Şimdi Ara

DSLR MAKİNADA VİDEO NE ARAR... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
163
Cevap
0
Favori
9.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tepeb

Tartışma gereksiz yere uzamış, DSLR makinaları neden alıyoruz diye sormak lazım. Buna büyük çoğunluk fotoğraf çekmek yada çekmeyi öğrenmek diyecektir belki ufak bir azınlık da video çekmek için diyecektir.
    Fotoğraf makinesinden video özelliği olmalımı olmamalımıdan ziyade video çekilirmi çekilmezmiye dönmüş. 5Dmark'la belgesel çekiliyomuş, olabilir ama profesyönel bir belgeselci 5Dmark ile belgeselin fotoğraflarını çeker video içinde gelişmiş özelliklere sahip bu işin hakkını verecek bir video kamera kullanır. 40 - 50000 TL' gibi fiyatlara hatta çok daha yüksek fiyatlara kameralar var herşey 5Dmark la çekilebiliyorsa bunların gereği ne ve neden satılıyorlar gibi bir soru çıkar ortaya.
    Şahsi fikrim fotoğraf makinesi ile video çekilir ama bu özellik için fotoğraf makinesi alınmaz yada profesyonel işlerde kullanmak için, halan daha bu işin pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum ve uzun süreli çekimlerin sensöre zarar verebileceğini düşünüyorum.

Aksine sırf video için DSLR alınır. Hatta fotoğrafla ilgisi pek olmayıp video kamerasını satıp DSLR almayı düşünenler var. Çünkü bu seçimi yapanlar video için DSLR body seçmiyorlar. Onların asıl seçimi, video için lensler. Bu insanlara tasarım olarak DSLR değil de video kamera tarzı gripsiz body üretip verseniz, duruma göre onu bile tercih ederler...

40-50 bin TLlik makinalara gelince... Türkiye'de belgeselci demek, fakir fukara demek :) Kim kaybetti de belgeselci buldu parayı ki gidip 40-50 bi liralık kamera alabilsin...

Gönül istemez mi bir Sony Cinealta?
    İster...
    Para?
    Yok!

Gönül istemez mi bir RED?
    İster...
    Para?
    Yok!

Gönül bu, bütçesi 4000 TL ise...
    2000 TLye F2.8-5.6 aralığında 10x zumlu iyisinden bir video kamera alıp,
    1000 TLye ucuna 35mm adaptör alıp takıp
    50mm F1.4 prime lens alıp takabilir...

ya da
    2000 TLye body alıp
    kalan 2000 TL'yi lenslere, polarize filtrelere yatırabilir...

Aklın yolu birdir, bütçe düşük ise, iyi video için DSLR video kameradan kat be kat iyi bir çözümdür... Mercimek kadar mikrofonla ne kadar iyi video çekilir ki diye savunmaya geçmeyin, zira iyi sesli bir videonun şartı her halükarda harici mikrofondan geçer, 2000 TLlik kamera da alsanız 2000 TLlik DSLR da alsanız, harici mikrofon almanız metazoridir... Alırsınız Rode'dan bir videomic, işi bitirirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheGate
    ...

İLAVE: kendi adıma çok kaliteli video çekimi yapacak olsam alttaki "gelişmiş amatör" serisinin (profesyonel seri değildir) en son üyesi olan SONY HDR-AX2000 'i tercih ederdim.......FULL HD bir kamera......ve fiyatı 3,200 - 3,500 $
     DSLR MAKİNADA VİDEO NE ARAR...

http://www.sony.com.tr/product/cam-high-definition-on-memory-stick/hdr-ax2000e

aslında XR520VE Full HD amatör kameram var ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor....fiyatı da 1300-1400$.....ayrıca pili bitene kadar durmadan çekim yaparım ve 12dk sonra tamam hocam benden bu kadar demez elbette profesyonelce çekim yapacaklar belki daha iyilerini tercih edebilirler......ama sanırım hiç biri DSLR ile video çekmeyi düşünmez

Verdiğiniz kameraya bir bakalım:

Objektif: G Objektif

F: 1.6-3.4

f (Odak Mesafesi) (mm): 4.1-82

f (35mm dönüştürme): Kamera modu (mm) 16:9 Modu. 29,5 - 590 / 4:3 Modu . 36,1 - 722

Evet alette XLR mikrofon girişi, 3 sensör gibi güzellikler var, bunları inkar etmiyorum. Hatta üzerindeki lensin F değerleri de müthiş: 1.6-3.4

