Şimdi Ara

dr.com.tr den E-Kitap aldim (Şikayet ve eleştiri içerip yardım bekler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baslikta yazdigim gibi ilk defa interetten e-kitap aldim. 
    Fakat anladim ki kitap öyle cart diye inmiyormus, ya adobenin ya da dr.com.tr nin kendi uygulamasini indirdikten sonra login olup o reader den okuyabiliyormusum... 

Uygulama klasorune kitabin epub fotmatinda indigini kesfettim ve moon reader ile açmak istedim ve gördüm ki kitap şifreli... okunuyor... 

Basina gelen ve czebilen varsa cok makbule gecer yoksa dr.comtr nin readeri maalesef rezaet moon reader yerine oku kullanmak Mercedes aractan inip 3 tekerek ve arcelik motorlu araca binmek gibi... 

Çözüm arıyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• geçmiş olsun biz normal kitap okuyoruz henüz şifre falan istemiyor

• Korumasyny falan kaldyrmak gerekiyor galiba ?ifre istedi?ine göre, ama normal yöntemlerle nasyl olur bilmiyorum bilgililerden cevap gelir yaryn.
  • :) normal kitap ve e-kitap okuyorum lakinilk defa bir e-kitap satin alayim dedim oda fiyaako ile sonuçlandı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

:) normal kitap ve e-kitap okuyorum lakinilk defa bir e-kitap satin alayim dedim oda fiyaako ile sonuçlandı :)
    quote:

Orijinalden alinti: Epidoras

:) normal kitap ve e-kitap okuyorum lakinilk defa bir e-kitap satin alayim dedim oda fiyaako ile sonuçlandi :)

Ebook DRM kaldirma diye aratirsaniz çözersiniz sanirim.

Edit:Citizen kurban olayim elleme su foruma ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 20 Nisan 2014; 1:23:23 >
  • Çok tesekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 20 Nisan 2014; 1:43:44 >
  • Kitabımı yukarıda arkadaşın söylediği teknik üzerinden araştırma yaparak açtım ancak parası ile aldığınız E-Kitapların bu şekilde şifrelenmesini etik bulmuyorum...

Belki iyi niyetli bir şifreleme olsa bile, satın aldığınız kitapları okuması için arkadaşlarınıza ödünç vermiyor musunuz? <- bunun suç olduğunu söyleyebilir misiniz?
    O zaman neden E-Kitaplar şifreleniyor? Elbette ben emek hırsızlığına karşıyım yoksa satın aldığım kitabın internet üzerinde olmasına rağmen gidip orijinalini almak istemezdim.

İnsanları yersiz yere uğraştırıyorlar...
    Neyse internet üzerinde e-kitap alıp özgürce okumak isteyen arkadaşlara

EpubSoft tarafından üretilen:http://www.epubsoft.com/adobe-pdf-epub-drm-removal.html
    Adobe PDF ePub DRM Removal programını öneririm. Bunun dışında kullandığım bir çok DRM removal programı kitabı içerisine "Demo edition" gibi salak mühürler yazıp kitabın bütünlüğünü bozuyor. Bu 30 günlük trial version olmasına rağmen işinizi görüyor.

şifrelenmiş(DRM) epublarınızı gönül rahatlığı ile özgürleştirip okumanız dileklerimle

Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu DRM zaten ikinci bir kişiye okutmamak için değil mi? Yani sizin bu korumayı kaldırmadan da kitabı okuyabilmeniz gerekmez miydi? Orası ilginç geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lugat47

geçmiş olsun biz normal kitap okuyoruz henüz şifre falan istemiyor

+1
  • D&R a bir mail atmanda ve ya aramanda fayda var hocam. Pek anlamıyorum bu e-kitap olayından ama..
  • Hangi kitap?
  • Aynı sorunu ben de yaşadım. Ekşiden yardım ettiler şu şekilde:

adobe digital edition kuracaksınız. site size küçük boyutlu dosya verecek her kitap için. onu adobe digital'e atacaksınız. kitabı indireceksiz. epubee drm remover programını açacaksınız. orada kitaplar epub olarak ve drm kırılmış halde olacak

Sonrasında calibre ile her yola gelir.
  • İşte e kitap alırsanız böyle olur Wheel görmez inşallah
  • Ne kadar çok yabancı kelime var ya sadece yorumları okudum bir şey anlamadım
  • Evet yararlı bir şey aslında 2. şahıslar tarafından kitabın okunamamasına yarıyor, yalnızca siz okuyorsunuz ama onun izin verdiği okuma programında.

Mesela ben para verip Moon Reader okuma okuma programı aldım ve bu alanda en iyisi, Tablette DR in okuma programı çok sığ bir program...

Bende arkadaşların yardımı ile DRM yi kırdım ve tabletimde özgürce okuyabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

Evet yararlı bir şey aslında 2. şahıslar tarafından kitabın okunamamasına yarıyor, yalnızca siz okuyorsunuz ama onun izin verdiği okuma programında.

Mesela ben para verip Moon Reader okuma okuma programı aldım ve bu alanda en iyisi, Tablette DR in okuma programı çok sığ bir program...

Bende arkadaşların yardımı ile DRM yi kırdım ve tabletimde özgürce okuyabiliyorum.

E kitap okuyuculara da mı programı indirmek gerekiyor acaba? Tam bir saçmalıkmış.
  • Ustadim soyle izah edeyim.

Dr uzerinden e kitap aldiginizda hesabiniza kitabi indirme linki tanimliyorlar.

Dilerseniz D&R in android yazilim icin kitap okuyucu programini indiriyorsunuz ve buraya da dr yeliginiz ile giris yaptiginizda kitabiniza erise biliyorsunuz. Onun disinda hic bir android ya da apple urunu ile kitabinizi okuyamiyorsunuz korumali.
    Tek alternatif ise adobe nin windows uygulamasinda bir hesap acip dr dan indirme linkini o hesap ile acip kitabinizi okuyabiliyorsunuz ama siz dusunun bilgisayar ekranindan kitap okumanin nasil bir sey oldugunu...

Zarla zorla drm yi kaldirip simdi tabletimle ozgur bicimde okuyabiliyorum kitabimi.

E-kitaba biraz alismak gerekiyor. Inaniyorum ki 10 yil sonra kullanim orani bugunlerin cok otesinde olacaktir...

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo sir -- 17 Temmuz 2016; 18:37:21 >
  • Etik bulmadigim onlarin bana dayattigi sekillerde okumak. Benim kullandigim moon reader gibi bir uygulama yapsalardi asla boyle seylere kalkismaz sikayet etmez bilakis taktir ederdim.
    Ama bunlar cok vasat bir program yapip bunun disinda bir programlada okuyamazsin derse etik bulmam. Yoksa bende kitaba para verip aldim, internette bedava dagitacak degilim.

Drm koyacaklarina mail adres ve sifre onayi ile okunabilecek bir kitap yapip ozgur biraksa onlarin program dayatmasina gore daha guvenilir olurdu, nitekim drm de 2sn de kirilan bir yapiya sahipmis.

• Epidoras E kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo sir -- 17 Temmuz 2016; 18:37:04 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.