Şimdi Ara

Düğmeye basınca PC açılmadan kapanıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
73.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akortek Firmasının, Exa Elektronik aracılığıyla TEST ederek gönderdiği 2.power suppley ile sorun ortadan kalktı.

Yani sorun; ilk başta evde bozulan PSU'dan ve garantiye gönderildikten sonra yine bozuk halde gönderilen PSU'dan kaynaklanmıştır.

Çözüm için önerilerini sunan ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorp1725

PSU PSU PSU....Kasa dışında power'ın yeşil ve siyah kablolarından birini bağlayınca aynı şekilde 1 saliseliğine çalışıp durdu.
    Power sorunlu çıktı dediğin gibi.
    Garantiye gönderdiğim PSU'nun üzerine "Birebir değişim oldu" yazıp, içi açılmış bozuk bir ürün gönderdiler. EXA'dan beklemezdim ama asıl değişimi, distribütör firma Akortek yaptığı için onlardan kaynaklanıyor.
    Şimdi ürünü göndersem adamlar kılıfı hazırlamışlar. Etiketler yırtık, içi açılmış, garanti dışı...
    Başlarım böyle işe. Bu kasayı aldığıma bin pişman oldum. Özellikle bu power supply tam 3 kere gitti garantiye.

/>

İlginçtir aynı olay 2008 yılında benim başıma geldi. Exa'dan aldığım PSU ilk gün tam oyuna girerken kapandı ve bir daha hiç bir şekilde güç vermedi. 2 hafta telefonlarda uğraştıktan sonra nihayet birebir değişimi kabul etmişlerdi. Kabul etmeme bahaneleri ise PSU'nun boyasında ufacık bir çizik olması. Birebir değişimde ben yine sıfır kutusunda PSU beklerken farklı ve yırtık bir kutuda benim PSU'nun aynı modeli geldi. Her ne kadar sıfır ürünü test edipte yolladık deselerde sıfır ürün olduğuna bir türlü inanasım gelmedi. Bu sefer ben hiç dokunmayarak direk bir teknik servise gittim. Oda ne! PSU çalışmıyor! Kadayı sıyırmamla birlikte hemen telefon ettim ve ağzıma ne geldiyse saydırdım fakat işe yaramadı. Yine günler süren telefon trafiğinin ardından sinirlendim ve bilgisayarımı alıp Kocaeli'den Exa servisinin yolunu tuttum. Oradaki uzun uğraşlar sonucu aynı PSU'nun sıfır açılmamış kutulu olanını verdiler, kendi servislerinde gözümün önünde monte edip çalıştırdılar ve teslim aldım.

Bir PSU için 1 ay boyunca uğraştım. Yeni sistem toplamıştım. Ne heves kaldı ne birşey. Üstelik gelen kabarık telefon faturamda bonusu. O zamandan beri exanın web sitesine bile girmedim. Unutulacak bir olay değil nefret ettirdiler.

• arkadaşlar kusura bakmayın aynı olay benim başıma geldi power ile alakası yok benim 2. sefer anakartım yandı msi 880 gm e45 modeli İşlemci phenom II x6 1055t ram 2x4 gb hılevel ddr3 ram 1600 mhz.
    15 gün sistemi kullandım güç düğmesine basınca bilgisayarın lambaları yanıp 1 sani yeliğine söndü. yani sistem açılmadı. anakartı eksene götürdüm 3 hafta sonra yenisi geldi. 15 gün sonra gene aynı problem yaptı. gene servise gönderdim. sonra anakarrtan vazgeçtim. üzerine 100 ytl verip. Asus anakartını aldım. eve geldim sistemi çalıştırdım açılmadı. eksen servisine götürdüm bios güncellemesi ile sistem çalıştı. eve geldim 3 4 gün bilgisayarı kullandım 5. gün sistem gene çalışıyor ama görüntü yok. eksen servisine götürdüm busefer ramlardan ben şüphelendim 2 rami de servise gönderdim. geçici olarak kingston 1x4 gb 1600 mhz ram taktılar bilgisayar çalıştı. hi level ramlar bozuk çıktı. yani kington ramlarla değiştirdim.
    sonra kullandığım anakarrta (Voltaj Koruma Bu özel tasarım anakart ve pahallı araçlarınızı sürekli farklılık gösteren enerji akımlarından kaynaklanabilecek zararlara karşı korur.) Yani power supply den gelen voltajın doğru olması lazım aksi taktirde sistem kendini otomatil kapatıyor ve ekrana sistem açılışında bu çıkıyorhttp://imageshack.us/photo/my-images/16/asuspowersupply.jpg/ poweri gönderdim aynı power gene bana geri gönderdiler. güç kaynağı thermaltake 500 watt. ithalatçı firmayı aradım durumu anlattım. power supply nin yenisini gönderdiler yani 3. ay bunlarla uğraştım ama şuan bilgisayarımdan çok ve çok memnunum teşekkürler.