Ancak gel gelelim, ne kadar mucizevi bir kamera gibi dursa da 29,5mm-590mm (4:3 Modu . 36,1mm - 722mm) gibi bir aralık gerçekten korkutucu. DSLR'ına bu aralıkta lens bulsanız takar mısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@Ahmet1980,
    Video eklemeyi sadece yazılımla halletselerdi tamam. Bu iş için makina yapısında 3 önemli değişiklik yapılıyor. Sensör+ işlemci video çekim mantığına uygun hale getiriliyor. (Destekleme)+Perde sürekli açık hale getiriliyor (Live view olayı dışında)+Bir arkadaşımız 24 kare ard arda çekim hemde RAW olayına benzetmiş. Ki, A--->Z ye yanlış. Birinde çektiklerinizi ilk önce hafızaya alır oradan karta aktarırsınız Video' da doğrudan karta kayıt yaparsınız. Elbette bunun içinde 2 yol takip edersiniz ya işlemci hızını yükseltir yada çift işlemci kullanırsınız.. Bunun maliyetine gelince Yukarda sıraladığım özelliklerin dışında aslında 500D' nin 450D' den bir farkı yok. 450D ilk çıktığında sadece gövde 650$ civarındaydı. 500D çıktığında ki fiyatta pek önemli düşüşte olmadı 785 $ Fark neredeyse 235 $ oransal %35. Zaten Çokta uzağa gitmeyede gerek yok. Kullandığım 40D/50D ile 7D arasındaki farkta Video' nun dSLR' ye fiyat açısından ne kadar yük getirdiğini gösteriyor. İlk çıkışlarında 40D ile 50D arasında fiyat açısından üst model olmasının getirdiği 235 $' lık Farka rağmen 7D nin fiyat farkı neredeyse 640 $ civarında ve Fotografik açıdan da sensör - işlemci ile perde yapısı dışında o kadarda aman aman dedirtecek bir farkta yok üstelik.
    İlerde tüm makinalar Video' lu olacaktır gibi bir varsayımda var, mümkündür ama en köklü değişik perde konusunda olacak ve o perde sesini sevenlere kötü haber. Artık Micro Four Thirds sisteminde mi olur daha farklı mı (Örneğin çift hatta 3 sensör kullanımı üzerinde Hızla çalışmalar devam ediyor)pek kestiremiyorum ama perde sistemi Video konusunda dSLR' ler önünde gelişimini frenleyen maliyeti arttıran en önemli noktalardan biri. Artık o sesi sevenler yapay sese alışsınlar şimdiden.

Yapma bunu, yapma bunu. Bir kere 785 dolar ile 650 dolar arasında 235 değil 135 dolar fark var :) Neyse, insanlık hali, hata olabilir. Ama şunu düşünmek önemli. İşin ar-ge' si ve tasarımı maliyet açısından asıl yük. onlar tamamlandıktan sonra imalatta ekstra bir yük ve külfet bindirmez. Çok çok az olur maliyete yansıması. 40d ve 50d ile 7d yi kıyaslamak yanlış. kıyaslamak gerekirse 60d olurdu adı ama ne var ki 7d oldu ve xxd serisinden farklı bir makine olduğunu adı ile ortaya koydu - ki asıl bilmem kaç tane cross type AF noktası olması bile fiyatta asıl farkı oluşturur.

• quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn
    bakalım TheGate ne zaman ilk videosunu çekecek?

hocam ben çoook video çektim....geçen yaz başında 3. video kameramı aldım....forumda konusu var hatta.....
    ama dersenki DSLR ile ilkini ne zaman çekerim, belli olmaz, eski DSLR ve lenslerimi düşündüğüm paralara satsaydım C5DM2 almıştım ve çekmiştim bile
    yalnız yine ifade edeyim C5DM2 düşünmemdeki neden video çekiyor olması değildi, zaten geçmişte kaldı, artık A550'nin gelmesini bekliyorum
    sonuçta çoook video çektim ama DSLR ile değil.....yine de bence herkes en iyi kendi işini yapar...uzmanlığa önem veriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 9 Şubat 2010; 13:12:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert
    5DMarkII'ye ek olarak 7D, panasonic GF1, GH1 de iyi bu konuda ve fiyatlari makul, hatta sizin verdiginiz orneklerden de ucuzlar. yani bu is 5DMarkII ile sinirli degil, sadece o saydiklarim arasinda en iyisi.
    bundan kacis yok

