Şimdi Ara

DPI Ayarı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
6.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar benim sorum şu, çoğu oyuncu low dpi kullanıyor.neden kullanıyorlar merak ettim daha mı iyi oluyor acaba?
    mesela ben 1000 dpi ,1 sens. kullanıyorum. sanırım dpi x sens sonucu gerçek dpi'mız oluyormuş.
    1000 dpi x 1 sens = 1000 cpi ( steelseriesin sitesinde gördüm real sens diye cpi'ı.)
    400 dpi x 2.5 sens = 1000 cpi yine. şimdi ben bu ikisindede aynı hassasiyeti sağlar mıyım? yoksa bunların aralarında teknik farklar var mı?
    birde bu windows sensi işin içine nasıl katacağız?

Yönetici Notu: Başlık içeriğe uygun olarak yeniden düzenlendi. Bu mesajı düzenleyerek bu notu silebilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ek olarak bazı oyuncular 500 HZ bazıları 1000 Hz ayarlıyor. Örneğin mouse 1000 hz destekliyor ama 500 hz yapanlar var bilgisi olanalr cevaplıyabilirler mi acaba ?
  • Şu aralar kendi tercihim sens 1 yapıp DPI ile oynamak ama senelerdir alıştığım ayarlardan feragat ettiğim için bir türlü elimin ayarını tutturamadım. En iyisi alıştığınız ayarlardır ama ilk başlayanlar için önerim kesinlikle 1sens ve arayarak kendilerine uygun DPI çözünürlüklerini bulmaları.

srcnx: Gerçek oyun padiniz varsa 1000hz'in faydasını azda olsa farkedersiniz diye düşünüyorum. Yoksa Firma niye 1000hz'e kadar zorlasınki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcnx

ek olarak bazı oyuncular 500 HZ bazıları 1000 Hz ayarlıyor. Örneğin mouse 1000 hz destekliyor ama 500 hz yapanlar var bilgisi olanalr cevaplıyabilirler mi acaba ?

Konu yine hort gibi olucak ama 1 ay kendim denedim dpi hakkında. dpi X ingamesens işlemi aynı çıkıyorsa değerler değiştiğinde (450 x 2.8 = 900 x 1.4 gibi..) bir fark olmuyor.DPI'ı masaüstü çözünülürlüğüne göre ayarlarsanız daha iyi olur sizin için ama yine de size bağlı herşey.
    HZ rate olayına gelirsek, 1000 Hz ile 500 Hz arasında sayı dışında bir fark yok.Hatta 500 hz daha iyidir diyebilirim.Çünkü 1000hz'de mouseınız stabil olarak 1000hz olmuyor.Movement Recorderlerla kendiniz görebilirsiniz.Ancak 500hz'de hep aynı , stabil.
    Neden ikisi aynı?
    diyelim mousepad üzerinde 40 piksellik bir hareket yaptınız mouse 500hzde her 2ms için 10 piksel yollar. 10 x 4 = 40 piksel. 1000hz de ise 1ms için 5 piksel yollar. yani 8x5 = 40. ikiside aynı yola çıkıyor, tabi tek bir farkla, 500hz'in stabil olmasıyla. bu bilgilerihttp://phoon.us/mouse/ adlı siteden aldım mouse ile ilgili herşey var belki ben yanlış çevirdim siz birde ordan bakın (polling rate başlığı altında).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilkair -- 14 Ekim 2011; 20:33:54 >

• @Bilkair
    hocam bilgiler için çok saol.Mouse ayarlarına ben çok önem veriyorum etkisi çok çünkü gerek aim almada gerekse performans açısından. Masaüstü çözünürlük 1024*768 Oyun çözünürlüğü 800*600. Mouse DPİ 800 Sens 3 - 3.2 Windows Sens 6/11 Default kullanıyorum ama tam performans alamadım. Verdiğin sitede nasıl ayar yapabilirim baya iyi bir siteymiş :) birde CPL Mouse fix kullanıyorum ben orda baya bir çeşit mousefix var indirdim tek tek baktım çözemedim ne farkları var bilginiz var mı acaba ?
  • quote:

