Şimdi Ara

Drag yaparken aracın gazını kalkarken köklemeli miyiz? (5 bin devirde denendi. yorumlar içeride) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
7.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lord66

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Edit: Arkadaşlar bugün dediğiniz üzere aracı "N" de iken 5 bin devire getirip "D" ye alıp kökledim fakat lastikler fazla öttü. Tamam güzel araç yerinden fırladı ama fazla patinaj yaptı. Sonra 6 bin devirde denedim yine aynısı oldu. Sebebi nedir?

5 bin devirde çok patinaj yaptıysa 6 binde haliyle yine çok patinaj yapacak hatta daha fazla yapacak.Zaten olması gereken de bu değil mi?5 binde fazla patinaj yaptıysa daha düşük devirde aracı kaldırmanız lazım.Yani yapmanız gerekenin tersini yapmışsınız.

Aslında ilk başta 5 bin devirde yarım gaz ile kalktım fakat kalkış beni tatmin etmedi. Sonradan 5 bin devirde 6 bin hatta sanırım 1 kere 7 bin devire kadar çıkıp kökledim bu sefer de lastik kokmaya başladı artık. Bulduğum boş yol da yeni bir yol yanlarında evler var, rahatsızlık vermek istemedim insanlara sonuçta lastik sesi çıkıyor. O yüzden yarıda kestim. Yoksa diğer devirlere de inecektim. Artık bir daha ki sefere kısmetse.

Bir de hiç N ye almadan direk D ile kökledim bir fark yok gibi sanki. Acaba gözlemim doğru mudur?

"Sokak köpeklerine selam vermek, adam olmaya çeyrek var demektir."

• Ben aracın maksimum torkunu verdiği ilk devire(1750) getiriyorum. Işık yandığı anda debriyajı bırakıp gazı köklüyorum(ikisi aynı anda ve seri olmalı). Biliyorum debriyajı fena yiyorum ama araç en seri o şekilde kalkıyor. Bir kaç defa denedim fabrika verisi olan 0-100'ü 10.9 sn'yi bu şekilde yakalayabiliyorum.
  • otomatik viteste yapılmaz hocam o en azından tork konvektörlülerde. düz viteste ise ben 3500 4000 civarı kaldırıyorum en uygunu o bence. tabi ben bunu maksimum torkunu 3800 devirde veren bir araçta yapıyorum

Zaten profesyonel bir iş için kullanmayacağım. Üstte belirttim, Aracı hiç N ye almadan direk D ile köklediğim zaman da bir fark göremedim. Doğru mudur acaba gözlemim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 20 Haziran 2012; 12:51:26 >

• Benim golf için konuşuyorum dip gazla kalkmaya kalkarsam arabanın önü sağa sola gidiyor asr devreden cıkıncaya kadar araba kendini toplayamıyor onun için belli bir hıza ulaşmadan dip gaz yapmıyorum .....

Biri 1500 diyor biri 4000 diyor bi ortasını bulalım arkadaşlar. Böyle deneye deneye motor takozu zaten yarık iyice yardıracaz.

Zaten profesyonel bir iş için kullanmayacağım. Üstte belirttim, Aracı hiç N ye almadan direk D ile köklediğim zaman da bir fark göremedim. Doğru mudur acaba gözlemim?

Bu araca göre değişir, hatta zemine göre de değişir. Bu yüzden zaten kalkış en önemli şeydir Dragda. Her aracın ideal launch devri farklıdır. Kimi 6000 rpm de kimi 4000 rpm de en iyi kalkışı yapar. Önceki mesajımda bahsettiğim gibi, araç ne bayılacak ne de fazla patinaja düşecek, en ideal devri kendiniz bulacaksınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Edit: Arkadaşlar bugün dediğiniz üzere aracı "N" de iken 5 bin devire getirip "D" ye alıp kökledim

