Şimdi Ara

dreambox 800 hd'yi wireless kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
19.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dreambox 800 hd'yi usb çubuk ile wireless kullanan varsa, bana yardımcı olabilir mi?

- uyumlu usb çubuğu taktığımızda cihaz otomatik tanıyor mu yoksa çubuk için de bir yazılım yüklemek gerekiyor mu?
    - hız konusunda, kabloludan wireless'a geçince çok fazla bir kayıp oluyor mu, yani usb çubuk verimli düzgün çalışıyor mu?

Çok teşekkürler,

• Valla benim bildiğim elektriğe bağlanan adaptörle wireless yapıyorlar usb dongle ile değil.
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutkececi

selamlar

dreambox 800 hd'yi usb çubuk ile wireless kullanan varsa, bana yardımcı olabilir mi?

- uyumlu usb çubuğu taktığımızda cihaz otomatik tanıyor mu yoksa çubuk için de bir yazılım yüklemek gerekiyor mu?
    - hız konusunda, kabloludan wireless'a geçince çok fazla bir kayıp oluyor mu, yani usb çubuk verimli düzgün çalışıyor mu?

Çok teşekkürler,

Merhaba,
    Dreambox kapalı iken wireless adaptörünüzü takın, makinayı açın. Eğer taktığınız adaptörü tanırsa menü otomatik olarak gelecektir.
    Bende TPLINK TL-WN321G modeli var ve sorunsuz olarak tanıyıp çalıştırıyor.
  • selamlar

şifreleme limiti var mı? Yani WEP open veya WPA olması farkediyor mu yoksa istediğimiz şifrelemeyi kullanabiliyor muyuz?
  • Önerim Eternet Clien desteği olan Access Point ya da elektrik prizinden kullanılan eternet adaptörü ile kullanmak olur. Daha az sorun yaşarsınız ve cihazın tanıdı tanımadı muhabbeti olmaz.
  • arkadaş bende tplink aldım cihaz da tanıyor ama bir türlü ip almıyor
  • ip alamamanın nedenlerinden biri şifrelemenin WEP olması olabilir. WEP şifrelemelerde IP alamadığından şikayet eden arkadaşlar gördüm forumda

elektirik hattı üzerinden internet ileten plug-in'ler minimum 120-130 TL den başlıyor, epey maliyetli bir yol bu nedenle son tercih olarak görüyorum

teşekkürler,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar bu konuda ehil olanlar wireless dongle ile nasıl yapulabilir acıklarsa cok iyi olur.
    dreamboxu esb dongle ile kullanmak cok avantajlı.
    ama ustalara iş dusuyor biraz.
  • valla arkadaşlar ben a.point kullanıyorum airtiesın gayet sağlıklı çalışıyor airtiesın ap serisi ufacıkta bişey hiç yerde kaplamıyor 100 liraya almıştım tavsiye ederim hemen tanıtabiliyorsunuz wireless dongle lardan bir farkı yok gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harmonyoa -- 21 Nisan 2010; 10:26:56 >
  • güncelleme: sürekli donma takılma kilitlenme kanal kayıpları gibi sorunlardan dolayı dbox800hd yi geri iade edip atlanta hd box aldım.

dreambox 800 hd yi alalı bir hafta oldu, clone cihaz.
    127 ekran plazma var, şunu söyleyebilirim, daha önce televizyon izlemiyormuşum...
    modemime TP Link wn321g wireless adaptörü ile sorunsuz bağlanıyorum, kablo derdim yok.

ilk aldığımda en son çıkan versiyon yazılım yüklenmişti,
    fakat herşey normal gözükmesine rağmen wireless bağlantısı yapamadım,
    modemi, ip yi dns si bağlantı sağladığınıda gösteriyor, testlerde başarılı,
    fakat kanalları bir türlü çözemiyor,
    aldığım yeri aradım, getirin bir önceki versiyonu yükleyeceğiz dedi,
    en son versiyonda wireless bağlandı göstermesine rağmen çalışmıyormuş.
    son versiyonun arayüzü çok hoş ve güzel fakat wireless çalışmadığı için bir önceki yazılımı yüklettim.

şifreleme önemli, modemin setup ında ne ise cihazda da onu seçmelisiniz, ben wpa ile bağlanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wallace_son -- 16 Haziran 2010; 19:09:34 >

• slm arkadaşlar
    TL-WN321G wireless utlity kulanıyorum bunu yükledikten sonra ayarlarlamı oynadım bilmiyorum ama ınternet sayfamı açtığımda araç çubuğum gözükmüyor , sağ tuşum çalımıyor vede dosya indiremiyorum
    yardım edin lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: wallace_son

güncelleme: sürekli donma takılma kilitlenme kanal kayıpları gibi sorunlardan dolayı dbox800hd yi geri iade edip atlanta hd box aldım.

dreambox 800 hd yi alalı bir hafta oldu, clone cihaz.
    127 ekran plazma var, şunu söyleyebilirim, daha önce televizyon izlemiyormuşum...
    modemime TP Link wn321g wireless adaptörü ile sorunsuz bağlanıyorum, kablo derdim yok.

ilk aldığımda en son çıkan versiyon yazılım yüklenmişti,
    fakat herşey normal gözükmesine rağmen wireless bağlantısı yapamadım,
    modemi, ip yi dns si bağlantı sağladığınıda gösteriyor, testlerde başarılı,
    fakat kanalları bir türlü çözemiyor,
    aldığım yeri aradım, getirin bir önceki versiyonu yükleyeceğiz dedi,
    en son versiyonda wireless bağlandı göstermesine rağmen çalışmıyormuş.
    son versiyonun arayüzü çok hoş ve güzel fakat wireless çalışmadığı için bir önceki yazılımı yüklettim.