@Bilkair
    hocam bilgiler için çok saol.Mouse ayarlarına ben çok önem veriyorum etkisi çok çünkü gerek aim almada gerekse performans açısından. Masaüstü çözünürlük 1024*768 Oyun çözünürlüğü 800*600. Mouse DPİ 800 Sens 3 - 3.2 Windows Sens 6/11 Default kullanıyorum ama tam performans alamadım. Verdiğin sitede nasıl ayar yapabilirim baya iyi bir siteymiş :) birde CPL Mouse fix kullanıyorum ben orda baya bir çeşit mousefix var indirdim tek tek baktım çözemedim ne farkları var bilginiz var mı acaba ?

CPL Mousefix yetersiz.Diğerleri acceleration olayını tamamen kapatıyor.
    İşletim sistemi XP veya Vista ise ->http://www.phoon.us/mouse/cheesemfix.zip
    İşletim sistemi W7 ise -> http://www.phoon.us/mouse/MarkC_Windows7_MouseFix.zip
    eğer 6/11 windows sens'inden vazgeçerseniz orda builderlar var.yani 3/11 windows sens kullanıyorsanız ona göre ayarlıyorsunuz reg dosyasını indirip bakmadım ama orda öyle yazıyor.
    Bu mousefixleri uygulamak için önce CPL mousefix'i silin.
    CPL mousefixi silmek için ise internetten bir cpl mousefix indirin veya varsa onun içinde uninstall reg dosyasına tıklayın.
    Ondan sonra cheesemfix.zip dosyasındaki masaüstü boyutuna göre ( ölçeklendirme) ordan seçiyorsunuz.Masaüstü -> sağtık-> özellikler-> gelişmiş orda DPI ayarı var. Standart boyut (96 DPI) yazıyorsa cheesemfix içindeki 100 adlı reg dosyasına tıklayın.(eğer farklıysa ordan boyutuna bakıp yapın)
    res atın pcye.
    ondan sonrahttp://www.phoon.us/mouse/MouseMovementRecorder.zip bunu indirin açın ve Enhance pointer precision altındakilerin On veya Off olduğuna bakın. eğer ON yazıyorsa acceleration kapanmamıştır demektir OFF ise işlem tamamdır MovementRecorder ile mouse rate de bakabilirsiniz.
    Sens'i x cm / 360 derece cinsinden hesaplamak için değerleri oraya girin. mesela benimki 900 dpi 1.4 sens ~32cm/360 oluyor.
    Source oyunları oynuyorsanız Raw Input'u da açınız.
    pek anlatamamış /saçmalamış olabilirim elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım eğer bi sorun olursa cevaplarım yine
    BU ARADA
    Mousedaki HZ olayı mouse ile alakalı değil.İşletim sistemine bağlı.Mouse Overclock ile intellimouse'ları bile 1000hzde kullanabilirsiniz.
    NOT : Söylemeyi unutmuşum, işaretçi hassasiyetini artır seçeneğini kapatmak lazım yoksa acceleration kapanmıyor.
    Denetim masası->Yazıcılar ve diğer donanım->Fare->İşaretçi seçenekleri->işaretçi hassasiyetini artır. XP'de böyle W7'de unuttum.Kısacası windows sens'in altındaki seçeneği kapatıyoruz
    bu arada senin sens'in çok yüksek. 11cm/360 oluyor yani 11 cm sürüklediğinde 360 derece dönüyorsun oyunda.bence biraz düşür onu.rahat edemiyorum demişsin bence biraz düşür biraz düşük sens'de oynamaya çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilkair -- 15 Ekim 2011; 17:15:46 >

