< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Dreame Robot Süpürge Kullanıcıları Klübü (18. sayfa)

-
-
dün hbden l20 ultra aldım bende yarın gelecek, ilk etapta birşey almaya gerek var mı? temuda şöyle setler var
-
Alınabilir ama ben silikon fırça yerine tricut fırça almanızı tavsiye ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oda atlama sorunu için çözüm önerisi
Bir süredir x40 ultra zaman zaman mutfağı süpürmeden temizliği tamamlıyordu. Bugün de aynı şeyi yapınca cihaza sadece mutfağı temizle komutu verdim salonun bir ucundan bir ucuna gitti. Bizde mutfakta rahatlıkla tırmandığı bir sanal rampa mevcut. Geri dönerken mutfağa girmeye niyetlendi ama ön tekerini rampaya değdirdikten sonra vazgeçti ve temizlemeden yuvasına döndü. Ben de bunun üzerine mh'ni aradım. Güncellemelerden sonra bunu yapabileceğini söyleyip cihaza hard reset atmamı istediler. Bu durumda cihaz fabrika ayarlarına geri dönüyor ama güzel tarafı sarf malzemelerinin kullanım süreleri kesinlikle silinmiyor. Üst kapağı açtığınızda wifi ışığının yanındaki delik olan reset düğmesine 6-7 saniye basılı tutuyorsunuz cihaz sesli uyarı veriyor ve wifi ışığı sönünce resetlenmiş oluyor. Uygulamadan cihazı siliyorsunuz ve tekrar telefona cihazı tanımıyorsunuz. Wifi ayarlarını da tekrar kurmanız gerekiyor Paspasını sökerek hızlı haritalandırmayı seçiyorsunuz 15-20 dakikada evin haritası çıkıyor. Haritalandırma yaparken cihazın önüne kesinlikle geçmeyin, perdeleri yerden kaldırın, yerde gereksiz hiçbir şey bulındurmayın, odalar aydınlık olsun gerekirse sandalyeleri bile masaya kaldırın. Bundaki sonraki ilk üç temizliği sadece süpürme ile yapın. Paspaslar takılı olmasın. Paspasa ihtiyacınız varsa üç süpürmeyi arka arkaya da yapabilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
l20 12cm ayaklı yatağın altına girmiyor, 15cm mi lazım
-
Lidar değmeyecek şekilde girebilmesi lazım ama biraz zaman tanıyın bir kaç temizlik geçsin, yapamadığı çoğu şeyi yaptığını göreceksiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok saçma bir soru olabilir ama ilk defa robot süpürge kullanıyorum L20 modeli bugün geldi istasyon modeme bi hayli uzak bu bir sıkıntı yaratır mı kurulumunu yaptım haritalandırması için evi optimum konuma getirdikten sonra haritalandırmasına devam edeceğim. Yerini değişmemi tavsiye eder misiniz?
-
Sorunuz gayet mantıklı. Çok uzak olmasın. 2.4 ghz ile bağlanıyor zaman zaman kopma sorunu yaşayabilirsiniz.
Mediamarkt sitesinde şöyle bir ürün var Dreame L40 Ultra CE fiyatı da uygun. ama çok güvenemedim, bilgisi olan var mı?
https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_dreame-l40-ultra-ce-robot-supurge-beyaz-1248097.html?utm_source=gelirortaklari&utm_medium=psm-other%20epey&utm_campaign=rt_pricecomp_na_na_na_standart-feed&pfx=1024fd09f8017d88b438e5ef9538a4&utm_term=1024fd09f8017d88b438e5ef9538a4
-
Robot süpürge konusunda tartışıldı bu konu. Mop ve fırça uzatma yok, sıcak suyla yıkama özelliği yok. Paspaslarını yuvada bırakıp bırakmadığı belirsiz. L40 ile alakası olmayan bir cihaz.
Selamlar, akakçe L40 Ultra için eklediğim alarma bu ürünle döndü, ben de 10k indirim yakaladığımı sanıp aceleyle aldım. Ama aynı cihaz değilmiş.
Ürün kargoda, F/P olarak değer mi konudaki arkadaşlara sorayım. Değilse teslim almayacağım.
Dreame'nin karşılaştırma sayfasında ürün yok, ben de müşteri hizmetlerine yazdım cevap şu şekilde:
Hoşgeldiniz. L40 Ultra, daha eksiksiz ve gelişmiş otomatik temizlik teknolojileri sunan tam donanımlı bir modeldir.
• L40 Ultra CE, esasen sadeleştirilmiş, bazı otomasyon özelliklerinden feragat edilmiş bir alt modeldir — sıcak suyla mop yıkama, mop kurutma, turbidite sensörleri vb.