Öncelikle aracınızın garantisi devam ediyosa yetkili servis şanzımanı garantiden ücretsiz değiştirir sanırım ama şanzımanınız niye dağıldı ? diye sorduklarında sakın "deviri 5000 e dayayıp vitesi N'den D ye attım" demeyin, o zaman garantiden değiştirmezler. nasıl oldu bilmiyorum aslında gayet te sakin kullanırım ama.. falan diyein

garantisi yoksa aracınızın çıkma bir şanzıman bulup taktırabilirsiniz. veya parça değişimi ile hallolcaksa o sekilde de halledebilirsiniz artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 20 Haziran 2012; 13:45:00 >

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

Edit: Arkadaşlar bugün dediğiniz üzere aracı "N" de iken 5 bin devire getirip "D" ye alıp kökledim

Öncelikle aracınızın garantisi devam ediyosa yetkili servis şanzımanı garantiden ücretsiz değiştirir sanırım ama şanzımanınız niye dağıldı ? diye sorduklarında sakın "deviri 5000 e dayayıp vitesi N'den D ye attım" demeyin, o zaman garantiden değiştirmezler. nasıl oldu bilmiyorum aslında gayet te sakin kullanırım ama.. falan diyein

garantisi yoksa aracınızın çıkma bir şanzıman bulup taktırabilirsiniz. veya parça değişimi ile hallolcaksa o sekilde de halledebilirsiniz artık

Abartmayalım bir kalkışta honda şanzımanını pert ettin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Acceleration

quote:

Orijinalden alıntı: kaptan69

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berkcanvardali

quote:

30 yıla yakın araç kullanırım kapışmalarda ve kalkışlarda ayagımı dip gazdan çekmem ,sürekli dolu boş depriyajla oynarım ,gaz sürekli dipte olacak başka yolu yok gençler

30 yıldır yanlış biliyosun abi o zaman sen

benim dogrularım bana yeter yegen ,istersen yanıma gelde araçlarda tecrübelerimi göstereyim

Sürekli tam gaz rev limiterde, tam devir güç üretirken, üretilen gücü tekrar debriyaja yarım basıp, balatayı sıyırtarak yarı boşta çalıştırıp gücü çöpe atmak ve daha az kısmını lastiklere iletmenin hiç bir mantığı yoktur sadece motoru bol bol bağırtır balatanızı bir güzel ısıtır ve kaçırmasına zemin yaratırsınız. Eğer araç patinajda ise veya motor devri yük altında ani düşüş yaşamış ise debriyaj tokatlanır.

Ankarada iseniz aynı marka ve model 2 araç bulup drag yapabiliriz bahsettiğiniz pilotajla hiç şansınız yok

patiye düştügümü kim söyledi ayrıca araçlarımda kilitli deferansiyel ve seramik balata var ,bu işi ve aracı görmeden yorum yapmamak lazım

hocam şuan boş yere yalan atarak kendi kendini kandırıyosn farkndasn dimi?

yanıma gelde dogruyu yalanı göstereyim sana, burada çoluk çocuk avutacak halim yok ,benim dogrularım bana yeter ,bilip bilmeden boş yorum yapma

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Seramik balatayla süper kalkılır zaten, olmazsa olmaz.

Direksiyona geçen bir kişi, 1-2 denemeden sonra neyin ne olduğunu anlar.

Birisi kazanmak için motoru, debriyajı feda etmeye hazırdır. Farklı yöntem kullanır. Diğeri o kalksın, benim arabam onunkinden güçlü, 100 m de yakalarım der. ona göre sürer.

Araba güçlü ise, maymuna bile versen geçer gider.
  • Sen devam et hatta dip gaz ne kadar devir ceviriyorsa o kadar çevirip at N den D ye ki şanzımanı daha çabuk al eline..
    Servisde / Sanayide de 10 bin lira masraf çıkartıklarında neden diye sorarsın...
  • 1.9 tdi 130 ps passat hafif eğimli yokuşta araba 10-15 km de giderken vitesi 2 ye alıp 2500 devirde kaldırdıkmı patinaj çekiyor
    max güç devrinde kaldırmak gerekir diyorum ben
  • Benim arabam senin arabanı depükler demek için eniştene; boş bir alanda birkaç deneme yapman lazım, kalkışta araç çok hafif patinaja düşmeli. Yarış öncesi bir otobanda yüksek hızlarda lastikleri en az 5 dakika ısıtman lazım. Sonrasında bir iki dakika direksiyonu sağa sola kıvırarak düşük hızda bu işleme devam etmen hayrına olacaktır.