C5DM2 ile 7D, GH1 ve D90 gibi diğer fotoğraf makinalarının video çekimleri arasında dağlar kadar fark var....bana C5DM2 kadar iyi çekebilen göstermeniz lazım...diğerleri kadar video çekimini bugün çok ekonomik HD kameralar ile çekebilirsiniz zaten

İŞİN MALİYETİNE GELİRSEK;

öncelikle C5DM2 24-105 lensi ile 3600$ en ucuz fiyatı...yaklaşık 3X zoom ederki bunla video çekimi için çok kısıtlı kalırsınız....video'da zoom önemlidir....ama benim örnek gösterdiğim video kamerada harika bir 20x lens var, C5DM2'ye öyle bir lens alsanız fiyatı nereye gelir biliyormusunuz?

tam ben size bu anlamda bir mesaj yazacak iken hamkaya arkadaş yazmış....
    quote:

Orijinalden alıntı: hamkaya
    Verdiğiniz kameraya bir bakalım:
    Objektif: G Objektif
    F: 1.6-3.4
    f (Odak Mesafesi) (mm): 4.1-82
    f (35mm dönüştürme): Kamera modu (mm) 16:9 Modu. 29,5 - 590 / 4:3 Modu . 36,1 - 722
    Evet alette XLR mikrofon girişi, 3 sensör gibi güzellikler var, bunları inkar etmiyorum. Hatta üzerindeki lensin F değerleri de müthiş: 1.6-3.4
    Ancak gel gelelim, ne kadar mucizevi bir kamera gibi dursa da 29,5mm-590mm (4:3 Modu . 36,1mm - 722mm) gibi bir aralık gerçekten korkutucu. DSLR'ına bu aralıkta lens bulsanız takar mısınız?

bir DSLR için böyle bir lensi bulamazsınız zaten......video'da zoom çok önemli ve video kameralar için özel üretim....canon'un bile kendi video kameraları için böyle mega zoom lensleri var.....DSLR için düşündüğünüzde lensin zoom aralığı ve aydınlık değerleri tabiiki gerçekten korkunç....böyle bir lensin fiyatı 10,000$'ları çok rahat geçer.....ancak DSLR değilde SLR-Like makinalara doğru inerseniz, megazoom SLR-Like olarak Nisan'da piyasaya çıkacak olan Fuji FinePix HS10'da 30X zoom ve 1920x1080 Full HD video kayıt özelliği olacak ve üstelik sensörü CMOS....daha önce dediğim gibi fotoğraf makinaları ile video çekim imkanları DSLR altı makinalarda daha mantıklı, ekonomik ve optimize....belki çok kaliteli video çekemeyeceksiniz ama işi ucuza halledeceksiniz......illaki fotoğraf makinası ile çok kaliteli video çekeyim derseniz 10000$ seviyesinde para harcayıp DSLR alacaksınız, yada boynunuzu eğip :) 3000-4000$'a adam gibi bir video kamera alacaksınız.....lafın özü kaliteli video çekiminin belli bir maliyeti var, bundan kaçmak pek mümkün değil :)

canon'un 20X'lere varan zoom lens yok, sabit odaklı 20X'e yakın lens olarak supertelefoto lens olarak aşağıdakiler var....elbette tek başına bu iş görmez, ve birebir karşılaştırılamazda, sadece maliyet konusunda fikir vereyim dedim.....28-70 + 70-300 + 300-800 gibi 3 lens veya 28-300 + 300-800 gibi 2 lens almanız lazım....tak çıkar yapacaksınız çekimde....tabiii olacak iş değil....ama kaliteli lensler ile fiyat olarak yaklaşık aynı mertebelere mal olacağı kesin...

Canon EF 800mm f/5.6L IS USM = 11,500$

Canon EF 600mm f/4L IS USM 8,050$

Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM = 2,420$

ne etti? Canon 5D Mark II ile 17X LENS........... C5DM2 body 2,600$ + 17x LENS 8,050$ = 10,650$
    SONY HDR-AX2000 üzerindeki 20X LENS ile 3,200$

karşılaştırmasını siz yapın.....siz olsanız video çekmek için hangisini alırsınız?
    hani derler ya, akıl var mantık var.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 9 Şubat 2010; 14:57:10 >

• Atladığınız birşey var ama... Yüksek zoom kapasitesi çok nadir ihtiyaç duyulan birşeydir. Çekilecek olana bağlı olmakla birlikte geniş açı ve portre aralıkları daha sık kullanılır. Kuş böcek gibi iyi kaçan birşeyleri yakalamak için güzel, ancak çoğu zaman bir geniş açı, bir de 50mm 1.4, kimbilir belki bir de 28-70 aralığında F2.8 lens tüm ihtiyacı karşılayabilmekte... Bu noktada DSLR video kameradan daha iyi sonuç üretmekte...

