Şimdi Ara

###DSLR - Aynasız Sistem ve Ekipman Tavsiyeleri### (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
19
Favori
100.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmet3595

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

ben prof bi makina almak istiyorum 550d-600d veya D5100 D5000 olabilir tavsiyeler hangisi daha ii megapixele bakmak yeterli deil diye düşünüyorum

600D veya D5100 tavsiye ederim. İKisinden birisni alabilirsiniz. ikisi arasındaki tercih ise kişisele girer. Body büyüklüğü şekil şemal gibi.

teşkkürler bişe daha sorcam 550d ile 600d arasında fark sadece ekran deil heralde

http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eos600d&products=canon_eos550d

buradan iki makine arasındaki teknik farklılıkları görebilirsiniz. ki burada teorik farklılıklar gösteriliyor. çektikten sonra ne fark görürsünüz orası da meçhul

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben prof bi makina almak istiyorum 550d-600d veya D5100 D5000 olabilir tavsiyeler hangisi daha ii megapixele bakmak yeterli deil diye düşünüyorum

600D veya D5100 tavsiye ederim. İKisinden birisni alabilirsiniz. ikisi arasındaki tercih ise kişisele girer. Body büyüklüğü şekil şemal gibi.

teşkkürler bişe daha sorcam 550d ile 600d arasında fark sadece ekran deil heralde

http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eos600d&products=canon_eos550d

buradan iki makine arasındaki teknik farklılıkları görebilirsiniz. ki burada teorik farklılıklar gösteriliyor. çektikten sonra ne fark görürsünüz orası da meçhul

çoğu aynı ama dıgıtal zoom fln önemli bence

• Bu aletlerde zoom gövdeyle alakalı bir durum değil.Alacağınız lense bağlı
  • Dslr makinede dijital zoom u ne yapacaksınız ki? zaten aldığınız 300 mm lens crop faktöründen 480 mm olacak. güvercinin burun kıllarını çekersiniz kasarsanız. Ben açıkcası öyle fotoğrafa aman aman etki edeceğini sanmıyorum. Ekranın videodaki rahatlığı göz önüne alınmazsa benim için 600D ile 550D arasında çok büyük farklılık yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Orijinalden alıntı: .:KeFReN:.

tam aradığım çanta hocam, biraz para biriktirip bunu almam lazım mutlaka

Eger omuz cantan yoksa sirt cantasi almani tavsiye etmem. Sirt cantalarini kullanmak cok pratik olmuyor, istediginde makineyi cikarmak zor.

Omuz çantalarını taşımak zor olmuyor mu peki? Yani acıtmıyor mu omuzu veya dengesiz yük bindirmiyor mu? Omuzun biri eğilmiyor mu yani? Hiç kullanmadım bu arada öyle bir çanta.Ama sırt çantasını bile tek omuzda taşıdığımda çok ağrı yaptığını biliyorum.

• Uzun kullanımda ağrı yapıyor.Hava şovunda boş çanta 8 saat'te omuzumda acayip ağrı yapmıştı.İstediğiniz şekilde takın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Uzun kullanımda ağrı yapıyor.Hava şovunda boş çanta 8 saat'te omuzumda acayip ağrı yapmıştı.İstediğiniz şekilde takın

Dün

k-x + 50 mm + 18-55 + 135 tair 11 + omuz çantası

bir ara omzumu aradım parkın içinde. Düştü sandım

• Benim birde 18-55 takılıydı.Şimdi Sigma 150mm esas işkence
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dumenb

quote:

Orijinalden alıntı: uguruyaniker

Ekipmaninizi bilmiyorum ama Case Logic DCB-308 yada Lowepro Fastbackpack (boyleydi sanirim) gibi modellere bakin. Yandan erisim oldugu icin makeye ulasmak cok kolay oluyor.

daha makinasi yok :D yolda geliyo :) . x4 kiss 18-55 is2 sahibi olucak arkadasimiz ...

ben şimdiden eksikleri almaya başladım bile burak..tek makine yok, hadi gelsin artık

geliyo geliyo yolda kolay degil taaaaa capanyalardan geliyo

• Arkadaşlar kararımı verdim canon 550d alacağım.Amerika'dan alacağım t2i olarak geçiyor fakat 550d japan diye modeli de var 200 dolar falan farkediyor.aralarında herhangi bir fark yok değil mi?
    Ayrıca arkadaşların dediği gibi okudukça insanın aklı daha çok karışıyor.sadece body alıp 50 mm lens alsam nasıl olur ?Herkes bir saatten sonra kit lensi bir kenara koyduğunu söylemiş.İlk önerilen lenste 50 mm lensi araştırdığımda aklıma oldukça yattı.Fakat merak ettiğim birşey var sadece 50mm lens yeter mi bana başlangıç için.Video çekerken bir farkı olur mu 18-55 lens ile..yani demek istediğim sadece body alıp yanına 50mm f1.8 alınca hemen hemen aynı paraya geliyor.Ne dersiniz?Ayrıca sipariş verirken yanına uzaktan kumanda:) batarya..hafıza kartı alacağım.Birde 3 4 dolarlık filtreler var onlar ne işe yaramaktadır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: soad_sefa

Arkadaşlar kararımı verdim canon 550d alacağım.Amerika'dan alacağım t2i olarak geçiyor fakat 550d japan diye modeli de var 200 dolar falan farkediyor.aralarında herhangi bir fark yok değil mi?
    Ayrıca arkadaşların dediği gibi okudukça insanın aklı daha çok karışıyor.sadece body alıp 50 mm lens alsam nasıl olur ?Herkes bir saatten sonra kit lensi bir kenara koyduğunu söylemiş.İlk önerilen lenste 50 mm lensi araştırdığımda aklıma oldukça yattı.Fakat merak ettiğim birşey var sadece 50mm lens yeter mi bana başlangıç için.Video çekerken bir farkı olur mu 18-55 lens ile..yani demek istediğim sadece body alıp yanına 50mm f1.8 alınca hemen hemen aynı paraya geliyor.Ne dersiniz?Ayrıca sipariş verirken yanına uzaktan kumanda:) batarya..hafıza kartı alacağım.Birde 3 4 dolarlık filtreler var onlar ne işe yaramaktadır?

