları tüm işleri çok seven biri olarak söylüyorum: Olm bu ne lan? Bu nedir ya? Nasıl bu kadar kötü bir film yaptınız? İşler Güçler'i, Kardeş Payı'nı (son 10-12 bölümü hariç), Çalgı Çengi'yi yazan adam nasıl olur da böyle bir rezaleti kaleme alır?

Spoiler butonunu bulamadım, o yüzden izlemeyenler aşağıdakileri okumasın:

Tüpçü Fikret neden hastanede? Neden Ahmet Kural, mimik yapma hastalığına girmiş gibi maymun kılığına giriyor? Jim Carrey olduğunu mu sanıyor? Komik değil yahu! Tüpçü Fikret zaten tip hariç komik bir karakter değil. Absürt komedi diyoruz da yapılan absürt sahnelerin en azından az buçuk senaryoyla, konuyla ilgisi olsun yahu.

Murat Cemcir'in karakteri ilk filmde boks hocası, burada adeta cami hocası. Yüzündeki sakal görüntüsü verilmeye çalışılmış pamuklarla ne kadar salak bir karakter olduğunu farketmemişler mi?

Rasim Öztekin komik olmayan repliklerle itici, saçma sapan bir dede olmuş. Karısı rolündeki Devrim Yakut, bir kaç sahnedeki komikliği hariç itici, abuk bir karakter. Şive komiği yapılacak diye çoğu repliği anlaşılmıyor bile.

Hırsız Yılmaz, en eli yüzü düzgün, komik karakter belki de. Ne zaman neyi nasıl yaptığının anlaşılmaması güzel olmuş.

Hayatımda ilk defa ciddi anlamda bir filmden çıkmayı düşündüm ama yanımdaki arkadaşıma ayıp olmasın diye 2 saatten fazla bir zaman bu rezalete katlandım. Güldüğüm yerler tabii ki var ama özellikle ilk 20-25 dakika o kadar sıkıcı ki oynayan, yazan, çeken adamlara acıdım.

Mustafa Keser, Nükhet Duru ne alaka? Niye girdiler? Komik miydiler? Ne ara, niye çıktılar?

Selçuk Aydemir ciddiyim bu filmi yazarken ne düşündü acaba? Bu senaryoyu yazarken ''hah tamamdır, içime sinen senaryo budur. Aşırı komik oldu, Ahmet Kural zaten dursa yeter, mimikleri süpersonik komik. Rasim Öztekin de acayip komik'' diye mi düşündü yoksa ''lan nasılsa kaptırdık bi mevzu, ne çaksak gider bu millete. 1-2 milyona filmi mâl edip 30 milyon kazansak yeter.'' gibi çakal bir anlayışla mı oluşturdu, çekti bu saçmalığı?

İlk filmi bile eh fena değil diyen biri olarak bu filme verdiğim paraya, harcadığım zamana o kadar acıdım ki. Elbette bunu izlemeseydim, o iki buçuk saatte atomu parçalamayacaktım ama en azından telefonda maç oynar daha keyifli zaman geçirirdim.

Ahmet Kural-Murat Cemcir-Selçuk Aydemir, zirveden dibe çok çabuk ve net bir düşüş yaşamışlar. Şu filmi vizyona sokmak tamamen para kazanma hatta seyirciden gasp hırsıdır.

Kimseye ''sakın izlemeyin'' demek haddim değil ama bu filmi cidden izlemeyin. Maalesef yine rekor kıracak ve üçüncü film de yapılacak. Ama asla sinemada izlemem, izlemek isteyen arkadaşlarıma da elimden geldiğince engel olmaya çalışırım.

Uzun lafın kısası Düğün Dernek 2: Sünnet çok kötü, sıradan bir film.

