Şimdi Ara

DPF neden dolar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yeniuye

Bazı ülkelerdeki yasaları delebilmek uğruna motorlara takılmış saçmalık. Dolmama ihtimali yok. Er ya da geç dolacak. Hele bide adbülü falan eklediler çıldırmamak elde değil. Gül yağı falan da ekleyelimde çevre gül koksun. Eskiden motor teknolojileri üzerine yazılar okurken zevk alırdım. Şimdi ise buram buram kapitalizm kokuyor. (yorumum otomobil hastalarına)
    O parçayı yapan yüzlerce mühendis salak, çevreyi korumak için dizel motorların kirliliğini azaltmaya çalışan ülkeler aptal, Dpf saçma ama sen akıllısın.

Ulan dünyanın en büyük dizel motor üreticilerinden biri olan Almanya bile dizel motoru bitirmeye çalışıyor, bizim Alman mühendislerinden daha iyi bilen dehamız gelip saçmalık gereksiz diyor.

Bu zihniyet oldukça şehirlerimizde ağaçta kalmaz, denizlerimizde balıkta kalmaz hiç bir şey de geliştirip üretemeyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Motorun bütün pisliğini içine ata ata dolar. sonunda dayanamıyor

2017 de aldığım 1.3 mJet 95 HP'lik motorda 12 bin km de dpf uyarısı almadım. Sık sık 9.5 ortalamaları görüyor motor

• Arada bir uzun yola giderken basmak gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÇVK

DPF in Türkiye'de en büyük sorun çıkarma sebeplerinden biri rejenerasyonu fark edemeyen sürücülerden kaynaklanıyor. Bu işlemi sık sık yarıda bırakırsanız dolar.

Kullandığım ve akabinde babama bıraktığım dizel araba 130 bin kilometrede ve 70 bin kilometredir yazılımlı. Daha bir kere bile DPF arıza ışığı yanmadı. Ayrıca genelde şehir içi kullanılıyor araç. Motor ısınmadan kısa mesafeler alıyor genelde.

Ama tek dikkat edilen rejenerasyonu yarıda kesmemek.
    uyaran yokki
    kullanma klavuzu desen okumak yok
    araba durunca yada çalıştırınca arka buğu çözücü çalışıyor o galiba
    vallahi ben günlük 150-200 km yapıyorum hiç vaktim olmuyor durum rejenerasyon bekleyecek
    daha fazla yol yapanlar var beklemek zul geliyor
    garip gelebilir ama 1-2 dk arabada oturup beklemek vakit kaybı istanbulda

• quote:

Orijinalden alıntı: werneke

uyaran yokki
    kullanma klavuzu desen okumak yok
    araba durunca yada çalıştırınca arka buğu çözücü çalışıyor o galiba
    vallahi ben günlük 150-200 km yapıyorum hiç vaktim olmuyor durum rejenerasyon bekleyecek
    daha fazla yol yapanlar var beklemek zul geliyor
    garip gelebilir ama 1-2 dk arabada oturup beklemek vakit kaybı istanbulda

Alıntıları Göster
    Doğrudur, herkesin vakti kıymetlidir.
  • yeniuye Y kullanıcısına yanıt
    Motor teknolojileri üzerine daha fazla yazı okumayın bence bi işe yaramamış

• quote:

Orijinalden alıntı: oibizak

Öncelikle verdiğiniz bildiler için teşekkür ederim Araç 1.5 dci 110 motor, dpf ile ilgili bir problem yaşamadım. Genelde sakin sürerim aracı , motoru boğmadan tabiki, sakin sürüş tarzı dpfnin çabuk dolmasına neden olur gibi bir algı var çevremde.

Alıntıları Göster
    aynısını bana da diyorlar bende 1.5 dci 110 hp var 25.000 km dir kullanıyorum 1 kere bile dpf sorunu yaşamadım fan açtığını rolanti yükselttiğini duymadım dci motorda zaten böyle durumlar pek görülmüyor siz aynı şekilde sürmeye devam edin.Çok şehir içinde kullandığınız zamanlarda biraz çevre yolunda sakince sürün yeterli.

• 2.0 dci motorla aldığım günden beri kış aylarında başıma bela olan durum, uyarısı da korkunç “ENJEKSİYONU KONTROL ETTİRİNİZ” Arada bir uzun yol gitmek, kış aylarında yağ değişim periyodunu 1/2, hava filtresi değişim periyodunu 1/3 uygulamak, kısa mesafelerde eğer devam edilecekse aracı durdurmamak basit önlemler.

En çok tıkanma ilk marşla beraber motor ısınana kadar oluyor, sonrasında sistem kendisini bir standarda alıyor.

Yani aslında her an doluyor ve her an temizleniyor çoğu kullanıcı 40 gr partikülün yıllarca gittikten sonra biriktiğini sanıyor ama öyle değil. Bunu clip cihazına bağlı sürüşle kotekle beraber gezerken gördüm Dpf sensöründe 20 gr lara kadar yükselip sonra 4-5 grama geri düşüyor sürekli.