Ben 1000 dolarlık Sony HC1'ine yahut Canon HV20sine 11,500$lık Canon EF 800mm f/5.6L IS USM takabilmek için 35mm adaptörüne 1000 dolar para sayana hiç rastlamadım. Ancak bu kameralara 50mm F1.4 lens takarak alan derinliği ve bokeh mucizesini düşük bütçeyle videosuna katıştırabilmek için 1000$'ı 35 mm adaptörüne sayan, portre aralığında insan çekimi yapmak için 85-135 mm aralığında F2.8 lens peşinde koşan, bunun için 35mm adaptörüne 1000$ para sayan çok insan gördüm...

Bu iş öyle bir pazar haline geldi ki Türkiye'de bile 35mm adaptörü imalatı yapan oldu. Ama ışık kaybı yarım stop-1 stop arası. E zaten kamerada da geniş açıda lens F2.8. Ee buna bir de lensin ışığı kırpışı giriyor... E sensör de yetmezmiş gibi küçük, alan derinliğinden bir ofsayt da orada yaşanıyor...

Demem o ki, bu iş sağlıklı ve ekonomik bir alternatif oluşturmasaydı, her köşeden 35mm adaptörü üreticisi fışkırmazdı... Zaten bu işte düğmeye basan Nikon gibi üreticiler "zaten satılan DSLR'a durup dururken bir de video ekleyelim" diyerek girişmediler bu işe. Adamlar baktılar, sinema işinde kendi DSLR lensleri kullanılıyor, hatta Bourne Identity serisindeki filmlerden biri için 2 nikkor lens kamerada kullanılmak için modifiye edildi, "film çeken aletin lensi benden çıkıyor, neden gövdesi de benden çıkmasın" diyerek bu işe giriştiler. RED'e karşı direnen Canon da hemen akabinde ben de varım dedi.

Yani bu fotoğraf makinası lenslerini filmde videoda kullanma işi tüm dünyada çok yaygın ve düşük bütçeler için tercih edilen birşey haline gelmiş durumda. Parası az olan değerini de bilir merak etmeyin ve DSLR bu iş için çok iyi bir seçenek...

Yani 2600$ın üzerine sanırım yanlış lensleri eklediniz :) Bir Tamron 17-50 F2.8, bir Canon 50mm F1.4 filan eklemek gerek :) Belki bir balık gözü, bir 10-20 aralığı eklemek anlamlı olabilir ama dediğim gibi sadece doğa, kuş böcek videolarında o zoom lensler iş görür, e onlara parası yeten de gider RED alır...

Parası yetmeyen ille de zoom derse, Sigma APO 70-300 iyi bir seçenek olacaktır :) Lütfen Sinan Çetin bütçesine göre yazmayalım ;)

• quote:

Parası yetmeyen ille de zoom derse, Sigma APO 70-300 iyi bir seçenek olacaktır :) Lütfen Sinan Çetin bütçesine göre yazmayalım ;)

hocam body sadece 2,600$ olduğu andan itibaren olay oldu zaten sinan çetin'lik

elbette hitap ettiğiniz tüketici kesimi çok önemlidir....ortalama tüketiciyi referans almak gerektiğini düşünüyorum....

fotoğraf makinalarında en çok satılan ve üreticiye asıl parayı kazandıran sınıfa bakıp yorum yaparsanız daha gerçekçi olur ve DSLR'a video özelliği eklenmesi üreticiye çok fazla birşey kazandırmaz, aslında bu forumda yazdıklarımızı okuyanların çoğu içinde bunlar yüksek maliyetleri nedeni ile birşey ifade etmiyor, hele body sadece 2,600$ +++ olunca

üretici içinde tüketici içinde çok daha anlamlı olmaya başlayan ve çok satılacak video özellikli fotoğraf makinaları FujiFilm FineFix HS10 v.b. gibi olanlar....HS10'un fiyatı yaklaşık 500$ olacak....

