Oncelikle bil.syrımı tanıtıyım ; P4 1600, 512ram, NVIDIA GeForce FX 5200(128mb), 40gb hardisk C: si 20gb D: side 20gb, isletim sistemi winXP prof. ver.2002 Service Pack2 olarak C: surucusunde dir. Kendimde yaklasık 8 yıldır pc kullanıcısıyım ama hala nası format atılır bilmem sanırım cok dikkatli kullanıyorum gerek duymamısım..diyelim!..
1-2 hafta kadar once *drwtsn32.exe hata verdi,hata raporu olusturdum falan filan..sora devamlı bu hatayı vermeye basladı,C: ve D: suruculerimi maks. kapasite doldurmustum ondan olabilir.. son 4 gundurde pc dehset otesi tıkanmaya basladı..mesela limewire programı kullanıyorum video,mp3,oyun indirmek icin o program calısırken baska programlarıda calıstırdıgım oldu,itiraf etmek gerekirse makinamı essek gibi kullandım,iste boyle durumlarda makina kitlendi hep klasor acarken oldu bilhassa(harddisk full doluydu ondan yapıyodu heralde)..ondan baska ben cs oynarım uwc3 serverlarında..ordada pc min 4 gundur performans kaybına ugradıgına kanaat getirdim,cs uwc3 u 120-140 ping le nerdeyse yarı slow-motion olarak oynuyorum,cok fark var eskiye nazaran..
Bugun pcmin C: surucusunu bosalttım yarı yarıya,onemli sırzavatları D: ye postaladım ve su anda D: de 2gb C: de de 10gb bosluk var.Format atmayı dusunuyodum fakat elimde winXP yuklemek icin CDim yok.
Bu arada,korunma prog.larım XoftSpy(1 aydır update yapmadı) ve Kaspersky A-V Pers. Pro,ikiside bisey bulamıyo,sanırım virus yok pcde(guvenli kipde de scan ettim).
Sonuc olarak sorularım sunlar; ve amacım pc min ilk gunku kadar ii calısması.
1. drwtsn32.exe nedir? yenir mi? virus tipli ama ne?
2. winXP cd im olmadanda format yapabilirmiyim?
3. Sistem geri yuklemenin faydası olur mu?
4. Arkim Diskleri birlestir i dene dedi,faydası olur mu?
Sabırla okudugunuz ve cvplandırdıgınız icin tesekkurler.
Forumunuz cok faydalı ve inanılmaz *Özel Tebrik! İyi gunler,ii calısmalars.
drwtsn32.exe system32 nin içinde.Windows'un bir dosyası ve zararsız.
Kendisi Windows 98'den klama Dr. Watson'dır. işletim sistemine ait bir dosyadır. Sistem hatası oluştuğunda bellek dökümünü alır.
Peki 2,3,4 uncu sorular icin tavsiyeniz var mı?
Yada olayı tam kavramak icin detay sorularınız?
2. winXP cd im olmadanda format yapabilirmiyim? Evet başlangıç cd varsa ama windows kuramazsın???
3. Sistem geri yuklemenin faydası olur mu? Geri noktası oluşturduysan büyük fayadası olur???
4. Arkim Diskleri birlestir i dene dedi,faydası olur mu? Win98 kuracaksan evet ama 2 veya daha fazla olması senın acından daha kullanıslı olur??? İlk sorunu acıklamıslar arkadaslar zaten????
drwtsn32.exe ya bu dosya benim başıma çok iş açtı zamanında halada açıyo ben ne zaman makinaya sp2 yüklesem bu ve iexplorer.exe hatası alıyorum onun için makinada sp2 yüklü değil nasıl halledecem analayamadım
Cvp > Deltorya
2. winXP cd im olmadanda format yapabilirmiyim? Evet başlangıç cd varsa ama windows kuramazsın??? Baslangıc cd im de yok,bu sartlarda ne yapılır? 3. Sistem geri yuklemenin faydası olur mu? Geri noktası oluşturduysan büyük fayadası olur??? Geri noktasıda olusturmadım
4. Arkim Diskleri birlestir i dene dedi,faydası olur mu? Win98 kuracaksan evet ama 2 veya daha fazla olması senın acından daha kullanıslı olur??? İlk sorunu acıklamıslar arkadaslar zaten???? win98 kurmak gibi bi niyetim yok,2 ye bolunmus harddisk banada mantıklı geliyo..bu secenek iptal heralde bu durumda.
Cvp > NightmarE_6
drwtsn32.exe ya bu dosya benim başıma çok iş açtı zamanında halada açıyo ben ne zaman makinaya sp2 yüklesem bu ve iexplorer.exe hatası alıyorum onun için makinada sp2 yüklü değil nasıl halledecem analayamadım Bu SP2 benim zaten pcnın anasını fikmisti 1 sene once ilk yukledigimde..simdide anlasılan nostalji yasatıyo bana..
Bu durumda arkadaslar yeni bi soru ekliyorum ;
5. Service Pack 2 yi siliyim mi? Silersem intikamımı ve ozgurlugumu alırmıyım? Yoksa bu ipne SP2 Karspersky gibi guvenlik programlarını etkisiz hale getirirmi silinince?