Şimdi Ara

DRUM UNIT ömrü bitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laser renkli printer düştü elime ama DRUM UNIT bitti diye uyarı veriyor. Bunun ömrü 45000 miş ve kalan 0 diyor. BUnun için ne yapmalı değştirme haricinde.

• drum bitti ise yapabılecegın bısey yok dostum ya yan sanayı muadıl toner bulacaksın yada orj. alacaksın yada belkı bı ıhtımal drum degısımı olur ama calısma ıhtımalı yuzde 1 olur
  • Hocam drum ile toner aynı şeyler mi? Çünkü toner mikatrları ayrı ayrı hepsi %90 seviyelerinde.
  • Aynı şeyler olmadığını biliyorum ama drum un ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Toner in yerleştirildiği yer olabilir mi acaba? Hemen araştırıyorum.
  • Bir şeyler bulursan diye bekliyorum. Ben çıkardım o parçayı ama bu alein ömrü nasıl biter anlamadım. Ayna gibi bir şey..
  • arkadaşım renkli lazerlerde drum ünitesi makinenin içinde olur senin çıkardım dediğin tonerler olabilir. drum ünitesini senin çıkartman biraz zor olabilir. siyah beyazlarda kolaydır ama renkli lazerlerde aletin içinde olduğu için servisin çıkartması gerekir. drum ne işe yaradığına gelince yazıcıya görüntü aktardığınızda görüntü önce druma gelir drumda kağıda gönderir.
  • Klavuzundaki tarife göre çıkardım bunu dostum. Mesleğim elektirikle ilgili az çok beceririm bu işide soruna bilenlerden çözüm arayalım diye düşündük.
    Peki bu drum uniti sıfırlamanın bir yolu yok mu çok güzel görünüyor? Hani bazı aletlere fabrika sınır koyarya öyle düşündüm yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Drum yazıcıdaki yeşil silindir şeklindeki ışık veren bölümdür.Projeksiyon cihazlarının lambası gibi onunda ömrü var.Bitmiş diyorsa yenisini alacaksın.toner boyanın olduğu yer.
    quote:

Orjinalden alıntı: quazar

Hocam drum ile toner aynı şeyler mi? Çünkü toner mikatrları ayrı ayrı hepsi %90 seviyelerinde.
  • Bugün öğrendim neyin ne olduğunu. Drum durumu gayet iyi ancak üreticinin koyduğu bir sınır varmış ve bu sınıra gelince drum iyi olsada olmasada bu uyarıyı veriyor. Ve bu elektronik uyarıyı resetleyen kitler satılıyor. Şu an posta hariç fiyatı Ebay'de 20 milyon civarı. Velhasıl bu resetleyici ile işimizi görebileceğiz. Sağolun yardımlarınız için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.