• hocam çok saol çok teşekkür ederim baya bir bilgi sahibi oldum sayende mouse daha iyi oldu fark yarattı yani. Zaten işaretçi hassasiyetini kapalı tutuyorum.Sens olayında da 2.8 çektim onun altı kurtarmıyor alışmışım zor dönderiyorum :) mousefix hep CPL olanını olduğu için internet ortamında onu kullanuyordum ama senin önerdiğin daha iyi geldi çok saol valla :) Hocam ben CS 1.5 oynuyorum varsa bilgin bu lag loss choke sorunlarını engellemek için regedit dosyaları var mı acaba ? Bilgisayarım yeni fps 100 ping deperlerim iyi ama bazen aşırı lag oluyo ateş ederken silah değişiyo bazen çok kötü bir durum sw lerden kaynaklanıyo dicem ama belki ufak ayarlarla bir nebze azaltabilimiyiz acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    balans ayarı hakkında ?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam çok saol çok teşekkür ederim baya bir bilgi sahibi oldum sayende mouse daha iyi oldu fark yarattı yani. Zaten işaretçi hassasiyetini kapalı tutuyorum.Sens olayında da 2.8 çektim onun altı kurtarmıyor alışmışım zor dönderiyorum :) mousefix hep CPL olanını olduğu için internet ortamında onu kullanuyordum ama senin önerdiğin daha iyi geldi çok saol valla :) Hocam ben CS 1.5 oynuyorum varsa bilgin bu lag loss choke sorunlarını engellemek için regedit dosyaları var mı acaba ? Bilgisayarım yeni fps 100 ping deperlerim iyi ama bazen aşırı lag oluyo ateş ederken silah değişiyo bazen çok kötü bir durum sw lerden kaynaklanıyo dicem ama belki ufak ayarlarla bir nebze azaltabilimiyiz acaba?

.bende steamde cs var benim mouseım takılıyordu + lag oluyordu az pingli yabancı serverlere giriyordum.nonsteam indirdim herşey düzeldi.bence sorun serverlerden.bence bi nonsteam cs 1.6 indir dene, tabi türk serverlerine girerek
    bu arada oyun ekipmanların nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilkair -- 15 Ekim 2011; 17:17:15 >

• saol hocam bir ara denerim. Ekipmanım şimdilik yok yakın zamanda Logitech G400 optik mouse ve yanına uygun bir mouse pad almayı düşünüyorum kulaklık klavye vs eklentileri olucak pc yeni aldığım için hemen yüklenmim dedim ama şuan X7 XL-747 mouse var. Vatan da %25 indirim var birazdan mağazaya gidicem logitech g400 fiyatı 68 tl oalrak gözüküyor biraz inmiş belki alabilirim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_ruhx -- 15 Ekim 2011; 17:44:53 >
  • quote:

saol hocam bir ara denerim. Ekipmanım şimdilik yok yakın zamanda Logitech G400 optik mouse ve yanına uygun bir mouse pad almayı düşünüyorum kulaklık klavye vs eklentileri olucak pc yeni aldığım için hemen yüklenmim dedim ama şuan X7 XL-747 mouse var. Vatan da %25 indirim var birazdan mağazaya gidicem logitech g400 fiyatı 68 tl oalrak gözüküyor biraz inmiş belki alabilirim :D

Evet bende dün televizyonda görmüştüm %25 indirimini, kaçırma tabi
    mousepad sanırım vatanda yok,http://www.sanalmarketim.com/ ' dan alabilirsin.

• Dün alıcaktım mouse kalmamıştı aşırı yoğunluk vardı birdaha ki %25 lik indirimde alıca inş :D Logitech G400 Optik mouse nin yanında tavsiye edeceğin mousepad var mı hocam çok pahalı birşey olmasın 20 30 tl aşmasın yani sonuçda oyunu zevk için oynuyorum çok fazla vaktim yok o yüzden Birde klavye ve kulaklık önerin varsa çok sevinirim.Oyun klavyesi felan değil ama tepkime süresi düşük oyunlar için uygun genel kullanımlık klavye olabilir Logitec yada Microsoft.Kulaklıkda 50 Tl civarı güzel birşey olursa çok iyi olur.Şimdi araştırmadığım için ürünleri bilmiyorum.Mouse hariç klavye+kulaklık+mouse pad 150 Tl felan harcamayı düşünüyorum şimdi bende biraz araştırıcam ama aklının bi köşsesinde olsun varsa tavsiyelerin bekliyorum (Galiba bugünde Vatanda %25 indirim var mouse alsam mı acaba 68 tl 10 taksit :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_ruhx -- 16 Ekim 2011; 12:16:07 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.