http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/s/finepix_hs10/

ben asıl video özelliğinin SLR-Like sınıfı fotoğraf makinalarını çok daha fazla sattıracağını düşünüyorum...tüm DSLR'lara video özelliği eklense bile insanlar video özellikli fotoğraf makinası olarak; daha ekonomik, daha pratik ve daha optimize bir tercih olduğu için SLR-Like'ları tercih edecektir.....ayrıca video özelliğinin SLR-like sınıfına yakıştığını düşünüyorum....bu nedenle de DSLR'da video özelliği çok anlamlı gelmiyor....anlamsız bulduğumu defalarca söyledim zaten....DSLR'da temel amaç fotoğraf çekmek olmalı benim fikrim budur.....derdi sadece iyi fotoğraf çekmek olan insanlara video özelliği uğruna fazladan para ödetilmesine de karşıyım.....

sağlıcakla....benden bu kadar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 9 Şubat 2010; 17:21:44 >

• ne konuymuş be, 3 gündür gündemden düşmedi
  • Ama dikkat ederseniz konu "dslr video çekemez, çekerse sensör zarar görür" noktasından nerelere geldi :)
    Artık thegate bile "çeker ama video kamera gibi asla çekemez" demeye getiriyor :)
    Ben şahsen mütevazi bir pentax k-x ve 50mm F/1.7 manuel prime lens ile harika videolar çekebiliyorum.

@thegate,
    Hiçbir DSLR like , en ucuz dslr kalitesinde video çekemez. 1/2,3" sensörden ne kadar detay beklersin ki? Yada üzerinde gelen lens ile ne kadar bi diyafram açıklığı sağlayabilirsin? Hs10 örneği yanlış oldu. Hava günlük güneşlikken eyvallah ama akşam evin içinde bile adam gibi video çekemezsin. Bende Panasonic Tz7 vardı, akşamları performans alamıyordum. Kendi sınıfında 1 numara cihazdır video konusunda.

Ayrıca anlamadığın şu : Giriş seviyesinde 1000$ bir bütçeyle her DSLR her video kameradan daha kaliteli sonuş verir ve daha esneklik sağlar videolarda. Profesyonel anlamda video kameralar ile DSLR'ları karşılaştırmak anlamsız. Onun zamanı da gelecek ama :) Sakın seni yarın öbür gün DSLR topiğinde kendi videolarını paylaşırken görmiyim, yakarım

• TheGate,

Gene gözardı ettiğiniz birşey var: Canon görmüş ve 50 daha arttırmış :D 550D 900 dolar mertebesinde manuel video kontrol ,24 fps sinematografik kayıt ve 60fps kayıt imkanı vererek bu sevimli keyifli ve seviyeli (çok keyifli gidiyoruz bilgiler havada uçuyor, keşke her zaman bu kıvamda yürüyebilse) tartışmamıza 1700 dolarlık bir damping uygulamış ;)

SLR-Like video konusunda da size katılıyorum, zira RED kalkıp da Scarlet'lardan birini bütünleşik objektif ile SLR-Like kıvamında çıkardıysa bu alanda iş var demektir...

Bir de durum değerlendirmesi yaparken gözardı edilmemesi gereken birşey var. Canon ve Sony gibi hem kamera hem fotoğraf makinası alanında çarpışan devler eğer DSLR gibi müşterisi farklı olan ürün gamlarına video kameraları için risk oluşturmak pahasına video özelliği ekliyorlarsa bunun sebebi pazarlama hilesi değil, RED vb. hızlı ve hormonlu büyüyen videokamera firmalarının ve aynasız sistem yeni nesil lensi değişebilir sistemlerin (Olympus micro 4/3 ve Samsung NX) piyasada kendilerinden rol çalmalarına müsade etmemek... Bakın RED önce ONE ile Sony'nin 5-6 haneli fiyatlara sahip kameralarının başına bela olmuştu. Sonra RED Scarlet ciddi bir söylenti olarak yayıldı... O da nesi, DSLR üreticileri makul fiyatlarla lensi değişebilir kamera alnına giriş yaptılar, ancak olabildiğince cimri davrandıkları da bir gerçek...

RED gibi bir firmanın daha devrim niteliğinde bir ürünle piyasaya gireceği söylentileri ortalıkta dolaşıyor... Bu da demekir ki cimri Canon başta olmak üzere video alanında ciddi bir birikimi olanlar bir anda coşmak zorunda kalabilirler...