şifreleme önemli, modemin setup ında ne ise cihazda da onu seçmelisiniz, ben wpa ile bağlanıyorum.

bu saydığın şeyler atlanta hd içinmi. yani nete wifi ile bağlanbiliyormusun atlantada ethernete gerek yokmu

• değerli üstadlar, dreambox 800hd clon aldım enigma-2 kullanıyorum, laptopla DM arasında kablosuz modem üzerinden bağlantı yapamıyorum bana yardımcı olabilecek bir hayırsever arıyorum, pm ye kısaca yazarsa memnun olurum, birde DM için laptop'uma hangi programları kurmalıyım? şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: karyalı48

değerli üstadlar, dreambox 800hd clon aldım enigma-2 kullanıyorum, laptopla DM arasında kablosuz modem üzerinden bağlantı yapamıyorum bana yardımcı olabilecek bir hayırsever arıyorum, pm ye kısaca yazarsa memnun olurum, birde DM için laptop'uma hangi programları kurmalıyım? şimdiden teşekkürler...

dreambox'unda kablosuz adaptör var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: admylmz

quote:

Orijinalden alıntı: karyalı48

değerli üstadlar, dreambox 800hd clon aldım enigma-2 kullanıyorum, laptopla DM arasında kablosuz modem üzerinden bağlantı yapamıyorum bana yardımcı olabilecek bir hayırsever arıyorum, pm ye kısaca yazarsa memnun olurum, birde DM için laptop'uma hangi programları kurmalıyım? şimdiden teşekkürler...

dreambox'unda kablosuz adaptör var mı?

Dboxa' ethernet girişinden wiriless modem bağlı.
  • Nisan ayında Dreambox hd 800 pvr cihaz aldım. zamanla fan sesi gibi rahatsız edici ses oluştu. Ağustos ayında cihazı aldığım yerle irtibata geçerek servise gönderdim.
    Gelen cihazla wlan kablosuz bağ kuramadım.
    Kablosuz ağlarda benim ağımı buluyor. Ağ kurulum işlemini yapıyorum.
    Ağ tesi sonucu
    DHCP yeşil onaylıyor
    Lan Don: yeşil onaylıyor
    Kablosuz ağ yeşil onaylıyor
    İp adresi yeşil onaylıyor
    isim sunucu dns yeşil onaylıyor
    Fakat şifreli ve hd kanalları izleyemiyorum.
    Wlan durumuna baktığımda benim ağ değilde başka şifresiz bir ağın ismi var.Şifreleme desteklenmiyor. Yazıyor.
    Bir kaç kablo bağlantılarını söküp yeniden denedim.
    Bir türlü kablosuz bağlantıyı kendi ağoma göre kuramadım.
    En son ayarları yaparken sistem kilitlenip dreambox kapanıyor ve yeniden başlıyor.
    Kafayı m yemeden ben bu sorunu nasıl çözerim, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşk.
  • kardeş o dediğin sorunu bende yaşadım bu iki nedeni vardır birincisi wlan modem ikincisi kullandığın imaj benim makina klon e-star sim 2,01 image kullanıyorum senin soorunun tamamen imajdan kaynaklanıyor bundan eminim sana tavsiyem new enigma kayacan ustanın imagelerini kullan bütün puluginler yüklü bir çok image denedim sorunsız wlan adaptörüm bunda çalıştı senin makinanın boot sürümünü bilmediğim için yazılım öneremicem ama 100 de 100 imageden kaynaklanıyor bu sorunlar
  • slm bu linkte vermiş olduğunuz Everest ZC-WL0123 54 ürün kodlu kablosuz ağ aparatı özelliklerinde linux görünmüyor umarım bir sorun yaşamam hocam sana güvenip sparişi verdim :))
  • Ben dreambox hd800 cihazım da
    Vonets WiFi kullanıyorum. Kutu içinde çıkan cdyi bilgisayarınıza kuruyorsun.
    Vonets WiFi yi usb den ve ethernet girişinden bilgisayara bağlıyorsun.
    Kullanacağın kablosuz ağı seçip kablosuz şifresini wifi ye tanıtıyorsun.
    Ekrana Ok yazısı gelince bağlantı kurulmuş ve wifi kurduğunuz anlamına geliyor.
    Daha sonra wifi receverin ethernet girişine takıyorsun.
    receverin adaptörünü wifi takıp wifi çıkan kabloyu da receverin adaptör girişine takıyorsun.
    (elektrik önce wifi ye oradan recevere geçiyor)

Receverde herhangi bir ayar yapılmıyor. Menülerde bir değişiklik yapılmıyor.
    Kullanımı basittir. Tak çalıştır
    not1:wifi receverin ethernet girişine bağlayıp diğer kablsunuda usb gözüne takarsanız IP almıyor.
    Mutlaka receverin adaptörünü önce wifi oradan recevere aktarın
    not2:kutu içindeki yazılım eski olabilir. Vonets sitesinden son yazılımı kontrol edin bende en son yazılımı siteden indirip kurun
    Fiyatı: 50 TL

son yazılım:
    VAP11G_Setup_5.0.20.2
    indirme adresi:
    http://www.vonets.com/downlist.htm
    kurulum videosu:
    http://www.timsah.com/Vonets-kurulum-videosu/edTMPcSXwe5

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.