Şimdi Ara

Dreamweaver bilenlere bir soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Dreamweaver'da bir site yapmaya uğraşıyorum. Menüleri yazıları felan yerli yerine yerleştirdim. Tarayıcıda ön izleme yaparken tam ekranda bir sorun yok. Ancak pencereyi küçültünce yazılar birbirinin üzerine doğru kayıyor. Pencere daraldıkça sayfa da daralıyor. Bunun nasıl önüne geçebilirim bilen var mıdır?

• O dediğini önlemek için css altyapısı olarak 'liquid' bir framework kullanman lazım. Bunun için de en kısa yol tablo ve div'lere genişlik belirtirken pixel olarak değil % olarak değer girmen lazım. Diyorsan ki eğer sitemin genişliği standart olsun ama tarayıcıyı küçültürken, standart genişliğinden daha çok daraltınca bu özellik aktif olsun, o zaman en dışa pixel olarak değer girdiğin bir div atarsın, içindeki divleri % cinsinden girersin. Ama bu pixel değerinde girdiğin değerler de 'max-width= 960px' şeklinde olmalı. Ama benim sana önerim 'liquid' bir siteden ziyade 'responsive' bir sitedir. Responsive yapman demek, sitenin belirli çözünürlüklerde nasıl davranacığını belirlemen demektir. Responsive yapmak için hazır frameworkleri kullanabilirsin. Bootstrap iyi bu konuda. Ufak bir araştırmayla sitene nasıl entegre edeceğini de öğrenebilirsin. Yok hiçbir şekilde hareket etmesin diyorsan, en dışta kullandığın div için direkt 'width: 960px' girersen de sorun çözülmüş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uurcanbulut -- 11 Kasım 2013; 22:01:03 >

• senin bahsettiğin sanırım %100 yapılmış piksel belirlemen gerekiyor ve onu ortalamalısın eğer dediğin gibi istiyorsan arkadaşın dediği gibi en üste bir div açarsın ve ona width:960px; verirsin sonraki divleri içine alırsın bu arada ortalamayı unutma kolay gelsin
  • Ben en üste zaten bir div açtım. Diğer kullandığım tüm divler onun altında ancak yine küçülmeyi engelleyemedim. Bunun yerinde o divi de kapsayan bir table açtım. Şu an sayfalarda değişiklik olmuyor. Sanırım sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corbusier -- 14 Kasım 2013; 16:15:41 >
  • Arkadadaşlar bir soru daha sormak istiyorum. Çok sayfadan oluşan bir site hazırladım. Site yatay ekranlı bilgisayarda gayet istediğim gibi duruyor. Ancak kare ekranda sayfa altında kaydırma çubuğu çıkıyor. Bu çubuk sayfayı boş alana sürüklüyor. Bu boşluk benim divlerden kaynaklı. Ancak iç içe bir sürü div olduğundan bunları daraltamıyorum. Bu boşluktan kurtulmanın başka bir yolu var mıdır? Sayfa çok olduğundan baştan yapmam da sözkonusu değil.
  • Öncelikli tavsiyem Dreamweaver yerine kodlara hakim olabileceğin Notepad++ gibi bir editör kullan. Özellikle bu işi yeni öğreniyorsan bunu mutlaka yap.

Her boyutta sitenin düzgün görünmesi istiyorsan, tabloları at ve div yapısına geç. Divlere position verme, hepsine float ver. Mümkün olduğunca px yerine % kullanmaya çalış.
  • Peki şu an ne yapabilirim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DGS Hakkında Küçük Bir Soru
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.