Şimdi Ara

Dslr makina fiyatlarına ne oldu böyle?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen ay 1399 (kampanyalı) fiyatı olan, canon d600 ıs 18-55 lens ile beraber şimdi olmuş 1800. Sizce neden bu kadar pahalandı diğer makinalarda da aynı durum o zamanda dolar 2.0 idi şimdide acaba sorun nedir fiyatlar ucuzlar mı ileride?

• bi hevesle aldım evde öyle bekliyo valla
  • dolar 2tl
    euro 2.721
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12henry14

dolar 2tl
    euro 2.721

1399 fiyatı varkende dolar 1399 liraydı acaba dedim geçen sene harddisk te olan(hardiskler taywanda üretiliyor, taywanı sel vurmuştu bütün fabrikalar zarar görmüştü) olay şimdide fotoğraf makinalarında mı başladı?
  • Sıfır alınca yiyoruz kazığı vesselam ben daha geçen sene 1300 tl'den fazla para verip aldığım. Eurasia Garantili 550D makinemi 750'den satamadım daha dün biri 600 tl vereyim dedi. Ben de köşeye koyar ömrüm vefa ederse antika olmasını bekler öyle satarım dedim :) Size tavsiyem sıfır ürün almayın garantisi devam ikinci el alın. DSLR bir makine ilk zamanlar sorun çıkarmadığı müddetçe bir daha kolay kolay sorun çıkarmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atasagun_06

bi hevesle aldım evde öyle bekliyo valla

satmak ister misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

quote:

dolar 2tl
    euro 2.721

1399 fiyatı varkende dolar 1399 liraydı acaba dedim geçen sene harddisk te olan(hardiskler taywanda üretiliyor, taywanı sel vurmuştu bütün fabrikalar zarar görmüştü) olay şimdide fotoğraf makinalarında mı başladı?

İlk mesajında kendi diyorsun kampanya ile aldım diye. Kampanya bitmiştir ve o sebeple fiyat çoğalmış olabilir buda çok normal bir şey. Taywan da olan sel sebep olacak olsa uzun zaman önce sebep olurdu.

Örneğin Nikon da Taywan da yaşanan olay fiyatları anında etkilemişti. Canon da ise etkilemiş gözükmüyor. Bildiğim kadarı ile Canon da sadece gövde alırsan 18-55 lens ile satılandan ucuz olurken Nikon da tam tersi sadece gövde almak daha palı.

Konuya dönersek ürünü ne zaman ve nereden aldığında önemli. Kimi fotoğraf makinesi satan yer hafta sonu ciddi indirimler yaparken hafta içi fiyatı yükseltiyor. Örneğin Vatan Bilgisayar hafta içi 2.150 TL sattığı bir ürünü hafta sonu 1.750 TL den satabiliyor. Ben de Nikon D3100 var 1,5 sene evvel 18-55 VR mm ve 55-200 mm objektifle hafta sonu 1,750 TL den aldım pazartesi günü fiyatı 2,150 olmuştu. 1 hafta sonra gine fiyat 400 TL azalırken hafta içi tekrar 400 TL zamlanmıştı. Sürekli hafta sonu fiyatı düşüyor hafta içi de artıyordu.

Belki senin aldığın yer de benzer bir şey yapmıştır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dolar ve hayro uçtuğuna göre onların inmesi ne denli mümkün ise makina fiyatlarının da inmesi o denli mümkün olacaktır. Üreticiler TR için üretmiyor sonuçta Dünya genelinde belirli bir fiyat aralığında oluyor bu ürünler. Ülkelerin ticari kanunları, ithalatçıların kar payları vs. ile arada bir fark oluyor ama temelde vaka döviz zıplamasından sebep olduğundan bu ara etkenlerin durumu önceden de var idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

quote:

dolar 2tl
    euro 2.721

o fiyat stok mal olduğundandır
    şu anda bütün teknolojik ürünlerin fiyatı uçmuş durumda
    dövizin de ineceği yok. 1300-1400den 2tl'ye resmen sabitlendi, sözde kriz falan yok refah seviyemiz çok yüksek.
    olan yine bize oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 21 Kasım 2013; 9:37:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.