Şimdi Ara

DSLAM Mesafe ve Ping Yükselmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 5-6 ay kadar önce telefon ede ede kapının önüne Dslam diktirmiştik baya uğraşmışlardı.

Neyse türkiye içinde çoğu servera 10-20ms arasında erişimim söz konusuydu (TTnet dns,Donanımhaber vs..) Fakat geçtiğimiz hafta noldugunu anlamadığım bir şekilde bizim dslamı sökmüşler ve karşı bloktaki binanın yanına dikmişler.Çalışan ekibe sordugumda hiç bir cevap alamadım.Baştan kazı yapmışlar bide

Şuan Ttnet Dns ve DH gibi sitelere 80ms üstü gecikme yaşıyorum.Bazen 150 ye kadar çıktığı oluyor. Sapa sağlam sorunsuz interneti naptılar bilemedim ama ortalama 50-60 metre ileri götürmüşler bu kadar fark dogalmı ? Eskiden 24+mbite kadar ulaşılabilir hız oranım vardı şuan 23,6mbit görünüyor.Hat değerlerimde çok ufak değişiklik oldu.Yani kayda değer birşey söz konusu değil.

Sebebi ne olabilir? Çözüm için neler yapılabilir ?

• aynı durum benim olduğum sokakta'da oldu TT'nin işine sual olmaz... bu arada sadece benim sokağımda türk telekom DSLAM dolaplarının 3 türü var A,B,C tipi olarak bundan 2-3 ay önce marketten geri dönerken 2010 aralığında beton kaidesini döktükleri saha dolabının kurulumunu yapıyorlardı kurulan büyük boy olan ortalama bir gömme dolap boyutunda ve bizim sokağın 2-3 km yarıçapındaki tüm saha dslam dolapları bü büyük olan dolaplara bağlanarak etkin hale getirildi kısacası bizim bölgede tüm ufak tip dslamlar a tipi en büyük olanlara aktarılıyor ve santrale oradan ulaşıyor, son olarak peki neden yerini değiştirdiniz diye sorunca görevliye daha önce yapılan proje üzerinde revizyon yapıldığını söyledi, nerdeyse 5 ay önce beton kaidesini döküp üzerine taktıkları saha dolabını 20-25 metre ileriye karşı kaldırıma taşıdılar...

bu arada telekom saha dolaplarını planlarken artık GIS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) vasıtasıyla belediye ve kendisi tüm akblo vs. yerlatı menholleri (türk telekom kapaklarının altına yer altı odalarını) neredeyse tamamen bilgisayar ortamına taşıdı

www.basarsoft.com.tr
    Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. - Coğrafi Bilgi Sistemleri
    http://www.basarsoft.com.tr/tr/prj/TurkTelekom.pdf

• lokasyonunu bildiginiz bir ip adresine tracert cekin, gunun farkli zamanlarinda deneyerek hangi sicramada takildigini bulabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: zengier

lokasyonunu bildiginiz bir ip adresine tracert cekin, gunun farkli zamanlarinda deneyerek hangi sicramada takildigini bulabilirsiniz.

Yazmayı unutmuşum zaten konu bunun üzerine,sıçrama modemden cıktıktan sonra ilk ip de gerçekleşiyor. 0-81-81-82-82-81 şeklinde hedefe ulaşıyor
  • Yukarı,Sorunun çözümü hakkında bilgisi olan varmı? Ne yapılabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxi909

aynı durum benim olduğum sokakta'da oldu TT'nin işine sual olmaz... bu arada sadece benim sokağımda türk telekom DSLAM dolaplarının 3 türü var A,B,C tipi olarak bundan 2-3 ay önce marketten geri dönerken 2010 aralığında beton kaidesini döktükleri saha dolabının kurulumunu yapıyorlardı kurulan büyük boy olan ortalama bir gömme dolap boyutunda ve bizim sokağın 2-3 km yarıçapındaki tüm saha dslam dolapları bü büyük olan dolaplara bağlanarak etkin hale getirildi kısacası bizim bölgede tüm ufak tip dslamlar a tipi en büyük olanlara aktarılıyor ve santrale oradan ulaşıyor, son olarak peki neden yerini değiştirdiniz diye sorunca görevliye daha önce yapılan proje üzerinde revizyon yapıldığını söyledi, nerdeyse 5 ay önce beton kaidesini döküp üzerine taktıkları saha dolabını 20-25 metre ileriye karşı kaldırıma taşıdılar...

