Valla oranın turizmini bura gibi değerlendirmeyin. Orada adalar yapıyolar ilginç binalar yapıyorlar bunları inanılmaz paralara satıyorlar. Benim bildiğim petrolün iyice gelir olarak oranlamasının düştüğü.
@heyyy açıkçası çok ilginç arabalar gördüm pagani zonda mclaren ama hareket halinde denk geldi çekemedik bile.
Ben de Mayıs'ta Dubai'deydim. Filipinli müthiş hatunlar, gözleriniz çok güzelmiş diyince sizinle tüm tatilinizde birlikte olabiliyorlar
Anlatılmaz yaşanır diyorum
Palmiye Adası 7 Yıldızlı Atlantis Otel ve Devasa Akvaryumu
quote:
Orijinalden alıntı: hasanmerto
Ben de Mayıs'ta Dubai'deydim. Filipinli müthiş hatunlar, gözleriniz çok güzelmiş diyince sizinle tüm tatilinizde birlikte olabiliyorlar
Anlatılmaz yaşanır diyorum
Valla hocam ben martta gittim teched için şirket gönderdi. O nedenle o taraflarla çok ilgilenmedik :) Ama medina jumerahta inanılmaz ruslar vardı.
dubai ye gidiyorum
dubainin gelirini %7 si petrolden bildiğim kadarıyla...fotolar çok güzel..merek ettiğim bir şey var..çöl safaride arabayı siz mi kullanıyorsunuz..yoksa başka birimi..
quote:
Orijinalden alıntı: MacTavish®
dubai ye gidiyorum
aynen gel berarber turla gidek belki indirim yaparlar
dubai her şeyin aşırısı olduğu bi yer,araplar parayı nereye saçacağını şaşırmış bir vaziyette
Konu sahibinin affına sıgınarak ben de biraz kendi cektigim arabaların fotograflarından ekliyorum. Arkadaslar Dubai vizesi en kolay alınan vizelerdendir. Yeşil pasaportunuz varsa zaten vizesiz giriş yapabiliyorsunuz. Benim gibi normal pasaportunuz varsa 115 dolar karsılıgında özel sirketler 2 gün icinde temin ediyorlar. Bir adet fotograf ve pasaportunuzun fotokopisi yeterli. Dubai sanıldıgı gibi petrolden zengin olan bir ülke degil. Birleşik arab emiriklierinde cıkan petrolün yalnızca yüzde 5 i Dubai de cıkıyor. Dubai bir ticaret merkezi olmuş durumda.Mesela Dubai de yapılan fuarlarda firmalar yer kapabilmek icin 3-4 yıl öncesinden sıraya giriyorlarmış. Ülkede Kdv ya da ötv yok. Ama fiyatlar eskisi gibi ucuz degil. Tabiki tekstil haric yine de ülkemizden ucuz. Araba fiyatlarından örnek vermek gerekirse Çöl Safarisi yaptıgımız arabanın sahibi ile aramızda gecen konusmaya göre Full Totota Land Cruzer 50.000 Dolara almış. Dubaide Arab Görmek çok zor. Arabları sadece Lüks Alışveriş merkezlerinde ve arabalarda görebiliyorsunuz. Dubai nüfüsunun yüzde 60ı Hintli. Ülkedeki agır ve pis işlerin hepsini Hintliler yapıyor. Alışveriş merkezi gibi yerlerde uzakdogulular calısıyor. Taksilerde ise Pakistanlı ve Hindistanlılar var, Sanırım nüfüsün yüzde 15-20 si Arab. Peki Araplar nasıl bu kadar zengin:) Araplar yatarak para kazanıyor. Ülkede Kral öyle bir sistem kurmuşki sizi yatmaya zorluyor. Ülkede dısardan biri bir iş kurcagı zaman kendine Dubaili bir ortak bulmak zorunda. Her Arabın sembolik ortak oldugu 10 15 sirket var. Ortalama bir tanesinden 1000-1500 dolar para alıyor. Düşünün artık gelen parayı. Ayrıca devlet de kendisi ayrıca yardım yapıyor vatandaslarına. Mesela Bir Arab ile bir Arab evlendigi zaman Evlerini devlet hediye ediyor. Elektrik su telefon paralarından sanırım 5 yıl yarı parasını almıyor. Bu yüzden Araplar inanılmaz zengin, Öyleki Dubai Mall Alısveriş merkezinde Louis Vitton magazısının önünde kuyruk vardı, fotografını cektim hemen:) Ülkedeki calısan kesim ise ortalama 400 dolar maas alıyorlar. Dubaide Araptan cok turiste ve Hintli görürsünüz
Gelelim arabalara Japon arabaları almış başını gitmiş burda. Heryerde Toyotanın her çeşidinden gorebilirsiniz. Tabiki büyük motorlu araçlar. Araplar ise genelde S Class, Panerama, 7 serisinden yana kullanmış tercihlerini. Audi pek yok. Superspor arabalarda mevcut aksamları dısarı cıkıyorlar. Jbr diye bir cadde var Araplar turistlere gösteriş yapmak için Lüks arabalarda cıkıyorlar arabayı bagırtıyorlar, müzik son ses:) biraz tanıdık geliyor manzara. Dubai sokaklarından arabalar
Eyvallah arabalar müthiş. Aralıkta yine gidicem inşallah bu sefer daha çok araç fotosu çekicem. İlk gittiğimizde sağı solu çekmekten arabaları pek çekemedik.
