Şimdi Ara

DTS CD lerde cızırtı sorunu... SORUN HALLOLDU !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
6.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sony dvp ns 52p model dvd player ım ve sony str de 497 model amfi m war

dün dts destekli bir cd aldım ve büyük bir heyecanla alete taktım ancak dvd player da dts amblemi çıkmasına rağmen cızırtıdan başka bir ses alamadım... aynı sorun yıllar önce de olmuştu, normalde coax ile bağlı aletler birbirine, coax ı çıkartıp optic le bağlayınca çıkan cızırtı resitale dönmüş mükemmel bir ses alabilmiştim (neden böyle bir şey olduğunu anlamadan zira çoğu ark ım coax ile dts ses alabiliyor)

neyse ben de yine optic bağlantı yaptım ancak cızırtı aldım sadece, eski cd leri taktım belki yeni aldığım cd dedir problem die, ama nafile eskileri de çalıştıramadım bir türlü hep aynı cızırtı...

dts destekli bir film wardı (le pacte des loups, izlemeyen warsa atlasın direkt) onu taktım DTS sesi alabildim direkt olarak (hem amfide hem dvd player da dts amblemi yanıyor),

dvd player ayarlarını kurcaladım DTS ayarı ON konumunda olmasına rağmen filmden coax ile DTS alabildim ama cdlerden ne coax ile ne optic ile alamadım...

sizden ricam olaya bir el atmanız... kesin çok basit bir şeyi yanlış yapıyorum veya atlıyorum ama neyi...

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renzokuken -- 31 Mart 2009; 20:41:06 >

psn: ll_renzokuken_ll

gt: vRENZOKUKENv

• arkadaşlar problemi halen çözemedim kafayı yemek üzereyim...

yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba ??

• sonuç itaberiyle "dts" sesi filmden almışsınız yani "dts" aktarmada bir sorun yok! cd den gelmiyosa cd de sorun var demektir! iki türlüde alamasaydınız cihazlarda diyebilirdim ancak filmden alıyosunuz!
    bence "dts" ses gelmiyen cd nizi başka sistemde kontrol edin büyük bir ihtimalle sorun cd nizde...
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970
  • ewet ama aynı cd ler ile daha önce mükemmel ses alabildim aynı sistemde...

oysa şimdi sadece cızırtı gelio...

• ozaman basit bir açıklaması var cd bozulmuş
    cd nizi başka bir cd ye copy belki düzelir yada pc ye atın verinizi bi inceleyin...
    başka bir cd ye copy olursa belki düzelebilir...
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970
  • :)

keşke o kadar basit olsa

benim de aklıma geldi bu ve pc deki dosyaları yeniden bir cd ye yazdım ama nafile yine cızırtı :(

çok basit bir detayı atlıyorum ama ne acaba ??

bu arada teşekkürler vakit ayırıp cewap yazdığın için ama emin ol cidden rahatsız edici bir durum... resmen zewkten mahrum kalıyorum...

• Dostum,

Senin durumunla ilgili forumun ses sistemleri bölümünde bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum ama bir türlü aklıma gelmedi.

Konu özetle: Bir arkadaş Örnek DTS seslerin bulunduğu bir site vermişti. Oradan indirilen dosyaları bir CD'ye yazdırıyorduk. Çoğu arkadaş cızırtı, hışırtıdan başka bir şey duyamamıştı ben dahil. Sonra bunu basit bir şekilde çözdük diye hatırlıyorum ama işte gerisi gelmiyor.

Bu yüzden ses sistemleri bölümüne bir bakın derim...
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynen öle ben de faydalanmıştım o konudan ama inan o kadar aradım ki bulamadım bir türlü...

gayet net hatırlıyorum inanılmaz basit bir çözümü wardı...

teşekkür ederim hatırlatma için

• merhaba arkadaşlar,
    aynı sorun bende de var. harici HDD ye kayıtlı DTS müzikleri pch a-110 da daha önce ses sisteminde dinleyebiliyorken şimdilerde sadece bir cızırtı sesi gelmekte, DTS li mkv filmlerde ise hiç bir sorun yok. yardımcı olabilecek arkadaşlara çok teşekkürler.
    iyi günler dilerim.

işin ilginci, önceden de böyle olmuş ve bir şekilde düzelmiş olması... aynı problem yeniden cereyan ediyor.. anlayabilmiş değilim açıkcası...

• arkadaşlar problemim halen dewam edio bir bilen yok mu yau :(

• cdleri nero ile yazıyorsanız
    nero ya bir eklenti kurmanız gerekiyor yukarıda bahsettiginiz konuda bu eklenti ve linkiş vardı sanırım
    benim hatırladıgım bu sekilde

quote:

Orjinalden alıntı: renzokuken

arkadaşlar problemim halen dewam edio bir bilen yok mu yau :(

• benim bildiğim dts çözülmediği zaman cızırtı duyarsın sadece

Yapmanız gerekenler.
    1- Başlat --> Denetim Masası --> Ses

2- Realtek Digital Output (Varsayılan Yap)

3- Realtek Digital Output (Özelliklere Gir)

4- Desteklenen Biçimler'e Gir

5- DTS Audio (Üstüne tıkla sağdan SINA tuluna bas)

quote:

Orjinalden alıntı: renzokuken

ewet nero ile yazıyorum ama nero aynı nero eskinde nero ile yazdığım cd leri dinleyebiliyordum, işin garibi şimdi ne yenileri ne de eskileri dinleyebiliyorum... sadece CIZIRTI...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [S]ensei -- 16 Mart 2009; 18:14:46 >

• dostum çok teşekkür ederim cevabın için

ama ne yazık ki optic çıkış yok pc de, analog war sadece, cd ye çekip amfiye bağlı dvd playerda dinlemeye çalışıorum ama olumo bir türlü...

ewet cızırtı sadece DTS nin çözülemediği zaman oluyor ama eskiden çalan CD ler artık çalmıyor yeniler hiç çalmıyor ama DTS destekli filmlerde DTS ibaresini görmek suretiyle (hem amfi hem dvd player) sesi alabiliorum...

çıkamadım işin içinden...

• arkadaşlar bu dts albümler baya övülüyo dvd de çok süper oluyoda parça olarak hiç dinlemedim ve bende baya merak uyandırdı
    "metallica black albümü dts" olarak varmış nerden temin edebilirim yada link yollarsanız sevinirim
    sette dts dinlemek çok güzel olcağa benziyor...
    başka albümlerde olur tabi
  • hdmania com üye ol kardeş yüzlercesi var orda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renzokuken -- 17 Mart 2009; 13:48:50 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.