• Eğer maksimum performans, otomasyon ve daha zorlu temizlik senaryoları sizin için önemliyse, standart L40 Ultra daha uygun olacaktır.L40 ultra modelimizde kamera izleme özelliği bulunurken L40 ultra ce modelinde bu özellik bulunmamaktadır. L40 ultra modelinde solüsyon ve solüsyon haznesi bulunmamaktadır. İsteğe bağlı sonrasında satın alım yapabilirsiniz.L40 Ultra (Standart modeli)
• Vakum emiş gücü: 11.000 Pa
• Mop yıkama sıcaklığı: Yaklaşık 149 °F (yaklaşık 65 °C) — sıcak su ile mop temizliği
• Batarya kapasitesi: 5.200 mAh, tek şarjda yaklaşık 194 dakika çalışma (quiet modda)
• Engel algılama: RGB kamera + Dual-Laser 3D Structured Light sistemi (“Omni Sensitive & Obstacle Avoidance”)L40 Ultra CE
• CE modeli L40 Ultra’ya yakın teknik değerlerde olsa da, kullanıcılar bazı işlevlerin eksik ya da sadeleşmiş olduğuna dikkat çekiyor:
• VAC ve mop sistemi basitleştirilmiş olabilir
• Sıcak mop yıkama (heated drying) ve turbitidy sensörü gibi bazı özellikler yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 12 Temmuz 2025; 13:11:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende Mediamarkt'tan yeterli bilgi alamayınca Dreame Müş. Hiz. aradım. Sizin de dediğiniz gibi L40 modelinin özellikleri kırpılmış hali (Kamera yok, Temizlik solusyon gözü yok vs.) Dün HB'den L20 Ultra modelini sipariş etmiştim. Dreame müş.hiz. L20 mi yoksa L40 CE mi daha iyi olur diye sordum, L20 modelinin sağlam, kendini kanıtlamış ve kesinlikle hiç bir konuda üzmeyecek bir model olduğunu söyledi. işinizi fazlasıyla görecektir dedi. Bakalım henüz elime ulaşmadı gelince göreceğiz artık.
-
Sanki kendileri cevap vermemiş de yapay zekaya sormuşlar gibi, özellikle son paragraf bunu düşündürdü, ayrıca sıcak su ile yıkama olmaması lazım ama var yazmışlar.
İade edip L20 Ultra alın bence…
Evet bence de yapay zeka, kendi ürünleri konusunda bilgi sahibi olmamaları ciddi ayıp bence. Ürünü teslim almayacağım, sağolun tavsiye için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu mesajı atlamışım. Evet filtre bariz daha büyüktü. Toz kutusunun kapağı zor kapanıyordu ve cihaz filtreyi yerleştirin uyarısı veriyordu. Önceki mesajda belirttiğim gibi filtreyi yıkamanızı önermem. Orjinali yıkıyordum ama bunun kağıdı dayanmayabilir. Sarf malzemelerini kullanarak test edin.
-
Yıkanabilir filtre bana hala garip geliyor, ben hiç yıkamadım, haftada bir genel temizlikte turbo fanla hava tutup fırçayla temizliyorum.
Yıkama ve değiştirme sıklığı nedir?
Cevabınız için teşekkür ederim. Bende oturma ya da uyarı sorunu olmadı. Önceki mesajda da ifade ettiğim gibi kalitesi orijinale göre düşük, belirttiğiniz gibi yıkamaya pek dayanacak gibi değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yds -- 13 Temmuz 2025; 14:41:13 > -
@sabriaga81 daha tecrübeli ancak kendi adıma tozlu bir yerde yaşadığım için kullanım kılavuzunda 2 hafta dese de sizin gibi hafta da ya da 10 günde bir temizliyorum. Kılavuzda fırça kullanılmaması özellikle belirtildiği için sadece hava tutarak ve biraz kenarlarından zemine hafifçe vurmak suretiyle temizliyorum. 3 ayda 2 defa yıkadım filtre ve filtre kutusunu. En az bir gün boyunca kurumaya bıraktım. Şu ana dek herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yds -- 13 Temmuz 2025; 14:40:30 > -
Kendi sert fırçasıyla değil de yumuşak bir resim fırçası ile temizliyorum ben.
Asıl öğrenmek istediğim filtrenin ömrü var ya o yıkama zamanı mı toptan değiştirme zamanı mı? Yıkanıyorsa neden değiştiriliyor?
Sert fırça kullanmadığınızı anladım zaten. Ancak ben yine de özellikle girmedim fırça işine. Benim anladığım yıkama filtrenin uygulamada yer verilen ömrü içinde filtrenin maximum düzeyde sonuç vermesi için uygulanan bir yöntem. Kendi tecrübem yıkamanın olumlu olduğu yönünde, hava tutma ve/veya fırçayla yıkamadaki temizlik düzeyinin sağlanmadığını düşünüyorum. Halihazırda kılavuzda rutin bakımın bir parçası olarak görüldüğünden filtrenin ömrüyle bir alakası yok bence. Filtrenin ömrü olarak ifade edilen şey değiştirme zamanı. Şöyle diyebiliriz 2 haftada bir öngörülen rutin filtre bakımı yıkamayı da içeriyor firmanın kılavuzuna göre. Ben daha çok ayda bir, bir buçuk ayda bir yıkamayı tercih ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yds -- 13 Temmuz 2025; 17:6:32 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X