• soket değişimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmethekim

arkadaşlar kusura bakmayın aynı olay benim başıma geldi power ile alakası yok benim 2. sefer anakartım yandı msi 880 gm e45 modeli İşlemci phenom II x6 1055t ram 2x4 gb hılevel ddr3 ram 1600 mhz.
    15 gün sistemi kullandım güç düğmesine basınca bilgisayarın lambaları yanıp 1 sani yeliğine söndü. yani sistem açılmadı. anakartı eksene götürdüm 3 hafta sonra yenisi geldi. 15 gün sonra gene aynı problem yaptı. gene servise gönderdim. sonra anakarrtan vazgeçtim. üzerine 100 ytl verip. Asushttp://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3/M4A88TDM_EVOUSB3 anakartını aldım. eve geldim sistemi çalıştırdım açılmadı. eksen servisine götürdüm bios güncellemesi ile sistem çalıştı. eve geldim 3 4 gün bilgisayarı kullandım 5. gün sistem gene çalışıyor ama görüntü yok. eksen servisine götürdüm busefer ramlardan ben şüphelendim 2 rami de servise gönderdim. geçici olarak kingston 1x4 gb 1600 mhz ram taktılar bilgisayar çalıştı. hi level ramlar bozuk çıktı. yani kington ramlarla değiştirdim.
    sonra kullandığım anakarrta (Voltaj Koruma Bu özel tasarım anakart ve pahallı araçlarınızı sürekli farklılık gösteren enerji akımlarından kaynaklanabilecek zararlara karşı korur.) Yani power supply den gelen voltajın doğru olması lazım aksi taktirde sistem kendini otomatil kapatıyor ve ekrana sistem açılışında bu çıkıyorhttp://imageshack.us/photo/my-images/16/asuspowersupply.jpg/ poweri gönderdim aynı power gene bana geri gönderdiler. güç kaynağı thermaltake 500 watt. ithalatçı firmayı aradım durumu anlattım. power supply nin yenisini gönderdiler yani 3. ay bunlarla uğraştım ama şuan bilgisayarımdan çok ve çok memnunum teşekkürler.

Anakartı değiştirdikten sonra da sorun yaşamışsınız. Anakart ve ram'ler değişmiş. Güç kaynağı da değişmiş. Tam olarak anlayamadım sizin hangi parçada sorun olduğunu?

Bu arada bilgisayarda bu sefer ekran kartı sorunu çıkmaya başladı. Bilgisayarı 18.06.2010 tarihinde exa'dan toplamıştım. Tam garantinin bitmesine yakın ekran kartından sorun yaşamaya başladım. Sorunu yeni başlıkta açtım, incelemek isteyen olursa link aşağıda:

http://forum.donanimhaber.com/m_62132854/mpage_1/f_/key_//tm.htm#62132854

• Aynı sorun bendede var. Bu sorun kesin psu'dan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 18 Haziran 2013; 0:45:26 >
  • Bu problem, her bilgisayarda aynı nedenden ötürü oluyor diyemem. Ama benim bilgisayarda kesinlikle PSU kaynaklanıyordu.
    Güç kaynağını garantiye gönderdim ve arızalı olduğunu söyleyip yeni bir tane gönderdiler. Sorundan tamamen kurtulmuş oldum.

Size tavsiyem imkanınız varsa sağlam bir PSU bularak kendi kasanızı o PSU ile çalıştırmanız.
    Arıza yüksek ihtimal PSU'dan olabileceği için; önce PSU'yu deneyerek çözüm aramaya başlamanız size çok ama çok vakit kazandıracaktır.

Probleminizin tez zamanda çözülmesi dileğiyle iyi günler...
  • Aynı sorun dün bende de oldu
    bügün yeni PSU taktım olay çözüldü...
  • Benzer sorunla ben de karşılaştım, önce yukarıda söylenenleri yaptım ama olmadı. Sonra Bilgisayarın arkasına bağlı bütün usb ve benzeri bağlantıları söktüm, kasayı açtım, bios pilini çıkardım, bir kez çalıştırdım bekledim, sonra bios pilini takıp yeniden çalıştırdım ve düzgün açıldı. USB portlarını (8 adet) tekrar bağladım, şu anda sorun yok.
    Sorun Power ünitesinin açılışta aşırı yüklenmesinden kaynaklanıyor diye sonuca vardım. Çözüm arayanlar için bir seçenek...
  • quote:

