Şimdi Ara

DSL-16U çekim sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun zamanıdır kullandigim asus dsl-16u modemin cekim sorununu bir türlü çözemedim.
    Iki katlı bir evim var, üst kat 70m2 civarinda, alt 50m2. Üst kat uzunlamasına diktörtgen bir yapıda.Modem üstte en uç noktada ve ayni katta diğer uç noktadan zar zor çekiyor. Alt katta ise modemin altindaki odadan 3 kademe diger yerler 1 ve en uç odada hiç çekmiyor. Modemi üst katın ortasına konumlandırayım dedim ama çok kablo oluyor. Denemek icin koydum ama yine alt katta sorunlar oldu. Modemin 70m2 de bile zor çekmesi beni çok şaşırttı açıkçası. Iki uç nokta arasında sadece iki kiremit duvar var.

Çözüm için;
    Wireless destekli Powerline (150-180 tl), access point(80-100tl) veya range extender (80-100tl) seçenekleri inceledim fakat karar vermedim. Modem değiştirmeyi de düşündüm ama zaten bir sürü para verip aldığım modem bile böyle çıkınca daha çok para verip alacağım modemden de aynı sonucu almaktan korkuyorum. Zaten almam gereken modem 200 tl ve üstü olacak onun yerine yükü dağıtırım daha iyi.

Powerline elektrik ile ilettiği için modem ile arasında daha hızlı bir veri akışı sağlar gibi fakat ucundaki wifi ne kadar iyi bilemedim. Tabi fiyatı da yüksek.
    (Tenda PW201A+P200 HomePlus Wireless Powerline Kit 170-180 TL )

Access point ve range extender tarafında ise modem ile arasında ikinci kat kablosuz veri akışı olacak. Ayrıca hız ve çekim gücünde yine sorun yaşar mıyım bilemedim.
    (TP-Link TL-WA801ND 90 TL veya Tp-link TL-WA850RE 80 TL)

Bir diğer alternatif, 100 tl civarında basit powerline ile access point alıp modem ile access pointi biribirine baglamak. Sanırım en garantili bu olur fakat yaklaşık 200 tl tutar ve basit bir iş için cihaz kalabalığı olacak.
    (Tenda P200 200Mbps Mini Powerline Adaptör 110 TL ve TP-Link TL-WA801ND 90 TL kombinasyonu)

Deneyimlerizi paylaşırsanız sevinirim. Tavsiye edebileceğiniz başka ürünler ve çözümler de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niyekine -- 24 Haziran 2017; 12:13:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.