• Hislerime tercüman olmuş arkadaş rezalet film

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşimle beraber sinemaya gideceğiz bu film için bayağı ısrar etti ama buradaki yorumları görünce paramı çöpe atmaktan vazgeçtim
  • Birinciyi zaten tam izlememiştim. İkinciyi izlemeye gerek yok o zaman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cem Yılmaz’ın desteğiyle vizyona giren Çalgı Çengi’nin başrolünde tanıdık onları: Murat Cemcir ve Ahmet Kural. Düğünlerde müzisyenlik yaparken tanık oldukları bir cinayet sonrası gelişen keyifli olayları izlerken kahkaha tufanına sebep olmuşlardı. Selçuk Aydemir‘le yakaladıkları uyumu İşler Güçler ve Kardeş Payı gibi televizyon dizilerinde de sürekli çıta yükselterek devam ettirdiler ve Düğün Dernek serisiyle gelebilecekleri en üst noktaya ulaştılar. Tıpkı ilk filmde olduğu gibi, tıpkı dizilerinde olduğu gibi Düğün Dernek 2: Sünnet‘te de Selçuk Aydemir zeka dolu esprileri o kadar güzel yedirmiş ki, Cem Yılmaz iyi mi yaptım bu adamları meşhur etmekle diye düşünmeye başlamıştır.

Düğün Derken ülkemizde çok sevildi, o kadar sevildi ki insanlar sinemaya akın etti. 7 milyona yakın kişinin sinemada güldüğü, bunun 3-5 katının da televizyonda izlerken yerlere yattığı film bu kadar çok gişe hasılatı yapınca devam kaçınılmazdı. Ülkemize özgü değil, dünyanın neresinde olursa olsun bu işin raconu bu. Şahsen ben ilk filme bayılmıştım, Çalgı Çengi’yi de çok sevmiştim, dizilerden de Kardeş Payı’nın gediklisiydim ama devam filminin bu kadar iyi olacağını tahmin edemiyordum.

Selçuk Aydemir müthiş bir adam. Ahmet-Murat ikilisini kamera önüne koyduğu her işte bunu göstermesini bildi. İşler Güçler’de de kemik bir izleyici yaratmasını bilmişti zaten ama Kardeş Payı’nın ülke televizyonunun ne kadar üstünde olduğunu her bölüm hissettiriyordu. Sadece televizyonda değil sinemada da farkını gösteriyor. Ülkede zaten çok fazla kaliteli komedi filmi çekilmiyor ama mesela Recep İvedik’i düşününce şu yaratılan karakterler ve hikayeler Recep İvedik serisini 4′e katlar 8′le çarpar. Şahan osurup tükürmeyle nasıl bu kadar seyirci çekebiliyor diye düşünüyorum sonra da ülkedeki cehalet seviyesi aklıma geliyor ve susuyorum ve Selçuk Aydemir gibi adamlardan daha fazla iş gelsin diye dua ediyorum.

Cem Yılmaz’ın sayesinde sinemaya adım atabilen bu adamlar elbette Yılmaz olmasa da bir şekilde kendilerini duyururlardı da, onun verdiği keyfi verebilecek seviyeye gelebileceklerini kesinlikle Yılmaz da düşünmemiştir. Selçuk Aydemir’in her sahnede en az 4-5 tane kaliteli espri patlatmasının yanında Murat Cemcir ve Ahmet Kural’ın iyi oyunculukları da yadsınamaz ama Düğün Dernek 2: Sünnet’de öyle keyifli bir kadro kurmuşlar ki, ilk filmin de ötesine geçmiş, açık ara her sahnesi ayrı bir güldürme makinesine dönmüş.

Sırıtan hiçbir karakter yok. Osurmayla-küfürle espri yapayım da seyirciyi güldüreyim çabası yok. “Birinci film zaten milyonlarca kişi tarafından izlendi, sevildi, tavsiye edildi, o zaman buna da 2-3 tane fazladan komik sahne serpiştireyim de aradan çıkartayım” kafası yok. Hem yeni eklenen karakterlerin çok çok iyi yazılması hem de hali hazırdaki isimlerin bir tık yukarıda oynaması, Rasim Öztekin‘in tek başına tecrübesi, Şinasi Yurtsever‘in yine uçup gitmesi, Erdal Tosun‘un muazzam asistleriyle Düğün Derken 2: Sünnet 2015′in en iyi yerli komedilerinden olmaya aday. İmkanınız varsa ve bu adamlardan keyif alıyorsanız, 25 günde 5 milyondan fazla insanın izlediği filmi mutlaka ama mutlaka sinemada izleyin.

