Şimdi Ara

DSLR makinenin Bridge makineden üstünlüğü ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Nikon D3100 makine var. Arkadaşımdaysa Panasonic Lumix. Malum Lumix DSLR değil Bridge makine. Ama hemen hemen tüm özellikleri nikon d3100 den daha üstün. Mesela 24x zoom var, 3.5 saat hd video çekiyor, megapixeli daha çok ve daha hafif. Bu durumda DSLR makinenin lumix gibi bir Bridge makine karşısında hangi avantajları var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu kadar fark var.
  • Bir de bu sensörü büyük de neye yarıyor diye sorulabilir. O fark şöyle de bir sonuca sebep oluyor...

- Tıklayın Görün -

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Bir de bu sensörü büyük de neye yarıyor diye sorulabilir. O fark şöyle de bir sonuca sebep oluyor...

- Tıklayın Görün -

hocam bu sitedeki karşılaştırmaya bakarsak benim k30 5d mark 2 den daha kaliteli fotoğraf veriyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

Bir de bu sensörü büyük de neye yarıyor diye sorulabilir. O fark şöyle de bir sonuca sebep oluyor...

- Tıklayın Görün -

hocam bu sitedeki karşılaştırmaya bakarsak benim k30 5d mark 2 den daha kaliteli fotoğraf veriyor...

O kadar az bir fark var ki... Hani bu siteyi kötüleyecek bir sebep arayıp da bulunabilecek en zor sebeplerden birisini söylüyorsunuz bence.
    -
    Bir başka siteye göre de zaten K-30 çok iyi. Bakınız...

K-30 vs 5D Mark III - tıklayın -

Yani burada sizin demenize göre verdiğim kaynak güvenilmez denilemez bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 20 Ekim 2013; 22:55:57 >

• quote:

quote:

- Tıklayın Görün -

http://www.dxomark.com/

Yukardaki sitedede , Nikon d600 ' e 94 , 5d mark iii ' e 83 puan , Nikon d5200' e 84 puan vermişler Canon 70d ise 68 civarı bi puan almış , Nikon d7100 ise 83 .

Nikonların hepsi yüksek , Canon'ların hepsi düşük . Hiçbir siteye güvenilmez , parayı kim çakarsa direk onun reklamnı yapıyorlar

• quote:

- Tıklayın Görün -

Teşekkürler hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

quote:

- Tıklayın Görün -

http://www.dxomark.com/

Yukardaki sitedede , Nikon d600 ' e 94 , 5d mark iii ' e 83 puan , Nikon d5200' e 84 puan vermişler Canon 70d ise 68 civarı bi puan almış , Nikon d7100 ise 83 .

Nikonların hepsi yüksek , Canon'ların hepsi düşük . Hiçbir siteye güvenilmez , parayı kim çakarsa direk onun reklamnı yapıyorlar

Yani
    Panasonic FZ-150 , Nikon D3100'den fotoğraf kalitesi olarak, ISO başarımı olarak ve verdiğim kaynaktaki örnek stüdyo test fotoğrafı olarak üstün olabilir. Siteye güvenmememizi söylediğiniz için, güvenilmez bir kaynak olduğunu söylediğiniz için bunu böyle düşünebiliriz değil mi sizin demenize göre ?!

Biz çok iyi inceler, araştırır, test eder, bulur ve biliriz. Canon ve Nikon gibi üreticiler Dünya çapında ürünlerini böyle daha başarısız gösteren bir site hakkında hiçbir şey yapmaz-yapamaz. Tenezzül etmiyordur belki de değil mi ama ? "Benim malımı bilen bilir ve alır DxO Mark istediği gibi çalsın" diyordur belki... Yada site sensör başarısını ölçüyor ama bir fotoğraf makinasını başarılı kılan etken sadece sensör değildir. O sebeple belki toplamda 5D mark III çok daha iyi Nikon D5200'den ama sensör performansı olarak da bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 20 Ekim 2013; 23:20:33 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    jiddi o sitede 650d ile 6d iso 100 de pek fark yok iso 400 de azıcık bir fark var. ben zaten şuana kadar hiç 400 ün üstüne çıkmadım.

açıkcası mutlu oldum. raw ve photoshop ile biraz daha yüzüne bakılır olur. bende ilerde 6d düşünüyordum. biraz daha beklerim artık ff için. lens alırız. :)

tıkla

aslında aklım sony a7 de hafif ff :)

• quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

jiddi o sitede 650d ile 6d iso 100 de pek fark yok iso 400 de azıcık bir fark var. ben zaten şuana kadar hiç 400 ün üstüne çıkmadım.

açıkcası mutlu oldum. raw ve photoshop ile biraz daha yüzüne bakılır olur. bende ilerde 6d düşünüyordum. biraz daha beklerim artık ff için. lens alırız. :)

tıkla

aslında aklım sony a7 de hafif ff :)

ISO 100'de pek fark olmayabilir tabi. O iso 400'deki fark iso 1600'de çok büyüyor. Ben misal yazın bir akşam uzun süredir görmediğim 3 arkadaşla bir balık lokantasının terasında oturmuştum. Bir fotoğraf çektirelim dedik. Makinayı garsona verdim, baktım iso 1600'de titreşim olmadan çeker. Ortamda çevre ampulleri var ama çok az. iso 1600 ve 1/25 perde hızı ile çekilebildi fotoğraf ve eh işte fena değil, makina m43 sensörli Olympus PL3. Bir tatil gezisinde 4 müze gezdim. Müzede ortam çok iyi aydınlatmaya sahip olmuyor. Hemen her fotoğrafı iso 400 ve 800 ile çektim. Yani hayat sadece gündüz ve gün ışığı altında yaşanmıyor. Daha bunun ev içi akşam çekimleri var. Kış akşamları evde odada merkezde 4 lü avize, 2 yan duvarda 2 ampul olmasına rağmen iso 1600'de ancak çekim yapılabiliyor. Öyle ya millete özellikle çocuk var ise çocuklara 2 saniye kıpırdamayın foto çekicem deyip de iso 400 ile fotoğraf çekmeniz mümkün olmuyor. Yani iso 400 üzerine çıkmadınız ise herhalde pek bir fotoğraf çekmediniz diye düşünebilirim :)
    -
    ISO 400'de 650D ve 6D farkı için de fotoğrafın geneline bir bakmak lazım. Özellikle de gölgede kalan veya ışığın az geldiği bölgelere. Sensörün başarısının gözlemlenebileceği yerler buralar çünki.

Mesela -- Tıklayın bakın -

a7 testleri bir görünsün bakalım. Bence gayet iyi sonuçlar verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Ekim 2013; 0:00:59 >

• Ff in tek avantajı sensör başarısı değilki, sadece bu açıdan değerlendirmek yanlış olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metabolism -- 21 Ekim 2013; 7:22:56 >
  • DSLR var, DSLR benzeri var (Nikon P510, Canon HS50), bir de Fuji var. Fuji ayrı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.