bu arada telekom saha dolaplarını planlarken artık GIS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) vasıtasıyla belediye ve kendisi tüm akblo vs. yerlatı menholleri (türk telekom kapaklarının altına yer altı odalarını) neredeyse tamamen bilgisayar ortamına taşıdı

www.basarsoft.com.tr
    Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. - Coğrafi Bilgi Sistemleri
    http://www.basarsoft.com.tr/tr/prj/TurkTelekom.pdf

Bu pdf i incelemek istiyorum ama link açılmıyor mobildeyim. Nasıl ulaşabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iPhone 15 Pro Max 256 GB Beyaz Titanyum - Apple Store Türkiye
    M2 MacBook Air - Apple Store Türkiye

• aynı sorundan dolayı telekomla ciddi kavgalar verdim, hatta evime bile gelip kontrol yaptılar. son karar santral dolabının evime 1-1.5 km kadar uzak olmasıydı. ADSL kullanıyorum ve ilk sıçramada 10ms gibi birşey alıyorum.

• Türkiye lokasyon için ping değerleriniz normal, saha dolabı ile santral arasındaki mesafe biraz fazla sanırım o yüzden santrale 10 ms sonuç alıyorsunuz biraz daha yakınlık olsaydı pinglerde 3-4 ms daha düşüş olurdu. Ping sürenizi belirleyen diğer etken santral mesafesidir, fiber kutunuz olması aradaki sinyal zayıflamasını ortadan kaldırır ve daha yüksek bant genişliği sağlar. Sizin modeminizden çıkan sinyal saha dolabına gider ama buradaki nokta bir router değildir sadece switchdir, modemden çıkıştan sonra ilk durak santraldir.

Tabiki sizin lokasyonunuzda önemli.

• teşekkürler ayrıntılı bilgi için. fiber malesef oturduğum yerde yok, onun için mecburen bu şekilde devam edicem. bidahaki ev değiştirmemde her türlü dolaba yakın biryere taşınırım :)

peki ADSL'den VDSL'e geçiş yapsam herhangi bir değişim olur mu?

@donanımcı123

Orijinalden alıntı: caitlin

teşekkürler ayrıntılı bilgi için. fiber malesef oturduğum yerde yok, onun için mecburen bu şekilde devam edicem. bidahaki ev değiştirmemde her türlü dolaba yakın biryere taşınırım :)

peki ADSL'den VDSL'e geçiş yapsam herhangi bir değişim olur mu?

@donanımcı123

Hat değelerinizi konuya eklermisiniz, eğer hat değerlerinizde bir problem yoksa ve 24 mbit üstü hızlar kullanmayacaksanız vdsl2 gereksiz olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caitlin

hat değerlerimde bir sıkıntı yok şu an evde değilim ama benim sıkıntım tamamen ping yüksek olması olduğu için vdsl'de farketmez diyorsanız tamamen gereksiz olacaktır.

Ping değerleriniz türkiye içi için normal verdiğiniz traceroute sonucuna göre ama dalgalanma yaşanıyorsa port değişimi talep edebilirsiniz. Ama Türkiye için 15-35 ms, avrupa için 60-100 ms, amerika için 170,250 ms normal değerlerdir.
    Bir bakarsın ping eksi değerden daha yüksek.
    Hatlar yavaşlamış videolar dolmaz olmuş.
    Hat dedğerleride eksinden beter durumda...

bnmde ping cok yüksek yaa 70 ms san :D hat zayiflamasi 10.0 : kapidaki dolapla aramda 20ms ping var ölçtüm

Orijinalden alıntı: mert_1638

konu hort :D

bnmde ping cok yüksek yaa 70 ms san :D hat zayiflamasi 10.0 : kapidaki dolapla aramda 20ms ping var ölçtüm

pc den kaynaklı olabilir

hattınız santrale yakın, hipernet paketlerini destekler
    Ömür dediğin nedir ki
    Bir avuç sayılı gün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.