Sözlerimi şununla bitirmek istiyorum:
    Rekabet güzeldir :) Bize yararı çok olacaktır. Başta RED ve 35 mm adaptör üreticileri olmak üzere bu devlerin dengesini bozan tüm üreticilerden Allah razı olsun :)

• Hamkaya verdiğiniz bütçe dahilinde çekilebilecek videoları biliyorum, kendimde D90 kullanıyorum ne kalitede video çektiğini biliyorum.
    The Gate'in de dediği gibi sadece 5DMarkII yarı profesyonel kameralara yakın kalitede video çekebiliyor ki onun bütçesine çok çok daha iyi video çekilebilecek kameralar alınabilir.
    Olayı fotoğraf makinesiyle kameradan iyi video çekilire getirmeye gerek yok çünkü böyle birşey mümkün değil aynı bütçeler dahilinde video kameralar çok daha iyi sonuçlar verecektir.
  • quote:

Ama dikkat ederseniz konu "dslr video çekemez, çekerse sensör zarar görür" noktasından nerelere geldi :)
    Artık thegate bile "çeker ama video kamera gibi asla çekemez" demeye getiriyor :)
    Ben şahsen mütevazi bir pentax k-x ve 50mm F/1.7 manuel prime lens ile harika videolar çekebiliyorum.
    @thegate,
    Hiçbir DSLR like , en ucuz dslr kalitesinde video çekemez. 1/2,3" sensörden ne kadar detay beklersin ki? Yada üzerinde gelen lens ile ne kadar bi diyafram açıklığı sağlayabilirsin? Hs10 örneği yanlış oldu. Hava günlük güneşlikken eyvallah ama akşam evin içinde bile adam gibi video çekemezsin. Bende Panasonic Tz7 vardı, akşamları performans alamıyordum. Kendi sınıfında 1 numara cihazdır video konusunda.
    Ayrıca anlamadığın şu : Giriş seviyesinde 1000$ bir bütçeyle her DSLR her video kameradan daha kaliteli sonuş verir ve daha esneklik sağlar videolarda. Profesyonel anlamda video kameralar ile DSLR'ları karşılaştırmak anlamsız. Onun zamanı da gelecek ama :) Sakın seni yarın öbür gün DSLR topiğinde kendi videolarını paylaşırken görmiyim, yakarım

asla "dslr video çekemez, çekerse sensör zarar görür" demedim ama "çeker ama video kamera gibi asla çekemez" dedim.....yazdıklarıma bakarsanız bu ortada.....inkar etmiyorum

elbette (şart: kaliteli bir lens ile) "Hiçbir DSLR like , en ucuz dslr kalitesinde video çekemez."......ama şunu da unutma, ucuza DSLR alayım diyip kit lens sahibi olursan da o DSLR'ın çektiği fotodan da video'dan da bir cacık olmaz... yani kit lensli bazı DSLR'lar SLR-Like'lardan kötü çekim yapıyor...bunu da atlamayalım....

benim son mesajım tamamen ortalama bir tüketicinin ekonomik şartlarını gözönüne alarak kurduğum cümlelerden ibarettir....hep teknoloji konuşmayıp birde piyasa gerçeklerinden bahsedelim dedim....aynı tarz monoton tartışmaları sevmem, tartışmada olayı tüm yönleri ile ele almamız gerekir....son ekonomik gerçeklerden yola çıkarak "video çeken SLR-Like fotoğraf makinalarının satılabilme şansı çok daha yüksek ve bu nedenle onlarda video özelliği olması daha anlamlı dedim"...ekonomik açıdan da bu tarz bir ürün almak isteyen herkesin daha kolay erişebileceği aletlerdir SLR-Like'lar.....bilmem anlaşıldımı?

DSLR topiğinde çektiğim video'ları koyacağım ama Sony XR520VE ile çektiklerimi... ve devamında "4000$-5000$'lık DSLR'larınızla benim 1500$'lık video kameram kadar iyi çekimler yapamıyormusunuz hâlâ" diyeceğim....

gerçekten eğer eski DSLR ve lenslerimi uygun bir bedele satabilseydim bir C5DM2 alacaktım ve alsaydım paylaşmak adına video koyardım...ama asıl amacım bir DSLR ile video çekmek olmadığından fayda/maliyet oranı benim açımdan daha yüksek olan Sony A550 aldım (sipariş verdim, yolda) ve şimdide eldeki lens'leri okutup Sony Carl Zeiss 24-70mm f2.8 lens alma peşindeyim....ayrıca HS10 piyasaya çıktıktan sonra yapılan incelemeler sonunda netleşecek fotoğraf kalitesine göre bir HS10 alabilirim....DSLR+lensleri taşımak istemeyeceğim ve bundan sıkıldığım zamanlarda HS10 çok işe yarayacak....

asıl ben seni herhangi bir SLR-Like veya micro ile çektiğin videoları paylaşırken görmeyeyim
    bir video kameraya parmağınla dokunduğunu bile hiç duymayayım hele hiç

sevgiyle....