-Ram'leri çıkartıp ikisini de tek çalıştırarak denedim. Değişen bişey yok.
    -CPU sorunlu olsa ona giden elektriği kestikten sonra çalışması gerekmez mi? CPU'ya giden 4 pinli güç kablosunu çıkararak denedim aynı şekilde oldu.
    -Gönderilen PSU'ya fazla güvenmedim açıkcası. Exa gelenb ürünün üzerine, akasa'nın distribütörü olan Akortek'in birebir değişim yaptığını yazmış. Ama Psu kenarındaki ve vidasının üstündeki etikletler yırtık. açılmış yani.

bende aynı şekilde sorun var hemen hemen ama 4 pinli kabloyu takmadığım zaman deli gibi dönüyor fanlar ama taktığımda çat diye susuyor acaba neden olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kresider

quote:

-Ram'leri çıkartıp ikisini de tek çalıştırarak denedim. Değişen bişey yok.
    -CPU sorunlu olsa ona giden elektriği kestikten sonra çalışması gerekmez mi? CPU'ya giden 4 pinli güç kablosunu çıkararak denedim aynı şekilde oldu.
    -Gönderilen PSU'ya fazla güvenmedim açıkcası. Exa gelenb ürünün üzerine, akasa'nın distribütörü olan Akortek'in birebir değişim yaptığını yazmış. Ama Psu kenarındaki ve vidasının üstündeki etikletler yırtık. açılmış yani.

bende aynı şekilde sorun var hemen hemen ama 4 pinli kabloyu takmadığım zaman deli gibi dönüyor fanlar ama taktığımda çat diye susuyor acaba neden olabilir

Anakartta yada psuda kısa devre var dostum baktırmalısınız.

• Arkadaşlar az önce benim başıma geldi böyle bir olay bilgisayarı açıyorum güç düğmesinden tam açılır gibi oluyor tekrar kapanıyor. SORUN: SABAH ELEKTİRİK GİDİP GELMİŞTİ KISA DEVRE YAPTIĞINI DÜŞÜNDÜM VE BİOS PİLİNİ VE İŞLEMCİYİ SÖKTÜM TEKRAR TAKTIM SORUN KAYBOLDU. MUTLAKA BİLGİSAYARCIYA GÖTÜRMEDEN ÖNCE BUNU DENEYİN % 90 SİZİN SORUNDA BUDUR..
  • konu hortlamış
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    senin mesajına kadar hortladığını anlamadım hepsini okudum .
  • konu hortlamış gençler gelmeyin :D :D
  • Beyler sorunu çözdüm psu dan kaynaklı güç yetmiyomuş psunun içindeki güç dengeleyici yanmış
  • Benim sorunum laptopta, yardımcı olabilir misiniz ?

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=117576528&p=1&anchorToGo=117576528#117576528

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 yılında başlığı açtığimdan istisnasiz her yıl konu hortlamis, 2016 yılı wrisked misin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yeni başlık açmayacağım abilerimiz anlatmış.
    MSI 970 Gaming mobo aldım. Şimdi bu problemli mi bilmiyorum uzay montajı yaptım açıldığı gibi kapandı bir kaç kere denedim.
    İşlemciyi değiştirdiğimde açıldı ama görüntü gelmedi ve açılışta seste yok.
    Kasa içerisinde deneme yapacağım dedim ama birde ne göreyim 4 pin kablosu uzamıyor.
    4 pin kablosu sipariş ettim ama gelmesi bir kaç gün daha sürer.
    Statik elektrik birikmiş olma ihtimali var BIOS pilini çıkartıp denemedim.
    Diğer bilgisayarıma taktiğimda da görüntü yok ama çalışıyor.
    (İki bilgisayarda da nedense işlemci çok ısınıyor acaba normal midir bilmiyorum çünkü hiç elimle ellemedim.)
    Gelişmeleri yazacağım.
  • Konuyu hortlaticam ama benimde pc aynı durumda işlemci faninin dişleri kırıldı tekrar ramin üstüne taktım servise göndermiştim pcyi şimdide windows açılıyor yazısından sonra normal başlatırken atikmdag.sys hatası veriyo win 7 Ultimate cdde yok başlangıç onarmaya 0x000000f hatası veriyo kısaca pcyi başlatırken beko yazısı gelmeden direk windowsu başlatıyor ekran kartı güncelleyemiyorum atı radeon 4600 series markası vista kullandım 9 sene onun atı cdsini taktım Xp kurduğumda 4600 serisi yukluyo amd sitesinden uygun son sürümü yüklerken aygıt yükleme hatası veriyo yardim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.