Şimdi Ara

Dram Timing Control

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
3.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam. MSI KT4AV anakartlı, Amd Athlon XP 2500+ işlemcili, 2x512mb (400 Mhz) + 1x512mb (333 Mhz) ram ile donatılmış bir sistemim var. Central Brain Identifier adlı program ile bu Dram Timing Control denilen ayarlar değişiyor. Sizden ricam benim sistemim için en uygun ayar nedir. Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler..
    Şimdi değer aralıklarını ve yanında yazanları ayrıca yanlarına da şu an olan değerleri yazıyorum:

CAS Latency: 1.5T 2T 2.5T 3T 2.5
    Active to Command 2 3 4 5 (T) 3
    Precharge Row Time 2 3 4 5 (T) 3
    Active To Precharge 6 7 8 9 (T) 7
    Write Recovery Time 2 3 (T) 3
    Bank Interleave No, 2-w, 4-w 4-w
    Write to Read Time 1 2 (T) 2

Yardıma ihtiyacım var cevaplarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurs79 -- 5 Ocak 2007; 15:27:18 >

• Cpu-Z 1.38 guru3d.com buradan Cpu-Z programını indirip, programı açtıktan sonra "Memory" ve "SPD" sekmelerinden çalışma zamanlamaları/frekansları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. "SPD" sekmesinde hangi bellek yuvasında, hangi model ve çalışma zamanlamalarına/frekanslarına sahip belleklerinizin olduğunada bakabilirsiniz.

1 adet DDR333 MHz belleğiniz olduğunu belirtmişsiniz, sakın bu bellek diğer DDR400 olan bellekleri alaşağı ediyor olmasın? Eğer öyleyse satın gitsin derim. Bellek miktarınız 1536MB olacak diye başarımdan mı ödün vereceksiniz?

"..sistemim için en uygun ayar nedir..." Standart değerleri.

Örneğin benimkiler;

Dram Timing Control

Dram Timing Control

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalarabaci -- 5 Ocak 2007; 16:15:22 >

• Eğer anakartın BIOS'una girip, RAM ayarları için Manuel yerine SPD'yi seçerseniz en uygun ayarları yapmış olursunuz. Yalnız burda uygundan kastımız stabilite açısındandır, eğer OC yapıyorsanız ve hız ile stabilitenin birlikte sağlanmasını istiyorsanız yine BIOS'tan Manuel seçerek ayarları kendiniz yapabilirsiniz, burda şöyle bi yol izleyebilirsiniz. Öncelikle 4 önemli timing değerini(CL, RtC, RP, Tr) yüksek bi değere ayarlayıp, OC'nizi yapın istediğiniz kadar, sonda CL değerinden başlayarak düşürün o değerleri, bilgisayar yük altında iken stabilitesi bozulduğunda bir önceki değere dönün, en uygun değer o olacaktır. Ben size yine de bu kadar uğraşana kadar SPD'ye bırakmanızı öneriyorum zamanlama değerlerini.
  • Cevaplar için teşekkürler.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.