Ben yaşamıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: thekoch
Konu sahibinin affına sıgınarak ben de biraz kendi cektigim arabaların fotograflarından ekliyorum. Arkadaslar Dubai vizesi en kolay alınan vizelerdendir. Yeşil pasaportunuz varsa zaten vizesiz giriş yapabiliyorsunuz. Benim gibi normal pasaportunuz varsa 115 dolar karsılıgında özel sirketler 2 gün icinde temin ediyorlar. Bir adet fotograf ve pasaportunuzun fotokopisi yeterli. Dubai sanıldıgı gibi petrolden zengin olan bir ülke degil. Birleşik arab emiriklierinde cıkan petrolün yalnızca yüzde 5 i Dubai de cıkıyor. Dubai bir ticaret merkezi olmuş durumda.Mesela Dubai de yapılan fuarlarda firmalar yer kapabilmek icin 3-4 yıl öncesinden sıraya giriyorlarmış. Ülkede Kdv ya da ötv yok. Ama fiyatlar eskisi gibi ucuz degil. Tabiki tekstil haric yine de ülkemizden ucuz. Araba fiyatlarından örnek vermek gerekirse Çöl Safarisi yaptıgımız arabanın sahibi ile aramızda gecen konusmaya göre Full Totota Land Cruzer 50.000 Dolara almış. Dubaide Arab Görmek çok zor. Arabları sadece Lüks Alışveriş merkezlerinde ve arabalarda görebiliyorsunuz. Dubai nüfüsunun yüzde 60ı Hintli. Ülkedeki agır ve pis işlerin hepsini Hintliler yapıyor. Alışveriş merkezi gibi yerlerde uzakdogulular calısıyor. Taksilerde ise Pakistanlı ve Hindistanlılar var, Sanırım nüfüsün yüzde 15-20 si Arab. Peki Araplar nasıl bu kadar zengin:) Araplar yatarak para kazanıyor. Ülkede Kral öyle bir sistem kurmuşki sizi yatmaya zorluyor. Ülkede dısardan biri bir iş kurcagı zaman kendine Dubaili bir ortak bulmak zorunda. Her Arabın sembolik ortak oldugu 10 15 sirket var. Ortalama bir tanesinden 1000-1500 dolar para alıyor. Düşünün artık gelen parayı. Ayrıca devlet de kendisi ayrıca yardım yapıyor vatandaslarına. Mesela Bir Arab ile bir Arab evlendigi zaman Evlerini devlet hediye ediyor. Elektrik su telefon paralarından sanırım 5 yıl yarı parasını almıyor. Bu yüzden Araplar inanılmaz zengin, Öyleki Dubai Mall Alısveriş merkezinde Louis Vitton magazısının önünde kuyruk vardı, fotografını cektim hemen:) Ülkedeki calısan kesim ise ortalama 400 dolar maas alıyorlar. Dubaide Araptan cok turiste ve Hintli görürsünüz
Gelelim arabalara Japon arabaları almış başını gitmiş burda. Heryerde Toyotanın her çeşidinden gorebilirsiniz. Tabiki büyük motorlu araçlar. Araplar ise genelde S Class, Panerama, 7 serisinden yana kullanmış tercihlerini. Audi pek yok. Superspor arabalarda mevcut aksamları dısarı cıkıyorlar. Jbr diye bir cadde var Araplar turistlere gösteriş yapmak için Lüks arabalarda cıkıyorlar arabayı bagırtıyorlar, müzik son ses:) biraz tanıdık geliyor manzara. Dubai sokaklarından arabalar
o lamboya ve louis vuitton mağazaya vışşşşş vaşşş ohaaaaaaaa derim ben
gerçekten çok güzel bi yer.fotoğraflar müthiş.sizin için çok güzel bi deneyim olmuş
araçlara yönelelim
quote:
Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ
Ben yaşamıyorum
Dubai'den Türkiye'ye döndüğümde bende bu lafı söylemiştim :). Bu arada gittiğimiz dönemde Japonya'da tsunami olmuştu hemde tam biz denizdeyken bir anda yüzdüğümüz yerlerdeki sular 4-5 metre çekildi anlam veremedik med cezirdir heralde dedik sonra otele geldik baktık ki Japonya da deprem ve tsunami olmuş biz denizdeyken.
Parayla çöl bile adam ediliyor Güzel resimler
Arkadaslar Dubai gezip görmek için güzel bir yer fakat uzun süreli yaşanmaz. Ülke dümdüz, ve çölün üstüne kurulmuş. Sokaklarda asfaltın birleşim noktalarında fln kumlar fışkırıyor. Agaç fln cok az var ama tamemen suni yolla özel emek harcanarak yapılmış o yüzden çok az. Hava cok sıcak özellikle yılın 3 ayı dışarı çıkılmıyor. Yolda yüz metre yürüyemezsiniz. Sanki birisi saç kurutma makinasını yüzünüze üflüyor. Tamamen yapay bir şehir. Bizim ülkemiz doğal güzelliği mükemmel bir ülke. 4 mevsim yaşanıyor olması, Denizi, Dağı, istanbulu, tarihi süper ama malesef elimizdeki güzelliğin kıymetini bilemiyoruz, tüketiyoruz güzelim ülkeyi ona yanıyorum
Birazdan Burç Al Khalfa önündeki havuz şovunu yükleyeceğim acayip güzel o da.
kim derdi dubai böyle olacak. akıllı yatırım, mantıklı işler böyle yaptırıyor demek ki.
harbiden biz yaşamıyoruz ya
belgeselde seyretmiştim bu dubaiyi bu nasıl bi dünya şeklidir bilader???