http://cineshoot.net/tavsiye-dugun-dernek-2-sunnet-2015.html

• rezalet bence
    ama gidip gülünür o kadar
  • @1881
    Aynen. Çalgı Çengi 7 milyon izlenip bu düğün dernek saçmalığı birkaç yüzbin izlenip bir daha açılmamak üzere bitmeliydi.
  • Evoo kullanıcısına yanıt
    Bu yorumu yazan arkadaş iyi para almış galiba
    Her sahnede 4-5 espri bu filmde mi vardı yoksa ben başka film mi izledim? Cem Yılmaz pişman olmamıştır, emin olsun kendisinin en iyi olduğu bir kez daha kanıtlandı. Selçuk Aydemir resmen "ne yedirsek gider hacı, çek gitsin" demiş.

• 5 milyon izleyiciyi aşmış. film güzeldi. eleştirilecek yanı ise ilk filmden beslenmesi oldu. yani çok da yaratıcı bir şey yok ortada. ama espiriler güzei. bu arada üçüncü film de gelir gibime geliyor. zaten bunun sinyalini de verdiler. milyonlar
  • filmi bugün izledim genel olarak güzeldi beğendim
  • Uzman değilim sinema konusunda fakat biri izleyip 2 ye gitme niyetiniz var ise benim gibi... pişman olmanızdansa gitmemeyi tercih etmelisiniz bumuymuş yani dedirtiyor o kadar yani apar topar bir film koymuşlar türk zİhniyeti misali hani kalkar ya bi taraflarımız alel acele yapılmış izlenimini veriyor ilki tutmuşken aman paracıklar kaçmasın zihniyeti

• Gidiyorum, tüm kötü yorumlara ragmen

• Filmi tekrar izlemek isteyenlere DUYURU!
    3 Mart'ta filmin DVD'si çıkıyor, internete de düşer yakın zamanda.
  • İlk film tuttu, İkincisi de tutar nasılsa mantığıyla çekilmiş bir film.
    Gerçi çok da şaşırmamak gerek.
    Şahan'ın Recep İvedik'ten ne kadar ekmek yediğini (hatta 5'in hazırlıklarına da başlamış) hesaba katacak olursak
    bu filmin de yapılmasında çok abes bir durum yok yani.

Aynı şey Emrah Kaman için de geçerli. Kardeş Payı ile benimsenen bir karakter olan Emrah ve canlandıran Emrah Kaman'da
    Kaçma Birader diye bir film yaptı.
    Fragman yer yer zorlama ama oldukça etkileyici.
    Ancak ne derece başarılı olur ben bilemedim.

Biz Çalgı Çengi 2'yi bekliyoruz 5 yıldan beri.
    Ancak çok da ümitli değilim açık konuşmak gerekirse.

Düğün Dernek ölçüsünde zorlama bir devam filmi çekeceklerse hiç zorlamasınlar daha iyi.
    Bu film bildiğin rezalet olmuş çünkü.
    Kaldı ki gişede başarılı olmaları, filmin başarılı olduğunu değil, ne kadar düz bir millet olduğumuzu gösterir.

• 2. filmde bu tip yine var mı?

Düğün Dernek 2 (2015)
  • Bence ilk filmden çok daha iyidi

• İlla 3.flim e yol vermek için bu kadar kötü senaryomu olur

• bir iki sahnede gülümsetti o kadar. bir numarası yok filmin. senaryo desen bomboş
    bir de sonunda devam filmi gelecek diye, açık kapı bırakıyorlar utanmadan. gerçi utansalar bu filmi çekmeyip tadında bırakırlardı.
  • RuthlessRiu kullanıcısına yanıt
    Dürüst olmak gerekirse full komik bir film değildi. Fakat ulkedeki geri kalan yerli yapım komedilerden çok daha iyiydi.

Sinemada herkesin gülmesinden mıdır bilmem fakat ben de eğlendim. Güzeldi fakat mükemmel bir film değil.

İlk filmi açıp izlediğimde 1 saatime yazık demiştim. Recep Ivedik'in filmlerinde de öyle.

Her ne kadar iyi olmasalarda-bence- ülkedeki komediyi bu ekip temsil ediyor.

Evet Cem Yılmaz var da sinemadaki durumu belli. O yüzden çok uzatmaya gerek yok.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.