550D modellerini hepsi aynı.Sadece dil farkı oluyor aralarında.

Başlangıç için 50mm dar gelebilir.Bence başlagıcı 18-55 ile yapın.Önce makineyi ve kendinizi tanıyın.Ne tarz fotoğraflar çekmekten hoşlandığınızı öğrenin.

O filtreler sadece lensin öne elementini korumaya yarıyor.Başka bir amaco yok.Amaçlı filtreler pahalı zaten.

• quote:

Arkadaşlar kararımı verdim canon 550d alacağım.Amerika'dan alacağım t2i olarak geçiyor fakat 550d japan diye modeli de var 200 dolar falan farkediyor.aralarında herhangi bir fark yok değil mi?

ben de 550d body ve 50mm aldim kit lens almadim. ama 50mm yetersiz kaldi bazi yerlerde, tamron 17-50 aldim yanina.
    50mm nin tadı başka çok pahalı da değil onu al, sonrasina karar ver bence.

• quote:

soad_sefa

aralarında hiç fark yok bende forumdan dumenb nickli arkadaştan aldım japonyadan gelecek, istersen onunla irtibata geçebilirsin, yardımcı olur her konuda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:KeFReN:. -- 6 Şubat 2012; 20:09:02 >
  • Mcroses arkadsim 50mm hangi konularda yetersiz geldi sana?Bende ayni fikirdeyim 18-55 bir saat sonra atil durumuna geliyorsa o parayi 50mm almak daha mantikli heryerde 50mm yapilabilecekler yazmis fakat yapilamayacaklar yazilmamis ben neleri yapamam?sonucta ogrenciyim 50mm uzun bir sure alamayabilirim.Ayrica canta icin oneriniz varmi kibar bir canta istiyorum

• Hocam açı bakımından dar gelir.18mm ile 50mm arasında büyük fark var

Çanta olarak beğenirseniz vanguard pekin 21 tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

soad_sefa

aralarında hiç fark yok bende forumdan dumenb nickli arkadaştan aldım japonyadan gelecek, istersen onunla irtibata geçebilirsin, yardımcı olur her konuda...

Hocam akrabam getirecek onun icin o konuda sikintim yok.
  • quote:

Hocam açı bakımından dar gelir.18mm ile 50mm arasında büyük fark var

Hocam durumumu yazdim ogrenciyim onunucin ama 50mm alip onun zevkini yasamak istiyorum.aci dediginiz 50mmi sadece yakin cekimlerde mi kullanabilirim?

• quote:

Mcroses arkadsim 50mm hangi konularda yetersiz geldi sana?Bende ayni fikirdeyim 18-55 bir saat sonra atil durumuna geliyorsa o parayi 50mm almak daha mantikli heryerde 50mm yapilabilecekler yazmis fakat yapilamayacaklar yazilmamis ben neleri yapamam?sonucta ogrenciyim 50mm uzun bir sure alamayabilirim.Ayrica canta icin oneriniz varmi kibar bir canta istiyorum

çanta olarak bunu aldim Lowepro Adventura 170 3 tane gözü var, bir tanesine makina bir diğerine lens diğer gözünede ıvır zıvır koyuyorum. yanlarında da cepleri var.
    50 mm dar alanlarda biraz sıkıntı yaratıyor. kadraja herşeyi sığdıramıyorsun öyle yerler oluyor ki geri adım atamıyorsun.
    onun dışında bence kullanmasi 18-55 den daha çok zevk verir. ben geniş açı ve portre sevdigim icin 17-50 ve 50mm isimi fazlasi ile goruyor.

• quote:

quote:

Hocam açı bakımından dar gelir.18mm ile 50mm arasında büyük fark var

Hocam durumumu yazdim ogrenciyim onunucin ama 50mm alip onun zevkini yasamak istiyorum.aci dediginiz 50mmi sadece yakin cekimlerde mi kullanabilirim?

50mm sadece yakın çekim için değil birçok durum için kullanabilirsin. internette bunun örnekleri çok.
    http://www.dpreview.com/galleries/reviewsamples/albums/canon-50mm-f1-8-ii-review-samples/slideshow

• merhabalar,

ben ırakta çalışıyorum. (kerbela da)
    daha önce profesyonel/yarı profesyonel bir makina kullanmadım. birkaç kez arkadaşlarımın makinelerini denedim sadece. (d90 ve eos 1000d)

çok ilgim olmasa da buradayken bir makina almak istiyorum. bağdat fiyatları dubai fiyatlarından biraz daha fazla olsa da türkiye ile kıyaslayınca uygun oluyor tabi. buranın fiyatları ile türkiyenin fiyatları farklı dolayısıyla bir fiyat belirtmek ne kadar doğru bilmiyorum ama türkiyeden 2000-2500 tl'e alınabilecek bir makine önerisi diyelim kabaca.

önerebileceğiniz marka/model var mıdır ? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.