• Glukhovsky kullanıcısına yanıt
    Aksine çok akıllılar. Paraya dönüşmeyen mühendisliği kim neylesin zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniuye

Aksine çok akıllılar. Paraya dönüşmeyen mühendisliği kim neylesin zaten.
    Haydaa hemen büyük resmi görüp oyunu bozdunuz

• Dizel partikül filtresi adı üstünde dizel motorlarda egzosttan atılan partikülleri süzen bir sistem. Bu sistem ilk başlarda çevreci bir yaklaşım gibi gözükse de olayın aslı biraz farklı ve trajik. Bu sistem partükülleri kendi haznesinde süzüp biriken bu partükülleri motora ekstra yakıt vererek ve yaklaşık 600-800 derecelerde motoru zorlayı egzost aksamını ısıtarak içindeki partükülleri yakan bir sistem. Peki babalar bu rejenerasyon yapılırken siz hiç bu olaya şahit oldunuz mu?
    Normalde karbon bazlı partüküllerin çoğu toprağa çökelip bir kısmı da gaz olarak havaya karışır. gel gelelim dpf bu parçacıkları tutarken gazın çoğunu tutamaz. Rejenerasyon yapılırken ortaya çıkan gaz miktarı sağlıklı bir insanı öldürmeye yeter. Yani rejenerasyon dışında melek olan bu filtreler, işlem esnasında canavar oluyor. İnanmayan arkadaşlar rejenerasyon yaparken emisyon ölçümü yapsınlar ve olayın vahametini anlasınlar...

Toparlarsak dizel zaten başlı başına çevreye zarar ama dpf ile bunu engellediklerini söyleyen firmalar da sadece günü kurtaran reklam yapan, kar peşinde satıcılar...

• yeniuye Y kullanıcısına yanıt
    Gerçekten ilginç. Bu panelle ilgili kaynak var mı? Merak ettim ben de bir bakayım. Tşk.
  • gOkO kullanıcısına yanıt
    Ortalığı dumana boğduğunu gözlerimle gördüm. DPF rejenerasyonunun tam olarak girdi ve çıktıları biliniyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Ortalığı dumana boğduğunu gözlerimle gördüm. DPF rejenerasyonunun tam olarak girdi ve çıktıları biliniyor mu?
    Hiç bir kurumsal birim bu olayı açığa kavuşturmaz yemez çünkü bundan nemalanan dev şirketler var, adamın aklını alırlar.
  • Yakıt ne kadar kalitesiz ise ( ülkemizde kalitesiz olmayan yok gibi),kısa mesafe kullanımında dolar. Ülkemizde dizel motor kullanıyorsanız eski yeni fark etmez, uzun dönem ve sorunsuz motor kullanımı için depoya enjektör temizleme katkısı belli aralıklarla atmanız lazım. Genelde 3 ay veya 3-5 bin km aralığı yeterli oluyor. Sizin şartlarınıza göre daha sık ve fazla miktarda kullanmak gerekebilir.

Partikül filtresi kullanılan araçlarda yani yeni nesil dizellerde bu çok daha önemli. Yukarıdaki katkı ile birlikte bir de partikül filtresi temizleyici atmak gerek. Dönüşümlü şekilde atılmasında fayda var.

Bu iki sıvıyı da depoya attıktan sonra depo tamamen doldurulmalı ve mümkünse uzun yol veya uzun bir sürüş yapılmalı. O yüzden uzun yola veya 100 km civarında bir sürüşten önce atılmasında fayda var.

Aracın yağını bakımdan önce değiştirmeden önce de aşağıdaki sıvıyı araç sıcakken yağa karıştırılır,araç yaklaşık 30 dk çalıştıktan sonra aracın yağı değişimi yapılır böylece mazottan veya benzinden yağa karışan kirli maddelerde temizlenmiş olur.

Ben bu ürünlerin satıcısı değilim kullanıcısıyım yaklaşık 10 yıldır. Benzinli araçlarda ilk iki ürünü benzin için olan versiyonunu bakımdan öncesinden bakım öncesine kullanabilirsiniz,ülkemizdeki benzin daha temiz mazota göre. Son ürün zaten bakım öncesi kullanılacak.

Fakat dizel araçlarda kesinlikle uzun dönem kullanmayı düşünüyorsanız olmazsa olmaz bence. Kendi aracım 220 bin km'ye gelmişti satmadan önce ,Euro 5 dizel olduğu halde baya fark etmişti. Bende partikül filtresi olmadığı için ilk ürünü kullanıyordum sadece. Motor tertemiz, gram duman atmayan ve gerçekten hassas ölçülen egzoz muayenesinden de çok rahat geçiyordu kmsi ve yaşı arttığı halde muadil araçlara göre.

• Dpf dolmasa egr tıkanacak, egr tıkanırsa dpf de dolacak, dikkat etsende dolacak,etmesende dolacak... işte dizel araba böyle kafayı yediriyor insana. Tövbe bir daha alırsam.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.