İLAVE: canon EOS 550D (Rebel T2i / Kiss X4 Digital) hakkında internet üzerinde yeterli inceleme yok ama ilk örnek video'lar bana çok tatmin edici gelmedi....elbette ileride daha sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz.....ancak çok belli ki, C5DM2 uzak ara daha iyi....EOS 550 çekimleri, C5DM2'nin video çekimlerine bakıp genelleme yapmamak gerektiğini bir kere daha ispat ediyor....
    elbette "Ne Kadar Köfte, O Kadar Ekmek"

---

Canon 5D Mark II 'nin video çekimlerine bakıp video çeken DSLR (vDSLR) almaya kalkmayın sakın !!! (bir çok vDSLR ile ağız sulandıran C5DM2 sonuçlarını alamayacağınız çok açık seçik ortada) Unutmayın! Parayı veren düdüğü çalıyor, para yoksa düdükte yok, ıslık çalarsınız ancak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 10 Şubat 2010; 16:17:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tepeb

Hamkaya verdiğiniz bütçe dahilinde çekilebilecek videoları biliyorum, kendimde D90 kullanıyorum ne kalitede video çektiğini biliyorum.
    The Gate'in de dediği gibi sadece 5DMarkII yarı profesyonel kameralara yakın kalitede video çekebiliyor ki onun bütçesine çok çok daha iyi video çekilebilecek kameralar alınabilir.
    Olayı fotoğraf makinesiyle kameradan iyi video çekilire getirmeye gerek yok çünkü böyle birşey mümkün değil aynı bütçeler dahilinde video kameralar çok daha iyi sonuçlar verecektir.

Fotoğrafta nasıl lens önemli ise, videoda da o kadar önemlidir. Aynı bokehi aynı alan derinliğini 3000 TL bir kamera ile siz temin edemezken bir 550D kullanıcısı 1500TL'lik gövdeye Tamron 28-70 F2.8 ekleyerek çok daha iyi bir çekim ortaya koyabilir... Ben de ileri düzey video kameralar kullanmış biri olarak DSLRnin lens avantajını az çok bilirim ;)

Olayı fotoğraf makinası video kameradan daha iyi video çekere getirmiyorum.
    Ben olayı, iyi lens&büyük sensör ikilisi, kötü lens&mercimek kadar sensörden daha iyi video çekere getiriyorum, aksini iddia eden varsa, tezlerini dinlemeye hazırım... 35mm adaptörleri boşuna peynir ekmek gibi kapışılmadı yurt dışında... Lens ne kadar önemli bir bilseniz...

• Gerçekten CANON 550D çok süper cihaz gibi gözüküyor. 1080P 24-30fps ve 720P 60fps süper olmuş. Ayrıca tam manuel kontrole izin vermesi de süper. Bu kadar özellik 900 USD'ye bence iyi. Canon lenslerin pahalı olması dışında sorun yok :)

Pentax yeni bir FW ile manuel kontrole izin verirse ne ala, yoksa canon rakipsiz olacak VDSLR alanında.
  • quote:

Pentax yeni bir FW ile manuel kontrole izin verirse ne ala, yoksa canon rakipsiz olacak VDSLR alanında.

VDSLR alanında yakında Sony öttürecek ama sanırım daha vakti var. Tam bitmiş haliyle sürmek istiyorlar piyasaya. Eksiksiz.
  • izle ve yarıl

http://vimeo.com/9309973
  • quote:

Fotoğrafta nasıl lens önemli ise, videoda da o kadar önemlidir. Aynı bokehi aynı alan derinliğini 3000 TL bir kamera ile siz temin edemezken bir 550D kullanıcısı 1500TL'lik gövdeye Tamron 28-70 F2.8 ekleyerek çok daha iyi bir çekim ortaya koyabilir... Ben de ileri düzey video kameralar kullanmış biri olarak DSLRnin lens avantajını az çok bilirim ;)

Olayı fotoğraf makinası video kameradan daha iyi video çekere getirmiyorum.
    Ben olayı, iyi lens&büyük sensör ikilisi, kötü lens&mercimek kadar sensörden daha iyi video çekere getiriyorum, aksini iddia eden varsa, tezlerini dinlemeye hazırım... 35mm adaptörleri boşuna peynir ekmek gibi kapışılmadı yurt dışında... Lens ne kadar önemli bir bilseniz...