Kolay gelsin.
  • Aracımda traction control var kırmızı ışıklarda 1-2 defa denemişliğim oldu hızlı kalkışı.

Kökleyip kalktım traction control sağolsun patinaja düşmemesi için maksimum gücü otomatik veriyor zaten dip gazda kalkmış olmuyorsunuz.

Araç patinaja düşmeden en performanslı kalkışı yapmanızı sağlıyor traction control.

Özellikle dik yokuşlarda ki ışıklarda çok işe yaradığını söylemeliyim taş çatlasa 1 tur patinaj atıyor.

Orijinalden alıntı: SinanATASOY

Sen devam et hatta dip gaz ne kadar devir ceviriyorsa o kadar çevirip at N den D ye ki şanzımanı daha çabuk al eline..
    Servisde / Sanayide de 10 bin lira masraf çıkartıklarında neden diye sorarsın...

Abartmayalım hocam, sadece 1 deneme o kadar. Honda kullanıcıları içinden de aracını benim kadar hassas kullanan ve bakımlarını günü gününe yaptıran bir kişi daha olduğunu sanmıyorum.

• quote:

quote:

Sen devam et hatta dip gaz ne kadar devir ceviriyorsa o kadar çevirip at N den D ye ki şanzımanı daha çabuk al eline..

Abartmayalım hocam, sadece 1 deneme o kadar. Honda kullanıcıları içinden de aracını benim kadar hassas kullanan ve bakımlarını günü gününe yaptıran bir kişi daha olduğunu sanmıyorum.

Bi kaç deneme daha yap sonra abartmışmıyım kendin görürsün.. Otomatik şanzımana yapılabilecek en büyük kötülüklerden birini yapıyorsun.. Bakımlarını istersen 2 bin de bir yaptır fark etmez bu durumda..

• quote:

quote:

quote:

Bi kaç deneme daha yap sonra abartmışmıyım kendin görürsün.. Otomatik şanzımana yapılabilecek en büyük kötülüklerden birini yapıyorsun.. Bakımlarını istersen 2 bin de bir yaptır fark etmez bu durumda..

Zaten bunu bildiğim için 1 kere deneme yaptım. Dahada yapmayı düşünmüyorum. Sadece o gün geldiğinde 4 bin devirde kaldırıcam. Honda şanzımanı da 2 3 kalkışta dağılmaz.

• Ben ne yaparsam yapayım sarıyor şans yok
    MSI Z690 Unify-X| Intel i9 14900KF SP104 Godbin |MSI Suprim Liquid X 4090 + Phanteks T30-12| 2x24GB Corsair Dominator Titanium 7800mhz | HAVN HS420 | MSI Ai1300P | Corsair MP600 PRO XT 1TB|Corsair Titan RX 360 |
    Gaming Gears Entertainment Setup
    LG 48 C5 OLED | Dualsense Midnight Black Controller | Ipad Pro 12.9 M2|Airpods Pro 2 |Apple Watch Series 8 45mm, iPhone 15 Pro Natural Titanium
    Creator of Antec 1200 SuSeSi 2009-2011 | StreaMRoLLeR AC Origins Theme | StreaMRoLLeR Nature Theme Setup2023 | Best Lego Adventurers Collection in Turkiye
  • Eğer akıllı telefonun varsa(android/ios vs.) hızlanma değerlerini ölçen programlar var onlardan birini kurup deneme yanılma yöntemiyle tespit edebilirsin ideal kalkış devrini. Tabii para çoksa racelogic falanda alabilirsin
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.