Lensin önemini SLR fotoğraf makinesi kullanan herkes bilir bunun video kamera içinde geçerli olduğu ortada.
    2500 TL'ya sıfır satılan ve 1/2.9 sensöre sahip Sony HVR HD1000E omuz tipi kamera ile çekilen videolarda (youtube'da 1080p ve 720p videoları var) bokeh kalitesinin ve alan derinliğinin ne derece olduğu gözüküyor ayrıca lensinin değişebiliyor olması gibi bir avantajıda mevcut, yani sizin kıyasladığınız 550D gibi. Ayrıca 4000 TL gibi fiyatlara temiz 2. el, 5200 TL'ye sıfır 3CCD (1/3) sensöre ve gerçekten çok kaliteli görüntüye sahip, birçok belgeselci ve kısa filmcininde kullandığı, lensi değişebilen Sony HDR FX1 gibi bir kamera alınabiliyorken (youtube da 720p videoları var) video çekmek için fotoğraf makinesine para yatırmak ne derece mantıklı.
    Tamam makinada böyle bir özellik varsa gerekli olduğunda kullanılabilir, hatta piyasadaki handycamlerin bir çoğundan da iyi video çekebilir fakat bahsettiğiniz fiyatlara satılan ve bahsettiğiniz fotoğraf makinelerinden çok daha iyi çekim yapabilecek kameralar var. Yani video çekmek için fotoğraf makinesi değil kamera alınır. Her ikisinide amatör olarak kullanmak için fotoğraf makinesi almak handycam almaktan tabiki daha iyidir.
    EOS 550D'ye gelince ne kadar iyi video çekerse çeksin onun adı fotoğraf makinesi, 18mp APS-C sensörle ne kadar iyi fotoğraf çekebildiğini merak ediyorum. Fotoğraf makinelerinin video kaliteleri fotoğraf kalitelerinden daha önemli olacak yakında.

• çeken çeker istemeyen çekmez video da olur radio da :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet1980
    VDSLR alanında yakında Sony öttürecek ama sanırım daha vakti var. Tam bitmiş haliyle sürmek istiyorlar piyasaya. Eksiksiz.

internette dolaşırken birkaç sitede (tek bir yerde değil!) sony'nin yazın veya yaza doğru body'si 1000$ altında "Full Frame" bir DSLR (belki de vDSLR) çıkaracağı dedikodusu vardı....elbette ben pek inanamadım.... fotoğrafta olduğu gibi video olayında da vDSLR kameralarda "Full Frame" bir sensör ile "APS-C" sensör arasında çok ciddi görüntü kalitesi farkı var..... dedikodusu olduğu gibi SONY eğer 1000$ altında Full Frame bir vDSLR çıkarırsa ciddi öttürür ortalığı....

• internette bizim tartıştığımız gibi başkaları da tartışıyor.....................(endişe etmeye gerek yok )

yine internette dolaşırken
    aslında mesleği fotoğrafçılık olan ve ağırlıkla müzik klipleri çeken profesyonel bir kameramanın (David Probst)www.davidprobst.com
    ve
    mesleği profesyonel fotoğrafçılık olan ama arasıra video'da çeken (Bob Davis)http://www.davisphotographer.com

iki kişinin yazdıklarını ve tartışmalarını okudum
    (ikiside vDSLR ve prof. video kameralar konusunda tecrübeli, ikisininde C5DM2'leri ve sony prof. kameraları var)

tartışmalarından bazı cümleleri hem orjinal hali ile hem de tercüme edip buraya aktaracaktım, hatta yazdım ama sonra sildim
    son olarak video'larını foruma koyup seyreder iken işin tekniği bir yere kadar bunların yaptığı işte asıl önemli olan SANAT dedim
    ve işin teknik kısmı hikaye geldi bana ve detayları sildim.....tartışmanın sonunu merak ediyorsanız........onlarda benle aynı fikirde

bu iki insanın çalışmalarından örnekleri sizlerle paylaşayım istedim.....
    ilki SONY PMW-EX1 VIDEO+BİRİ SÜRÜ ÇOK PAHALLI CANON LENS ile
    ikincisi CANON 5D MARK II + BİRİ SÜRÜ ÇOK PAHALLI CANON LENS ile çekilmiş

---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 10 Şubat 2010; 18:53:00 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.